Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Vergi indirim oranı takibi

Sağlık kurulu raporum 1 yıl sureli , oranım yüzde 60. Vergi indirim oranım iş yerime gelecekmiş. Ancak öncesinde e devlet ya da eviss gibi bir yerden takip etme şansımız yok mu ?
Sureli rapora rağmen vergi indiriminin süresiz gelmesi için dualarınızı bekliyorum .

Teşekkür ederim cevap için, yalniz anlayamadım. Mayis ayında mi müracaat edebilirim emekliliğe.

Kış idi yaz geldi gene kış geldi ama yoksun nerede kaldın koronada ev hapsi geldi neredesin ay yüzlü raporum gel artık gel ulan rapormu sun nesin

251 gün oldu

Herkese merhabalar. Benim işler karıştı. Kısaca özetleyeyim.
Ağustos 2019 1 yıl süreli yüzde 84 oranlı rapor aldım.
Ocak 2020 memur olarak atandım.
Şubat 2020 vergi indirimine başvurdum.
Ağustos 2020 ilk raporun süresi doldu.
Ekim 2020 raporu yeniledim yüzde 57 ve sürekli olarak verdiler bu sefer.
Kasım 2020 vergi indirimi sonucum yüzde 84 ve süresiz olarak geldi. Kurumumun Maliyeden gelen değerlendirme raporunu dikkate almasıyla
2 aydır 1.derece vergi indiriminen yararlanıyordum.
Aralık 2020 de geçmişe yönelik vergi iadesi için dilekçe yazdım. Kurumumun harcama yetkilisi Maliyenin esas aldığı doğrulanabilir rapora güvenmeyerek raporu veren hastanenin bağlı olduğu ilçe sağlık müdürlüğünden raporun aslını istedi.
15 gün sonra ilçe sağlık müdürlüğü yazıda istenen Maliyenin esas aldığı eski raporu göndermeyip yeni raporu gönderdi.
Bu durumda ben sanki belgede sahtecilik yapmış gibi oldum.
Kurumum Maliyeye yazarak vergi indirimi talebimin yeniden değerlendirilmesini istedi.
Vergi indirimim amirimin kararıyla, Maliyenin cevabı beklenmeden 1.dilimden 3.dilime düşürüldü.
2 aydır aldığım maaşlardan iade yapmam gerekecekmiş.
Geçmişe yönelik vergi iadesi talebimi de 1.dereceden değil 3.dereceden yapmam gerektiğini söylediler.
Sıkıntılara gelirsek; Maliyeden gelen geçerli bir vergi indirimini dikkate almamak, kafalarına göre dilim düşürmek. En azından Maliye'nin cevabı gelene kadar beklemeleri lazım diye düşünüyorum.
Şimdi o kadar hesap yapıp benden iade alacaklar. Sonra Maliyeden vergi indiriminin ve dilimin en azından 1 yıllığına geçerli olduğu yazısı gelince bu sefer tekrar talepler, hesaplamalar ve iadeler yapılacak.
"Maliyenin verdiği kararı ya yine maliye ya da mahkeme bozabilir bu yaptığınız usule aykırı olmasın sakın" dediğimde de "terbiyesiz ve hadsiz" olmakla, amirimi "tehdit etmekle" suçlandım.

9 ay olmak üzere, biraz da pandemi sürecinden ötürü bu kadar uzadı lakin bundan sonraki sürecte daha hızlınır önümüzdeki ay içinde gelir muhtemelen.

Arkadaşlar bilginiz varmı ankaradan hangi aylar gönderiliyor

arkadaşlar ankaradan hangi tarihleri gönderiyorlar benim rapor 9.cu ayınsonunda ankaradaydı

Günaydın yeni bir hafta yeni umutlar ümidiyle (kötü haber ve yalan haber yazmayın lütfen)

hsnpiyi ve 15 ekimden sonra evrak yollayan tüm arkadaşlar muhtemelen bir çoğunuzun evrağı yanlışlıkla bölgenizden ankara maliyeye gönderildi ben aydın didimde ikamet ediyorum benim evraklarım aydında hallolması gerekirken yine ankara gönderildi evraklar yığılmış durumda yapmanız gereken kendi sgk emeklilik servisini arayıp evrak yanlışlıkla ankaraya gönderilmiş demeniz sonrasında işlemler hızlanıyor

ozlmasgr
Merhabalar
sizin bahsettiğiniz konu sadece kontrol muayenesi için mi geçerli
Zira eksik evraktan dolayı dönen raporlar Ankaraya gitmicek mi
bizi aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba yeni bir hafta herkese sevindirici haberler gelir insallah benim sizlerden e devletten sonucu nasıl takip ediyorsunuz bana Bilgi verirseniz teşekkür

@ozlmasgr Siz emekli olduğunuz için SGK yı arayabilirsiniz ama bizim ilk başvuru henüz emekli olamadık biz nasıl bir yol izleyeceğiz

Ali ekiz

Aslında en garantisi sonuç takip için https://ivd.gib.gov.tr/ bu siteden üye olun ve oradan takip edin.Giden dilekçeniz ve diğer evraklarınızı görebiliyorsunuz.Sisteme vergi indiriminiz düşerse ilk bu siteden haber alabilirsiniz.

Herkese hayırlı günler diliyorum ben 12 Şubat ta gönderim raporumu hala bi haber yok 314 gün oldu olumlu yada olumsuz dönüş olmadı beklemekten bi hal oldu ne biçim bir labirente girdik çıkamıyorum tüm bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum

#Yeşi ünyeli istanbul vergi dairesini ara orası en azından cevap veriyor. Sabah 10:00 gibi ararsan acıyorlar .

Sozar
Kardeşim en garanti yol burası diyosunda ben vergi indirimi 1 sene önce aldım.dediğin yerde dilekçenden başka hiç birşey gözükmüyor.yada benmi beceremedim acaba.

Selam arkadaşlar kanser hastasıyım raporum 6 Ağustos da Ankara'ya gitti halen cevap gelmedi bildiğiniz ulaşabileceğimi tf nosu varmı yazarsanız sevinirim

Beklediğiniz evrak ilk önce buraya düşer anlamında söyledim.

Sozar

Merhaba,

Vermiş olduğunuz adres interaktif vergi dairesi(vergi dairesi internet şubesi) 'ne aittir.Buradan ilk gönderimi yani dilekçe ve tüm eklerini görebilirsiniz.Ancak engelli vergi indirimi raporunun sonucunu GIB merkez sağlık kurulu kişinin şahsi e-tebligatına bildirmez ise sonuçlar buradan gözükmeyecektir.Burada ne yazıkki doğru bir bilgi paylaşmıyorsunuz.

Bir kaç arkadaşımız buradan ulaşabilmişlerdir ancak tekrar belirtiyorum başvurunun normal şartlar altında kişiye özel yani başvurucuya özel e-tebligatı yapılmadığı sürece başvurucular buradan sonucu göremez.Sonuçlar işyerinizin e-tebligatı(tüzel firma) interaktif vergi dairesine düşmektedir.

Saygılar.

Üst Alt