Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba arkadaşlar,
Aylardır forumu takip ediyorum. Ben de sizler gibi Ankara, Sağlık Kurulundan vergi indirim sonucumu bekliyorum. Ve görülüyor ki başvuruların dönüş süresi 10 aya kadar ulaşmış durumda. Bu kabul edilebilir bir süre değil. Üstelik aramızda maddi olarak oldukça güç durumda olan arkadaşlarımız da var. (Ben 1 yıl da beklerim. Ama umarım zor durumda olan arkadaşlarımızın sonuçları erken gelir) Bu noktada sesimizi doğru yerde, doğru şekilde duyuramadığımızı düşünüyorum. Bence buna kafa yormalıyız. Mesela milletvekillerine, haber kanallarına mail atmak gibi. Ne dersiniz?

6.5.2006 giriş askerlik yaptım borçlanması yararlaniyorum vergi indirimim var 4550 günüm var 3 zaman emekli olurum ne kadar maaş alırım 10.12.1971 doğumluyum

Selam Arkadaşlar, herkese sağlıklı mutlu yıllar dilerim, %44 - 2 yıl süreli rapor ile engelli emekliğine başvuruluyor mu.

Ankardan henüz onay gelmedi 2 yıl süreli raporda oran düşürülebilir mi.

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

29.06.2020 Mükellef dosyası oluşturuldu.
24.06.2020 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
17.06.2020 Rapor alındı.
01.07.2020 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.

Selam arkadaşlar,Bazılarınız şu tarihte Ankaraya gitti diyor ya ordaki tarih şu en alttaki maliye bakanlığına yazı yazıldı denen tarih mi yoksa bu tarihi ayrıca arayıp mı öğreniyoruz ne zaman ulaştı diye.

bsongul
Bsongul sizin toplam hastaliginiza verilen puan ne kadar raporun en altındaki 44 yazıyor Egerki hastane raporunun balthazar yaptı ise maliye kiramaz

10 nisan beklemeye devam inşallah bu ay sonuclanir 260 gün oldu evraklar ankaraya ulaşali

Doganayoz

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, Engel oranı listedekilerin toplamı 51.

Alttaki engel oranı %44 (Sanırım Baltazar hesabı sonrası).

Yalnız bir konuyu daha eğer bilginiz varsa sormak isterim "%44 - 2 yıl süreli rapor ile maliye onayı sonrası engelli emekliğine başvuruluyor mu"

evet kardesim ayni hastaneden. yine aylarca beklicez zaten sureli rapor illallah ettiriyorlar..

Selamlar,

05.03.2020 İstanbul'dan Ankara'ya iletilen raporum 25.12.2020 itibari ile aşağıdaki ibare ile sonuçlandı. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

25.12.2020 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )

Arkadaslar e devllette cikan engelli raporum 2 yil kontrol yaziyor ancak ben gonderdim geldi surekli oldu bunun sureklisini nerden alicam raporumun yardim

Sgk gittim o bir yazi verdi maas yazisi altinda bir daha kontrol muaynesi yoktur diye fakat benim almak istedim rapor suresiz

Merhaba gerzelim57

Sizim süresiz olarak bahsettiğiniz rapor engelli vergi indirimi(Gelir İdaresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu) raporudur.Bu rapor SGK emeklilik işlemlerinde birde adında yazdığı gibi gelir vergisi indirimince kullanılır.

Aslında engelli sağlık kurulu raporunuz(Hastaneden aldığınız rapor) 2 yıl süreli ise o rapor süresinde sona erer.Engelli vergi indirimi raporu süresiz ise size SGK emeklilik ve gelir vergisi indirimi hakkını süresiz verecektir.

Arkadaşımızda bahsettiği gibi vergi dairesinden talep ederseniz size elden evrakları verecektir.Engelli vergi indirimi raporu Hazine Bakanlığı ile Engelli Sağlık Kurulu Raporu Sağlık Bakanlığı ile ilgilidir.

Saygılar.

Tesekkur ederim bilgi hazinedir peki benim rapor 2 sene sonra bitnce hastane yada sgk beni cagirirmi gene kontrol muaynesine
Zaten raporum kontrolden geldi suresiz olarak

Arkadaşlar benim rapor ankaradan gönderilmiş ayın 17 sinde ama sonucu olumlumu olumsuzmu nasıl öğrenebilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz

gerzelim57

Sizin emeklilik süresiz ve kontrol muayenesine çağrılmayacaksınız. Engelli haklarından faydalanmaya devam etmek istiyorsanız (bedava otobüs kartı, elektrik su gibi) süresi bitiminde engelli raporunuzu yenileyebilirsiniz. Ama gerek varmı bence yok çünkü ömür boyu emeklisiniz artık.

gerzelim57,

Sizi engelli sağlık kurulu (hastane) raporunuzun süresi bitince ,söylediğiniz gibi süresiz engelli vergi indirimi raporunuz(GIB merkez sağlık kurulu) olması nedeni ile şeklen çağırmaz.Engelli vergi indirimi raporu(GIB merkez sağlık kurulu) raporu önceki yazımdada belirtiğim gibi SGK emeklilik işleminde kullanılan rapordur.

Engelli sağlık raporu(hastane) yenilemek size engellik haklarınızın devamını sağlar(örneğin toplu taşıma indirimi,elektirk indirimi,su indirimi,telekominikasyon fatura indirimi gibi).Bu indirimleri kullanıp kullanmamak size kalmış.Unutmayın SGK sizin engelli vergi indirimi raporunuzu süresiz olduğuna dayanarak kontrol muayenesi tarihi düşmeden emekli ediyor.

Siz engelli sağlık raporu(hastane) yeniliyerek yeniden alır ve raporunuzun oranı bir önceki engelli sağlık raporunuzdan düşük çıkarsa SGK genel kontrollerinde bunu farkederse sizi tekrar kontrol muayenesi çağırabilir.Aslında biraz şans işi gibi görünüyor fakat bilmenizde fayda var.

Saygılar.

Be de bugün vergi dairesine gidip bakanlık yazısını aldım. 1 yıl süreli vermişler raporum da 1 yıl süreli olduğu için. Şimdi baştan bir daha uğraşmak gerekecek.

Republic

:) kusura bakma sinirden güldüm milletin aklıyla harbiden dalga geçiyorlar rapor alıyoruz Ankaraya gidiyor 1 sene sonra onaylanıyor işleme koyamadan süresi bitiyor sil baştan birdaha :)

Arkadaşlar merhaba, bugün Ankara'yı aradım.Raporumun 29/12/2020 ve ilgili dosya nosu ile onaylandığını ve İstanbul vergi dairesine gidip oradan yazımı alabileceğimi söylediler. Ben onaylanan yazıyı nereden görebiliyorum? 31.12.2020 öğlen 12:00 de yazılıp gönderildiği söylendi.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.....

lider77 ben sövmekten yoruldum hocam senin gülmen birşey değil :) :) Bu evraklar aslında vergi dairesine aktarılabilir. Herşey online halledilebilecekken; hem rapor veren hastanenin hem de vergi dairesinin bok yemesi yüzünden uğraşıyoruz. Benim çok şükür fiziksel bir engelim yok fakat fiziksel engeli olan insanların özellikle büyükşehirlerde bu evraklarla uğraşmaları çok zor. Allah sonumuzu hayretsin ne diyim.

Republic

Benim rapor hala gelmedi ve gelmediği gibi süresi de bitti. Bu satten sonra yollayacakları raporu ...... soksunlar

bu arada gecen yıl ocak ayı rapor verilis tarihi

rizaocak

Merhaba, bu konuda en dar kapsam ne yazıkki elektirkte var.Araştırmıştım ülkemizde sadece 11 veya 12 ilde uygulanıyormuş.Bunu iliniz elektrik dağıtım şirketi ile görüşmeniz lazım.Mesela benim yaşadığım ilde elektrik faturasında engelli indirimi yok.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir slm ben önümüzdeki hafta ankaraya gitmeyi düşünüyorum bizim evraklar ankarada nerede onaylanıyor biri diyor çankaya biri diyor dikmen neresi olduğunu biliyorsanız tam adresini verebilirmisiniz

musti1973

Merhaba,

Aslında 2 adreste doğru çünkü adresine sonu Dikmen Hizmet Binası - Çankaya/Ankara şeklindedir.Ankara'da yaşan kişiler rahat bulabilmek için Dikmen hizmet binası adını kullanır.Binanın bulunduğu ve daha geniş bir alana bölgesel olarak Dikmen derler.Adresi ekte veriyorum.Kurumun bina içinde taşındığı duymuştum.Güvenliklerden mutlaka doğru bilgiyi alın.

Dikmen Hizmet Binası

Adres Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Mahallesi Merasim Cad. No:9/1 06450 Çankaya / ANKARA

Tel Ana Bina +90 312 415 30 00 +90 312 415 29 00
Tel Engellilik İndirimi +90 312 415 32 92 +90 312 415 32 94

Saygılar.

Üst Alt