Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Gülsüm yıldırım

Kardes siz egerki vergi dairesi aracılığı ile başvuruda bulunursanız sizi vergi dairesinin gönderdiği tam teşekkülü devlet hastanesi sizin raporunuzla birlikte evrakları vergi dairesine gönderiyor elden vermek yasak vergi dairesinde maliyeye gonderiyor

Maliye ye 08.07.2020 de başvurdum 2 ci gün ankaraya gitti 31.08.2021 de sağlık sorunlarımdan dolayı çıkışımı aldım 17.02 2021 de beni aradılar senin sgk çıkışın verilmiş tekrar giriş yapman gerekiyor dediler yoksa dosyan geri gelir söylediğine göre yeni yasa çıkmış bende şaşırdım

raporu kim yollarsa yollasın sans iste. 1 sene 1 ay oldu. evrakımı dosyalar arasında unutmuslar. 15 gune sonuçlanır demislerdi. bizzat ben ilgilenicem dedi. bakalım 15 gun olmak üzere sabınla bekliyorum. simdi eksik evraktan geri gelirmis :))

Şemsettin aslan üstadım ben seni anladım. Sgk li olmayan ve bir işyerinde çalışmayan kişi önce sgk li bir işe girip sonra vergi indirimi müracatı yapabilir.

Vergi indirimi imüracatında buluna bilir

Şemsettin aslandan başka bi örnek olmaması tuhaf.yeni kanun çıktıysa herkesi aramaları lazım. Ben hala kötü bir şaka olarak görüyorum bu konuyu.

Cevatalp sizde beni anlamıyorsunuz ben maliye ye başvuru yaptığım zaman sgk girişim vardı bir ay sonra çıkış aldım sağlık sebeplerinden dolayı
Y

Kardeşim senden başka neden kimseye söylenmemiş bu konu? madem herkesi ilgilendiriyor başkalarını da aramaları lazım

Pazartesi günü ALLAH nasip edesa ankara maliyeye tekrar gidecem durumları yine tekrar yerinde sorgulayacağım yatan aslandan gezen tilki iyidir derler dosyamda eksik varmi baktiracam kendin ilgilenmezsen maliyenin umrunda değil sen olmuşsun kalmışsın aç olmuşsun kime nee
Şemsettin ASLAN
Güzel kardeşim sen bir ay sonra çıkış vermişsin ya.senin evrakların maliyeye vardigi zaman kabul sürecine girmeden sıra ya girme onayında senin ssk çıkış göründüğü için sıra onayı almamış olay bu ankaraya evraklar verince oradaki memur senin dosyanı inceliyor .isyerinden teyt alıyor kaşelemeyip siraya koyuyor .bilmem anlatabildim mi

Merhaba Bilgi Hazinedir kardeşim ben sadece ivd e tebligat sistemini aktif ettim bana her cevap geldiğinde sms ve tebligat mesajı geldi. Baktığımda gelen evrak kısmında Ankara nın gönderdiği raporlar yazılar hepsi var.

alpertuncer

Merhaba,söylediklerinizi bir kere daha duymuştum.Bir arkadaşım sizin gibi e-tebligat üzerinden cevabı aldığını söylemişti.Kendisi eski esnaf olması nedeni ile alabildiğini iletmişti bana.

Normal şartlarda bu durumu sizin gibi gerçekleştirebilen sayısı pek az insan var sanırım.Bunun nasıl başarabildiğini kimse tam olarak bilmiyor.Vergi dairesine sorduğumda e-tebligat sistemini aktif etmem ve yanında kep email hesabı açmam gerektiğini ifade etmişlerdi.

Sizin söylediklerinize inanıyorum.Mutkala yapılabilen bir durum ancak ülkemizde hiç bir işlem tam standartlarında ilerleyemediği veya uygulanamadığı için vatandaşlarımız çok mağdur oluyor.Devlet büyüklerimiz vatandaşlarımızı yayınladığında veya daha sonra ilgilendirecek sistemsel değişiklikler ve süreç yapılarını herkese açık ortak bir internet sitesiden ilan ettse ve kısa bir açıklama ile ilgili internet sitesine yönlendirme yapabilse,herkes bakacağı adresi veya çalacağı kapıyı bilecektir.

Böylede bu karmaşık yöntemler ve en önemli tüm başvurulardaki süreçler hakkında belirsizlikler ortadan kalkacaktır.İnsanlarda rahatlayacak bu işlerle ilgilenen tüm memurlarda tabii.

Aslında hepsini düzenlemek tüm sorunları çözecek.Ancak değişiklikler ve yönetmeliklerin kurumun kendi sayfasının bir bölümünde yayınlanması ,ilan edilmesinin herkese tebliğ niteliğinde olması ve insanlarımızın hayatın koşuşturmasında sürekli devlete ait yüzlerce internet sitesine bakmasının mümkün olmaması durumu göz ardı ediliyor.

İnşAllah tek çatı altında duyuru ve bilgi paylaşımı olur ve vatandaşımız en bir işlemi başından sonuna bilecek bilgilendirmeye sahip olur.

Sizin bu konuda özel bir durum olabilir veya başvuruda herkesten farklı bir işlem gerçekleştirmiş olabilirsiniz.Bu konuda farklı olduğunu düşündüğünüz veya ilerleyen zamanda nedeni hakkında bilginiz olursa buradan paylaşabilirseniz sevinirim.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Saygılar.

Doğanayöz üstat eksik evrakı kalitedeki memur bilmez sağlık kurulu raporuna bakar ona göre eksik evrak olup olmadığını söyler bu soğukta gitme boşuna ankaraya onlar bildiriyo veya eviste gözüküyo bilgin olsun

Hayırlı akşamlar arkadaşlar sizlere birşey söylemek istiyorum bugun ankarayı aradım konuştum müdür demişki arayanlara sürekli eksik evrak tan dönenlere öncelik verilecek ama arayanlardan yeni hızlı sisteme geçildi. Evraklarını yeniden taratsınlar vergi dairesin den ankaradan böyle dediler de git taratır aradım v d biz zaten sisteme yüklüyoruz dedi gelmeyin boşuna ben kime inanayım şimdi yoruldum artık Allah bildiği gibi yapsın bunları artık gücüm kalmadı sordum kaçıncı aylar işle niyiyor 6 dedi

Merhabalar arkadaşlar 1yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum maaş bağlandı merak ettiğim bundan sonrası ekim ayında doluyor süresi ne yapmam lazım bilenler yazabilir mi acaba SGK dan bişey diyen olmadı raporumu ne zaman yenilemem lazım rapordan sonra süreç nasıl işliyor

Şemsettin ASLAN

arkadaşlar konu tam olarak nedir. Ben 01.02.2020 tarihinde evraklarımı yolladım eksik evraktan geri geldi tamamlayıp 20.01.2020 tarihin de yeniden gönderdim şimdi de işyerinden ayrılmak zorunda kaldım covid yüzünden 15 gündür siteye giremiyorum detaylı olarak anlatabilir misiniz ....

Şemsettin aslan sen tekrar sigortalı işe girmen lazim vergi indirimi alabilmen için yoksa işe girmezsen vergi indirim yazısı alamazsın

Makinamı raporun elindeyse şayet bir avukata danış dedim bence bunlar dalga geçiyorlar insanlarla ben öyle yapicam vergi mahkemelerine müracatta bulunucam

Mamimami

arkadaslar sgk ya emeklilik muracaati yaparken vukuatli nufus kayit ornegi ve resim gerekiyor mu?

Cevatalp

Elinizde bulunan tetkikler,ilaç raporlarını ve alın hastane arşivinden epikriz raporlarını kurul raporu ile beraber verin ki eksik evraktan dönmesin tecrübeye sabit, ben emekli oldum başımızdan geçti bunlar...

Umityalcın çok haklısın epikriz raporum ve ilaç raporum var fakat kan tahlilim yok sadece

Ümityalcin ben hastanede doktorlar epikriz raporlarına bakarakbana o hastalıkların yüzdesini veriyo zaten ankara merkez sağlik kurulunun saçma sapan işleri

Slm arkadaşlar.fatih engelli vergi dairesi beni sadi konuk devlet hastanesi bakırköy e göndermişti. Raporum ve tahlil sonuçlarının hepsi orada röntgen,uyku apnesi raporlari,ilac kullanım raporlari doktorlara kimisi elden, röntgenler sistem üzerinden verildi .tabiki bunlar hastanenin rapor kuruluna dosyaya konuldu ona gore engel orani verildi vergi dairesine raporu hastane kendisi gonderdi .acaba o sunuçlarında vergi dairesine gönderdimi maliye bu evrakları büyük ihtimal ister .e devlet dilekçeleri bolumunde sadece işyerinin dilekçelerini ve kimlik fotokopisini görüyorum rapor veya diğer evrakları göremiyorum o evrakları e nebinizden mi bakıyorlar acaba bilgisi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim tskler

Merhaba 16eylülde Ankara’ya varan kontrol muayenesi evrakım 16 şubatta banka sandığına gelmiş 5 aylık toplu maaş ödemesi yapıldı. Beni listeden çıkarabilirsiniz evraklarınız inşallah kısa sürede ulaşır iyi akşamlar

Üst Alt