Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

evrak nasıl eksik oluyor anlamadım bizler maliyeye teslim ediyoruz onlar gönderiyor niye kontrol etmiyorlarkimaliye çalışanları

şuan herkes arıyo dolayısıyla birbirimizi mesgule dusuruyoruz :))))

Endereren

tam olarak öyle bir arıyorum meşgul çalıyor bir arıyorum aradığınız abone cevap vermiyor diyor ama her iki türlü de elde var sıfır :D

abiler kardesler merhabalar ben aylardır forumu takip ediyorum ama bugün kayıt oldum siteye. şimdi benim de sizlere bir sorum olacak.
babam adına yazıyorum . 2017 aralık ayında %70 oranla 2 senelik rapor alıp 2018 mayısında da emekli olmuştu kendisi. 2019 aralık ayında da sgk dan sevk yazısı alıp, aynı ay içinde %73 oranla süresiz olarak engelli raporunu aldı. 21 şubat 2020 tarihinde de tekirdağ sosyal güvenlik kurumu il müdürlüğünden gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna kayıtlı elektronik posta (kep) sistemi ile gönderilmiş görünüyor raporumuz sgk dys sisteminde. Şimdi ortada bir karışıklık var. O da şu ki : ALO170 hattını arayıp raporu sorguladığımızda raporun ankarada halen işlemde olduğu görüntüleniyor. tekirdağ sgk da yine aynı şekilde raporun gönderildiğini oraya ulaştığını söylüyor. Fakat bundan yaklaşık 3-4 ay önce raporun akıbeti için CİMER'e yazdığımızda bize verdikleri cevapta da :" T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz üzerine Başkanlığımız sistem kayıtlarının tetkikinden; adınıza kayıtlı herhangi bir başvuru kaydınıza rastlanılmamıştır. " dediler. Yani anlayacağınız ortada bir karışıklık var. İkinciye gönderilen raporlar interaktif vergi dairesinde başvuru olarak görünüyor mu onu da bilmiyorum, çünkü sadece ilk rapora ait işlemler görünüyor ikinciye dair hiçbir şey yok. Anlayacağınız ortada bir karışıklık var. Aralık ayından beridir maaş da alamıyor babam raporun süresi bittiği için takdir edersiniz ki. Daha önce böyle bir durum varsa aranızda yardımcı olabilirse çok sevinirim. Dayanacak takatimiz kalmadı artık araya bu lanet pandemi dönemi de girince aylarca annem de babam da çalışmadı aylık 1700 liraya geçinmeye çalıştık kardeşim de ben de üniversite okuyoruz. Daha ne kadar gidecek böyle bilmiyorum.
Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım ama okuyanlara çok teşekkür ediyorum ve herkese bol bol sabır diliyorum.

oktay.4

birader seni siktayet etmek zorunda kalıcam kusura bakma. seni dun uyardım. her forumun altına bu mesajı kopyala yapıstır yapıyorsun. seni atarlar siteden dilye uyarıda bulundum. bir baslık altında mesajını yazdın bekleyeceksin. kirlilik yapmaya hakkın yok. hepimiz burda bilgi akısı sağlamaya calısıyoruz. ama senin yaptığın terbiyesizlik.

Arkadaşlar vergi indirimi başvurusu indirimi itirazı nasıl yapcaz bilgisi olan yapan varmı ben itiraz etcem süresiz Raporumu süreliye çevirmişler normalde öyle bir hakkı yokmuş

Otosan41
Önünüzde 2 yol var.Birincisi il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz.Sizi hakem hastaneye sevk ederler.Hakem hastanenin kararı kesindir.taraflar kabul eder ve bu karara itiraz olmaz.İkinci yol,dava açarsınız.Evet Ankara'nın oran düşürmeye hakkı yoktur.Bu konuda açılmış ve kazanılmış emsal davalar var.Sn Ali Tezel'in bir yazısı vardı bu konuyla ilgili.Netten bu yazıyı bulun.

Serhat39
Şunu da ekleyeyim,yazmayı unuttum.Davayı 30 gün içinde açmalısınız.

https://www.haberturk.com/yazarlar/...eyi-30-gun-icinde-dava-eden-erken-emekli-olur

Endereren

ben dün baktığımda mesaj yazdım sanıyordum ama bu başlığın altında aradım yazdığım şeyi göremedim kusura bakmayın amacım bilgi kirliliği yapmak değil tabi, ayrıca sizin uyarınızı da göremedim ben bu kadar tepki göstermeniz anlamsız silerim olur biter

oktay.4

cünkü sen paylasım yaptıkca her forumun altına yoneticiler siliyor. gorememen normal.

Mart 23 te Ankara'ya giden dosyam süresiz dönmüş bu gün maaşımı aldım . Benimkisi kontrol muanesiydi bekliyen arkadaşlarda en kısa zamanda hayırlı haberler alırlar inşallah. Yalnız bu süresiz de geri cagiriliyormu onu merak ediyorum

Sakudurna
Hadi Gözünaydın tekrardan. Bildiğim kadarıyla 28 Eylül tarihli maliye genelgesine göre süresiz raporu olup, kontrol muayenesi süresiz olanı birdaha kontrole çağırma diye bir ibare var. Muhtemelen bir daha kontrol olmaz. Hayırlısı olsun.

atilla3500 sakadurna hayirlisi olsun dys ekraninda benim rapor Ankaraya gitmemis gorunuyor hastane sgk ya gondermedi sanirim surec insallah kisa surer beklemeye devam hakkimizda hayirlisi olsun bakalim kac ayda gelicek? Atilla3500 sizin rapor sakadurna gore erken gelmis pandemi sonrasi surec hizlandi 4 ayda gelirmi acaba

Merhaba ben şubat ayında raporumu verdim ama halen daha tarafıma dönüş olmadı ulaşabileceğim bir numara yada soracağım kişi varmıyor lütfen yardımcı olun

Vergi indirimi için yüzde 62 rapor aldım ankaradan sonuç aynı mı gelir yoksa düşer mi oran bilgisi olan yazar ise sevinirim

Mamimami75347534

hepimiz bekliyoruz... elbette raorun sonucu gelir. hala aralık ocak ayları gelmeyenler var. oranın düsermi ne olur bunu kimse bilemez.. sağlık kurulu bilir :)

Arkadaşlar nisandan haber yokmu hazirana atladi nisan 14 beklemeye devam bekleyen herkese Allah sabırlar versin beklemek çok zor

Arkadaşlar nisandan haber yokmu hazirana atladi nisan 14 beklemeye devam bekleyen herkese Allah sabırlar versin beklemek çok zor aslinda nisan ayi Ankara'ya giden rapor sayısı çok azdı

12 ağustos giden listeye benide ekleyebilirsiniz selamlar,

benimde 12 Agustos gitti bakalım hayırlısı

ender baya sabırlıymışın kardeşim,yeminle kendim kadar evet geldi mesajını görmeyi istiyorum,

Serhat benim oranı düşürmemiş süresiz süreliye çevirmiş bunun içinde dava açabilirmiyim

Özür dilerim.Ben oran düşürdüler sandım cevabımda o yönde oldu.Sorunuza gelince;forumda okuyup anladığım kadarıyla(uzman değilim)size cevap vereyim.Ankara,sizin hastane kurulundan aldığınız süresiz raporunuzu süreliye çevirmiyor.Sizin raporunuz hep süresiz.Engelli haklarınızdan süresiz faydalanabilirsiniz.”Ankara benim süresiz raporumu,süreliye çevirdi”yanliş bir ifade.Doğrusu;”Ankara süresiz giden raporuma 2 yıl vergi indirimi verdi”olmalı.Bunu hep karıştırıyoruz. Ve evet Ankara’nın bu konuda takdir yetkisi var.Zaten bu amaçla raporlar oraya gönderiliyor.Demekki Ankara size o süre bitiminde kontrol istemiş ve rahatsızlıklarınızın ve oranların değişebileceğini öngörmüş.İtiraz edip aynı raporları ve oranları hakem hastaneden alsanız bile,vergi indirimi sonucu değişmeyecektir.çalışmaya devam ederseniz,vergi indirimi alırsınız,tarih gelince tekrar vergi indirimi başvurusu.Yada bugün emekli olursunuz,süreç sonunda SGK kontrol muayenesi ister ve maaşınız yeni indirim alana kadar kesilir.Benim forumlardan anladığım bu.Siz genede bir uzmandan avukat vs.görüş alın.

arkadaşlar size 100 puanlık bir soru soracağım.

Bizim evraklar Ankara'ya gitti ve 1 yıla yakın bekliyoruz ya diyelim ki başvurumuz olumlu sonuçlandı. Geriye dönük ne kadarlık vergi indirim parasını alabiliriz sonucun çıktığı tarih mi önemli yoksa bizim ilk başvurumuz mu yoksa maliyenin çalıştığımız kuruma yazı yazdığı tarih mi? eger son secenekse ortada bir mağduriyet durumu söz konusu? mahkemeye verilip ilk başvuru tarihinden itibaren isteyebilir miyiz?

P.S. Sevgiler saygılar...

Arkadaşlar haziran ayı gelenler zannedersem kontrol muayenesi kontrol muayeneleri erken gelir diye biliyorum ilk raporu haziranda ankaradan gelen arkadaşlar varsa yazabilirlermi

Herkese hayırlı geceler. Benim dikkatimi çeken bir konu oldu paylaşmak istedim. Rapor oranı farzedelim %50. Süresiz. Yine aynı sekilde%50 sürekli. İkisinin arasındaki fark nedir. Yani SÜRESİZ ve SÜREKLİ. Bu arada 9aydir idari izinli olup iyi korunmama rağmen covit 19 a yakalandım. Çok dikkatli olun FAVİRA. 200 MG ilaç verildi bu ilaç hakkında bilgisi olan varmi rahatsızlığım tansiyon kalp ve diyabet herkese hayırlı geceler.

ceng
Başvuru tarihinden itibaren geçerli, onaylanınca geriye dönük vergi indirimi alırsınız.
Ercanuzel
Sürekli ve süresiz aynı terim aslında. Yani raporun son tarihi yok, ömür boyu oyu demek.

13 eki bekliyor 49serkan

22 eyl bekliyor cengav
11 eyl bekliyor savcılı
10 eyl bekliyor Sorciere
04 eyl bekliyor YILDIRAY BOZOK

25 ağu bekliyor Ercanuzel
24 ağu bekliyor Twilight06
20 ağu bekliyor Kowalski
13 ağu bekliyor idogan71
12 ağu bekliyor barsah
06 ağu bekliyor prestige7171
05 ağu bekliyor SERO01

27 tem bekliyor Engel sorun mu?
27 tem bekliyor aliturgut35
27 tem bekliyor erdem.77
27 tem bekliyor hakan4242
22 tem bekliyor hkt
20 tem bekliyor Funda kayaman
13 tem bekliyor Aksi_54
12 tem bekliyor ErdI
02 tem bekliyor ozi35

23 haz bekliyor atlas61
23 haz bekliyor Akman1981
12 haz bekliyor Metinö
03 haz bekliyor MİKAİL ankara

haziran öncesi arkadaşların raporları işi bitmiş sadece sisteme düşmelerini bekliyor dur diye düşündüm
haziranda giden sonucu bu gün gelen arkadaşın olayı üzerinden yürürsek öyledir diye düşünüyorum

kasım ayı bitmeden temmuz tümü gelecek inşallah

Arkadaşlar haziran ayı gelenler zannedersem kontrol muayenesi kontrol muayeneleri erken gelir diye biliyorum ilk raporu haziranda ankaradan gelen arkadaşlar varsa yazabilirlermi

Haziran pandemi dönemine rast geliyor benim haberlerde duyduğum kadarıyla kontrol muayeneleri pandemi sebebiyle yapılmıyordu bu dönemde ikinci bir emre kadar raporlar uzatıldı zaten hastaneler hasta kabul etmiyor randevu vermiyorlardı yani bence haziranda gelenler ilk kez vergi indirimi için başvuranlar olmalı

Üst Alt