Herkese merhabalar. Benim işler karıştı. Kısaca özetleyeyim.
Ağustos 2019 1 yıl süreli yüzde 84 oranlı rapor aldım.
Ocak 2020 memur olarak atandım.
Şubat 2020 vergi indirimine başvurdum.
Ağustos 2020 ilk raporun süresi doldu.
Ekim 2020 raporu yeniledim yüzde 57 ve sürekli olarak verdiler bu sefer.
Kasım 2020 vergi indirimi sonucum yüzde 84 ve süresiz olarak geldi. Kurumumun Maliyeden gelen değerlendirme raporunu dikkate almasıyla
2 aydır 1.derece vergi indiriminen yararlanıyordum.
Aralık 2020 de geçmişe yönelik vergi iadesi için dilekçe yazdım. Kurumumun harcama yetkilisi Maliyenin esas aldığı doğrulanabilir rapora güvenmeyerek raporu veren hastanenin bağlı olduğu ilçe sağlık müdürlüğünden raporun aslını istedi.
15 gün sonra ilçe sağlık müdürlüğü yazıda istenen Maliyenin esas aldığı eski raporu göndermeyip yeni raporu gönderdi.
Bu durumda ben sanki belgede sahtecilik yapmış gibi oldum.
Kurumum Maliyeye yazarak vergi indirimi talebimin yeniden değerlendirilmesini istedi.
Vergi indirimim amirimin kararıyla, Maliyenin cevabı beklenmeden 1.dilimden 3.dilime düşürüldü.
2 aydır aldığım maaşlardan iade yapmam gerekecekmiş.
Geçmişe yönelik vergi iadesi talebimi de 1.dereceden değil 3.dereceden yapmam gerektiğini söylediler.
Sıkıntılara gelirsek; Maliyeden gelen geçerli bir vergi indirimini dikkate almamak, kafalarına göre dilim düşürmek. En azından Maliye'nin cevabı gelene kadar beklemeleri lazım diye düşünüyorum.
Şimdi o kadar hesap yapıp benden iade alacaklar. Sonra Maliyeden vergi indiriminin ve dilimin en azından 1 yıllığına geçerli olduğu yazısı gelince bu sefer tekrar talepler, hesaplamalar ve iadeler yapılacak.
"Maliyenin verdiği kararı ya yine maliye ya da mahkeme bozabilir bu yaptığınız usule aykırı olmasın sakın" dediğimde de "terbiyesiz ve hadsiz" olmakla, amirimi "tehdit etmekle" suçlandım.