Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İyi günler ben kontrol raporu için basvurmustum 3. Ayda gitmişti e
Raporum dosya takibe baktım SGK nin orada Ekim 30 tarihli emeklilik birleştirme servisi ne dosya gelmiş gözüküyor bu onaylanmış demekmidir. Onaylanmış ise ne kadar süreli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim . Bilgisi olan varmı acaba

Devlet kurumları bitik cevap veren yok 1 sene oldu 3 defa yok evrak gelmesi yok postayla göndermişler ssk gidiyorum o ayrı biktim valla bide ssk överler 8 aydır ilac alamıyorum cevap gelcek diye maaşı hemen kesmeyi biliyolar bilgi edinemeyiz yazik bu insanlara ne suçumuz var 7000 gün prim 1990 ssk giriş daha ne istiyorsunuz yokuşa suruyosunuz hastane rapor verir sen hiç görmeden yorum yaparsın yazik devlet bitmiş ağlayan yok

Sakudurna
E devlet maaş durumuna bakın, ödeme açılmış mı, açıldıysa, onaylanmıştır. Siz yinede bağlı olduğunuz sgk birimine başvurun. Durumu ve alabiliyor iseniz maliye nin gönderdiği yazı örneğini isteyin.

Selam arkadaşlar bugün eve postacı para cezası kağıtı getirdi 16 /10/2020 tarihinde araç park cezası 130 tl yazmışlar bir ay olmadan geldi cezamız iyi güzelde ben engelli vergi indirim başvurun ilk başvurudan 01/08/2019 15 ay eksik ekrandan 17/01/2020 9.5 ay olmuş hala gelmedi ama 1 ay dolmadan gelen ceza ödeme kağıtı düşündürücü daha çok şey yazabilirim ama neyse

CİMERE 4 kere yazdım son 2 aydır 15 gün arayla
tenezül edip kimse dönüş yapmadı başka söyleyecek bir şeyim yok

Captan gusto

Raporunuzu yenilemeniz gerekecek maalesef. Sgk sizi sevk edecek. Benim ki de 2 yıllık idi yeniledim ama zor işler gerçekten neden bu kadar uğraştırıyorlar hiç anlamıyorum. yine 2 yıllık vermişler şaka gibi sanki 2 yıl sonra turp gibi olucam...
atilla3500

Merhaba, ben 2. Kez rapor alıyorum her seferin 2 yıllık veriyorlar %53, bu daha ne kadar böyle devam eder bir bilginiz var mı zira rapor almakta yenilemektedir çok zor.

Teşekkür ederim kardeşim raporu aldım yine iki yıllık vermişler ama henüz imzadan çıkmamış hastaneden dün gittim almaya çıkmadı dediler tekrar sorucam sonra onlar mı yolluyor sgk ya ben mi götürüyorum.

Özzy

Vergi indirimin süresiz ise raporun hiçbir önemi yok yeneilrtmesende olur ama vergi indirimi süreli ise haliyle hastaneye sevk olup devamliligini saglatmaniz gerek tekrar Ankara'ya gönderme durumunuz olmuyor herşey otomatik olarak gerçekleşiyor

Herkese selam, sizleride bilgilendireyim istedim.

19.02.2020 tarihinde Ankaradan başvurduğum evrakım bugün itibari ile gittiği gibi süresiz onaylandı.

Testis tm % 40
Avasküler nekroz % 18
Toplam( Baltazar ) = 51

3. Derece 19 yılı doldurduğum için emekliliğe başvurabiliyorum ama önümüzde ki şubatta anca ayrılırım diye düşünüyorum.

Bekleyen herkese sabır ve sağlık diliyorum.

Bu Linkte dosya numarası diyor o nedir ben bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Sdr

3. Derece 19 yılı nereden çıkardınız 20 yil minimum diye biliyorum.

Merhaba.subat 14 de bursa vergi dairesi üzerinden başlattığım müracaat onaylanmış.biraz once vergi dairesinden evraginizi gelin alın diye aradılar.hangi oran ve süre ile geldiğini yarin evragi aldigimda sizinle paylaşırım.

Cüneyt 74

Ben de Bursadan yazıyorum 29 Ocak’ta Bursa vergi dairesine verdim az önce vergi dairesine aradığımda şubat ayı gelmeye başladı bir hafta sonra tekrar arayın dediler cevap bekliyorum henüz

samedo99
SSK başlangıç tarihine ve engel derecesine göre emeklilik süreleri değişkenlik gösterir. Tablolardan takip edebilirsiniz.

Ben bir yerden çıkarmadım. Yasa bu. 19 yıl 4240 ssk prm günü. İşe başladığın tarihe göre değişir.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, umarım en kısa zamanda sizlerinde sonuçları istediğiniz şekilde gelir.

Kardeşim hayırlı olsun seninle görüşmek istiyorum sana ulasacagim bir numara verirmisin yada beni ara 5344303472

Herkese teşekkür ederim. Emeklilikle alakalı sorular geldi. Vergi indirimi ile emeklilik için iki kriter var;

Ssk giriş yılı
Prim gün sayısı

Alacağınız engel oranına göre tarih kısalır, gün azalır veya tam tersi. İnternette çok rahat bu tabloları bulabilirsiniz ama ben yinede buraya link bırakayım. Mesala benim 40-59 arası engelim ve 3. Derecen indirmim olması ve 2001 yılında ilk işe girişim olduğu için sağlamam gereken koşullar;

19 yıl 4240 gün prim ve 40-59 arası oran

https://www.google.com.tr/amp/s/www...18/06/13/vergi-indirimi-erken-emekli-eder/amp

Sdr kardeş görüşmemiz mümkün mü rica etsem Avcı ali yi ararmisin

Raporu çıkanlara hayırlı olsun

Raporu çıkanlara hayırlı olsun

Benim 27 yil sigortalilik 5821 gunum vardi.16 yil 4000 gun istiyordu hatirladigim

Geçmiş olsun bende tarsusluyum evraklarini gonderdigin vergi dairesini ara onlar verirler dosya numarani

[SIZE=2]Sdr arkadaşımızın bilgi paylaşımı için kendi adıma teşekkür ederim.

Engelli vergi indirimi için SGK sigorta tescil (başlangıç) tarihi,engelli vergi indirimi derecesi (1.-2.3. derece gibi) seçeneklerde sizi bilgilerine karşılık gelen tablo bölümünde en az kaç yıldır sigorta tescilinizin olması ve en az olması gereken SGK prim günleriniz yazmaktadır.

Sizin bilgilerine karşılık gelen bu bilgilerin sigorta tescillilik süresi ve SGK prim gününü karşıladığınız zaman emeklilik hakkınız doğmaktadır.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik şartları tablosunun linkini paylaşıyorum;

https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/faruk-erdem/2018/06/13/vergi-indirimi-erken-emekli-eder

Eğer 01.10.2008 tarihinden sonra SGK sigorta tescili ( başlangıç tarihi) var ise engelli emekliliği için vergi dairelerine başvurmadan( engelli vergi indirimine başvurmadan) direk SGK emeklilik servisine başvuruyorsunuz.Onlar sizi hastaneye sevk ederek kendileri SGK sağlık merkezi üzerinden değerlendirip sonuçlanmaktadır.Bu durumda olanların ayrı bir emeklilik şartları için tabloları vardır.

01.10.2008 tarihinden sonra SGK sigorta tescili(başlangıç tarihi) olanların engelli emeklilik tablosunun linkini paylaşıyorum;

https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/faruk-erdem/2018/06/13/vergi-indirimi-erken-emekli-eder

Saygılarımla.[/SIZE]

Aranızda raporu sürekli olup vergi indirimi süreli gelen var mı? yada böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir bilgisi olan var mı?

şimdi çankırı vergi dairasine gittim evraklarımı sordum daha şimdi aralık ayları ağır ağırdan geliyor dedi benimde şubat demekki daha 3 aydan fazla var yazıklar olsun ankara çalışanları

Üst Alt