Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Herkese selamlar. Daha önce açtığım bir konuda da bahsetmiştim. Vergi indirimi için yaptığım başvuruların sonucunda Raporum e-devlete düştü. % 42 süresiz olarak yazılmış. Maliye ye posta ile gönderilecek dediler hastaneden. Maliyeden alıp Ankara’ya elden götürme şansım var mı? Bunun süreci hızlandırmakla ilgili bir faydası olur mu? Ve bu rapor Ankaradan süreli olarak değişme ve oranın düşürülme ihtimali varmı?

Zeynelyilmaz bildiğim kadarıyla elden vermiyorlar raporuna gelince süresizde gelebilr gelmiyebilirde raporunu düşerebilirler de hiç belli olaz senin hastalıklarına bakıp ona göre karar veriyorlar inşallah düşürmezler senin hastalıklar neydi bu arada

merhaba ustad maliye Ankaraya sistemden online yolluyor posra ile gondermiyor hemen gidiyor eveak Ankara'ya

10 gun once evrakim Isranbul v.d ne geldi hala yaziyi gonderecekler. ariyorum acan yok cinnet gecirtirler insana

Pasamm32 bugün benide maliyeden aradılar senin çıkışın verilmiş tekrar başvurman gerekiyor dediler ben resmen cennet geçirdim 8 ay sonramı haber veriyorsunuz çok zoruma gitti ne yapacağımı şaşırdım vallahi yarın maliye ye gidecem dağıtacam oraları istersen içeri alsınlar böyle saçmalık olurmu yahu

Allah rızası için bu pandemi döneminde nerde iş bulupta çalışayım tekrar giriş yapayım anlamadımki allah bize sabır versin

Malıyey gıden kontrol muaynem 07.12.2020 dys de ekranda bılgı aylık aktıf kmt tarıhı bulunmamaktadır yazdı. Kmt dedıgı kontrol muaynesı mı yok artık

Hayırlı akşamlar. Engelli vergi indirimi ve emekli olmak için çalışıyor olmakmı gerekiyor. Müracaatımın ardından bende ayrıldım. Bir sorun çıkar mı aceba.

Bu konuda aramızda daha tecrübeli arkadaşlarımız var, onlardan fikir almak istiyorum mümkün olursa, benimde evraklarım Ankara maliyeye gittikten sonra işim sonlandı, bizim evraklar için de işe tekrar başlayın tekrar başvurun diyecekler acaba ?

Arkadaşlar işten ayrılan veya çalışmayan vergi indirimi hakkindan yararlanamaz.ise girdikten 5 ay sonra tekrar vergi indirimi icin maliyeye müracat etmek durumundasınız.

Can3643 ışe başlıyıp 5 ay sonra müracat ediceksin

BARSAMA yazdığım msj sizin içinde aynı

Arkadaslar 23.06.2020 tarıhınde gonderdıgım rapor hala cvb gelmedi ne zaman gelır nerden takıp edebılırım bılgısı olan varsa yardımcı olursanız

Şemsettin ASLAN girip cikismi yaptirdin ne kadar sure calistinda tekrar calis diyorlar

Barsama

Merhaba,ben 4 arkadaşıma yönlendirmelerle engelli vergi indirimi belgesi almasına yardımcı oldum.Neredeyse hepsi engelli vergi indirimi belgesi gelmeden ayrıldı.Biri evraklar Ankara'ya ulaşınca ayrıldı,Diğerleri bekleme süreci sırasında işten ayrıldı.

Vergi dareisine başvuru yaptıktan sonra evraklari Ankara'ya ulaştıktan sonra bir kontrole tabii tutulduğu ve akabinde sıraya girdiğini eski başvuran bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Oda eski dönemde kontrol sonrası işten ayrılmış.

Sıkıntı çıkması pek olası değildir.

Saygılar.

Can3643

Merhaba,sizin sorunuzun cevabı yukarıdaki metinde yazıyor.

Saygılar.

Merhaba Cevatalp söyledikleriniz yasal süreçlere göre doğru olabilir.

Ancak uygulamada yukarıda yazdığım gibi işten ayrılıp engelli vergi indirimi belgesi sonuçları alan kendi arkadaşlarım var.Birde bu forum sayfalarının eski yazılarını bir okuyun.En az 100 kişinin engelli vergi indirimi belgesinin sonucu beklerken veya başvuru evrakları Ankara'ya ulaştığında ayrıldığı yazdığı metinlerle karşılaşacaksınız.Bu forum sayfasını 2 yıldır takip ediyorum.

Saygılar.

bbgugur

Merhaba Zeynelyilmaz arkadaşımız e-devlet bakıp gördüğünü söylediği belge yazısındada belirtiği gibi Engelli Sağlık Kurulu Raporu(Hastaneden aldığı rapor) 'dur.

Sizi yanlış anlamdı isem merak ettiğiniz evrak Engelli Vergi İndirimi Belgesi(Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu -Ankara) belgesinin e-devlet sisteminden alınabildiğini düşündünüz.Ne yazık ki her arkadaşımız beklediği bu belge e-devlet veya e-nabız sistemlerinden alınıp bastırılamıyor.

Engelli sağlık kurulu raporu(Hastaneden alınan rapor) e- devlet sistemi üzerinden aşağıda belirtiğim linkten alabilirsiniz.

Saygılar.

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e...-engellilik-saglik-kurulu-raporlari-sorgulama

Hayırlı akşamlar. Engelli vergi indirimi ve emekli olmak için çalışıyor olmakmı gerekiyor. Müracaatımın ardından bende ayrıldım. Bir sorun çıkar mı aceba.
malesef kardeşim aynen sgk girişi yapmak gerekiyormuş yani tekrar bir yerde iş başı yapmak lazımmış sen yinede maliye ye git tam öğren benide maliye den aradılar senin çıkışın verilmiş tekrar giriş yapman gerekiyor yoksa olmazmış

Şemsettin ASLAN

Merhaba,benim 19729 nolu birkaç satır üstteki yazımı okuyabildiniz mi bilmiyorum.Ancak sizin yaptığınıza benzer durumda olup engelli vergi indirimi belgesini alan çok kişi var.Belirtiğim üzere bu forum sayfasında 100 'den fazla kişi bunu buraya yazdı ve ben okudum.Bu forumu 2 yıldır takip ediyorum.

Ancak sizin durumunuzu çok merak ediyorum.Siz vergi dairesine başvuru yaptıktan sonra evraklarınız Ankara'ya ulaşmadan mı işyerinden ayrıldınız?Mesela vergi dairesine resmi başvurudan 10 gün sonra gibi .Anlatabilirseniz asıl durum daha net olarak aydınlığa kavuşacaktır.

Saygılar.

Şemsettin ASLAN

Siz vergi dairesine başvuruyu işlemlerini tamamladıktan sonra 3 ay daha mı çalıştınız.Yoksa 3 aylık çalışma süresi içinde bir zaman diliminde mi vergi dairesine başvuruda bulundunuz?

Eğer dedikleriniz doğru ise yasal süreci uygulamaya başlamışlar demektir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir ilk maliyeye gittiğimde bana dedilerki git bir yerde sgk girişi yap 2 ay sonra bize müracaat et 1 ay sonra çıkış verildi ama bana 2 veya 3 ayda dosyan gelir 8 ay oldu sonra beni aradılar senin iş yerinden çıkışın verilmiş tekrar giriş yapman gerekiyor dediler bende sinirden dondum kaldım yarın tekrar maliye ye gidip tam bilgi alacam ne yapmam gerekiyor diye soracam sizlerede bilgi verrim

2 ay sonra maliye ye başvurdum 3 aydan sonra çıkışım verildi

Elim ayağım boşaldı. Stres tavan ...yarın kayseri vergi dairesini arayıp konu hakkinda bilgi alacağım. Sizlerle de paylaşım yaparım. Hayırlı olur inşallah

Senin başvuru zamanında bi problem olabilir mi yoksa genel olarak herkesi ilgilendiren bi konu mu tam anlayamadım. Yarın bilgilendir mutlaka bizi.

Bilgi Hazinedir bu kadarını bilmiyorum ama 2 ay sonra maliye ye başvurumu yaptım 1 ay sonrası çıkışım verildi ankaraya ulaştımı bilmiyorum işlem nasıl işliyor bilmiyorum tam olarak ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam gerektiğini bana tam olarak söylerseniz çok sevinirim

Arkadaşlar ben ocak ayının 30 da ankara maliyeye gittim danışmadan telofon ile gorusturduler 27.07.2020 tarihli bakanlığa gönderilen %41 hastalık engelli raporumun durunu sordum mart ayının sonuna doğru kuruldan çıkar dediler .isten 05.10.2020 tarihinde rahatsızlıkların sebebiyle isten ayrıldığımi gelen evraklarımı iş yerinde mi istanbul buyukmukellef vergi dairesi demi alacağımı sordum ist vergi dairesinden veya burada ankarada olursan buradan alabilirsin dediler bana öyle bir şeyden bahsetmeliler

Üst Alt