Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

enderen
Tahminimce sen Emekli maaşı yüksek alacaksın diyemi senin raporun sonucu gelmiyor
Tahminice maaşı enalt tabandan olanlara öncelik veriliyor
Yinede en kısada cevab alırsın inşallah

49serkan
Aklıma gelince sinirleniyorum, o yüzden ne olacaksa olsun diye bıraktım. Biraz önce İstanbul vergi dairesi engelli servisi ile görüştüm. Her zamanki rutin işlem. Adı-soyadı alınıp Ankara ile görüşülecek bilgisi verdiler. ve yine böyle bir kaç dosya var ara ara geliyor dediler. Hesabıma göre 665 gün olmuş

@ozlmasgr merhaba benimde 11 Kasim kontrol muayenesi sonucum Ankaraya gitmisti 17 Aralikta maasiniz baglanmistir mesaji geldi raporum 2 yillikti ama memur suresini gormedigini soyledi gib de heyete girmedimi acaba yeni genelgeyi mi devreye soktular haber alamadim.

Merhaba Arkadaşlar,
Kasım ayında raporum Ankara'dan onaylanıp gelmişti ve bende emeklilik için müracaatımı yapmıştım. Ben aslında emekliydim ama rapor süreli olduğu için 2019 aralık ayında son emekli maaşımı almıştım. Şimdi SGK 'dan SMS geldi ... TL tutarında maaşınız bağlanmıştır ve X bankasına aktarılmıştır diye.
1- Yeni emekli maaşım son aldığımdan 200 TL daha düşük oysa ben biraz daha fazla bekliyordum. Maaşım kesildiği için SGK 'nın uyarısı ile
2020-Ocak ile 2020-Kasım arasında normal sigortalı olarak primim yattı.
2- Mesaj bir hafta önce geldi ama bankada para yok
3- SGK adresinize evrak gönderdik dediler telefonda ama bir hafta oldu buda gelmedi
4- e-devlette emeklilikle ilgili bilgiler eski bilgiler görünüyor. Yani emeklilik durduruldu yazıyor.

kafam epey karıştı , bu işler nasıl olacak bilemiyorum.

akif1969
Bankaya gidip tc numaranla sorgulat. Para açığa gelir ilk maaş bağlama da gibi. Normal hesapta gözükmez.

E devlet bilgiler önümüzdeki ay başından itibaren düzeliyor.

Captan gusto SANIRIM DENİZLİ İKAMETİN DENİZLİ SGK EMEKLİLİK BİRİMİNİ ARAYIP KAÇ YILLIĞINA ÇIKMIŞ ÖĞRENEBİLİRSİN BANADA MESAJ GELMEDİ MAAŞ İLE İLGİLİ

Merhaba , 7 aralık 2020 yılında Ankara şehir hastanelerinden %100 süresiz rapor aldım (kalp yetmezliğim var +ıcd taklı 8 yıldır ) ilk defa bu sene başvurdum ,
sonrasında aldığım rapor ile Ankara Vergi dairesi Başkanlığına evraklarımı verdim ,
ertesi gün sistem'den kontrol ettim tarattığım evraklar görünüyor ,(evrak işlemde şeklinde )
3-4 gün sonra sonuçlandı yazıyordu (interaktif vetgi dairesi evrak takibimde )
2 gün önce (22 aralık 2020) dosyam Maliye Bakanlığna gönderilmiş (vergi dairesinden aldığım bilgi )1 aydır bu siteyi takip ediyorum ve işlerin çok uzadığından ve maduriyetlerin den bahsetmiş insanlar !
]SORUM ŞU bilginiz var ise ? sanıyorumki ve veya öyle anlıyorum yorumlardan işlemler Maliye bakanlığında mı uzuyor ?
umarım herkesin beklentisne ve hakkına göre iş ve işlem yapılır tabi kısa zaman içerisinde , Selamlar

savcılı
ellerinde sgk veri bilgileri yokki.. onlarla uğrasacaklarını sanmıyorum...
Tevfik GÜRBÜZ
sonuçlandı ibaresi evrak ankara'ya gider gitmez yazan br yazı. yani gerck anlamda sonuçlanan bir islem yok. Maliye bakanlığı sağlık kurulu inceleme yapıyor.. ama nasıl bir incelemeyse bu 1 yıl oldu hala ne gelen var ne giden.

HAYDİ HAYIRLISI... Bir 10 ay daha beklemek :(:(

DOSYA HAREKETLERİ
Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem
13.02.2020 ***** Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
20.11.2020 ***** Tekrar Sevk (İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR TARİHLİ, İMZALI VE KAŞELİ YAZI İLE BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)
02.12.2020 ***** Hastaneye tekrar sevk edildi, rapor bekleniyor.
14.12.2020 ***** Hastaneden yazı geldi.
21.12.2020 ***** Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.

nulifery
Öncelikle vergi dairesine giderek sevk belgesini alacaksınız. sevk belgesinin altında eksik olan belgelerin neler olduğu yazmaktadır. eksik olan belgelerini alarak Hastanenin Sağlık Kuruluna teslim edeceksin. Hastane evraklarınızı vergi dairesine gönderecek...

akif1969
Benim de birikmiş tutar İş Bankasına gönderilmişti. Bankayı arayıp sorduğumda henüz görünmüyor diyorlardı ısrarla. "Merkezi Ödeme Sistemine" gönderilmiş, o şelikde kontrol eder misiniz diye ısrar edince yatırılan tutarı görüp hesabıma aktardılar. Siz de bankanıza bu şekilde sorun isterseniz.

Bişey sormak isterim maaşınız bağlantı mesajı nasıl bi mesaj ne yazıyor tam olarak

ozlmasgr

bana sgk'dan gelen mesaj şu şekildeydi: "SN. ........ ........., TALEBINIZE ISTINADEN AYLIGINIZ BAGLANMIS OLUP ......... TL BIRIKMIS AYLIK TUTARINIZ ODENMEK UZERE T.IS BANKASI A. BANKASINA GONDERILMISTIR"

hece_he
BANA SADECE ; KMT 5 YIL OLUP GEN MÜD YAZ İST AYLIK AÇILDI
DİYE SGK SAYFASINDA BİR YAZI GÖRÜNÜYOR BAŞKA BİŞEY GELMEDİÜ

@nozkan72 Merhaba Dün Büyük mükellefler vergi dairesine ulaştım telefonla evraları şirketime gönderdiklerini söylediler şirketimin ık mail attım henüz dönüş olmadı umarım geçikme olmaz

Endereren
Evet bende öyle tahmin ettim ,*Evraklarımı elden teslim ettim , *hastane raporu dahil ve hatta sisteme girilmesi içi elden tarattım (sistem üzerinden kontrol için) *sonrasında vergi dairesini arayıp sordum ne anlamalıyım diye , onlarda (vergi dairesi) Maliye Bakanlığına gittiğini 15 gün sonra aramamı söylediler ,
*2-3 hafta sonra Maliye bakanlığına gideceğim evime çok yakın belki oradan daha net bilgi verirler .
*Umarım sizin ve diğer bekleyen üyelerin işlemleri çabucak yapılır ve mağduriyetleri giderilir ,
*İşin SGK ayağı daha kolay ''bence'' , fakat işim gereği (Sosyal Güvenlik Uzmanıyım ) burada merak eden kişilere bilgi için şunu söyleyebilirim ki Covid sebebi ile kurumlarda çok ciddi sorunlar var , az çalışan memur sayısı ,yıl sonu yoğunluğu , mesai saatlerinin kısalması (ki Ankara saat : 16:00 da kapanmıyor normal mesai yapıyorlar )iş ve işlemlerin uzamasına neden oluyor.

Arkadaşlar merhaba bugün benim 2 yıl süreli raporum 1yıl olarak sonuçlandı raporumun 1 yılı zaten doldu ne yapabilirim sil baştan yeniden mi başlıyoruz bilgisi olan bilgi verebilir mi çok üzgünüm

Yeşil ünyeli
Emeklilik müracaatı yapacaksan hemen git başvur. Sgk sana daha sonraki bir tarihe kontrol muayenesi tarihi verir. Sonrası sgk üzerinden emekli olup devam edersin.

Selam arkadaşlar sonucu gelenlere hayırlı olsun 22 12 2020 de giden raporum Benide guruba eklermisiniz inşallah bu defa 9 ay surmez

alpertuncer

Raporum 2 yıllık vergi indirimi 1 yıllık geldi 1 yıllık süre 23aralıkta doldu yine emeklilik başvurusu yapabiliyor muyuz

atilla3500

Yapabilme hakkım varmı bilmiyorum 23.5 yıllık sigortam 7100 günüm var ama vergi indirimi 1 yıllık geldi 2gün önce de süresi dolmuş ne yapabilirim

Üst Alt