Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

atilla3500 merhaba bugun rapor sonucum belli oldu %63 aldim iki yil sureli kontrol muayenesinden vergi indirimi ile emekli olmustum malulen emekli basvuru yapabilirmiyim %60 i gectigim icin sgk ya konu hakkinda yorumlarinizi bekliyorum tesekkurler

Hayirlisi olsun PALA

Koca oglan

Yazıyı bakanlıktan almadım vergi dairesine gittim yazım gelmiş dedim işyerinize biz de yazı yazacağız dediler ben bakanlıktan gelen yazımı verin dedim aldım vergi dairesi ayrıca yazı yazacakmış işyerime saat dokuz buçuk çaya simit bandırıp kahvaltı yapıyorlar iş saatinde bakanlık yazısını verin siz kendi yazınızı ne zaman yazarsanız yazın dedim

Captan gusto
Hayırlı olsun kontrol muayenesi sonucun. Abi zaten emeklisin vergi indiriminden. Buradan da malulen emekliliğe geçebileceğini zannetmiyorum. İkisi tamamen farklı şeyler. Üstelik vergi indirimi ile malüliyet alınmıyor. Emekliliği iptal ettirip, sgk üzerinden tekrar başvurman gerekir. Hastalıkların çalışma yaşamı başladıktan sonra ortaya çıkması vs. Vs. Farklı formalite var. Vergi indirimi ile emeklilik daha avantajlı üstelik.

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/217328-normal-emeklilik-mi-engelli-raporlu-emeklilik-mi.html
kendi bildiğim bilgi
emeklilik en yüksek malulen emekliliktir
2.vergi indirimi ile engelli indirimidir
3.normal emekliliktir
yüksek prim ödenen yüksek maaş alır
malulen emeklilikte %60 olarak hesaplanır
vergi indiriminde %60
2008 sonrasina abo girer devreye
normal emeklilikte abo

turkey izmir
Bilmiyormussun demekki engelli emeklilikte yüzde 40 yeterli vergi indirimide yüzde 40 yeterli malulen emekli olan daha fazla maaş alır diye birşey yok aksine daha az alır diye biliyorum.
bestray
Gelir idaresi sitesinden de dosyani PDF olarak indirebilirsin bilgin olsun.

Herkese Merhaba, sizleri 1 yıldır takip ediyordum ve bugün üye oldum.

samedo99 isimli arkadaşımız söylediklerinde yanlışlık var düzeltmek için yazıyorum.

turkey izmir isimli arkadaşımız yazdıkları tamamı ile doğrudur fakat biraz karışık gelmiş olabilir.

Şöyleki;

1.ülkemizde en yüksek maaşı malulen emekli olanlar alır
2. sırada engelli vergi indiriminden alanlar alır
3. sırada normal emekliler alır
4.sırada ölüm ve dul aylığı alanlar alır
şeklinde en yüksek emekli maaşından en düşük emekli maaşına göre sıralanır.Bu maaşların hesaplanmasında prim gününün ve çalışırken her işveren tarafından yatırılan maaşa bağlı SGK priminin yüksek olması ile birebir alakalıdır.

Buna örnek olarak bir-iki sayfa önce maaş bilgisi paylaşan arkadaşımızdan daha az SGK prim günüm var ancak yaklaşık 3 katı fazla emekli maaşı alıyorum.

Diğer konuda @turkey izmir arkadaşımız ABO yani Aylık Bağlama Oranını yazmış .Sanırım siz bu bilgiyi engelli oranı zannettiniz ve o yüzden cevap yazmak ihtiyacı duydunuz.Abo oranları engelli vergi indirimi ile emekli olanda 2000-2008 yılları (ABO-2) zamanında ne hesaplanırsa hesaplasın en az % 60 olarak dikkate alınır ve emekli maaşına yansıtılır.Aslında oran ile ilgili yazan bilgi buydu aslında ve bu bizim gibi engelli vergi indiriminden emekli olanların normal emekli olan insanlardan fazla maaş almamıza neden olun konuda budur.

Malulen emeklilerde bildiğim kadarıyla bu ABO-1,ABO-2,ABO-3 oranları yüksek hesaplandığı için en yüksek maaşı onlar alırlar.

Düşük malulen emekli maaşı alan kişiler hakkında herkesin medyada okuduğu 900-1200 TL arası tutarların nedeni kişilerinden SGK prim günlerinin 3600 gün kadar veya yakın prim günleri olması ve de en düşük yani asgari ücretten SGK primi ödenmiş olmasıdır.

Malulen emekli olsan da ,engelli vergi indiriminden emekli olsan da sistemde ne kadar SGK prim günün varsa hepsi hesaplanır ve tabii aylık yatan SGK prim tutarları dikkate alınır.Yukarıda yazdığım kendi örneğimde olduğu gibi yüksek veya az maaş almamızın asıl sebebi budur.

Malulen emekli olabilmek için tek bir hastalıktan en az % 60 oranında engelli olmanız gerekiyor bilginiz olsun.1 den fazla poliklinikten yani 1 den fazla hastalıktan engelli oranınız varsa malulen emekli olamazsınız sadece engelli vergi indirimi üzerinden % 40 ve üzeri oranınız varsa emekli olursunuz.

Arkadaşlar bu bilgileri doğrulattım.Çünkü benim tek bir poliklinikten yani bir hastalıktan engelli oranım yüksektir.Malulen emekli olup olmayacağımı sordular.Ben çalışmak istediğim için engelli vergi indirimi ile emekli olmayı seçtim.Bana eğer çalışmak istemez isen malulen emeklilik maaşının şu an aldığın maaştan fazla olacak bilgisi verildi.

Engelli vergi indirimi emeklilik maaşımızdan %5-10 oranı ile daha fazla alıyor malulen emekli olanlar.Bilgilerinize.

Herkese Rabbim yardımcı olsun inşallah,hepiniz hakkında hayırlısı olsun İnşallah

Son düzenleme:
Sagolun arkadaslar ben de Izmirdeyim cok kotu sallandik Bayrakli Bornova Buca Alsancak ve Seferihisar kotu durumda Allah enkaz altinda kalanlara yardim etsin insallah tez zamanda kurtulurlar olen hemsehrilerimize ve yakinlarina Allah rahmet eylesin basimiz sagolsun

izmirdeki arkadaşlar geçmiş olsun yaralılara acil şifalar hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum

Slm arkadaşlar bugun eskşehir v.dairesine durumumu sorgulamak için gittim. Başvuru 05.02.2020 Ankara ya varış 10.02.2020 %50 ile giden raporum aynı şekilde onaylandığını gelecek hafta içinde iş yerimde olacağını söyledi.Heyecandan süreli mi süresiz mi sormayı unuttum.süreç hakkında gelişmeleri önümüzdeki günlerde paylaşırım. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarıma (sizlere referans olması için paylaştım.)

Arkadaslar merhaba bir akrabam bagkur lu engelli raporu almak istiyor
Emekli olmasi icin heyet raporu sonucu cikan sonuc Ankara Maliye Merkez Saglik kurulunami gidiyor yoksa Sgk nin kendi Merkez Saglik kurulunami gidiyor hastaliklarina gore % 60 ustu alir kendisi bilgisi olan arkadaslar yorumda bulunabilirmi Tesekkur ederim

Tesekkur ederim @ turkey izmir bagkurlularin sgk merkez saglik kuruluna gidiyormus raporlari

Üst Alt