Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba arkadaşlar az önce Ankara'yı bir defa çevirdim telefonuma cevap verdiler bir bayanla görüştüm nisan ayını çalışıyoruz dedi benimki 14 nisan henüz sonuçlanmamis bu ay sonuçlanır dedi

Herkese selam dostlar,

Maliye bakanlığından iki yıl süreli %42 raporum ve vergi indirimim çalıştığım şirkete bugun ulaştı ve şirket bana da bir kopyasını mail ile yolladı.

Emeklilik sürecini başlatmak için neler yapmam gerekiyor?Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.darısı bekleyen tüm dostların başına inşallah.

Merhaba arkadaşlar
Benim %80 raporum var ve 5 yıl geçerli. Dosyamın 27/11/2020 tarihinde bakanlığa gönderildiği yazıyor. Acaba Ankaraya gitmenin faydası olurmu süreci hızlandırırmı. Bunu deneyen arkadaşlar var ise paylaşmasını rica ederim.

Ayrıca vergi indirimi onayı gelmeden hastanenin engelli raporu ile elktrk su gibi indirimlere başvuru yapabiliyormuyuz. Ötv siz araç alabilmek için bu rapor yeterlimidir?
Sağlıklı günler .Teşekkürler.

Sozar hayırlı olsun ne zaman bakanlığa ulaşmıştı kaç ay beklediniz işyerinizden gününüz tamamsa emeklilik koduyla iş çıkışı alın vergi indirim kağitıyla sgk ya başvur
extra ankaraya gitmenin faydası olacağını sanmıyorum su için iski isyanbulsa başvur raporunla elektirik için kaymakamlığa başvur indirim almak için vergi indirimini bunlar iöin beklemene gerek yok araba için bilmiyorum bilen varsa cevaplar

extra İSTANBUL SGK TELEFON İLE ARAYIN EMEKLİLİK BİRİMİNİ BAĞLAMALARINI SÖYLEYİN BÖYLECE EMEKLİLİK BİRİMİ İLE GÖRÜŞÜR GÖRÜŞMEZ HALLEDİYORLAR

adulger
Merhaba, Maalesef benimde eksik evraktan döndü dün hastaneden tekrar eksik olan evrakları ilgili bölümden çıkartıp görevliye verdik görevli vergi dairesine göndereceklerini söylediler. Sil baştan kim bilir ne zaman gelecek

@Endereren gerçekten şaka gibi umarım sizin içinde hayırlısı olsun
@Endereren farklı bir durum olabilir mi? sonucta 20.02.2020 büyük mükellefler vergi dairesinden gönderildi hoş eksik evraktan geri döndü ama geldi

#tmcn #alpertuncer #endereren
Ben hastahanede ne yaptıklarını bilmiyorum röntgen çekindim rapor yazıldı benim gördüklerim, inşallah CD 'ye atmışlardır. Atmadılarsa sıkıntı ne diyeyim ...?

crissangel

Çok geçmiş olsun eksik evrak mı bir daha hastane kurulumu hiç umutsuzluğa kapılmayın hakkın olanı ara benimde eksik tahlil den gelmişti hayırlısı olsun

Şöyle bir bilgi vereyim eksik evraktan gelen raporlar sağ dece eksik olan gelen raporda yazıyor onları rapor aldıkları hastahanede tekrar sağlık kurulana gidip onlar sizi yönlendiriyor, daha sonra eksik olan (Ankara ya göre) evrakları tamamlayıp sağlık kuru belgeleri teslim ettim sağlık kurulu benim adıma evrakları gönderecek.Yani demek istediğim tekrar kurul yok ..

21 Şubat 2020 de Ankara'ya ulaşan raporumuzdan hala ses seda yok artık gerçekten son noktadayım dayanacak gücüm kalmadı bir yol gösterin bana ne yapalım abilerim perişan olduk

ozlmasgr aradım açan yok
Arkadaşlar vergi indirimini bekleme sürecinde engelli aylığınamı başvurmalı muhtaç aylığınamı hangisi daha kolay ve avantajlıdır. ikisi birden alınamıyor sanırım

Merhabalar, Annem için yürüttüğümüz vergi indirim emeklilik süreci aşağıdaki gibidir

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %79
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 20.03.2020
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
14.11.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
14.11.2019 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
14.11.2019 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
26.03.2020 Hastaneden yazı geldi.
20.03.2020 Rapor alındı.
31.03.2020 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
24.12.2020 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
05.01.2021 Sonuç işyerine gönderildi.

Ancak biz eksik bilgilenerek sanki ankaradan sonuç döner dönmez rapor tarihi olan mart ayından itibaren emekli sayılacağımızı başkaca herhangi bir işlem yapmamıza gerek olmadığını düşünüyorduk, sanırım bundan sonra bu sonuç ile sgk ya başvurarak emeklilik sürecini başlatacağız, Sormak istediğim emeklilik başlangıcımız yapacağımız yeni başvurunun tarihi olarak mı kabul edilecek aradan geçen 10 ay için yalnızca vergi iadesi hakkına mı sahip olacağız yoksa emeklilik hakkı raporun veriliş tarihinden itibaren mi kazanılmış olacak

#oktay.4
Bence senin raporun sonucu çıkmıştır.( 0lumlu yada olumsuz ) bence vergi dairesini sıkıştırın yada imkanınız varsa Ankara'ya gidip orun yada bir yakınınıza (şahsen ben öyle yaptım kardeşim gitmişti Ankara'ya ) sordurun ....

halil_i

Merhaba,ilk yazdığın doğru olandır.SGK emeklilik servisine başvurduğunuz günden itibaren emeklilik statüsü başlar.Rapor tarihi ile geriye dönük kendisine yalnızca gelir ve basit üsul vergi indirimini tahakkuk ettirerek alabilirsiniz.

Vergi iadesi yazmışsınız ki o başka birşeydir.Onun bugünkü adı çalışanda AGİ(asgari geçim indirimi),emeklilerde ek ödeme olarak geçmektedir.Her ikiside hak edilen maaş üzerinden hesaplanırlar.Tek başlarına alma şansınız yani farklı bir ödeme şekilleri ne yazıkki yoktur.

Saygılar.

alpertuncer idogan71 cok tsk ederım hayırlıs artıkk

ıst vergı daıresını aaradım bugun gelmıs yazınızz eksık evrak demedıı sevk olmus yakın zmanda gelın dedı hst sevk edıcez dedı benım bıldıgım bu agalar evıssde hala beklenıyor dıyorrrr

Bilgi Hazinedir bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, teknik terimleri yanlış yazmış olabilirim kastım vergi muafiyetinden doğan hakların iadesi idi yani çalıştığı 10 için vergi dairesinin geçmişe dönük vergi muafiyeti uygulamasıyla alacağı iade tutarı.

halil_i

Rica ederim.Estagfurullah amacım sadece doğru bilgileri paylaşmaktı.Size yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Saygılar.

Herkese merhabalar,
12.05.202 de yapmış olduğun vergi indirimi başvurusu ,eski çalıştığım yere haber gelmiş ,onlarda e imzalı yazının çıktısını bana yolladılar .rapor %48 olarak onaylanmış. Ama süreli veya süresiz olarak bir ibare yok. Sanırım vergi dairesine kadar kadar gidip süreci hızlandırmak gerekecek
Net olarak şöyle yazmakta "işyerinizde çalışmakta olan ........ hakkında , ...... hastanesi tarafından düzenlenen 11/03/2020 tarih ve no lu sağlık kurulu raporu, merkez sağlık kurulunca incelenmiş ve adı geçenin çalışma gücünün %48 kaybettiğine karar verilmiştir. Bu nedenle adı geçenin 193 sayılı gelir vergisi idaresinin 31 . maddesine göre başvuru tarihinden 12,05,2020 itibaren 3, derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması mümkün olup ,durumun hizmet erbabına tebliği gerekmektedir."
Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. hastalık sebepleri %33 işitme kaybı ,%10 kronik aort yetmezliği ve %14 disk hernisi servikal füzyon

Mayıs güzel haber ama sürekli süreli ibaresi neden yok anlamadım

Üst Alt