Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Otosan41

orası oyle tabi. ama gecenlerde soyle bir izah yapıldı burda. mart ayı dahil tum raporlar kuruldan çıkmıs. ama yazılmyarı bekleniyormus. yani bu 2-3 ay demek bu. sonuç biliyorken bunca zaman beklemek adil değil. Eyvallah onlarda yoğun olabilir, pandemi vsss ama bunlar bahane değil. bende evden calısıyorum, ama bakkala gidince o gazeteyi hegrun alıyorsun. gece 02-03'e kadar calısıyorum biz de sonuçta kamu hizmeti yapıyoruz. demem o ki, mağdur olan biziz onlar değil. Hiçbirsey mi yapamoyorlar, bulurlar asistan birisini, telefonlara bakar, sistemden de kimin ne onayı gelmis bakar. çozümü bu kadar basit

Çok basit bir yolu daha var Endereren ilgili kişi veya kişiler bize e-mail adresi verir bizde mail atarız zamanları oldukça cevaplarlar.

Cümleten hayırlı akşamlar bugün ÖTV indirimi için onay vermiş vergi dairesi. vergi indirimi için de tez zamanda cevap gelir inşallah.bir de birşey soracağım ikisi farklı yerlerde mi onay alıyor?

Ötv indirimi Ankara ile alakası yok demişlerdi grupta sanki vergi indirimine Ankara bakıyor

alpertuncer

Teşekkür ederim ben vergi indirimi için müracaat ettiğimde iki dosya numarası vermişler birincisinde engellilik indirimi yazıyor ikincisinde engellilik vergi indirimi o halde engellilik indirimi ÖTV indirimi anlamına geliyor

Arkadaşlar 25 ocak 2020 'de %37 oranla Ankara'ya giden raporum aynı oranla onaylanmış geldi. Bu rapora itiraz sonucu %59 la yeniden aldığım ve 02.03.2020 tarihinden vergi dairesi ile Ankara'ya gönderilen raporumun sonucunu dört gözle bekliyorum. Bilgi vermek istedim.

akif1969 hangi vergi dairesinden gönderdin benimde 25 ocak hala cevap yok benim istanbul büyük mükelleflerden gönderdim

CÖMRT74
sonucu gelen raporu Karaman SGK müdürlüğü gönderdi. İkinci raporu Karaman Vergi Dairesi gönderdi

Bugün ankaraya bi akrabam giddi ve raporumu sordu yüzde 53 sürekli giden raporum yüzde 53 2 yıl süreli olarak onaylanmış müdürbeyin masasında imza bekliyormuş hadi hayırlısı. (müdür bey bugün yokmuş)

Ropor 15/01/2020 de ankaraya gidmişti
akif1969]

ÇANKAYA DA DİKMEN VERGİ DAİRESİ

Adres: Devlet, Merasim Sk. 9/1 D:9/1, 06450 Çankaya/Ankara

bir iki iyi insana denk gelmesem yaşamak haram bana yemin ederim ki
maaşı vermeyen işveren ssk eksik yatıran muhasebeci, yerinden olmaktan korkan çalışanlar, ne istediğini bilmeyen çiyanlar birde devlet vurdum duymaz olunca sanki hayat sağlıklı ve acımasız insanlar için yaratılmış

Ankarayı arıyoruz ama ses veren yok

Iyi akşamlar arkadaşlar 24 yıl primim var 25 yılı doldurmazsam vergi indirimli emekli maaşım düşer mi bilgisi olam arkadaşlar evap yazarmisiniz

Abdullah Süngü
Hayır öyle birşey yok. Engelli vergi indirimi ile Abo2 oranı yani 2000-2008 yılı arasındaki primler için aylık bağlanma oranı %60 a çıkarılır. Bu da normal emekli den daha düşük emekli maaşı almanızı engeller.
Özetle 25 yılı doldurma gibi bir durum yok. Hatta bir miktar fazla maaş alabilirsin.

atilla3500

peki atılla birsey sorucam, bu normal sartta da mı boyle? yani engelli vergi indirimi olmasa 2000-2008 arası %60 mı?

Endereren
Yok hayır genelde %60 ın altındadır. Şu an sgk ne kadar emekli maaşı alırım uygulamasına bak abo 2 %60 ın altındadır. Engelli emeklilik gün sayısı az olduğundan normal şartlarda düşük maaş almalarının önüne geçmek için bu uygulama yapılmakta. Emeklilik dilekçesi verip işlemler başladığında abo 2 otomatik olarak %60 tan hesaplanır maaş bağlanır.

Endereren
Ender %60 a çıkarsa ne kadar alırım diyorsan onun net hesabı yok.
Sgk maaş hesaplamasını göre emeklilik dilekçesi vermeden önce çıkan tutara göre bir miktar daha fazla bağlanıyor. Örneğin bende 220 TL fazla olarak bağlandı. Tabi bu ödenen prim, maaş tutarına göre değişmekte.
Emeklilik öncesi abo2 benim% 53 iken emeklilikte% 60 olarak hesaplandı.

Atilla bey önemli olan çelişme yılı değil prim diyebilirmiyiz su ana kadar 24 yilcalismam var 25 yıl olmazsa maaşım düşük olur diyenler var buda beni tedirgin etticevaniniz için teşekkür ederim

Üst Alt