Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Hay sizin engelli raporunuzunda vereceniz malulugunde vereceniz maaşıda tövbeler olsun 8 ay oldu be kardesim %83 engelli raporum var kanserden 4 ay sonra kontrolum var yani bezdirdiniz be kardesim.
Can3643
yok kardeş benim 5800 günüm var yeni maliyeden çıktım dediler ankara bizi aramış 7 ayın raporların çıkışı verilen arkadaşlar tekrardan giriş yapıp başvurmaları lazımmış
Not:Sorunuzu görünce yazayarak paylaşmak istedim.Aslında ilgli yönetmelikte engelli vergi indirimi başvurusu sırasında bir işyerinde çalışıyor olmamız gerekmete ve eğer iş değişikliği yapılacaksa yani bir işten çıkıp yeniden farklı bir firmada işe başlanacaksa başvurulan vergi dairesine söylenmesi gerekiyor.Vergi dairesi engelli vergi indirimi belgesini ilk başvurulduğu şirket adına yazmadan direk en son çalışıtığı işveren adına yazıyor.
Bu uygulamadan dolayı vergi dairesine iş değişikliklerinin bildirimesi hükmü var.Ancak uygulamada herkesin bildiği gibi engelli vergi indirimi ne başvurmak için işe başlayıp 1-2 ay sonra işten ayrılamalar genellikle yapılıyor.
Ne kadar sıkıntı çıkmadan ilerleyen bir durum gibi gözüksede aslında yasal süreçte vergi dairesine bu durumun bildirilmesi gerekiyor.Sonucu ne yazık ki olumlu olmuyor.Eğer iş yerinden ayrılıp bir işe girmez isen arkadaşımızın durumunu yaşabilir herkes.
Merhaba kardeş geçmiş olsun benim raporda 7.ci ay alınışı ancak 10.cı ayda müracaat bu söylediğin 7.ci aydaki GIB.müraccatimı anlamadım bilgi verirsen sevinirim daha önce böyle bir şey yoktu
Merhaba,benim bildiğim kadarıyla devlet memurları kendi bağlı oldukları maaşlarını ödeyen birime engelli sağlık kurulu raporu ile başvuruyor.İlgili birim işlemleri kendisi takip edip sonuçlandırıyor.
4A(işçi) statüsündekiler ise engelli sağlık kurulu raporu,işyerinden alınan çalışma belgesi veya SGK tüm hizmet dökümü ile bulundukları ildeki veya ulaşabiliyorsa işverenin bağlı olduğu vergi dairesinin engellilik servisine başvurarak engelli vergi indirimi belgesi süreci başlıyor.
Eğer bağlı olduğunuz kurumun maaş ödeme birimi başvuru işlemlerini sizn yapmanızı talep ederse yukarıdaki süreci takip edebilir ve başvuru sırasında kafanıza takılan soruları vergi dairesi memurlarına sorabilirsiniz.
bilgi hazinedir emeklilik basvurusu 10 dakikada hallediliyorsa vergi i dirimide hadi en gec 1 hafta sursun o zaman millette isten cikmasin 9 ay bekliyicende vergi indirimi gelene kadar calisican yok oyle dunya
Merhaba,ben sizi anlıyorum.Bende sizler gibi aynı süreci geçirdim.Ancak ben bu konu böyle olsun demiyorum.İlgili yasal hükümlükler ve yönetmelikler bu şekilde uygulanmasını talep ediyor yani yazıyor diyorum.
Yazımı okuduysanız uygulamada herkesin yaptığı gibi sürecin ilerlediğini ,engelli vergi indirimi başvurusu için işe giriş yapılıp işlemler başladıktan 1-2 ay sonra işten çıkış yapıldığını yazdım.Hatta yazımda arkadaşlarımada bu şekilde bilgi verdim ve onlarda sonunda engelli vergi indirimi belgeleri aldılar diyerek belirtmiştim.
Benim yazdığım yasal sürecin yönetmelik hükümlerinde böyle yazdığıdır.Benim kanaatim ve görüşüm değildir.
Ya arkadaşım dün akşamdan beri bir lakırdı gidiyor ta esenyurttan ist vergi dairesine geldim engelliler bölümündeki memura anlattım yok öyle bir şey raporun maliyeye gönderilmiş sonucun mart ayınca gelir tekrar ise girmeme gerek yok abi dedi
Doganayoz arkadaşım aynen bende senin gibi şoke oldum. sanırım olay semsettin e özgü dür. çünki ben bu forumda hiç görmedim.de duymadımda...insanların kafasını karıştırıyorlar.veessseelam beklemeye devam.iyi günler.
Herkesin kalbi ferah olsun sıkıntı yok .mart ayının sonuna kadar temmuz eyi biter diyorlar 7temmmuz 2020 kurula girmiş arkadaşlar takas yok herkes beklesin mart ayini
Doğanayöz üstat kan tahlili ne ilaç raporları hastane epikriz raporlarım hiçbirini göndermedim eksik evrak diye geri döner mi sence hastane kan tahlil yapmadı
Abim sen hastaneden raporu alınca zaten vergi dairesine
Hastane gönderiyor. Sen nasıl elden vereceksin ki benim bütün tahlil ve filim sonuçları hastanede idi elden verilmesi yasak dediler bütün evrakları ve raporu hastane vergi dairesine gonderdi
Yani 7. Ayda başvuru yapanlara has mı dediler yoksa 7. Aydan sonraki raporlara mi? Bu durum mantıklı değil ve kanaatimce tekrardan giriş isteyeceklerini sanmıyorum. Size özel dosyanızda başka bir eksiklik var zannımca.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ya kardes senin başvuruma alkali bir sorun var galiba .02124538338 ist vatan caddesi engelli bolumu ben bu gün adamla bizzat görüştüm yüzyüze tlf aldım öyle bir şey yok diyor egerki ankara ilede görüştü o arkadaş maliyeye sordu yeni kanun mu cıktı yoksa diye onlarda öyle bir şey yok demişler egerki bu işlemi yaptırmak için sigorta girişi yapıp bir kaç gün ondan sonrada çıkış yatiyisen sıra ya girememissindir
Doğanayöz ben raporumu elden teslim aldım.isyeri yazısı ve rapor ile beraber istediği dairesine gittim elfen teslim ettim.benim elimde rapor yanlış yaparsa saglik kurulu vergi mahkemelerine müracat edicem ve hakkımı arıyacak.