Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Otosan41

teknik olarak yani yasal olarak calısmaya hakkın var biliyorsun... AYrıca isveren icin iyi birsey bu. prim odemeyecek. GDP odeyecek sadece.. şu ülkede yasaların islememesi, insanların insafına kalıyor olmak çok kotü

arkadaşlar merhaba, bır konuda yardımınızı rica edicektim. Vergi indiriminden sonra yeni calısmaya basladıgım bır yerde engelli statusunde calısmak zorunda mıyım?

Teşekkürler

SERKAN60

Arkadaşlar Geçmiş olsun benim raorum onaylandı suresiz ama gunde bir defa siteye giri arkadaşlara yardici olmaya çalişiyorum şimdi Ankarada sonu 59 la biten numarada meşhur emine hanim var onunla en son konuştugumda bütün memurlarin evden hatta belirli gunlerde çaliştigini soyledi hergun evdeki memur çalişmiyor sadece emine hanim gunduz çalışiyor ondan tlfonu acan yok 6 ay aradim ben 59 la biten numarayi arayin derim israrla

Onbaşı76

iyi guzelde evden clısmak engel değil ki? evden bir gun calısılır diye bir uygulama yok. bende evden calısıyorum pandemiden beri mesaim bitine kadar hergun calısıyorum. kim vermis bu ayrıcağılı onlara?

Bende Emine hanıma ulaşmanızı tavsiye ederim özelliklede geciken Arkadaşlar

slm arkadaşlar 30 ekimde v.dairesine gittiğimde onaylanan raporumun ellerinde ulaştığını bu hafta için iş yerinde olacağını söylemişlerdi.Bugün rapor iş yerine ulaşmadığı için yine sormaya gittim halen yazılmadığını gelecek hafta pazartesi alabileceğimi söylediler pek inandırıcı gelmedi . Hanımefendiler ve beyefendiler facebook ,twitter ve ınstagram'a girmekten birde laklak yapmaktan vakit bulurlarsa bizim rapor yazılarımızı yazacaklar.Düşünün rapor onayları neden 9-12 ay sürüyor .Pazartesi bakalım ne olacak (bekleyen arkadaşlar için referans olması için 05.02.2020 başvuru %50 aynen onay süresiz.)

Astronot

Merhaba.Raporunuz sgk ya ulaşıp onay aldıktan sonra geriye dönük maaşlarınızı alırsınız.Birşey soracam hangi hastalıktan almıştınız vergi indirimini ve hangi şehirden bilgi verirmisiniz çağrılma sebebiniz nedir 6 yıl sonra...

Umityalcin Merhaba . Bugün sgk dan oğrendım.Raporum hakem hastanesine sevk edılecekmış.Bunun içinde sevk yazısı alıcam. Yeniden kontrol muayene mı olucam bılmıyorum ? İleri dereceden işiitme engelliyım. Istanbuldayım. Suresiz rapora rağmen çağrılma sebebı sanırım raporumun hem 2002 yılına ait hemde yuzde 40 olması.

@Korhan1978 Süresiz raporlarda kontrole çsğrılmaz ama devlet isterse kontrole çağırabılıyor. Yanı emeklıye keyif yok.

Astronot
Bu kontrol muayeneleri eğer rapor süreli değil ise sgk müfettişlerinin insiyatifiyle yani şüphe duyarlarsa veya şikayet olursa çağırıyorlarmış kontrole.Şimdiki uygulamayla kontrole çağırılanların raporu Ankaraya gitmiyor.Sevk olduğun hastaneden rapor alıyorsun,nihai kararı vermek içinde hakem hastaneye sevkediliyorsun oranın kararına göre maaşın bağlanıyor yada kesiliyor...

Umityalcin
Teşekkür ederim. sgk müdür yard. Cengiz Bey yerınde olmadığı için bugün alamadım yazıyı. Peki Pazartesi günü sevk yazısını alır almaz hemen hakem hastanesine aynı günde işlem yaptırabılıyor muyum ? ya randevu almam mı gerekıyor ?

Koca oglan

benim yazım ankaradan 22 ekimde geldi ben istanbul vergi dairesinin işyerime yazısını beklemeden vergi dairesinden bakanlıktan gelen yazıyı alıp sgk ya başvurumu 27 ekimde yaptım (bu arada 22 ekimde evrakım istanbula geldi eviss e bu gün düştü)demem o ki sgk ya başvuruda bakanlık yazısı aranıyor vergi dairesinin yazacağı yazı değil

bu arada sonucu gelen arkadaşlara hayırlı olsun

Astronot

Hastanelerde pandemiden dolayı normal muayene yok ama aynı gün muayeneni yapmayıp randevu verebilirler hastanenin uygulamasına göre değişir.

Umityalcin
Günaydın hayırlı günler benim bildiğim kronik olan hastalıklar a süresiz rapor veriliyor ilk bu rapor hastane den sonra ank daki yine doktorlardan oluşan kurula giriyor...ama bu ara çok sahte rapor olduğu için belki tekrar süresiz gelen rapor belirli süre sonra tekrar kontrol için çağrılıyor... bence doğru bir hamle devletin yaptığı zaten rahatsızlıkların kalıcı ise problem yok ...
Saygılar.

Arkadaşlar merhaba
26 Mart Ankara varışlı %60 süresiz raporum (uyku apnesi hipertansiyon karaciğer yağlanması tip2 diyabet işitme ) aynı şekilde onaylandığını e- tebligat sms ile öğrendim.
PSG raporunu sonradan göndermiş ve birleştirilmesi için dilekçe yazmıştım.
Dikkate almışlar
Süreden dolayı henüz Emekli olamıyorum. Vergi indirimi alıp çalışmaya devam edeceğim.
Bilginize

Arkadaşlar emeklilik için sgk başvuru kaç ayda çıkıyor bilen varmı benim 2 ay doldu ses seda yok

ismailhakan
Normalde başvuru yapılan aydan sonraki ayda bağlanır. Eğer hizmet birleştirme veya farklı illerde çalışma gibi şeyler süreci uzatabilir. E devlette dys den takip edebilirsiniz. Birde emekli maaş bilgisi ve emekli ödeme bilgisine bakın. Başvurudan sonraki ayın 1 İ itibarıyla maaş işlemeye başlar.

Korhan1978

Evet sahte rapor veren şebekeler yüzünden oluyor bunlar malesef.Benim 2. Raporum oldu ilkini 59dan 32ye düşürdüler ikincisinde hacettepeden aldım sevk ile gidip, orada 55 verdi eksik evrak diye gönderdiler, sonrasında 42ye düşürdüler,onunla emekli oldum kas hastalığı ve tansiyon kronik evet ama birdahaki sevkte aynı oranı alamıyabilirsin böylede bir sorun oluyor niye, hacettepe fizik bölümü ölçüm yaptı oran çıktı,nöroloji oran verdi, tansiyondan oran çıktı.Sevk edildiğin hastane devlet hastanesiyse muhtemelen ölçümde yapmıyacak sadece diğer yerler oranlanacaak böylece 40 altına düşecek işte sorun bu yoksa sahtecilik yok,hastane üniversite hastanesi ama daha sonrası ne olur bilinmiyor.Sahtecilik varsa çıksın ortaya ama 2019 yılında hacettepeden alınan sürekli,kronik raporada bir zahmet dokunmasınlar suçlular yüzünden herkes yanmasın...

Arkadaşlar, sonu 59 ile biten numara ile görüştüm. 14 temmuz Ankara varışlı süresiz kontrol muayenesi raporum, iki yıl süreli onaylanmış. 23 Ekim yazı yazılıp İzmir sgk ya gönderilmiş. Rapor yazı no verildi tarafıma verildi. Sgk henüz işlem yapmadı.

atilla3500

ya ne çabuk temmuz ayına geçtiler şaşırtıcı çok sevindim inşallah 27 temmuz beklemedeyim nisan, mayıs, haziran ne oldu acaba

heyecanlandırıcı her gün evis e bakıyorum anladığım kadarıyla karışık geliyor

Engel sorun mu?
Mart ayları gelsin biraz inan ki mart 17 den sonra Nisan mayıs ve haziran 8 ine kadar pek rapor yok zaten temmuz da çabuk gelecek inşallah. Pandemi nedeniyle sağlık kurullarını çoğu çalışmadı.

Arkadaşlar herkesehayırlı cumalar bugun İstanbul vatan vergi dairesine gittim maalesef bu şekilde evrak zor gelir koca yerde bir kişi ilgileniyor oda kapıda sanki sorgu memuru anlamadım çok zoruma gitti malese ki ankara da bu şekil işliyormuş zor durumdayız ne yapacağımı bilemiyorum 28 02 2020 de verdim evrağı mı bugün itibarıyla hala Bi ilerleme yok ne olacak böyle ya yazık değilmi bize engelli olmak suçmu bu zamanda ne diyeyim bilemiyorum

Ama şunuda söylim bugünün yarında var Allah kerim

Arkadaşlar bu evisten başka bir yerde evrağı mızı sorgulama yapabiliyor uyuz yardımcı olabilirmisiniz

Üst Alt