Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar henüz Nisan bile gelmedi bildiğim kadarıyla iyimser olmak güzel ama sonra hayal kırıklığına dönüşüyor.temmuzlar en iyi ihtimalle Mart gibi gelmeye baslar

Haksız çıkmayı çok isterim.ama süreç çok yavaş ilerliyor.haftada 2 gün ve sadece 1 kişinin çalıştığı soyleniyor

Cimere yazdığım 5 gün önceki şikayetimin cevabı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.

Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.

Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz

Herkes Cimere yazsın kardeşim zor bir şey mi ben yazdım

yazdın da ne oldu diye düşünen olacaktır elbette yazmayınca ne oluyor diye düşünsünler lütfen

Merhaba,

6 Şubatta Ankaraya giden raporum 6 Kasımda yani 9 ay sonra işyerime tebliğ edildi. Raporum (Kalp, tansiyon, kolesterol, troid ve işitme) %56 ve 2 yıllıktı, vergi indirimi aynı oranda ve süresiz geldi. Çalışmaya devam ediyorum emeklilik için hemen başvurmaycağım.

Raporun Ankaradan onaylanma sürecinde bir gözüm hep buradaydı. Takip edenler için faydası olur ümidiyle ben de kendi durumumu paylaşmak istedim. Bekleyen arkadaşlara sabır ve hayırlı sonuçlar diliyorum.

Sağlıcakla kalın.

xyzabcd

Teşekkürler paylaştığın için bekleyenler açısından önemli bilgi oluyor. Hayırlı olsun

Arkadaşlar şu an mart ayları kurulda ve kuruldan çıkan imza aşamasına gelen dosyalar var o yüzden ocak ve şubat aylarını bekleyen arkadaşlar ara ara kendi ilindeki vergi dairelerini arayıp bilgi alsınlar çünkü dosyası gelip kendi ilindeki vergi dairesinde dahi bekletilen dosyalar var bu memurları Allah bildiği gibi yapsın iş yine kendimize düşüyor o yüzden ara ara arayın benim önerim bu arkadaşlar

Engel sorun mu?
Haziran' da kontrol muayenesi için gittim ben. Evet pandemi dolayısıyla randevu verilmiyordu. Normalde Nisan ayında gitmem gerekiyordu o vakit Sağlık Kurulu pandemiden dolayı kaplıydı. 10 Haziran'da tekrar açıldı kurul. Kısacası Haziran ayı vergi indirimine hem ilk kez başvuran hem de kontrol muayenesi olanlar karışık diye düşünüyorum.

atilla3500
Sizin sonuç nasıl geldi tekrar kontrol muayenesi var mı? Benim de ilk kontrol muayenesiydi, süresiz geldi bundan sonra kontrol muayenesi yok dedi SGK.

Iyi akşamlar yazışmalara bakılırsa 20.10.2020 de giden benim raporun sonuçlanması 2021'in sonlarını bulur😡😡

Ali12345
Merhaba
Sizin gecikmez bence sıkıntılı dönem mart ayına kadar alınan raporlar idi hem normal müracaatların çok olması hem de kontrol muayenelerini tekrar istemeleri vede yoğunluğu müthiş artırdı
Ekim ayından sonra kontrol muayeneleri Ankara'ya gitmeyecek ve ,yoğunluk iyice azaldı Şubat,Mart ayları Sonuçları gelmeye başladı İnşallah sizler bizim kadar beklemezsiniz

304 gün oldu hala haber yok 09.01.2020 verdiğim rapordan hala haber yok İstanbul Ankara sanki guvercinle habetlesiyorlar

Kamildurkut merhaba Kontrol Muayeneleri Ankaraya gitmicek demissiniz ben bu yeni gelen genelgeyi cozemedim atilla3500 da bahsetmisti konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum sgk ya soran varmi pazartesi Sgk ya gidip sorucam yoksa

Captan gusto merhaba Ekim ayından itibaren SGK vergi indirimi sonucunda emeklilik hakkı elde kişilerinherhangi bir sebepten tekrar kontrol muayenesi isterse hakem hastaneye gönderecek Hakem hastanede sonucu Şimdiye kadar olduğu gibi Ankara yüksek sağlık kuruluna DEĞİL de SGK ya gönderecek dolayısıyla zaman kaybı ve yoğunluğun önüne geçilmiş olacak .
Benim okuduğumdan anladığım bu

Ali12345 @ irfan.gunes sizindemi kontrol muayenesi arkadaslarim yenimi aldiniz raporlari insallah sgk nin merkez saglik kuruluna gider biran once gelir hepimizin

Toprak Bektaş

İstanbul Ankara haberleşmeyi karıncalarla yapıyor teknoloji çağında geri kalmışlar yada kızılderililer gibi haberleşmeyi duman ile yapıyorlar adamlara hak vermek lazım ellerinde teknoloji yok mecbur bekleyecegiz

Captan gusto

Kontrol muayenesi benimki 25.03.2020 bekliyoruz.

kemal73
Merhaba kemal
14 temmuz Ankara ya ulaşan kontrol muayenesi sonucum bu cuma geldi. Dys de çıktı. Bu hafta başı sonucunu alacağım. Seninkide eli kulağında gelebilir ara sıra dys ye bakıyorsundur mutlaka. Olmasa bir daha sor sgk ya. Benim belge 23ekimde gelmiş, ama dys ye 6 kasımda işlenmiş.

atilla3500

Raporu İstanbul'dan gönderenler in sonucu diğer illere göre daha uzun sürüyor. burdan bakıyorum İstanbuldan gönderenleri sona atmışlar en uzak il İstanbul galiba uzun sürüyor😀

Üst Alt