Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

süreli vermelerinin nedeni zannımca psikiyatrı zaten. 1 yıl sonra durumunuza bakarlar ona gore karar verirler. diğer rahatsızlıklar zaten kalıcı.

Necats

Ankaraya gitme imkani olmayanlar olabilir. Bence derdimizi ifade edecek bir sekilde ortak bir metin haziayalim. Ayni günden başlayarak bir çözüm bulununcaya kadar hergun fox tv veya halk TV ye gonderelim

sbayyigit

arkadaslar, izin alınmadan yapılan bu toplanmalar, başınıza iş açar. haklıyken haksız duruma düsersiniz. ayrıca ankara'da kimse yok. hepsi evinde... hiç denemeyin boyle seyler.

arkadaslar slm gss borcu olunca emeklilik basvurusunda sorun yaratiyorlar mi? bilgisi olan var mi?

sdt1982

Devlete ait borçları gss sgk vergi ceza bunları seni emekli etse bile maasinin 4/1 ini sana sormadan langırt kesiyor kardessss

cimer 2. yazımında cevabı geldii

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.

Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.

Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

HERKEZ CİMER E YAZSIN CEVAP NE OLURSA OLSUN BEN HER 1 TANE YAZIYORUM İLLAKİ GÖRECEKLER BİRİNİ ŞİKAYET OLARAK YAZIYORUM 1 İNİ ÖNERİ TALEP OLARAK YAZIRUM CEVAP BU HIZLANACAGINI SÖYLÜYORLAR HADİ BAKALIM İLK DEFA BÖYLE CEVAP GELDİ ESKİDEN PANDEMİDEN DOLAYI DİYORDU ŞİMDİ DEMİYOR ARTIK:))

Banada aynısı geldi

:) banada aynı yazıyı yolladırlr kopyala yapıştır.:)
Standart cimer 2. yazımında cevabı geldii
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.

Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.

Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Benim maliye ye başvuru tarihi 08.07.2020

Standart cimer 2. yazımında cevabı geldii

Bilgilerinize sunulur.

Benim maliye ye başvuru tarihi 08.07.2020
Bütün arkadaşlar yazsın o zaman daha çok kayde alınır belki biraz daha hızlandırırlar

Yazsan ne olacak hemşerim cimerdeki bilgi sayarım başındaki memur senin attigin msj görünce,,herkese aynı metni tek tuşe dokunup atıyor bir ay sonra , hepimiz yazdik ne değişti ki ,hiç bir şey degismedi bu böyle gider .8 /10 ay beklemesi birde eksik evrak diye döner. Bütün yaptırılan tedavi ve röntgen doktorluk ne işlemin varsa e nabiza da görünüyor ama malesef maliyedeki sağlık kurulu doktorları e nabiza bile bakmaya tenezur etmiyor saat 10da işbaşı 12 den 13 e kadar öğle yemeği kahve molası 16da paydos 4adet dosyaya bak şu eksik bu eksik de geri gönder malesef yapacak bir şey yok beklemekten baska

yazmanın sana bir zararı yok şikayet bazında ben her 1 tane yazıyorum isteyen yazar sonuç cıkıp cıkmaması önemli degil

Şu anda yoldayım ankara maliyeye gidiyorum ama ne değişecek ki umudum yok kisacasi

Doğru biliyorsunuz 24.000 Bağkur borcunu ödettiler başvurum 07.07.2020 af çıktı bir de o parayı Ödemiş oldum malesef

Arkadaşlar selamlar aldığım bilgiye göre ay sonları yani bu hafta haziran ayı rapor sonuçları sisteme girişleri yapılacakmış temmuz ayları mart ayında haziran ve temmuz ayında çok dosya varmış bekleyen biraz daha dişinizi sıkın 8 10 aydan önce raporu onaylamiyorlar.Ayrica maliyeye gidip raporu öne çekmek diğer bekleyen arkadaşlarımızın hakkına müdahale olur .

Endereren

:):):) sinirden güldüm devlet yardım edermi* sizce kime yardım etmiş engellilere edecek bu formda eski bir üye yazmıştı bir bacağı yok engelli raporu vermemişler kendi işini görebiliyormuş diye bu ülke böyle malasef bekliyeceğiz. :(

Arkadaşlar 30/06/2020 raporum onaylandı geldi 12 Şubat'ta aynı gün vergi dairesinden evrakları aldım işten çıkışımı yaptırdım SGK ya müracaat ettim.cuma günü evdevlette maaş bağlandı çıktı..süreç bu ama maaşda rakam ve oran yazmıyor..

Arkadaşlar az önce Ankara ile görüştüm (03124153124) görüştüğüm bayan Şubat ayında Yeni bir sisteme geçtiklerini artık evrakalar online olarak doktorlara düşeceğini eski (şubat)ayından önceki evrakları bitirmeye çalıştıklarını söyledi.
Benim evraklar (tetkik) ilgili evrak dökümünü alıp heyete götürüp göstermiş gittiği gibi onaylanmış sağ olsun görüştüğüm bayan tekrar dönüş yaptı evraklarım 15 gün sonra istanbula sor dedi.
48 ile onaylanmış ama süreli yada süresiz bilmiyorum dedi hayırlısı 15 gün sanra Istanbula gidip soracağım....

Üst Alt