Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Selam arkadaşlar cuma bayanla konuştum dediki haziran biti bu ay inşallah dedigi gibidir birde bakanlığa çok şikayet varmış geç gelen evraklarla ilgili daha hızlı olacak demişler artık en fazla 6 7 ay gibi olur demişler

geçen senede butür bilgiler yazılıyordu değişen bir şey olmadı maalesef :)

bugun 1 yıl sonra ilk kez Ankara'yı düşürdüm. kibar bir hanımefendi ile görüştüm. Tahmin ettiğim gibi raporum kurula bile sokulmamış. Bazen olabiliyor böyle karışıklıklar dedi. Hemen isleme alacaklarmış. 15 gün içerisinde geri dönüş olur dedi. Benim sansım iste :))) Bu arada yoğun şikayetlerin olduğundan bahsettim. Bu arada Ben gazeteciyim. Maalesef bu kimliğimi kullanmak zorunda kaldım. Arkadaşlardan yoğun şikayet var, insanlar mağdur ediliyor buna bir hal bulunması, bu sekilde insanların mağdur olunmaması gerektiğini ilettim. Telefonlara bakılmaması bile bir sorun, bunlara da bir çözüm bulunmasını izah ettim. AYrıca, yine kendime döneyim, Bildiğiniz üzere benim rapor sürem bitti, ne yapmamı önerirsiniz diye sordum, İkinci bir rapor yine alabilirsiniz, bununla birlikte değerlendirilir, ama yine onun gelmesi vs yine uzar dedi. Öncelikle bunun sonucunu alın, sonrasında düşünürsünüz dedi. Kısaca bi bile bir umut oldu benim için.

Slm arkadaşlar benim vergi indirimi rapor gibi 2 yıllık geldi .ben emekli oldum şuan 2022 1 ay rapor süresi doluyor.tekrar rapor aldığımda raporum Ankara'ya vergi indirimi için gidecekmi yoksa sadece SGK yani verecegiz.cunku SGK rapor bitimine 3 ay kala size bilgi verilecektir ve tekrar heyete gireceksiniz diye yazı geldi . şunu sormak istiyorum rapor bitiminde benim süreç nasil olacak.ve emekli maaşım durduğunda rapor Ankara'ya giderse 10 ay gibi gelirse geriye dönük maaşları alacakmiyim.yoksa sadece rapor alıp SGK mi vercem teşekkürler

Toprak Bektaş

kontrol muyanesinde %40 üzeri rapor alırsanız bu rapor tekrar maliyeye onaya gidecek,bu süreçte maaşınız kesilse dahi maliye onayından geçerse birikmiş olarak geri alırsınız kaldığı yerden maaşınızı.önemli olan kontrol muyanesinde %40 ve üzeri almak ve maliyenin bunu onaylaması

kontrol raporu şöyle oluyor bildiğim kadarıyla hastaneye gönderiyorlar sizi sonra o raporla hakem hastaneye gidiorsun son söz hakem hastanenin oluyor ssk hakem hastenenin raporuna göre işlem yapıyor

ANKARAYA GİTMİYOR GİDERSE YANLIŞ İŞLEM YAPILMIŞ OLUYOR bizat siz uyarın ssk memurlarını
yeni sistem buymuş bu siteden öğrendim kendim tecrübe etmedim

unutmadan soyleyeyim. şuan temmuz aylarına bakılıyormuş onuda sormustum.

Vergi indirimini nerden takip edebilirim?

Sonradan engelli 5510 sayılı kanuna tabi memurum. Vergi indirimi için 02 ilinden vergi dairesine başvuru yaptım. Hastaneye sevkim yapıldı. Engelli raporum %40. Ve e rapor olarak görüntülemekteyim. Sadece vergi indirimi alacağım ve engelli sağlık kurulu raporuna bir kaç ibare eklettim. Ağır ve dikkat ⚠ gerektiren işlerde çalışamaz şeklinde.

Sorum şu nerden takip edebilirim? İstanbul'da Evis falan vardı. Burada böyle imkanlar yok. Telefon numarası yada Web sitesi var mı?

Hadi inşallah

Allahım yar ve yardımcımız olsun burda takip etmek gerçekten çile biz engellilerin hiçmi şansı olmuyacak allahım gerçekten bize sabır veriyor bem diyarbakırdan benidw eklermisiniz 08.07.2020 başvuru tarihi inşallah herkesin tez zamanda gelir

Allah senden razı olsun bizi biraz olsun sevindirdin inşallah seninde tez zamanda gelir kardeş

#Enderen
İyi Ulaşmışsın Ankara'ya Ya birde ulaşamasaydın. Heralde 1 sene daha beklerdin.
Valla şanslı adamsınn. Bu Ankara'ya Ulaşmak Yeminle PUTİN'e ulaşmaktan daha zor.
İnşallah bu işi hızladırırlardaa. Bu çilee biter. YAZIK YAHUU. BİZZ BU İNSANLAR ENGELLİYİZ.
GELDE YUKARDAKİLERE BUNU ANLAT. YADA ANLAYA BİLSELER BİZİ. GERÇİ ONLAR SARAY PEŞİNDELER.

psikotik

Merhaba,yazmış olduğunuz gibi 02-Adıyaman vergi dairesinin eviss(engelli vergi indirimi sorgulama) sistemi mevcut değildir.

Bu durumda forum sayfalarında birçok arkadaşımızın paylaşımda bulunduğu Gelir İdaresi Başkanlığı Sağlık Kurulu -Ankara isimli engelli vergi indirimi raporlarını inceleyen merkez birimin telefon numaralarından görüşme sağlayarak takip edebilirsiniz.Aşağıdaki resmi adres ve telefon bilgilerini paylaşıyorum olacağım.

Allah herkese kolaylıklar ve sabırlar versin İnşAllah.

Saygılar.

Dikmen Hizmet Binası

Adres Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Mahallesi Merasim Cad. No:9/1 06450 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 415 30 00 / +90 312 415 29 00

Faks: +90 312 415 28 21 - 22

Engellilik İndirimi Servisi: +90 312 415 32 92 / +90 312 415 32 94

Selamlar herkese

Benimde temmuz 8 daha yok allahın izniyle belki bu ay içinde gelir

Arkadaşlar bir şey soracam benim rapor yüzde 52 sürekli yazıyor sizce yine süreklimi gelir yoksa düşürürlermi hastalıklarim yüzde 25 gastoroloji yüzde 16 fizik yüzde 11 kbb sizce sonuç ne olur

ankaraya gidişten sonra ortalama 8 ay 20 gün yani 260 sürüyor.benim 184 hün olduğu için şafak 76 diyorum.tabiki garantisi yok.brlkide dahada uzayabilir

senin 8 temmuzsa şafağın 48

Üst Alt