Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

kamuda faal çalışanım

Soru 3-4) Erken emeklilik için VERGİ İNDİRİMİ almam ve gerekli işlemleri yapmam şart mıdır? Vergi indirimi olmaksızın erken emekli olabilir miyim? Vergi indirimi alıp almamak hangisi daha avantajlı?

Cevap 3-4) Vergi indirimi belgesi memurların emeklilik işlemlerinde uygulanmaz. Vergi indirimi raporu alırsanız bu sadece görevde iken size fayda sağlar, emeklilikte fayda sağlamaz.

Engellilikten dolayı yaşlılık aylığı için yukarıda belirttiğimiz şekilde sağlık kurulu raporu alınıp SGK Sağlık Kurulu da bunu oransal olarak kabul ederse yaşlılık aylığı bağlanır. Yani oran olarak % 50 ila % 59 arası olursa 16 yıl hizmetinizin olması, % 40 ila % 49 arası olursa 18 yıl hizmetinizin olması gerekir. Bu durumlarda hizmet sürenizin henüz yeterli olmadığını belirtebiliriz.

Malullükten dolayı malullük aylığı için de SGK Sağlık Kurulunun MALUL OLDUĞUNUZA kararının verilmesi halinde hizmetinizin de malul aylığı için yeterli olduğunu belirtebiliriz. KAYNAK MEMURLAR NET SİTESİ

Selam arkadaşlar yeni bir gün yeni bir haftaya sağlıklı ve mutlu girme dileğiyle inşallah bu hafta çok insan burdan mutlu ayrılır benim 08.07.2020 hayırlısı olur inşallah

Turgut82 selam kardeş söylentilere göre salı ve perşembe günü heyet oturuyormuş yarın belki haber çıkar

Arkadaşlar lütfen temmuz ayının raporları gelirse paylaşalım benim 08.07.2020 inşallah bu hafta temmuz ayi hepsi gelir

Herkese selamlar arkadaşlar kurul Salı Perşembe toplansada kuruldan çıktıktan sonra işleniyor bu da bir süreç hele ki devlet dairelerinde ki işler çok yavaş ilerliyor. Bence her gün sonuç gelebilir. Kurul günlerine kilitlenip kalmayın her gün yeni bir umut. Allah herkesin gönlüne göre versin. 02.07.2020 beklemeye devam

Merhabalar,

GIB'den biraz evvel SMS geldi, EVIS'ten kontrol ettim. Soyle yaziyor:

Rapor Sonucu : OLUMLU
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih: Bos birakilmis, saniyorum suresiz onaylandi.

20.08.2020 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
02.03.2021 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor. (bu evraklarin Mart Ayi basinda tekrar taranip, yeniden gonderildigi tarih)
20.03.2021 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Isyerimi aradim, henuz e-posta ulasmamis.
E-posta geldikten sonra islemlere baslayacagiz.

Son düzenleme:
Merhabalar,

GIB'den biraz evvel SMS mesaj geldi, EVIS'ten kontrol ettim. Soyle yaziyor:

Rapor Sonucu : OLUMLU
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
20.03.2021 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Vergi dairesini aradim ama ulasamiyorum, bilen arkadaslara sormak istedim.
Bu asamadan sonra ne yapmam lazim bilgisi olan arkadaslardan cevap rica ederim.

ne zaman gitmişti
direk vergi dairesine git ordan onay yazısını al sonra ssk git ordan emekli olur yazısın al sonra o yazıyı işyerine götür çıkışını yaptır sonra çıkış bildirgesini al ssk götür tahsis nosusun al tahsis nosunu işyerine götür çalışmaya devam etmek istiyorsan söyle istemiyorsan tazminatını falan al herkes kendi yoluna güle güle harca

Turgut82

Arkadaşlar lütfen temmuz ayının raporları gelirse paylaşalım benim 08.07.2020 inşallah bu hafta temmuz ayi hepsi gelir

benim ankaraya varış 13/08/2020 idi, 15 gün önce cevap geldi, fakat aynı iş yerinden iki arkadaşım daha vardı onların ankaraya varış 10 ve 11. aylardı onların sonucu ile benimki aynı gün geldi. yani demem o ki once giden once gelmiyor ,neye göre sıraya alıyorlar belli değil. Herkesin allah yardımcısı olsun.

Aranıza yeni katıldım 10 ay 2020 rapor gidişim

Bilgisi olan arkadaşlar çalışamıyorum sorun cikarmi

istanbul dışı geliyor galiba düzensiz gelenler istanbul dışı olabilir işte saçma sapan sistem hak hukuk diye bir şey yok

Hayırlı uğurlu olsun süresiz onaylanmış. Darısı başımıza
Kowalski
Hangi şehirden gönderdiniz raporu

merhabalar,

benimde sonunda onaylandı ..ilk basvurum 07.08.2020 idi yeni sistemden tarattığım 01.03.2021 ,basvurum yeni sistemden gonderdiğimle onaylanmıs. 3 yıl sureli gitmişti 3 yıl sureli geldi..izmirden ,
Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %70
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 02.06.2020
Yararlandığı Süre: 3 yıl
Yararlanacağı Son Tarih: 02.06.2023

02.06.2020 Mükellef dosyası oluşturuldu.
02.06.2020 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
02.06.2020 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
29.07.2020 Hastaneden yazı geldi.
22.06.2020 Rapor alındı.
07.08.2020 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
01.03.2021 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
19.03.2021 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Selam arkadaşlar tüm onaylanan kardeşlerimin hayırlı uğurlu olsun allahım güzel günlerde harcamayı nasip etsin bende en az sizin kadar sevindim

Arkadaşlara önce ankara maliyeyi düşürdüm.28.07.2020 maliyeye giden raporumun 17.03. 2021 onayladığını söylediler ist vergi dairesine aradım kurulda doktorda gözüküyor diyor eviste hiç bir şey yazmıyor onaylandigina dair

Son düzenleme:
Kowalski hayırlı olsun.kardeş ilk raporunmuydu.
thunder9 hayırlı olsun.
valla sızın adınıza çok sevindim. bana da bir heyecan verdiniz...allah hayırlı uğurlu etsin.

Arkadaşlara önce ankara maliyeyi düşürdüm.28.07.2020 maliyeye giden raporumun 7.03. 2021 onayladığını söylediler ist vergi dairesine aradım kurulda doktorda gözüküyor diyor eviste hiç bir şey yazmıyor onaylandigina dair
vay kardeşim benim hayırlı olsun ya benimde aynı tarih

onaylamışlar 15 geçmiş halen sisteme düşmeşim demekki

Arkadaşlara önce ankara maliyeyi düşürdüm.28.07.2020 maliyeye giden raporumun 7.03. 2021 onayladığını söylediler ist vergi dairesine aradım kurulda doktorda gözüküyor diyor eviste hiç bir şey yazmıyor onaylandigina dair

Hayırlı olsun. Onaylandı haberini aldım mı tamam er yada geç gelir

Herkese merhabalar. 02.07.2020 (03.03.2021 tekrar tarama) tarihli başvurum gittiği gibi %49 süresiz (devamlı) onaylanmış. Hastalıklarım
Uyku apnesi (ahi 96) yüksek tansiyon bel ve boyun fıtığı
Allah herkesin gönlüne göre versin kalbinizi ferah tutun

Kowalski hayırlı olsun.kardeş ilk raporunmuydu.
thunder9 hayırlı olsun.
valla sızın adınıza çok sevindim. bana da bir heyecan verdiniz...allah hayırlı uğurlu etsin.

teşekkürler arkadaşlar ,darısı tüm bekleyenlere.. eski sistemde 8 ay bekledik yeni sistemde 18 günde çözüldü...ankarayı o kadar aramama rağmen hiç görüşemeden sunuç aldım..

Üst Alt