Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Geçen haftadan beri siteye ilk defa giriş yaptığım için ancak cevap yazabildim.
Captan gusto
idogan71
Çok teşekkür ederim. Bekleyenler için hayırlı sonuçlar gelir umarım.
SERO01
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İK sağ olsun yardımcı oluyor.

Arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim bir konu var.

2019 da engelli raporu aldım %48 oran ile maliyeye gitti raporum ardından sonuç geldi.Süresiz raporuma 1 yıl süre vergi indirimi verdiler. Emekliliğe müracaat ettim, Mart 2020 de emekli oldum. Ama Ekim de maaşım durduruldu tekrar hastaneye sek edildim. 16 Ekim de tekrar sgk nın yazısıyla hastaneye gittim. Bu pandemi sürecinde kronik bir hastayı ölüme göndermek ile eşdeğer yapılan uygulama , hastanede tekrar muayenelerimi oldum. 22 Ekim de raporum çıktı. % 61 oldu bu sefer yazı sgk ya gitti. Sgk önceki rapordan yüksek çıkan sonuç için 28 Eylül de çıkardığı bir genelgeye istinaden beni tekrar hakem hastaneye sevketti. İşin ilginç yanı raporu aldığım hastane de hakem hastane. Ama maalesef yapacak birşey yoktu.Bu hafta içinde tekrar hastaneye gittim. Tüm bölümleri dolaştım yine testler yapıldı muayene oldum. 23 Kasım da heyete gireceğim. Hastalıklar geçici olsa anlarım raporumun ikiside süresizdi. Şimdi gelen sonuca göre işlem yapacaklar. Rapor %48 den aşağı gelirse maliyeye gidecekmiş, üstünde gelirse maaşı tekrar açacaklarmış. Bundan sonraki sistem buymuş. Benimle aynı durumda olan arkadaşlara duyurulur.

Nasrettin hocanın fıkrasına benziyor.kazan dogurunca iyi ölünce kötü.yuzde 48 den yüzde 61 e çıktığına inanıyorlar.yuzde 48 in altına düşerse niye tehdit ediyorlar.oran yüzde 40 olduğunda kanunen zaten yeterli.ya bu işte bir yanlislik var yada sistem kafayı emekli etmemeye programlamis

Bu işlerin bu kadar gecikmeside bu yüzden herkes defalarca rapor almak zorunda bırakılıyor.belki bir kişi ortalama 5-6 kez aynı işlemleri yapmaya zorlanıyor.bu sebeple biriken dosyalar yigildikca bekleyen biz garibanlara olan oluyor.Allah yardımcımız olsun

27 temmuz benim daha 4 ay var Emine hanım dedi henüz kurul bile girmemiş
birisi de 9. aya kadar olanların hepsi kurula girdi yazışmayı bekliyor demişti balon çıktı

Pegalife

ben 500 e yakın arama yaptım ama görüşemedim, çünkü telefona bakmıyorlar , sadece bizleri oyalıyorlar , aşağılıyorlar, enayi yerine koyuyorlar. Mertçe biz bu işi zorlaştırdık, kanunla verilen haklarınız var ama maalesef kasamız boş verecek paramız yok diyorlar.

kendinizi üzmeyin ben de öyle aralıksız aramıştım öyle olmadı benimki saat 17,46 gibi açtılar sanki mesai bitimi mola saatleri gibi açıyorlar ama açsalarda benim için umut kırıcı oldu 27 temmuz da gitti aradığım günün üzerine 4 ay daha koy dediler kibarca ruh halim çok kötü
YANİ 8 AY (240 GÜN) 240 - 115 = 125 GÜN KALDI

Mart ayından sonra Yaklaşık Temmuz ayının başına kadar Hastaneler Heyet Rapolarını kapatmışlardı. Verilse bile sayılı raporlar verildi. Bu durum Mart ayından sonraki süreci kısaltır mı? Görüşleriniz nedir?

Arkadaşlar 16_01-2020 Ankara'ya giden raporum 16-11-2020 yani bugün 10 ayın ardından eviss te raporunuz onaylandı dereceye girdiniz diye gösterdi bekleyen herkesin ki en kısa zamanda gelir inşallah şimdi sıra emeklilik dilekçesi vermeye kaldi

bende öyle umuyorum ama Ankara yı arayınca Emine hanımla konuşunca bana aynen şöyle dedi
Martlar kurula girdi sizinkisi 27 temmuz daha çok var dedi en az 4 ay var dedi daha kurula bile girmemiş dedi
yani diyeceğim o ki dediğiniz gibi olsaydı Emine hamım "aa sizin raporun geldiği güne kadar hiç rapor gelmemiş pandeminden dolayı derdi beni sevindirdi diye düşünüyorum" ama o ne yaptı 8 ayı bulur dedi özetle Martı bulur dedi
A) Emine hanım bilgisi yok
B) pandemi bizi olumlu etkilemedi bu konularda
C) Emine hanım aslında bir kötü niyetli
D) Devlet işine akıl sır ermez

Benimde yılbaşında yüzde 49 süresiz raporla emekli ettiler bir hafta geçmeden kontrol muayenesi istediler üniversite has yüzde 28 düşürdüler yalan yanlış bir muayene ile eylülde maaş kestiler sgk itiraz dilekçesi yazdım ne olacak bilmiyorun 11,500 tl de borç çıkardılar

09 kasım 2020 ankara'ya varış. Beni de listeye ekleyin.tesekkurler.

ilkan
Agustos baslarinda aldigim engelli raporu icin, ilk muayeneyi Mart ayi baslarinda olmustum.
Yani demem o ki, Mart ayindan Agustos'a kadar herhangi bir kapali olma nedeniyle (muayene, goruntuleme, heyet vs) herhangi bir sorun yasamadim, o yuzden muhtemelen dediginiz gibi kapali degildi heyetler o donemde.
TOPRAK bektas
Tebrikler ve de gecmis olsun

Ben henüz Nisan ayı geldiğini görmedim.ortalama 9-10 ay herkes kendini buna göre ayarlasin bence

Üst Alt