Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Abdullah Süngü
Aynen öyle çalışma yılı değil ödenen prim yüksekliği daha önemli. 24, 25 yıl farketmez. Hatta düşük maaştan 30-35 yıl çalışmak maaşı daha da düşürür. Buna da 2008 sonrası aylık bağlanma oranlarının düşürülmesi neden olmakta.

şimdi benım sgk da 1870 gozukuyor 1700 gun abo 2 yuzde 47 ne olur tahmınınce ne degısır

Endereren

Doğum Tarihi 25.01.1982
Aylık Başlangıç Tarihi 01.01.2019
Dönem EKİM/2020
Durum Kodu D
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00

Ben bu kouya soyle ornek vereyim abimin 12 bin gunu var ona baglanacak maas 1800 tl benim 5821 gun var bana baglanacak aylik 4 bin tl uzeri butun gunlerim en yuksek tavandan yatti

atilla3500

benim sigorta baslangıcım 2000 ama askere gittiğim yıl 98. askerlik borçlanması yapmak, maası yükseltmede etkili olur mu? bir kaç yazı okudum ama pek etkisiyokmus sanki. sadece yaşı one cekiyor.

Endereren
Askerlik borçlanması seni normal emekli olsan öne çekerdi. Birde abo 1 oranı yüksek olurdu ama, emekli maaşını bir miktar artırmak için o 550 günü ssk tavan primin den ödeme lazım. Sonuçta ne kadar artar 50 tl belki. Yatıracağın paraya alacağın maaş farkı değmez. Asgari ücretten borçlansan 20.000 TL ye yakın ödemen lazım, bir de tavan prim düşün. Değmez yani.

Oturanboga merhaba benim 24 yıl çelişmem 8185 gün primim var 24 yil maaşımı düşürürmu emeklilik icinde başvurdum neyapabilirim şimdiden teşekkür ederim

Vergi Dairesi Başkanlığı 20 ekim de vergi indirimi için dosyayı ankaraya gönderdiğini söyledi. İnteraktif Vergi Dairesi dilekçelerim bölümünden evraklarımı görebiliyorum fakat ankara teslim aldı mı ya da yapılan bi işlem varmı göremiyorum. nasıl takip edebilirim. Bilen varsa cevaplayabilir mi

MEHMET DNCKL aynı yerden takip et arkadaşım. bekliyeceğiz.bende senin gibi bekliyorum.birde telefonuna tebligat işlemini aktiflet mesaj gelecekmiş ben öyle yaptım.

evet bu telefonla tebligat işlemini bende yapmak isterim nasıl yapılıyor bilgin verebilirmisiniz

Vergi indirimli emeklilikte 3.derece 25 yılı doldurmayanlarin maaşı düşer mi bilgisi olan arkadaşlar lutfen cevap yazarmisiniz

slm listeyi güncellerseniz beni düşürünüz lütfen.9 ekimde geldi raporum aynı gün emeklilik dilekçemi verdim.hayırlı günler.

25 yılını doldurmayanların maaşı düşmez. Pirimler yüksekten yatmışsa maaş ta yüksek olur. Düşük yattıysa pirimler ozaman maaş ta o oranda olacaktır.

Ne demek Abdullah bey bildiğimiz birşey varsa söyleriz. Bilmiyorsak sorarız bilgi paylaştıkça çoğalır.

Merhaba büyük mükellefler vergi indirimini nerden sorgulayabilirim

Arkadaşlar ben vergi indirimi gönderdiğim Ocak ayında çalışıyordum pandemi dolayısıyla Nisan ayında işten çıkardılar şuan calisiyorum vergi indirimi gelmek üzere dur sanırım ben emeklilik için vergi indirimi gelince SGK ya müracaat edebilir miyim SGK baslangic 1992 günüm 8500 SGK yatan 250 bin civarı yaşım 43 bayanım bana ne maaş bağlanır bilen varsa cvp yazabilirmi en cok ta su an. Çalışmıyorum emeklilik için muracat edebilirmiyim

Emekli olabilmenin 1. şartı, başvuru esnasında çalışmıyor olmaktır.
Daha sonra gün, yıl, vergi indirimi vs vs...

atilla3500

hadi canım.. ben bunu bilmiyordum... ben halihazırda calısıyorum... nolcak simdi isten mi ayrılcaz...

Endereren
Ender hocam niye üstüne alındın. Bir ironi yaptıydık ama. 😀 Toprak Bektaş için yazmıştım. Bir çok arkadaş vergi indirimi gelecek, ama şu an çalışmıyorum, emekliliğe başvurabilir miyim diye soruyor.
Vergi indirimine başvurmak için çalışıyor, olma zorunluluğunu, vergi indirimi gelince emeklilik içinde çalışma zorunluluğu var sanıyorlar.
Emekliliğe başvuru sırasında çalışma zorunluluğu yok., diyerek sözlerime son vereyim 😀

Üst Alt