Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

49serkan

https://www.engelliler.biz/forum/em...meklilik-mi-engelli-raporlu-emeklilik-mi.html

şimdi serkan kardesim 8200 gününün %60 üzerinden hesaplanması mi iyi yoksa kademeli hesaplama mi iyi
çalışamayacak kişilerin malulen emekli olması bence daha avantajlı gibi araştır bilgi alabileceğin birine benim bilgilerim alttaki gibi
sigorta olunan yıl
mevcut prim günü
primlerin yüksekten gösterilmesi
bir dünya kriter var
ama en yüksekten düşüğe göre emeklilik
malulen emeklilik
engelli emeklilik normal emeklilikten yaklaşık %2 fazla olur
en son da normal emeklilik

Son düzenleme:
49serkan
Serkan günaydın, sabret biraz daha malulen olma maaş çok az normal oluyorsan 2 sene çobuk geçer Allah gönlüne göre versin sevgili dostum

Niye baksınlarki oturdukları yerde maaş alıyorlar temiz maaş boğazlarında bile kalmıyor anlamadımki

Su an izmir vergi dairesinin karsinda cay iciyorum.evraklarimi almaya geldim.yeni basvuru yapanlara 5 ay gibi sure veriyorlar.11 aydan once alirsaniz iyidir dedim.

Hala eviste gozukmuyor evise itibar etmeyin

Engelliyi adam yerinine koymuyorlar arkadaşlar ne zaman adam yerine koyarlar biliyormusun seçim zamanı başkada biz yokuz yani

inanin hep yogunluk vs yalanlar atiyorlar ya benden baska kimse yoktu engelli biriminde evraklar yarimsaate hazir olur dediler onu bekliyorum

Hikaye dinlemeye devam

02/03/2020 raporun ankaraya ulaşma tarihi 5 dk. önce ankara maliye ile görüştüm görevli bayan raporumun kuruldan geçtiğini söyledi. Yazısı yazılcakmış sisteme düşmemiş olumlumu veya olumsuzmu olduğunu göremediğini söyledi bana pek inandırıcı gelmedi. 1 ay öncede aynısını söylemişlerdi. Benim pek umudum kalmadı zaten.

Arkadaşlar 28.07.2020 tarihinde 83 oranla başvuru yaptım tanıdığım vergi daire müdürü var ricada bulundum bu durum neden uzadı ögrenebilirmisin diye sağolsun ankarayı aradı dönem arkadaşıymış konuyu anlattı net bilgi veriyorum size boşuna insanlarıda darlamayın henüz 11. Aydan evraklar varmış kurula girmeyen ve kuruldaki doktorlar korona olmuşlar bu iş 3 - 4 ay en az sürer doğru dürüst çalışamıyolarmış ve binlerce evrak bekliyormuş burada devletin bir suçu yok adam eksikliğide yok aslında mevzu zırt pırt kurumdan bir doktorun korona olması ve diğerlerininde karantinaya girmesi mevzu bu 2 ay sonra tekrar goruscez oranın mudürüyle size tekrar bilgi vericem kesin bilgi bu çünkü istanbuldaki bütün vergi daire müdürleri 2 yan binamdaki lojmanda kalıyor hepsini tanıyorum boşuna gargara yapmayın insanları darlamayın. Arada çıkan evraklar oluyor yeni tarihli çünkü evraklar taksim edilmiş bazılarının erken sonuclanabiliyor.

Suan evraklari v3rdim yuzde 66 aynen 1 yil sureli onaylanmis.simdiki durak sgk emekliligi vermeye gidiyorum.bekleyen arkadaslara sabirlar

@osmancık123 Benim dosyam 20 ekim de Ankaraya gönderildi. Bundan sonraki süreci nasıl takip edebilirim.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]49serkan[FONT=sans-serif] Enabızın hangi bölümünden görüyosun. ben Enabıza girdim göremedim.[/FONT]

Malulen emekli 100 de 10 fazla maaş alır ama bir yerde calisamaz

@MEHMET DNCKL Merhaba www.ivdb.gov.tr internet vergi dairesine uye olarak basvuru yaptigniz vergi dairesi engelli birimine telefo la veya bireysel ariyarak Ankara Maliye merkez saglik kurulu telefonla arayarak basvurunuz hakkinda bilgl alabilirsiniz

Saat 14_20 itibariyle tel.acti İstanbul vergi dairesi Ocak 16 gönderdim her seferinde aynı şeyi söylüyor lar yeni yeni geliyor Ankara'dan bugün yarın gelir 1 ay öncede aynıydı şimdide aynı duzun yok yeni Türkiye'de eski Türkiye daha iyiydi sanki guvercinle habetlesiyorlar 10 ay oldu nasıl sistem bu adamlar yatarak maaş alıyor lar

Mevzu birilerinin hatası değil Sistem yanlış bizde sistem mağduruyuz :)

Gecen sene %33 le giden rapor daha yeni onaylanmis..engelli haklarindan faydalanamazsiniz yaziyor..2. Rapor 2020 eylulde gitti sanirim o raporda haziran 2021 de gelir...

Arkadaslar tam 10 ay suruyor maliyedeki arkadasa sordum 7 ila 10 ay arasi diyor yeni yollayan arkadaslar bosuna ugrasmayin..ben uygulama yukledim mesajla tebligatida actim aninda haber geliyor ..

Agop45

%33 oranlı rapor vergi indirimi için Ankaraya girmiyor siz neye göre gitti dediniz?

simdi büyük mükelefler ile gorüstüm. Sitelerenin hala calısmadığını ilettim. Cuma günü güncellemisler fakat hala calısmıyor. Bu arada dosyam hala gelmemis. Ocak 28

başlarım sistemlerine de onlara da. kardeşim vatandaşa hizmet lazım yok doktor hasta olmuş yok bilmem ne. yeni heyet oluşturacaksın anında. biz de kelle koltukta işe gidip geliyoruz bizim canımız yok mu lanet olasıcalar ya

Şimdi İstanbul vergi dairesi başkanlığına gittim 12 Şubat gidişli dosyamı sordum baktı sağolsun ama 4 5 ayı bulur dedi gelmesi 260 gün oldu ya sabır

Yeşil Ünyeli bende bugün görüştüm 16 Ocak verdim bugün yarın gelir dediler herkese başka bı şey sallıyorlar

Arkadaşlar bişey sorucam
Benim
Astim: %20
Kalp ritim bozukluğu %10
Hipertansiyon& kolestrol: %19
Fizik tedavi omuz hareket kısıtlılığı: %5
Toplamda %54 oranımı %45'e düşürmüşler zaten Süresiz rapor verdi heyet
Bu raporu ankaradan neye göre puanını düşürürler veya süresizi süreli yapıyolar bilgisi olan varmi
Yardımcı olabilirmisiniz

Üst Alt