Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Akman 1981 bilgilerın ıcın tesekkurler benim ahim89 obrukstıf Miks santral hepsî mevcut insaallah suresız gelir

Slm arkadaşlar forumu uzun süredir takip ediyorum 02.06.2020 tarihinde başvurum 03.06 2020 tarihinde bakanlığa gönderildi hala beklemeye devam 3 aydirda ankarayı ariyorum hiç açan olmadi gecen hafta istanbul vergi dairesini aradim daha ocak şubatlar geliyot dendi dedim bi arkadasin 6. Aydan sonucu gelmiş bi bakın diye hiç bakmadilar sizle uğraşmaktan işimizi yapamiyoz diyolar sanki çok calışiyorlarmış gibi cevap vermeye bile tenezül etmiyolar Allah yardımcımız olsun inşallah herkesin sonuçları yeni yılda en kısa sürede onaylanır

26 kasım 2019 gönderim ekim2020 eksik evrak kasım muayene tekrarı 6 aralık maliyeye varma 9 aralık 2020 gib sağlık kuruluna gönderim geeeel teskere geeel desem askerlik 6 aya düştü

iscev

Geçmiş olsun inşallah olumlu olarak gelir bende aynı durumdayım dün gönderdim eksikleri hayırlı haberleri ilk senden alalım.

kardesim slm bende eksiklerimi tamamlatip hastane saglik kuruluna verdim. doktor bile sasirdi herkese ayni sablonda yaziyoruz bir seninkinde mi sorun buldular diye bu da hayatta ki sansim

sdt1982

Merhaba kardeşim ben şahsi başvurdum vergi dairesine sağlık kurulu bizlik bir işiniz yok sadece eksik olan bulguları tamamlayıp başhekimlikten onaylatıp vergi dairesine teslim edeceksin dediler aynen bende öyle yaptım teslim ettim dün hayırlısı artık 93 sigorta başlangıcı 8700 günüm var bildiklerinden çok zorluyorlar

arkadaşlar şubat ayında gönderdim aralıkta sonuç geldi geriye dönük vergi indirimim ne kadar üçret alırım bilgisi olan varsa yardımcı olan olursa sevinirim

Bu Ankara maliye maalesef mahvetti bizi bele bekle bekle diyorlar bekleyecek halmı kaldı be gardasim 3 ay oldu 5ay oldu ama hala gelmedin 8 ay dedin 10 ay dedin e hala gemedinnnnnnnnnnn........yinede umut garibimin ekmeği bulabilirsen yesinnnn........angara
birimg
La gardasim ne yapcan 3 beş kurusu gitte emekliligini ver hayırlı olsun

Arkadaşlar merhaba herkesin yeni yılı sağlıklı bereketili huzurlu bir yıl olmasını diliyorum saygılar

Allah razı olsun bu 2020 bize hiç iyi gelmedi virüs mahvettin bizi bence dünya savaşları hariç en kötü yıl oldu dünya için arkadaşlar bu işkurdan artık 8 aydır mesaj gelmiyor iş için toplu işveren görüşmeleri ne oldu engelli kardeşlerimizde iş bulamıyor görüşmeler olmadığı için Allah yardımcıları olsun inşallah birdaha yok işkura iş görüşmesi ne git işverenle konuş işe alması için dil dök allah bir daha bana iş arattırmasın bende psikolojik olduğu için zar zor iş buldum günümü zor tamamladım askerliği yatırarak bir yandan iş bir yandan hastalık zor günlerim geçti inşallah bu 2021 herkesin gönlüne göre versin bende emekli inşallah olayım bir daha iş miş neymiş işim olmaz deli olacaktım allah korusun

Arkadaşlar merhaba

işlemlerinizi sorunsuzca halledebilmeniz adına sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum. İlk tavsiyem tüm işlemleri bireysel yapmanız yönünde olacak. Engel oranı tespiti için vergi dairesi yada sgk ya giderek sevk almak yerine engelli sağlık kurulu raporu veren hastanelerden birine randevu alarak bireysel olarak başvurun. Kurul doktorlarına muayeneye gittiğinizde daha önce farklı hastanelerde konulmuş teşhisleriniz varsa bunla ilgili mutlaka yanınızda mr, tomografi, kan sonucu, hastane yatış belgeleri, epikrizler ve sürekli ilaç kullanımıyla ilgili raporlarınız ile birlikte ilaçları düzenli aldığınızı gösteren eczane reçete çıktılarını yanınızda götürün. Tüm kurul doktorlarını dolaşmanız ve kurula girmeniz bir günde sonuçlanacaktır. Yaşlaşık 20 gün içerisinde raporunuz e-devlete düşecektir. Hastalığınız ile ilgiki bulguların eksiksiz engelli raporuna yazıldıgından emin olun. Örneğin uyku apnesi en cok kullanılan hastalık olduğundan tespit için yattıgınız tarih ahi değeri cihaz ile yattığınız tarih ordaki kontrol edilebilme durumu. Cihaz kullanıyorsanız ne zaman satın aldığınıza kadar yazmasında fayda var. İnteraktif vergi dairesinden başvurunuzu online olarak yaptıktan sonra raporunuz ile birlikte bu çıktıyı bulunduğunuz ilin vergi dairesi engelli birimine elden teslim edin. Tam ve düzgün hazırlanmış bir engelli raporunuz varsa psg raporu sft gibi şeyler eklemenize çok da gerek yok. Ancak içim rahat olsun derseniz ekleyebilirsiniz. Sonra sabırla sürecin sonuçlanmasını bekleyin. Bu süreç içerisinde kafanızı farklı bilgilerle bulandırmayın.

Hastaneler ve vergi dairesi sürecimde şunları fark ettim insanlar genelde ilgili memurlara sözle birşeyler anlatarak durumu kabullendirip işlem yaptırmaya çalışıyor. Bunlardan kesinlikle uzak durun. Devlet belgeye bakar sizin orda memura bişey anlatıp onu ikna etmeniz işinize yaramayacaktır. Sadece sürecinizi uzatır. Eksik evraktan dönen engelli raporları, süresiz gelmesi gerekirken süreli gelen indirimlerle karşılaşabilirsiniz.

%35 uyku apnesi, %20 tedaviye rağmen kısmen düzelen depresif epizod %5 lomber disk bozukluklarından aldığım %51 süresiz raporum tek seferde süresiz olarak onaylanıp geldi. Darısı bekleyen arkadaşların başına. Umarım en kısa sürede raporlarınız elinizde olur.

Selam Arkadaşlar herkesin yeni yılı Sağlıklı Bereketili Huzurlu bir yıl olmasını diliyorum
2021 de Rapor Sonuçlarımız Anakaradan Hızlı bir şekilde sonuçlanır İNŞALLAH

Kontrol muaynesi icin bilgi arkadaslar 14.9.2020de gib gonderildi kontrol muaynesi raporum 29.11.onaylandi suresiz unkapani sgk geldi dün mesaj geldi birikmisim aldm 7800 tl 25.01.2021 maas gununuz dendi herkesin allah yardimcisi olsun

Şimdiden hayırlı yıllar herkese sağlıkla inşallah.Sorum:ssk.lı çalışmaktayım 54 yaşındayım 100/61 özürlü raporlarım tüm işlemlerden sonra ankaraya gideli 4 ay oldu sağlığım pandomide dahada kötüye gitti çalışamıyorum evraklarım nezaman gelicek acaba neden gelmiyor .ssk lıyım ama iş yok para yok ssk lı olduğum içinde yardım alamıyorum .hiçbiryerden nereyi aradıysam başka yerlere yönlendirildim ne yapmam lazım erken gelmesi için teşekkürler şimdiden

Radife hem çaşıyorum demişsin hemde işyok ssklıyım diyosun anlamadık işsizsen rapor sonucun gelene kadar kaymakamlığa başvur engelli maaşı al

Son düzenleme:
herkese hayırlı ,bereketli ve huzurlu yıl olması dileğimle..
bu arada raporun sonucu gelen arkadaşlara hayırlı olsun.. darısı bızlere..

5 aydır cevao gelmeyen vergi indirimi

Arkadaşlar 31 temmuzda 2020 de vergi indirimi için başvurdum İstanbul dan çocuğum otizm hastası her şeyi teslim ettim hala rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyor site den baktigimda 5 ay oldu normalmidir ne yapmam lazim

screetlove1992
Kardeş atık beş ayda gelmiyor pandemiden dolayı diyor maliye ,10 ay veya1 yada anca gönderiyorlar
Pegalife
Benim raporumdada.hastalığın toplamina %49 vermişler.raporun altına %41 süresiz vermişler yani hastane rapora balhazar uygulaması yapmış peki maliyede bu oranı tekrar dusururmu derseniz

Merhaba, Radife

Yüce Rabbim herkes gibi sizinde yardımcınız olsun İnşAllah.Yazdıklarınızdan hakkınızda bilgi almak kolay gözükmüyor.Bilgilerinizi daha açık bir şekilde yazarsanız bu forum sayfasında size yardımcı olacak bir çok kişi olacaktır.

Örneğin SSK çalışanım ancak pandemi sebebiyle ücretsiz izindeyim gibi .Veya %61 engelli sağlık raporumu engelli vergi indirimi raporu alabilmek için vergi dairesine evraklarımla teslim ettim.Ankara(GIB merkez sağlık kurulu)'nun eline ulaşalı 4-5 ay kadar oldu.sonuçlar ne zaman elimize ulaşır gibi.

Yukarıdaki gibi dahada belirtmek istediğiniz ayrıntılar var ise yazarsanız daha güzel sonuçlar alacağınıza inanıyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:
Slm arkadaşlar 03.06.2020 de bakanlığa giden raporum hala beklemedeyim telefonlara hiç cevap veren olmadı telefonları düşüren arkadaşlar cep telefonundan mı arıyor hangi numarayla hangi saat dilimlerinde görüşüyorlar ocağın 20sinden sonra telefonla görüşemezsem ankaraya gitmeyi düşünüyorum istanbuldan hızlı trenle ankarada nerde inmem gerekir açık adres ne hızlı trenle nasıl gidebilirim bilgisi olan varsa yazabilirmisiniz

Doganayoz
Bana 6 ay dedilerdi inanmadım dedim teknoloji çağındayız die ama galiba sizin dediniz gibi 1 yılı bulucak internetten başka nerden bilgi alabilirim biliyormuş unuz

Mart ayında vergi indirim rapor kontrolüm Ankara maliye ye gitti 12ayın 28 de Ankara maliye beni aradı raporun yalış iade edildi dendi istenilen rapor engelli senin aldıgın saglık kurulu raporu dediler SSK ya gittim raporu bastan çıkaracaksın dedi ve bena kagıt verip hastaneye gönderdi.bu arada normal emekliligim doldu rapor sonuçlana kadar emekli müracaatı yapamazsınız diyorlar 31 yıl 9146 gün pirimim var emekli maaşım kesildi sosya güvencem kesildi .galiba bir 11 ay daha bekleyeceğiz ölmezsek.

Bu konuda bilgisi olan yardımcı olcak arkadaş varsa desteklerinizi bekliyorum. uydukadir27@hotmail.com

screetlove1992
Ya kardeşim elektronik çağda yaşıyoruz bir düğmeye basinca anında herşey görülüyor .ama gel gelelim maalesef bu işler ipe un sermekten başka birsey değil hangi çağda yaşıyoruz ki bir raporun kontrolü 1 yıl sürsün sadece işlemleri yavaşlatmak emekliliği geciktirmek kurula giriyorsun iki günde rapor sonucun e devletine düşüyor ama maliyede on ay veya bir yıl sürüyor anlaşılacak bir durum değil Allah kolaylık versin bizlere

musti1973
Sn kardeş ankaraya filan gitmene gerek yok ben de üç aydır ariyodum geçen hafta tesadüf açtılar kısa küstü maalesef oradaki hanfendi sagolsun lutfetti mart ayını çalışıyoruz dedi .on ay sürüyor dedi benim raporda 27.07.2020 maliyede gönderildi yazıyor 06 08 2020 de bakanlığa gelmiş dedi yani nisandan önce bekleme dedi sende ona göre hesapla kardeş

Musti1973 seninkine büyük bir ihtimal şubat mart gibi gelir sanırım. işte dediğim gibi benimkinde ben nişan mayısta önce beklemiyorum gelirsede tesadüf olacak e devletine interaktif vergi dairesine girin gelen evraklar bölümüne girin bakın arasira

Doganayoz slm cep telefonundanmi sabit hattan mi aradiniz ben yaklaşik 3 aydır cep telefonundan hergün belirli araliklarla yüz yüzelli kere arıyorum hiç telefonu açan olmadı marta bakıyorlarsa nisan mayısta hastanelerin sağlık kurulları çalışmıyordu bu aylarda rapor alan pek olmadığı için başvuru yapan sayısıda azdır diye düşünüyorum geçenlerde bi arkadas hazirana başladiklarını söylemişti benim de tahminim ocağın sonu şubat ortaları gelir diye bekliyorum bide zaten iş güç yok çalışmıyorumda o yüzden 1 günümü ayırip ankaraya günübirlik ücretsiz yht trenle gitmek ordan net bilgi almak istiyorum ocak ortalarinda tam açık adresi bilen varsa yht den nerde inip nasıl gidebileceğimi bilen varsa yazarsa sevinirim. Yeni yılda Rabbim tüm engelli kardeşlerin raporlarının hayırlısıyla gönlune göre sonuçlanmasını nasip etsin

Üst Alt