alpertuncer
Merhaba,söylediklerinizi bir kere daha duymuştum.Bir arkadaşım sizin gibi e-tebligat üzerinden cevabı aldığını söylemişti.Kendisi eski esnaf olması nedeni ile alabildiğini iletmişti bana.
Normal şartlarda bu durumu sizin gibi gerçekleştirebilen sayısı pek az insan var sanırım.Bunun nasıl başarabildiğini kimse tam olarak bilmiyor.Vergi dairesine sorduğumda e-tebligat sistemini aktif etmem ve yanında kep email hesabı açmam gerektiğini ifade etmişlerdi.
Sizin söylediklerinize inanıyorum.Mutkala yapılabilen bir durum ancak ülkemizde hiç bir işlem tam standartlarında ilerleyemediği veya uygulanamadığı için vatandaşlarımız çok mağdur oluyor.Devlet büyüklerimiz vatandaşlarımızı yayınladığında veya daha sonra ilgilendirecek sistemsel değişiklikler ve süreç yapılarını herkese açık ortak bir internet sitesiden ilan ettse ve kısa bir açıklama ile ilgili internet sitesine yönlendirme yapabilse,herkes bakacağı adresi veya çalacağı kapıyı bilecektir.
Böylede bu karmaşık yöntemler ve en önemli tüm başvurulardaki süreçler hakkında belirsizlikler ortadan kalkacaktır.İnsanlarda rahatlayacak bu işlerle ilgilenen tüm memurlarda tabii.
Aslında hepsini düzenlemek tüm sorunları çözecek.Ancak değişiklikler ve yönetmeliklerin kurumun kendi sayfasının bir bölümünde yayınlanması ,ilan edilmesinin herkese tebliğ niteliğinde olması ve insanlarımızın hayatın koşuşturmasında sürekli devlete ait yüzlerce internet sitesine bakmasının mümkün olmaması durumu göz ardı ediliyor.
İnşAllah tek çatı altında duyuru ve bilgi paylaşımı olur ve vatandaşımız en bir işlemi başından sonuna bilecek bilgilendirmeye sahip olur.
Sizin bu konuda özel bir durum olabilir veya başvuruda herkesten farklı bir işlem gerçekleştirmiş olabilirsiniz.Bu konuda farklı olduğunu düşündüğünüz veya ilerleyen zamanda nedeni hakkında bilginiz olursa buradan paylaşabilirseniz sevinirim.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Saygılar.