Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

x_ozcan geçmiş olsun hayırlı olsun
avvocato hayırlı olsun sizin rapor kontrol müydü birikmiş maaş aldınız acaba ben işi 2020 Ağustos ta bıraktım engelli maaşı na başvur dum bilenler acaba rapor sonucu geldiğinde sgk ya bavurduğumuz gündenmi emekli oluyoruz yoksa geriye dönük yararlanmaya başladığı gündenmi emekli oluyoruz acaba geriye dönük olursa birikmiş maaş alırmıyız

Kralthor34
Hayırlı olsun,benim bildiğim,sadece süreli olanlarda süre yazdığı,süresiz raporlarda süresiz diye bir ibare yazmıyor,diye biliyorum inşallah suresizde ben 2 kez rapor aldım ilk rapor 1 yıllık ikinci rapor 2 yıllık inşallah üçüncü raporda süresiz olur

Şevki şengöz

Şevki Bey merhaba,

Aynen doğru söylüyorsunuz.Engelli vergi indirimi raporunda süre varsa ilgili yazıda mutlaka hakkın bittiği(sürenin sonlandığı) tarih yazmaktadır.Eğer rapor süresiz ise başlangıç tarihinden sonra hakkı elde ettiği yazar ve bir tarih belirtilmez veya yazılmaz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir yani gelen vergi indirimi yazısında şu tarihten itibaren hak kazanmıştır der ve şu tarihe kadar demezse süresizmi oluyor

Son zamanlarda raporlar genellikle süreli geliyor insallah hakkimizda hayirlisi olur benim hastaliklarim kalp yetmezliği kalp pili var arti koha ve bel boyun fiti toplam rapor oranim %67 in sallah sureli gelmez

Ramazzan57
İnşallah cümlemizin tekrar rapor almak istemiyorum yok sıraydı yok şu gün gel heyete gir eziyet çünkü biz rapor almaktan bıktık onlar vermekten bıkmıyorlar rapor bir kere alınır ve hasta yenilemedikçe ömür boyu geçerli olmalı sgk kontrol şerhi ve maliyenin süre koyması hastayı iyice hasta yapıyor bence psikolojik olarak çünkü aldığın oranın altında kalma hatta 40 ın altına düşme ihtimali var o zaman yandık
Bu büyük mükellef lere verdiğim iki rapor eski bunların sonucu ilki tekrar ardadılar büyük mükellef lerden tekrar alman gerekiyor diye aldim tekrar verdim ama işyerine gönderilen sürelimiydi süresizmiydi hiç araştırmadım sormadım bunların vergi. İndirim yazılarını nerden alabilirim https://hizliresim.com/aH67vN[/QUOTE]

Son düzenleme:
Merhaba,
Arkadaşlar vergi indirim süreli olarak raporu onayladığında kontrol için heyetten yine aynı oranla rapor yenilendiğinde sgk bunu tekrar onay için maliyeye gönderiyor mu? Yoksa kabul ediyor mu heyetin raporunu? Bu sırada senin emekli maaşın kesiliyor, raporun yenilendiğinde tekrar maaş bağlanıyor ve kesinti yapılan ayları da geriye dönük olarak ödüyor mu sgk? Bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Selamlar

saintuse

Merhaba öncelikle kontrol raporu onaylandıktan sonra kesilen maaşınız birikmiş olarak alırsınız. İlk sorunuz ise mesela yüzde 50 rapor var kontrol muanesinde 50 çıktıysa onaylar mesela 45 düştü seni hakem hastanesine gönderirler hakem hastanesi kaç verirse o kesin karardır ama 40 ve üstü olması lazım 40 altında olursa Sgk bunu incelenmek üzere Ankara merkez sağlık kuruluna gönderiyor ben bu şekilde anladım yeni çıkan kanunu hayırlısı

alpertuncer
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. 9 ayda maliyeden raporum%60 ve bir yıl süreli olarak gittiği gibi onaylandı ve ilgili vergi dairesine gönderildi deniyor evis te. Bir ay oldu izmir vergi sairesinden cevap gelmedi. Tesadüfen biriyle tanıştık “git 4.kat 409 nolu odadan elden iste veriyorlar” demesi üzerine pts. Kapısına dayanacağız.

saintuse

Bir ay önce emekli maaşınız bağlanmış olurdu hemen alın işlemleriniz başlayın hayırlı olsun inşallah

Vergi indirimi dosyası takibi

Merhaba
Eğer zahmet olmazsa sizden bir konuda yardım isteyebilirmiyim.Ben engelli vergi indiriminden faydalanarak emekli olmaya çalışıyorum.
Benim raporum %80 Oranlı.Tüm hastalıklarım açıklamalı.Sizce Ankarada bu oran düşürülebilir mi ?Vergi dairesine başvururken müraacat evrakları,engelli raporu dışında başka evrak eklesem olur mu.Örneğin ilaç raporları ,eski doktor raporları vb gibi
Birde ben afyonkarahisarda oturuyorum bazı illerde oturanlar sitelerden raporun durumunu takip edebiliyorlar ama afyon maliyesinin bu şekilde sitesi yok.Ben raporumu netten nasıl takip edebilirim.

Mektepli1967
Oranı düşüremez kulak uyku apnesi sorunları varsa bunlarda eksik evrak olarak geri dönüyor onlarıda eklersiniz ilaç raporu eski rapor falan istemezler netten o ilin takibi yoksa takip edemezsin

bbgugur

Merhaba,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Benim raporum da kulak ile ilgili olarak şu yazmakta.(KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI Bilateral SNİK. Odyo: Sol28/24db, Sağ 30/25db. % 4.)
Bende de bununla ilgili herhangi bir evrak yok.Bildiğiniz gibi kulakla ilgili ölçüm evrağını sağlık kurulu dosyasına ekliyorlar.Bununla ilgili ne yapabilirim.Ölçüm sonuçlarını nereden alabilirim sizce.
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim

Vergi indirimi başvurusunda eksik evrak.
Arkadaşlar eksik evrak konusunu anlamak istiyorum. Ben Ağustos 2020 de kurula girdim. Röntgen, emg tetkiklerim yapıldı ve buna göre hastalık ve oranlarımı e imzalı rapora işlediler. Sonrasında vergi indirimi başvurusu için istenen evrakları vergi dairesine teslim ettim. Vergi dairesinde memur kontrol ederek evraklar tamam diyerek aldı. Ben istenen evrak listesinde olmadığı için röntgen ve emg yi vermedim. Merkez sağlık kurulu bunları sanırım kendi hastane sistemi kayıtlarından görecek. Bendeki bilgilerde bir yanlış var mı?

tmcn
teknik olarak evet oyle. Hastane evrakları hastanede kalıyor ve onlar gonderiyorlar. Belirttiğiniz gibi zaten enabız diye bir sistem var. herseyi gorebiliyo olmaları gerek. Ama gel gor ki hala eksik evrak sebebiyle donen dosyalar var. yani mantıklı bir izahı yok bana gore.

29/11/ 2019 başvuru.. raporda 5/3/ 2020 gitti ..hala ses Seda yok işleyişmi insanın sabrını zorlamamı yeter artık yaaa anlamadım bu ne perhiz bu ne rahatlık devlet dairesisin sen ya yediğimiz cezalar 15 günde elimizde 1 sene sonda göndersene ödeme emrinizde..yazık günah o kadar kötü durumda olanlar varki bi an önce emekli olup maaş alabilsinler inşallah ..

Selam arkadaşlar 06.03.2020 ankaraya giden kontrollü raporum 09.11.2020 de eksik evrak dan geldi tamamlayıp tekrar 24.11.2020 ankaraya gönderdim sonucum cuma günü bursa sgk müdürlüğüne geldi 2 yıl kontrollü olarak darısı bekleyen arkadaşlarımızın başına rabbim herkesin yardımcısı olsun insallah

Merhaba arkadaşlar,
683 gün sonra raporuma cevap geldi. Baya düşünmüşler ne yapalım ne edelim diye anlaşılan. %37 ile ret vermişler. Sağlık olsun, dilerim bu sıkıntılı süreçte heyecanla bekleyen arkadaşların sonuçları olumlu olarak dönüş olur.
saygılar,

MEHMET TOPAL
Hayırlı olsun. Birde, eksik evraklarınızı raporu çıkardığınız hastanedemi tamamladınız yoksa yeniden hastaneyemi sevk edildiniz tşkler

ankarada akrabama rica ettim raporu bir sor diye cuma günü sormuş 21.05.2020 tarihli raporum heyetten çıkmış yazılma süreci uzun sürüyor demiş memur dönüşümlü çalıştıkları için sonucu göremiyorlarmış

evisten baktığımuz 5 haneli dosya numarasını kaybettim.nasıl öğrenebilirim yada başka şekilde sorgulama yapabilirmiyim

Üst Alt