Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Zeynelyilmaz

Hayırlı olsun. Benim raporumuda 24 şubatda yeni sistemden gönderidi. Dün bir arkadaş 23 şubatda teslim etmiş yeni sistemden ve dün sonuç gelmiş. Benimkide bugün tarın gelir sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu ne biçim adaletsizlik , bu ne biçim ahlak ,bu ne biçim sistem ,biri 8 ,10 ay beklesin hale bekliyor ,birisininki 20 günde geri gelsin şaşırmamak elde değil çok garip bir ülkede yaşıyoruz

Malesef

Hep beraber cimer e yazalım bu durumu tepkimizi dile getireli 10 ay maaş demek benim için 60.000 başka arkadaşları bilemiyorum 24.000 de Bağkur borcu ödettiler Temmuz da ve af geldi bir de ordan mağdur edildim

Bu sistem , eski borcunulusunu unutup,yeni borçlara yelken açan kişilere benziyor desem Allahın huzurunda haksız sayilmayacagima inanıyorum.

Cimer mimer hikaye adaletsiz bi bürokrasiyle karşı karşıyayız bunu düzeltmek imkansız.

30 yıldır ben devletime hizmet ettim sgk ve vergimi ödedim. Vede hastalandım.devletin doktorları devletin heyetinde bu raporu verdi.8 aydır bir sabırla beklerken şimdide yeni sistem bizler i aptal yerine mi koyuyorlar aklımızla alay ediliyor .yazik

Mektepli1967

Ben 24 şubat vergi dairesine evrakları teslim ederken şubat başında değiştiğini söylediler. Sonra burada ankarayı arayan bir arkadaş yazdı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevatalp
Dostum ben memurla geçen hafta konuştum bu hafta eviste 02.07.2020 olan rapor tarihim 03.03.2021 gözüküyor. Keşke senin dediğin gibi olsa 9. aya girdik beklemek çok yıpratıyor

vesdogan
Evet tarattıktan bir hafta sonra değişti.

Arkadaşlar Cimere yazalım bize yapılan haksızlıkları birde bu 20 günde gelenlen kanser hastası raporları olabilir mi

Ben 4 gün önce cimere yazdım bu gün yarın tekrar yazacağım

sonuç gelince 8 ayın hesabını soracağım mahkemeye vereceğim araştıracağım olabililiyorsa en az 20 bin lira para gitti maaş hesabı yani

MEHMET DNCKL

Kalpte 3 stend % 30,hipertansiyon %10, uyku apnesi %35, astım %20, ankilozan spondilit %10. hepsi toplam % 71 gitti süresiz Ankara'ya. Sonuç %71 1 yıl süreli geldi.

İyi günler ben daha öncede bu konuda yazdım ama şimdi iş biraz daha farklı olmaya başladı. Ben %48 engelli raporumu 17,08,2020 de Ankara gib. e hastane gönderdi hemen hemen 7 ay oldu sonuç yok birde bu yetmiyormuş gibi şimdi birde 8 şubattan itibaren sistem değişikliği ne gidilmiş ben çalışmıyorum SSK yok yeşil kart kıyım ama bu sistemde SSK şu olup başvuranların dosyaları öncelik alıp 20 , 30 gün içinde dönüyor ben ve benden daha fazla süredir bekleyenler varken 1 ay içinde dönüşlerde biz sümenaltı ediliyorsak ve bu adaletse sizlerden ricam dosyamı hepten iptal edin. Yada lütfen benim gibi bekleyen bu devlete hizmet etmiş onbinlere kulak verin biz " ENGELLİ" yiz bizi lütfen ENGELLEMEYİN.
Arz ederim.

Ciner e yazdım.

26 ocakta başlattığım süreç 9 martta sonuçlandı. Başvurum sırasında sürecin en az 8-9 ay süreceğini söylemişlerdi. Bugün evrağımı alırken yeni sisteme geçildiği için kısa sürede tamamlandığını söylediler.
Daha önce başvuru yapanların nasıl bir yol izleyebileceklerini sordum. Sırası ile evrakları sisteme tarattıklarını söylediler. Süreci yazılı evrakların uzattığını, bundan sonra sistem üzerinden halledileceğini söyledi.
Yani işin özeti evraklarının Ankara’ya gönderilme tarihi benim gibi şubat olanlar TAMAMEN ŞANS eseri kısa sürede raporlarını aldılar. Umarım tüm bekleyenlerde en kısa sürede raporlarını alırlar.

Hastahaneden yüzde 42 (uyku apnesi 35- boyun fıtığı 10) süresiz verilen raporum Ankaradan 1 yıl süreli olarak geldi. Şimdi emekli olursam 1 yıl sonra bu rapor yüzde 40 altına düşerse nasıl bir durum ile karşı karşıya kalırım.

Öncelilkle Hayırlı Kandiller
Ortada resmen bölücülük var çifte standart var birileri yıllarca aylarca sırasını bekliyor sonuç yok
Şubatda başvuran Mart da 1 ay içinde sonuç var
Ben Bu sistemi çıkaranlara Hakkımı helal etmiyorum Mademki sistem çıkartıyorsun öncelikli sırada bekliyenleri taratın
Daha birde gidib şirket çalışanı olarak taratmalımış Resmen bölücülük ve çifte standart

Merhaba arkadaşlar en sonunda 1 saat önce gittim istanbul engelil vergi bölümüne kapıda kapalı bir bayan karşıladı kibar davrandı baştan söyleyim hatta sıra bile beklemenize gerek yok
7,5 aydır beklediğimi söyledim
bilgisayardan baktı çalışıyormusun diye sordu
evet çalışıyorum dedim
tamam dedi doğru yeni sisteme geçtik sırayla taratıp gönderiyoruz Ankaray dedi
benim ne zaman gelir dedim 3 hafta sonra gelir dedi
sinirimden bizden sonra başvuranların sonuçları bizden önce geliyor diye soramadım üzgünüm bu konuda
kendime hakim olamıyorum böyle bir sıkıntım var sorarsam kadına bağıracağımı düşündüm
soramadım

28-07-2020 Ankaraya varış

Son düzenleme:
Kimse bu dost 14 nickli arkadaşın durumunu sorgulamıyor 11 ayda kasımda göndermiş sonucu gelmiş nasıl oluyor yeni sistemi nedir yeni sistemle ne alakası var sistem mistem değil ya Hadi buyurun Buna cevap verin

Bu sistemi çıkaran karşımda dursa var ya ona kafakol falan vurmam direkt Balta vurup kafayı ikiye bölerim sonra gider yatarım orada da geberir giderim Zaten

Bunlara ettiğim küfürleri bir duysanız taşı yattığı yerden kaldırır havada çatlatır tekrar yere düşürür öyle Böyle küfürler etmiyorum tarihe geçerim duysalar etseler beni direkt mahkemeye verirler Hakime ettiğim küfürleri bile söyleyemezler hakim kulakları kıpkırmızı olur. Nefret ettim insanlardan her şeyden nefret ettim

Talihsiz50

Dost 14 açık açık yazmış forum mesajlarında bir milletvekilinden yardım aldım diye ,maalesef Turkiyede herzaman dayın varsa işin halloluyor.. hak hukuk yok hiçbir yerde...

Bu partiye yıllarca oy verdim yazıklar olsun. Hani adalet partisiydin bundan sonra günahımı bile vermem

Kardeşim yeni sistem yaptıysan sirada duranlardan başlayıp sıralamaya göre iş yaparsın. Ha adamın ağır hastalığı var ise zaten kanun kişiye öncelik tanımış eyvallah.

Ama sen tutuyorsun .aylarca bekleyen dosyaların önüne yeni başvurmuş kişilere öncelik verirsen bu kul hakkıdır vebali günahı boynunadir bunu yapanlarin

Engel sorun mu?

Dostum fazla strese girme dünyada daha önemli beklentiler var bırak oluruna Yazık sağlığına bende 2010 dan beri kovalıyorum :)

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

02.06.2020 Mükellef dosyası oluşturuldu.
02.06.2020 ?????? Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
02.06.2020 ?????? Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
29.07.2020 ?????? Hastaneden yazı geldi.
22.06.2020 ?????? Rapor alındı.
07.08.2020 ?????? Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
01.03.2021 ????? Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor

14.03.2020 pandemi de kolon kanseri olduk ,ameliyattı kemoterapiydi o zorlu süreçleri geçtik ..önce heyette bir doktor yüzünden 1 ay imza bekledi raporum ,%70 3 yıl süreli, 07.08.2020 Ankaraya gitti ,yeni sistem dediler 01.03.2021 tekrar evrak tarattılar,,verecekleri asgari ücretin altında bir maaş onu da burnumuzdan getiriyorlar..
sonra yok yeni sistem yok tanıdığı olan yazısını alıp gidiyor.. önceden memurların çalışmasna bağlı farklı tarihlerden onay geliyordu ..şimdi iyice çetrefilli oldu.. hergün foruma ,interaktif vergi dairesinbe ve evise bakmaktan artık midem bulanıyor ..zaten 7 aydır Ankaranın telefonlarını hiç açan yok..

Arkadaşlar Kocaeli Gebze vergi dairesine müracaat ettim benim evrak gönderme tarihim 05.08.2020 bana memurun dediği kelime şu şimdi 6.aylar gelmeye devam ediyor önümüzdeki haftalar 7.aylar gelecek.8.aylar ise Nisan ayının ortalarında gelmeye başlar dedi beklemekten başka çare yok.

Ben 1/3/2021 tarihinde Ankara dan verdim dilekçeyi ve memur evrakları taratıp bana iade etti, paylaşımları hiç üşenmeden okudum ve pek iç açıcı değil, sanırım uzunca bir süre beklemem gerekecek gibi görünüyor. Ayrıca anladığım kadarıyla çıkan sonuçlar da ayrıca konuşulması gereken bir durum, ben MS hastasıyım %36 ve ayrıca mesane %25 ilgili sorunlarım var toplamda %52 gibi "birazını kırptılar" süresiz raporum var fakat en iyi ihtimalle süresiz raporu bile 1 yıl ile sınırlandırıp tekrar kurula çıkartıyorlar ve bu da beklentileri sığ tutmak anlamına geliyor.

Arkadaşlar şimdi herkes bu kadar uzun süre bekledikten sonra süreli raporların onayının gelmesiyle geriye kısa bir süre rapor zamanı kalıyor
Ben mesela uyku apnesi hastasıyım benim bu hastaneye yatış test yaptırma süresi 1,5 yılı bulmuştu yatış sonra sonuç tam 1,5 yıl sürdü
şimdi benim 1 yıladan biraz fazal rapor sürem kalıyor ve kalacaktır
ben gene mi uyku apnesi için randevu alıp hastaneye 1. gece yatıp test yaptıracağım
bu konuda bilgisi olan var mı tecrübesi
yada ilk verdiğim evraklar geçerli mi olacak tekrar sağlık kurulu bunları mı dikkate alacak

Üst Alt