Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Engellilerin Emekli Olması Engelleniyor Dava Açarak Engelleri Kaldırın

Dava açma süresi 30 gündür

Dava açmak için elinizde en geç 30 gün içinde alınmış bir red kararı olması gerekir. Zira, vergi mahkemelerinde dava açma süresi red kararının elinize ulaşma tarihinden itibaren 30 gündür. Bu sebeple geçmişte red alanlar, yeniden Maliyeye vergi indirim belgesi almak için müracaat etsinler, yeniden red gelirse de gidip vergi mahkemelerinde dava açsınlar. Davadan sonra replik ve düplik (cevap ve cevaba cevap) dilekçelerine de yasal süresi içinde cevap verirseniz davanızı kazanırsınız. Engelleri aşıp emekli olabilirsiniz.

Cevatalp
raporum 12.02.2020 Ankaraya varış 30.12.2020 eksik evrak 20.01.2021 terar Ankaraya gönderme tarihleri..

Gelir idaresi başkanlığı nı aradım 8 şubattan itibaren evis sistemi her il için açılmış. bulunduğumuz ilin gelir idaresi veya vergi dairesinden aktif hale getirilmesi sonrası güncel durumu görebiliyormuşuz bilginize. Ben yarın gideceğim aktif hale getirmek için.

Dost 14

Sanada aynı yalanı söylemişler :) yıllardır açılamayan sistem bu arayana hemen aynı sistem güncelleniyor diyorlar 30sn konuşup sallıyorlar:) Ender iyi bilir bu görüşmeleri :):)

Doğanayöz abim bundan 12 gün önce aradım ben görüştüm memurla banada sana söylediğini söyledi martin 15 inde belli olur 7.aylar dedi.

bende 27-07-2020 tarihinde Ankaraya gitmişti Aylar önce arayıp konuşmuştum sizinkisi martta belli olur demişti
en azından belli bir tarih var MART

size 6.ayları yapıyoruz demişler. Ben Kayseri vergi dairesini aradım 3 saat önce beyfendi daha martlar geliyor dedi çat kapattı suratıma.

Engel sorun mu benim raporuma baktı 07.07.2020 görünce tarihi hesap yaptı kurula girmesi sonra da onun yazısı derken en geç 1 ayı bulur dadı memur geçen ayın 12 sinde aramıştım.

İyi geceler arkadaşlar dün ankarayla konuştum bayan dediki müdür bizzat arayanlara söyleyin yeni onlayn sisteme gecildi ordan taratsınlar raporlarını bende gitmeden vergi dairesi ni aradim zaten geçiyoruz dedi sırayla gelme dedi ben israrla yeniden taratıracam dedem telefonu yuzume kapatıp ankarayı bidaha aradım bayandan Allah razı olsun giti bir bayanı seslendi konuştular bende telefonla duyuyorum dediki 12 22 2020 de gelmiş evraklar ama yeni sistemle gelmemiş böyle beklersin aylarca git yeni sistemden taratır bende aynısını yaptım marta gelir dediler inşallah öyle olur 9 ayda geldi eksik evrak geri giti bidaha bu 2 ayda boşa giti hayırlısı olur inşallah bekleyenlere Allah sabır versin

Mamimami75347534
yahu benim anlamadığım raporlar zaten sisten üzerinden gonderiliyor. taratınca değisen ne olacak? kimse PTT ile gondermiyorki!!!.. bi anlam kargasası var. artık iyice zihinler bulandı.

Mamimami'nin yazdığından hiçbirşey anlamadım. Neyi nerden taratiyoz, yeni sistem nedir, aylarca boşu boşuna neden bekleyeceğiz gibi deli sorular var kafamda.

Yaaaaaa ben genee delirdimmm vallaa.
Bu gelişen teknolojide 2 - 3 evrağı taratamayanlar
2023 de aya gidip, havada ters takla atıp, aya sert iniş yapacaklarmışlarr
pehhhhhhhhhhhhh.
Bu nasıl bir iştir yahuuuuu.. Kimleri kandırıyorlarr. Kimlere hayal satıyorlar ben anlamıyorumm.
Kardeşim benim enggelli raporumu onaylayında ay'a sert inişmi yapıyorsunuz. Orda kamp çadırımı kuruyorsunuz.
Yoksa koloni mi kuruyorsunuz beni ilgilendirmezz. Bu ülkede gerçekten delirmemek elde değil.
Daha 3 - 5 evrağı dijital ortamda çözemeyen zihniyet, siyasi polamik içinde uyutuyorlar yurttaşı. Vatandaşı garibanı. Yazık ediyorlar .güzelim ülkeye. Liyakatın son bulduğu evredeyiz ne yazıkki.

Bunlar Ayda Amuda kalkar 3 vurgu 2 parende yapıp tekrar yere iner :) bunlar üstün insancıklar :) kimi kime şikayet etçez?

idogan71 Doganayoz DAISYchance Ginerk

Ben ankaraya gönderdim eksık evrakları mı ama ankarayı aradım sürekli bana kadın dediki eksik evrak tan dönenlere öncelik tanınacak birde mudür yenı sısteme gecildi gitsinler yeni sistemden bidaha göndersinler demiş bende öyle yaptım inşallah cabuk gelir öyle bekleme olmayacak demiş sizinde yeni göndermişsiniz eski sistemi yenimi bilmiyorum sorun ona göre taratır İn beklemesiniz

Engel sorun mu? Temmuzlar mart ayında gelir diye düşünüyorum. Temmuz sonunda da benim kasım ayı gelir. fazla kulak asma her denilene. Çok bilgi kirliliği var burda.

Anlamayacak.bir şey yok göndermiş oldugun uz raporlarınızı yeni sistemden bidaha göndereceksiniz isterseniz tabiki son 2 3 ayda gidenler yaparsa yapar herkesin kendi istegine baglı sonuçta dun gönderdim diyorum ne bilgi kirliliği tanıdık biri var o ada sordum dogruladı ara sor ankarayı da vergi dairesini ne yaparsanız yapın suç bende söylüyorum size

Mamimami75347534 kardeş biz zaten raporu ve evrakları vergi dairemize verdik, onlar da ankara'ya taratıp yolladılar. dosya sorgulama numarası verdiler. sorgulayınca "bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor" yazıyor eviss'te. Bi daha mı taratıp yollucaz? bu çok saçma.

Bir kısır döngüdür gidiyor .evraklari zaten taradılar. O zaman yeni sistemde günü gelen evrakları yeni sisteme sıralamasına göre taratilir.bir düzenbazlık devam ediyor.ne kadar işi bilmez varsa yerleşmişler adam ne yapacağını bilmiyor

Çarpasik bir düzen devlet kendi verdiği rapora kendisi itiraz ediyor sürdürülüyor insanlari

Ben Bolu gelir müdürlüğüne gittim biraz önce işlemler hızlanmış 7.8 ve 9. Aylar gelmiş kadın elindeki yazıları gösterdi. Birde telefonla arayıp kapıya çağırmışlar sonuçları teslim etmek için inanmadım dışarıda bekleyenlerde sordum gerçekten 9.ay da vermiş bir kişi ve yazısını alacak. Ayrıca dün gelir idaresi başkanlığı nı aradığımda evis sisteminin açıldığını ve bizlerin oradan takip edebileceğimizi söylemişlerdi bu haber doğru değilmiş Bolu gelir idaresinden böyle birşeyin olmadığı bilgisini aldım. Ama işlemlerin yeni sistemle hızlanması güzel bir gelişme. ( e tebligat yazısını bulunduğumuz il hazırlıyormuş)

Dost 14 Eger dediğin gibi 7-8-9.aylar gelmişse bu Güzel haber ama inanmakta zorlanarak güzel haber diyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben geçtiğimi Ağustos ayında Bursa’dan başvurmuştum.Uzun zamandır giröiyordum foruma.Nereden bakabilirim sonuca? Eviss için istenen dosya numarası nedir ?

wyoming çok iyi yapmışsın uzun zamandır girmeyerek.biz hergün girerek psikolojimizi bozduk sen 100 gün daha girme.benimde ağustos başvurum.tahminen haziran temmuz gibi gelir şanslıysak oda.eksik evrak kayıp evrak v.s herhangi bir aksilik olmazsa

7 - 8 - 9 cu aylarmı gelmeye başlamışş.
inaşallah biz yarım engelli sakat insanları kandırmıyorlardır.
eğerki biz engelli bireylerin Gazını basıncını almak için
böylee bir yalana baş vurulmuşsaa eğerr.
bunun akıl babaları kimsee onlar gün yüzü görmesinler.
eğerki haber doğruysa teşekkülerimi de ayrıca borç bilirimm.

veeeee ayrıcaa
Bir Şehit Annesinin Söylediği gibi
"Şehidin Helvası Sizin Ocakta Kavrulmadığı Sürece helva Size Hep Tatlı Gelecek...’’
Bizim durumumuzu anlayan Vicdanlı, Merhametli, sağduyulu , İnsaflı ve İşini Layiki ile yapanlar
vardır umarım. Bizim durumumuzu anlayan Umarım Bir Vatan evladı vardır.

Üst Alt