Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim raporum suresizdi. Şimdi süre birimine 8 ay var, Emekli olsam hemen raporu tekrar göndermem mi lazım 9-10 ayda ancak onaylanıyor. Yoksa emekli olduktan sonra SGK ile mi muhatabım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Güney76

Hiç vakit kaybetmeden emeklilik dilekçesini verin zamanı gelince muhatap Sgk olacak bu kadar uzun sürmez vede kesilen paran toplu olarak yatar

14.09.2020 tarihinde ankaraya giden kontrol muaynesi raporum 2 yıl sureliydi cok sukur suresiz onaylanmis 29.11.2020 onay sgk konustum bugun evraniz bizde bu ay sonuna duser sisteme dendi

Ya arkadaşlar bu ankarayi ben bir türlü ulaşamıyorum adamlar tlfnu bir türlü acmiyorlar.sanki dosyalar amerikan başkanı onayliyacak uzay bilim çağında yaşıyoruz

Devlet hastanesindeki devletin doktorları süresiz rapor veriyor.maliye süre koyoyur anlaması mümkün değil.hani hukuk devletinde yaşıyoruz.27.07 2020 gidiş raporum var hale bakanlığa gönderildi yazıyor başka bir şey yok

Şu anda hangi aylar geliyor özel olarak ankarayi gitsek bir cevap verirler mi bilen var mi

Şu anda birde ulaşabilir numaralar hangileri

14.09.2020 tarihinde ankaraya giden kontrol muaynesi raporum 2 yıl sureliydi cok sukur suresiz onaylanmis 29.11.2020 onay sgk konustum bugun evraniz bizde bu ay sonuna duser sisteme dendi

gerzelim57 hayirli olsun sgk daki memur bana 7 ,8 ay surer dedi inanamadim sizin 2.5 ayda gelmis kontrol muayenesi gonderimim 11 Kasim 2020 sitedeki ogrendigim sonuclar 4 5 ay arasi sizin hastaliklariniz neydi onceliginiz var miydi hayirli olsun darisi basimiza

Doganayoz benim kontrol muaynesiydi 3 ay icinde geliyo dediler ilk defa gönderenlerin 1 seneyi buluyor diyolar

Captan gusto sagol kontrol muayneleri zaten 2.5 3 ay icinde geliyo sureliydi giderken 63 suresiz gelmis sgk konustum bu gun bende allah bekleyenlere sabir versin 9 10 11 12 bu aylar maas alamadım yanliz birikmis ne yatar acaba birde ilk raporum 48 di 2 yil sureli 1900 aliyodum bu 63 2. Derece maas ne olur acaba

Bende aradim gecen ay mesela sgk daki memur banada 8 9 ay surer dedi ama benim 2.karara gitti ankara merkez saglik kuruluna sgk daki memur da bana 8 9 ay surer dedi onemli olan sgk daki birimini dusurmek mesele sgk yi ariyorum ben 2.karar baglanmak istyorum diyorum benim evraklarim 2.karrdydi digerleri anlamiyo

gerzelim57 merhaba kontrol muayeneleri 2 .karar derken ne demek istediniz Ankara Merkez Saglik Kurulunda kontrol muayeneleri Sgk 2.karar dami heyete giriyor bunumu demek istediniz .Telefonu varsa
verebilirmisiniz.Bizim o yuzden erken geliyor demek kontrol muayeneleri ben vergi indirimleri ile karisik geliyor sandim
Maasiniz toplu 7600tl yatar Aralik maasinizi Ocak 2021 de alacaksiniz ..Gule gule harcayin.

Maasiniz ayni olur Ocakta zam gelicek

Arkadaşlar benim raporum Ankara'ya 3 cu gidişi 2019 , Nisan dan beri Denizli konya ve Akdeniz tıp fakültesi gezdim şimdi sizden ricam durumu benim gibi olan kimse varmı aranızda ben emekliyim maaşım kesildi geriye donuk 5 maaş geri aldılar almaya devam ediyorlar şimdi Cimer e sordum bı şey çıkmadı kamu denetcilerine msj attım onlarda kimliğimi açık edeceklerini söyledi korktum vazgeçtim çünkü sonuç çıkınca gene SGK ile baş başa kalacaz diye benim raporum suresizdi 66 ydi ona rağmen gene beni toplam 4 sefer konturole gönderdiler ve en sonunda maaşımı durdudular en san aldığım rapor oranı 68 oran olduğu halde maaş baglamadilar 7 ayın 6 gitmiş son evrak Ankara'ya ben Antalya'da tim bu kadar engellinin içinde Ankara'da olupta bu gelir idaresi başkanlığı na gidipte bu kadar insanın çaresizliğini ordaki yetkililere söyleyecek yokmu arkadaşlar

Bu Ankara neye göre gönderiyor bu raporları birisi Şubat gelmedi diyor birisi Eylül geldi diyor

Bu İstanbul'daki arkadaşlar medya kanalları hepsi orda ya Allah'ın aşkına bir tanıdık yokmu bu konuları haber yapsın bir rapor 10 ay sürer mi Allah aşkına on ayda insan doğuyor ve oluyor

Biraz sitemkar bı msj oldu hakkınızı helal edin kardeşlerim

Ankara merkez sağlık kurulu 2.karar kardesim

Uyku apnesi 35
Koah 28
Astım 20

Kaptan gusto 3.derece engelliydim suan 2. Dereceye dustum farkı olmazmı maasta engellik dercne gore degisyo diye duydum

Arkadaşlar merhaba. Büyük mükellefler v.d bağlı bir kurumda çalışmakta ve ankarada ikamet etmekteyim.20 Mart tarihinde evraklarımı kargo ile vergi dairesi engellli servisine ilettim ve sonrası internet vergi dairesinde süreci takip edebiliyordum fakat nisan ayında süreç sonlandı dedi. Benim gerek büyük mükellefler evis sorgusunda kişi bulunamadı yanıtı ve gereksede int vergi dairesinde sürecimin ne aşamada oldugunu göreceğim bir alan yok. Ankara evis sistemi kapalı. yardımı olabilecek olan var mıdır ?

Arkadaşlar iyi akşamlar 16.11.2020 tarihinde %60 engelli oranı ile emeklilik başvurusu yaptım 8500 günüm 290 bin birikmiş Mara ve 27 yıl hizmet süresi e devlette ne kadar maaş bağlanıda 2055 maaş ve 85 ek ödeme görünüyor bugün akşam bir mjs geldi birikmiş tutarı PTT den cekebilirsiniz diye 1710 ama e devlette maaş günüm her ayın 25 diyor bu para maaş mi biriken paramı ben ayın 25 de tekrar ilk maaşı mi alacakmiyom bilgisi olan bilgi verirmi

@gerzelim57 Sagolun verdiginiz bilgiler icin ikinci derece engelli emeklilik ve vergi indirimi hesaplarinda gecerli diye biliyorum.Emeklilik maasinizi yatirilan prim Aylik baglanma oranlari etkiler.Allah yardimcimiz olsun .Ankara Merkez Kurulunu dusurebilirsek 2.karari baglatacagiz .Tesekkurler.

1 aydır zor düsürdum bu noyu 0312 415 32 94
Burdan ogrendim 1 2 gun sonrada sgk yı aradım unkapanini burda dedi acaba ayın kacı gibi e devlete duser

İyi geceler herkese evise bir hafta sonra düştü kardeşim Allah yardımcımız olsun bütün bekleyenlerin

@gerzelim57 Evrakiniz isleme bagli oldugunuz Sgk nin yogunluğuna gore Dys ekranina duser .Gerci Istanbul buyuksehir memurlarin is yuku fazladir.pandemiden dolayi esnek calisiyorlar surec uzarmi bilemem ama maasiniz gelecek ay toplu olarak ve Aralik maasiniz yatar.

49serkan

rica edeerim abı biliyorum bende yuzeysel takıp edıyordum sizin ekıbı...

bu hafta hereketlı gıbı sankı...

gerzelim57
sagolun simdi dys ekranima baktim bir evrak gelmis adima gozukuyor kontrol muayenemin sonucumu geldi yoksa beni yeni genelgeye gore tekrar hakem hastanesinemi sevk edicekler Sgk ya yarin gidip sorucam insallah hayirlisidir.

Doganayoz

daha ocak ayı gelmemis, subat marttan haber yok temmuz diyosun birader... Yazılanlarıda mı okumuyosun?

Arkadaşlar iyi akşamlar 16.11.2020 tarihinde %60 engelli oranı ile emeklilik başvurusu yaptım 8500 günüm 290 bin birikmiş Mara ve 27 yıl hizmet süresi e devlette ne kadar maaş bağlanıda 2055 maaş ve 85 ek ödeme görünüyor bugün akşam bir mjs geldi birikmiş tutarı PTT den cekebilirsiniz diye 1710 ama e devlette maaş günüm her ayın 25 diyor bu para maaş mi biriken paramı ben ayın 25 de tekrar ilk maaşı mi alacakmiyom bilgisi olan bilgi verirmi

Arkadaşlar güle güle harcayın.burada 300 gün hatta yıllarca geçen sürede gelmeyen raporları bekleyen arkadaşlarımız varken maaş paylaşımları bence çok saçma.maas günü geldiğinde gidersin çekersin.hepiniz 4 gözle gelen rapor sonuçlarını bekliyoruz

Cimere Şikayet yazısı :
20.02.2019 tarihin de İstanbul vergi dairesine evraklarımı teslim ettim.
Emekli olmayı bekliyorum ve 9 aydır engelli vergi indirimin den faydalanmak için evrak bekliyorum.
Sayın yöneticiler lütfen sesimize kulak verin.
ACİLLLLL CEVAP BEKLİYORUM.

Cimer cevap yazısı:
93 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.

Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.

Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Yani sizin anlayacağınız kimsenin pek umurun da değiliz.

Üst Alt