Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

bugünde sıfır sonuç.ankara bu konuda cok istikrarlı.kedinlikle hızlanöıyacak belli oldu.9 _12:ay ortalama

Bilgi Hazinedir

Bilgi için teşekkürler ama vergi dairesi e TEBLİGAT ve SMS bilgilendirmeyi aktif ettiyseniz cevap bize gelip iş yerinize tebliğ ettiğimiz zaman sizede bilgi mesajı gelir dedi gelmezmiki

alpertuncer

Bende bunu bahsediyordum.SMS ve Mesaj kısmını aktif ederseniz,şirkete giden bilgi aynı zamanda burayada düşer diye düşünüyorum,ayrıca vergi indirim belgesinide bu siteden veya e devlet üzerinden alabiliriz diye düşünüyorum.

Sozar

Merhaba,

İnteraktif vergi dairesinde sms sistemini aktif ederseniz basit usul veya şahıs şirketinizin tüm bilgileri ,ayrıca şirketinize ve adınıza vergi dairesi tarafından açılmış takip dosyaların e-tebligatları gelir.Ancak vergi dairesi sisteminde engelli vergi indiriminin e-tebligat sonuç muhattabı işveren(çalışıtığınız firmadır).Bu bilgi size gelmez.

Vergi dairesi size özel sonucu sms atabilir.Bunu birkaç vergi dairesinin yaptığını duydum.Size yapılan spot (bir defaya mahsus-özel) bir uygulamadır.Geneli tekrar belirtiyorum,basit usul vergi bilgilendirmesi ve işlemleri veya şahıs şirketi vergi bilgilendirmesi ve işlemleri ,buna bağlı veya şahıs takip dosyaları e-tebligat interaktif vergi dairesine tarafından size veri olarak gönderir.Bu sistemin işlevi budur.

İnteraktif vergi dairesi veya e-devlet veya bir başka devlet kurumdan engelli vergi indirimi sonucunu görme şansınız kesinlikle yok.Bugüne kadar böyle bir yapı olmadı.Gelecekte olabilir mi bilemem ,ancak şu an için yok.

Bu bilgileri biliyorum ,çünkü interaktif vergi daresini uzun süredir kullanıyorum.Ben zamanında oradan gönderdiğim engelli vergi indirimi başvurusu belgemi ve eklerimi gördüm.İnteraktif vergi dairesi dilekçe bölümünde durum sorgulama adımında İŞLEMİNİZ SONLANDI(dilekçe işlemleri tamamlandı) yazarak evrağın ilgili vergi dairesi tarafından GIB merkez sağlık kuruluna ulaştığını anlayabildiğiniz bir sistemi var.

Saygılar.

vergi dairesi e TEBLİGAT ve SMS bilgilendirmeyi aktif ettiyseniz cevap bize gelip iş yerinize tebliğ ettiğimiz zaman sizede bilgi mesajı gelir dedi gelmezmiki

Merhaba,

engelli vergi indirimi için başvurduğunuz vergi dairesi spot(bir defaya mahsus-size özel) bir uygulama ile sms bilgilendirmesi yapabilir.Ancak bunun interkatif vergi dairesi veya e-devlet ile hiçbir alakası yoktur.

Saygılar.

Son düzenleme:
Selamün aleyküm arkadaşlar buradaki koyunu aydınlatma gereği duydum ben sonucu vergi dairesine gitmeden gib e uygulama dan değilde normal tarayıcıdan girerek aldım sonuçlanan yazının iş verene tebliğ edilen kısmı değil size tebliğ edilen kısmı önemli benim işverene yazılan yazıda hastane adı yanlış yazılmış gib uygulamasında gördüm aradım düzetmelerini istedim o önemli değil dediler gelen mesaj ile gib e girdim yazıları alıp iş yerine gittim çıkışım yapıldı emeklilik dilekçesini verdim emekli oldum ben evrakları götürdüğümde vergi dairesi den daha işverene yazı gelmemişmiş hatta çıkış kodunu 09 yazmışlardı yanlış yapıyorsunuz ben maulülen emekli olmuyorum yaştan oluyorum dedim biraz araştırdım daha sonra siz haklıymışsınız deyip çıkış kodu nu 08 yaptılar Rabbim yardımcınız olsun inşallah bir an önce sonuçlarınızın gelmesi temenisiyle hayırlı geceler.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstanbuldaki Bütün Vergi Dairesi Müdürleri Komşum Karşı Binamda Lojmanda Kalıyolar neredeyse hepsini tanıyorum onlara danıştım bu konuyu nedir bu iş diye arkadaşlar aldığım cevaplar aynı pandemi ve kısıtlı çalışma beklemekten başka çare yok

Aleykum veselam ,

Sizin bahsettiğiniz konuyu herkesin bilgisine sunmakta fayda olduğuna inanıyorum Akman1981 arkadaşımız bahsettiği işlem GIB merkez sağlık kurulu engelli vergi indirimi işlemini tamamlayıp raporunuzun resmi yazısını hazırlayarak e-imzalı şekilde bağlı olduğunuz vergi dairesi(başvuruyu yaptığınız vergi dairesine) hakkınızda verilen kararın sonucu yazarlar.Bu karar e-imzalı(elektornik imzalı) olduğu için bu belgeler kurumun elektronik arşivinde saklanmakta ve çıktısı alınabilmektedir.Bu belge aynı zamanda hepimizde olan engelli sağlık raporu e-imzalı yani karekodlu raporun e-devletten çıktısını aldığınız gibi bu web adresinden çıktısını alabilirsiniz.Bu belge çıktısı resmi ve geçerlidir.

Şimdi bu belgeyi nasıl alacağız onu anlatalım.Bu belge ile ilgili elimzde bazı veriler olmadılır.İlgli belge(GIB merkez sağlık kurulu raporu); yazının tarihi (belge üzerindeki tarih),yazının sayısı(belge üzerindeki verilen sayı) ve pin kodu(belgenin sol alt köşesinde bulunan bu belgeye özel bir kod-şifre) ile belgeye ulaşabilir ve çıktısını alabilirsiniz.Bu bilgileri belge elinizde olmadan sadece belgeyi görebilen bir yetkili veya ilgili vergi dairesi memuru aracılığı temin edebilirsiniz.Yada ileride belge elinizde olursa sizde tekrar tekrar istediğin kadar belgeyi elektronik ortamda bastırmak veya çıktısını almak için kullanabilirsiniz.

İlgili e-belge doğrulama adresi belgenin sol altında bahsettiğim pin kodu(belgeye özel şifre) ile birlikte belgeye yazılmıştır.Bende ekte belirtiyorum.Size daha önce yazdığım gibi interkaktif vergi dairesi (vergi dairesi internet şubesi) içinde size belge gönderimi yada farklı belge iletimi bu belge için şu an itibari ile yapılmamaktadır."İleride inşallah bu işlemi sağlayabilirler."Bu adres belgenin elektronik doğrulama(gerçeklik-doğruluk kontrolü) adresinden bakılması ve ilgiler tarafından yada siz tarafında tekrar birebir basımı için kullanılır.

Engelli vergi indirimi raporu (GIB merkez sağlık kurulunun gönderdiği belgeler) E-doğrulama adres:https://ivd.gib.gov.tr/

Bu adres interkatif vergi dairesi resmi adresidir.Ekrana gelen görüntüde üst kısma yakın kırmızı şerit üzerinde "Doğrulamar" adımı (şeridin en solunda) seçilir.Aşağıya doğru açılan sekmelerde"E-Belge Doğrulama" adımı seçilerek ilgili web yüzü açılır.Size yukarıda bahsetiğim 3 ana veri (ilgili belgenin tarihi,sayısı ve belgeye özel pin kodu-belge şifresi) girilerek e-imzalı belgeye ulaşılır.

Saygılar.

Akman1981

Tekrar Merhaba,

Emeklilik için başvuru yapacağınız zaman vereceğiniz engelli vergi indirimi raporu ,arkadaşımızda bahsettiği gibi GIB merkez sağlık kurulunun bağlı olduğunuz vergi dairesi gönderdiği rapor sonuç yazısıdır.İlgili ilk yazı bağlı olduğunuz vergi dairesi tarafından başvuruda tebliğ ettiğiniz işvereninizin e-tebligat adresine başk bir üst yazı ile bildirilir.Sonuç olarak GIB merkez sağlık kurulunun yazıdığı ve sonuç belgesi olan ilk yazı SGK emeklilik servisine verilen yazıdır.İşyerine gönderilen e-tebligatın( 2. yazılan yazı-işyeri başlıklı yazı) emeklilik işlemleri konuda etkisi yoktur.

Sizlere bahsettiğim interaktif vergi dairesi e-doğrulama sayfasından bu ilk rapor yazısına ve raporun GIB merkez sağlık kurulu tarafında ıslak imzalı(kurul doktorları adları ile birlikte) ve kaşelenmiş(GIB merkez sağlık kurulu kaşesi)engellik sağlık raporunun kopya görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Akman1981
Kardeşim hayırlı olsun,senin yaşadığın durumu bende yaşadım 5 ay önce vergi indirimi ile emekli oldum.yalnız benimde işten çıkış kodu 09 malulen emeklilik diye yapılmış.ben bunu dilekçemi verdikten 1 ay sonra farkettim.burda bi kaç arkadaşla konuştum çıkış kodu önemli değil dediler,sgk da bi problem çıkmadı.acaba sonra problem filan çıkmasın varmı bi fikri olan.
Selametle.

Herkeze merhaba

Arkadaşlar 10.01.2020 tarihli engelli raporumu Ankaraya gönderdim 11 ay sonra sft testi istemiyle geri geldi tekrar sft gönderdim sft yi size arıcam yardımcı olursanız sevinirim

Fevcex 74 fevı59 fevıfvc 85

Sonuç normalmi

Pef 33 mef75. 37.mef MEF50. 36.mef25. 52. Mef25 75. 41

Merhaba,
20.02.2020 tarihinde gönderilen raporun sonucu 18.12.2020 tarihli olarak EKSİK EVRAK İÇİN HASTANEYE SEVK EDİLDİ şeklinde sonuçlanmış. Vergi dairesini ve Ankarayı aradım ulaşamadım. Bu süreçte nasıl ilerlemem gerekiyor bilgi verebilir misiniz.
iyi akşamlar

34şaşkın66
Benimki ni daha işleme girmeden önce düzelttiler SGK da yaşlılık aylığımı yazıyor maulülen mi yazıyor ona bakın

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akman1981
Baktım kardeşim emeklilik kaydında yaşlılık aylığı yazıyor.ayrıca e devlet te baktığımız emekli aylık bilgisi yerinde 2000/2008 sonra 2008/sonrası toplam gün ek ödeme yazan yerde gösterge diye olan yer bende 5 aydır hep sıfır görünüyor.herkeste 9475 görünüyor bu tam olarak nedir anlayamadım.
Teşekkür ederim kardeşim

Teşekkür ederimmm
nozkan72
Cevap için teşekkürler.Ramazan bayramı sonrası o zaman.

SERO01
Ben emeklilik için değil,vergi indirimi için başvurmuştum.o süresiz geldi.Raporum 2 yıllık,süreli. Ins bu sefer süresiz gelir.

Hakankrs

Merhaba,

Engelli sağlık raporun süreli olmasının sizce bir sakıncası yada engellilik hakları konusunda bir beklentiniz yoksa yenilenmesinin bu forum sitesinde pek önerilmediğini okudum.Öğrendiğim kadarıyla engelli sağlık raporunuzun oranı daha önceki aldığınız engelli sağlık rapor oranının altında çıkması durumda SGK kurumu bunu öğrendiğinde sizi direk kontrol muayenesine çağırıyormuş.Kontrol muayenesi biliyormusunuz bilmiyorum SGK tarafından çağırılınca tekrar engelli sağlık raporu almanız ve onay süreçleri anlamına geliyor.Engelli vergi indiriminizin süresiz olması SGK'nın sizi kontrol muayenesine çağırmasına engel değil.Kanunda bunu yapabilmesi ile ilgili madde var.Sanırım arkadaş onu demek istemiş.Bu forumda bu konuyu Bülent Bey zamanında açıklayıcı yazılar yazmış.Bende gezerken okumuştum.

Serkan bey merhaba evre1 meme ca. Yani meme kanseri . Kemoterapi aldım . Organ kaybım var. Engelli raporum yüzde 60 sureli geldi. Vergi indirimi alıp emekli olmayı hedefliyorum. 18 yılım 2021 ekimde doluyor.

Merhaba arkadaşlar. Ben engelli statüsünde çalışmaktayım. Bu nedenle Ekim ayında vergi indirimi için gerekli evrakları tamamlayıp Buyuk mukellefler vergi dairesine teslım ettım. Onlarda belgeleri Ankara ya merkez sağlık kuruluna yollamışlar. 3 aydır beklıyorum. Vergı indirim sonuçlarını internetten görebiliyor muyum ? Hangi siteden bakabilirim .Teşekkürler.

49serkan
Yazık bize peki eksik olan evrakın ney olduğunu nerden öğreneceğim bilginiz var mı? yani Vergi dairesini Çalıştığım şirketimi bilgi verecek

Merhaba, vergi indirimi için başvurumu 31 Ağustos 2020 tarihinde yaptım. Bulunduğum ilde eviss sistemi yok. Başvuru durumuma interaktif vergi dairesinden bakıyorum. Başvurum (dilekçe no) burada gözüküyor. Ancak dilekçe, rapor vb hiç bir şey ve başka hiç bir bilgi görüntülenmiyor. Bir aksilik mı var yoksa normal bir durum mudur?

tmcn arkadaşım interaktif vergi kısmında dilekçemin durumunu sorgula daki ^'sorgula' yı tıkladığlnda' işleminiz sonlandı '.yazısı çıkıyorsa başvurunuz yapıldı.başvurunuz ankara gıb merkez sağlık kuruluna iletildi.anlamına gelir. yani nörmal durum ama esas anormal durum bundan sonra beklemek .

nulifery
Başvuru yapılan vergi dairesine gidin. Size eksik evrak yazısı ve istenen belgenin hastane sevk evrağını verecekler, raporu aldığınız hastaneden eksik evrağı tamamlayıp göndermelerini sağlayın. Hastane rapor birimine gideceksiniz.

merhaba arkadaşlar
Yazılanları ara ara kontrol ediyorum. Acaba benim gibi uzun süre bekleyen kaldı mı diye. Sanırım yok gibi gözüküyor. Başvuru tarihim şubat 2019. Neredeyse 2 sene dolacak başvuru yaptığım tarihten itibaren. Ankara telefonuna ben henüz başarıp ulaşamadım. Ulaşabilenleri tebrik etmek lazım, imkansızı başarmışlar. İstanbul vergi dairesi başkanlığı engelli servisini aradığımda da pek aydınlatıcı cevap veren olmadı.
saygılar,

Arkadaslar merhaba herkese benim kontrol muaynem vardı 63 le gitti geldi 15 gün oldu konusalı unkapanı sgk la onlar maasinizi actik dediler suresiz geldi raporunuz dediler fakat e devlette hayla gelir ayliginz durdurldu yaziyo 4 aydır maas alamiyordum zaten simdi sorum ben e devlette birikmisimi maasimi ne zaman gorucem DYS evrak takibine bakiyorum 15 20 gundur gelen evrak gozukmuyor bilginiz varmi

gerzelim57
Maaş gününüz geçtimi? Normalde maaş tekrar açılınca SMS bilgilendirme geliyor. Önce biriken tutar yatıyor. daha sonra gününde maaş yatıyor. Yatan bankaya açığa yatmış olabilir, tc ile sordur. E devlette ise bilgiler sonraki ayın başında değişiyor. Ben de öyle oldu.

Üst Alt