Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

kaya46

Çok tuhaf bir durum .Hastane %42 süresiz rapor veriyor maliye onaylıyor .sgk tersleniyor red ediyor tuhaf mahkemeye verseniz olmuyor mu birde sizin hastalıklarının kronik mi kardesim

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI

ENGELLLİKLE İLİŞKİLİ PUANLAMA SONRASI BUNA GÖRE TABLO 3.33 A'YA GÖRE
HASTANINTOTAL KALÇA REPLASMANI SONRASI KÖTÜ SONUÇ OLARAK BULUNARAK
KİŞİNİNÖZÜR ORANI %38 OLARAK BULUNMUŞTUR.

FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON
SOL TOTAL KALÇA PROTEZİ + FİBROMİYALJİ 2013 YILINDA SOL KALÇA PROTEZİ
YAPILMIŞ SOL ÜST BACAK ÇAPI 48 SAĞ ÜST BACAK ÇAPI 50 SOL ALT BACAK ÇAPI
35 SAĞ ALT BACAK ÇAPI 36 SAĞ BACAK UZUNLUĞU 86, SL BACAK UZUNLUĞU 85 .
SOL KALÇA FLEKSİYONU PASİF 90 DEREC AKTİF 50 DERECE , SOL KALCA
ABDUKSİYONU 25 DEREC, ADDUKSİYONU TAMA YAKIN LİMİTLİ.EKSTERNAL
ROTASYON SOL KALÇA 30 DERECE , DBKT +/+ ,FABERE +/+ LOMBER MRG : L3-4
L4-L5 DİSK PROTÜZYONU SERVİKAL MRG : C2-3 SANTRAL FOKAL DİSK
PROTÜZYONU TABLO 1.7 YE GÖRE %5+%4
9
SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU
Toplam %44 ve süresiz

@elifyet ,

Sizin belirtiğiniz durum itibari ile Annenizin engelli vergi indirimi ile emekli olma şartı 19 Yıl 4240 SGK prim günü olarak çıkıyor sanırım.
Burada yazılan şart şu şekilde ; en az 4240 SGK prim günü sigortası yatırılmış olması ve SGK tescil tarihi(başlangıç tarihi) itibari ile 19 yıl geçmesi gerektiğidir.Yani 19 yıl boyunca çalışması değildir.
Örnek vermek gerekirse ;
SGK tescil tarihi (başlangıç tarihi) 01.10.2001 tarihi olsun ve SGK prim günü 4570 gün olsun .Bu kişi SGK prim günü tamamlamıştır.19 yıl SGK sigortalılık süresi SGK başlangıç tarihine 19 yıl eklenerek bulunur.01.10.2020 tarihinde 19 yıl tamalanmış olur ve 01.10.2020 tarihinde engelli vergi indirimi 3. derece koşulları ile emeklilik hakkı kazanır.

SGK tescil tarihi(başlangıç tarihi) konusunda bir hassas konu vardır.Oda SGK tescil tarihinde(başlangıç tarihi) sigortalının 18 yaşını doldurmuş olması(reşit olması) gereklidir.SGK tescil tarihi(başlangıç tarihi) sırasında sigortalı 18 yaşından küçük(reşit olmayan bir yaş) ta ise 18 yaşını doldurduğu gün hangi tarih ise o gün sigortalının SGK tescil tarihi(başlangıç tarihi) olarak dikkate alınır ve sigortalılık için gereken yıl süresi bu tarihe eklenerek engelli vergi indirimi emeklilik tarihi tespit edilir.

Saygılar.

Ben 1981 doğumluyum sigortayı giriş tarihim 1994 13 yaşında sigorta girişim var şu an %50 engelli vergi indirimi ile geçtiğimiz hafta emeklilik için sgk ya başvuru yaptım ve bana hiç öyle birşey demediler ben ısrarla sordum memura engelli vergi indirimi emeklilikte tescil tarihi esas alınır reşit olmak önemli değil dedi ve bir ay sonra bağlanır aylığına dedi inşallah böyledir bir sorun çıkmaz 4000 pirim günüm var

Ya Sabır 18 yaşını doldurduğun tarih 1999 u kabul etseler bile hizmet yılı 21 yıl yapıyor yılda sıkıntın yok. Fakat prim olarak istenen 4200 küsür civarı olması lazım.

Ama inşallah kabul ederler.

Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum yüzde 42 raporu gönderdikten sonra iş kazası gecirdim 2 aydır yatıyorum 1 hafta önce 2 aylık rusyaya gideceğim iş buldum öbür işi 15 gün sonra bırakıp rusyaya sikortasız gidecegim tebligatım. ereye yapılacak

herkese günaydın;

arkadaşlar daha önce yazmıştım ama bu pandemi akrablarda hastalık onlarla uğraşmak vs derken süreci yapamadım. Benim raporum maalesef eylül ayı gibi red edilmiş epilepsiden. Daha dogrusu oranı azaltılmış. İtiraz edeceğim Ankara'ya doktorumdan yazı ve raporlarımla sonuc cıkar mı bilemiyorum. Ama sizlere danışmak istediğim konu sonuca itiraz için bir süre var mı bunu kaçırdım mı? bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok mabule geçer?

Herkese sağlıklı günler

İşleyişin nasıl olduğunu Merak eden arkadaşlar için bilgilendirme;
12.12.2019 sağlık kurulu raporunu aldım %42 süresiz
15.01.2020 Ankara Merkez sağlık kuruluna gitti. Bu tarihten beri yüzlerce kez ankarayı aradım hiç bir şekilde düşüremedim telefonlara bakan olmadı. VErgi dairesini aramanızda bir şey değiştirmiyor. Ya telefona bakmıyorlar yada baktıklarında insan muamelesi görmeden bizde ankaradan gelirse evise yazıyoruz diyerek telefonu suratınıza kapatıyorlar.
16.11.2020 Evis üzerinden Merkez sağlık kurulu süresiz giden raporumu 2 yıl %42 süreli onayladığını gördüm. Evis bilgisi " Raporunuz olumlu sonuçlandı. Yazıları hazırlanıyor ibaresi vardı.
2 kez Vergi dairesini aradım sırası gelince yazı hazırlanacak dendi. Evis üzerinden sürekli kontrol ettim.
Ancak Vergi dairesi şirket muhasebecisine e-tebligat olarak yazımı 23.11.2020 tarihinde gönderdi.
Evis te gönderildi bilgisi yazmıyordu. " Halende yazmıyor. "
Kayıtlı bulunan telefonuma e-tebligat gönderildi mesajıda gelmedi. İnteraktif vergi dairesinden kontrol ettiğimde yine tebligat sistemde yoktu.
24.11.2020 tarihinde sigortaya emeklilik için başvurdum. Yazı geldikten sonra önce işyeri emeklilik kodu altında çıkış yapıp sonra sgkya gidin.
Süreç çok uzun çok stresli çok üzücü sizleri kimse takmıyor telefonlara cevap vermiyor. Bu yüzden tüm bekleyen arkadaşların sonuçları en hızlı şekilde sonuçlanması için dua ediyorum.
Sağlıcakla kalın.

Bilgi Hazinedir,

Merhaba
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. :)

sigorta başlangıç tarihi : 26.11.2002
prim günü : 5337

1 mayıs tarihinden itibaren kısa çalışma ödeneğinden faydalanıyor.

Bu durumda 3.dereceden engelli vergi indirimi ile prim günü dolmuş.19 yıl içinde 26.11.2021 tarihinde emekli olabiliyor. kısa çalışma ödeneği sigorta yılını etkilemiyor yani.

Doğru mu anladım ? :)

elifyet

Merhaba,

Evet doğru anlamışsınız.Kısa çalışma ödeneği,pandemi ücretsiz ödeneği veya hiç çalışmadan işsiz olmak bu süre ile alakalı değil etkilemez.Sigortalılık süresi sigorta başlangıç tarihinin üzerine eklenerek bulunur.Sizin belirtiğiniz duruma göre SGK prim günü tamam ve 19 yıl SGK sigorta yıl şartının dolurduğu tarih olan 26.11.2021 tarihinde Anneniz engelli vergi indirimi 3. derece koşulları ile emekli olabilir.

Saygılar.

19.01.2020 tarihli raporum dün geldi onaylanmış fakat süresizdi 2 yıl süre koymuşlar 1 yılı bekleyerek geçti kaldı 1 yıl geçmiyecek hastalığa süre vermek sana ezziyet edecez demekten başka bir şey değil

Merhaba @Ya Sabır,

18 yaşın doldurulması şart şu şekilde işliyor.SGK sigorta tescil tarihi(başlangıç tarihi) dikkate alınıyor.Yani sizin 1994 yılı hangi ayında sigorta tescil tarihiniz ise o başlangıç olarak alınıyor.18 yaşını sigorat tescil tarihinde doldurmadı iseniz sizin gibi doldurduğu tarih olan (yani 18 yaşa ulaştınız doğum tarihinizi ) dikkate alarak üzerine SGK sigorta yılı toplanarak emeklilik hakediş tarihi bulunuyor.SGK prim günü hesaplamasında uzun vadeli sigorta kolları(çalışırken yatan SGK sigorta primi) dikkate alınır.SGK priminde önemli olan uzun vadeli sigortalı kolları (emeklilik,yaşılık ve ölüm sigortası) primleri her yaşta olduğu için sıkıntı olmaz.

Örnek ile anlatmak gerekirse;

Sigorta başlangıç tarihi(tescil tarihi) 01.05.1994 olsun.Bu kişi 18 yaş şartını 23.04.1999 tarihinde dolduruyor olsun.3. derece engelli vergi indirimi(%40-%59) belgesine sahip olsun.SGK prim günü 4.000 olsun.

Bu durumda dikkat alınacak engelli vergi indirimi emeklilik şartları 01.05.1994 sigorta tescil tarihi(başlangıç tarihi) dikkaten alınarak 3. derece (%40-%59) şartına uyan 16 YIL-3760 SGK PRİM GÜNÜ olur.SGK prim günü mutlaka en az şartta yazılan kadar olmalıdır.Sigorta yılı hesaplaması ise 18 yaşını doldurduğu doğum günü olan tarihin üzerine 16 yıl eklenerek bulunur.Bu örnekte engelli vergi indirimi ile emeklilik için sigorta yılı şartı 23.04.2015 tarihinde gerçekleşmektedir.Yani 23.04.2015 tarihinde 3760 SGK prim günü ile engelli vergi indirimi 3. derece ile emekliliği hak eder bu kişi.

İnşallah örnek ve açıklamalar size faydalı olur.

Saygılar.

Yüce Rabbim hepinizin yardımcısı olsun İnşallah.

Selam arkadaşlar bugun istenilen solunum testi nide yaptırdım yeniden beklemeye başlıycam inşallah bu defa çabuk gelir sonuç

ilgazd Benimde hastalığım Epilepsi rahatsızlığım 3 kez eksik evraktan döndü ilkinde ilaç raporundan döndü ikincisinde ilaç rapor EEG Nöbet sayısı olarak döndü 3 eksik evrakta ise yeniden değerlendirilme istendi sağlık kuruluna girdim %47 olarak Nisan’da gitti sonucu bekliyorum biz devlete göre ne sağlamız ne hasta bi türlü karar veremiyorlar zor bi süreç

Maliyeye girim sevk eti randuvu bile almadım zaten hastane boş oturuyorlar emurlar maliyeye gitmeden hastaneye sordum yapıyormusunuz diye yakın hastaneye gönderelim dedi bende söyledim yakın olanı zaten sormuştumda sabah sevki yaptı zor olmadı fazla

Ertugrul Aydın

evet maalesef biz sağlam myız hasta mı kimse bilmiyor? Engelli vergi indirimi birimini aradım açmıyorlar. Rapora bir itiraz ederek şansımı denemek istiyorum bir kez daha ma süreyi kaçırdım mı onuda bilmiyorum kaldım böylece..

Korkarım bu pandemi belasın yüzünden bizim gibi sürekli kontrol altında olması ve ilaç kullanması gereken insanlar maffetti
sağlıklı ve varlıklı insanlar için sorun yok hedef biz miyiz acaba diye düşünmeye başladım

Arkadaslar slm.herkes bagli oldugu ilin Akp vekillerinden birini arasin ve durumu izah etsin. Bir kagit parcasi 6 ay 8 ay 10 ay 1sene beklenmez ayiptir ya. Devlet isi bu kardesldrim. Bizi boyle rezil etmeye ne haklari var. Ben sahsen im
ki İstanbul Akp vekiline durumu izah ettim. Sizlerde bastirin. Internetten vekil isimlerini bulup 03124205000 nolu TBMM santralinden sayin vekillerimizin asistanlari ile gorusup durumu anlatin.

0312 415 31 24 açan yok arkadaşlar bilgi.
sdt1982

dostum siyasetle olmaz bu işler yasa çıkması gerek geriye dönük forma bakarsan cimere çok yazdık tv çıkan oldu değişen birşey olmadı üzülerek beklemeye devam diyorum .

Arkadaşlar evime gelen vekil var herkes işini yapıyor rapor alan çok yetişmiyor pNdemiden dolayıda

Arkadaşlar evime gelen vekil var herkes işini yapıyor rapor alan çok yetişmiyor pNdemiden dolayında etseydi 9 ay beklemezdim bir 9 ay daha bekliyceyim her halde

Hergün 500 kere arıyorum açan yok sonucun akıbeti belli değil eğer burdan sayfayı takip eden vergi dairesi calisanlari varsa işini sallayıp günde 2 yada 3 telefona bakıp bile bile açmıyorlarsa allah bildiği gibi yapsın bunları sınır hastası oldum iyice sabah 9 dan akşam 5 e6 ya kadar devamlı arıyorum bu nedir yaa ankarayi düşürmek sayısal lotoyu tutturmak gibi bişey oldu

Üst Alt