Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Doganayoz
arkadaşlar ben bugün konuştum memurun bana söylediğini söylüyorum sizin dosyanız işleme alınmış 2 haftaya sonuçlanır çalışmadığımı belirtim oda sonucunuz çıktığı zaman belli olur senin gibi çalışmıyan 1000 insan var böyle birşey yok dedi yani çalışan çalışmıyan hepsi aynı tek fark çalışanların dosyası daha erken geliyormuş bundan bir ay önce bende maliye ye gittim bana da sen çalışmıyorsun beklemen lazım demişlerdi çalışan arkadaşların dosyalarını taratıp gönderdiler sonra ben 7 ay sonra ankarayla konuştum beni müdüre bağladılar müdüre derdimi anlattım müdür bana sen pazartesi günü maliye ye git benim yolladığımı söyle onlar senin dosyanı taratıp bize yollarlar sen sıkma canını allah müdürden razı olsun dediği gibi de oldu pazartesi günü gittim ve tarattılar sonra ordan çıktım ankarayı arıyorum dosyanız işleme alınmış sıradasınız dediller allah yar ve yardımcımız olsun inşallah gelir not çalışmıyorum

Şemsettin keşke çalışanları nasıl tespit ediyorlar ve önce yolluyorlar onu sorsaydın anladın mı demek istediğimi yani herkese tek tek çalışıyor mu çalışmıyor mu diye bakıyorlar mı bunu sorsaydın keşke ve neden önce çalışanları yolluyorlar bu iş sırayla değil mi keşke onu sorsaydın işte bunun için gitmiyorum oraya bu kadar soruya bir araba dayak yerim sorsaydın şimdiye kadar böyle bir şey yoktu hangi .......iyi aile Cocuku çıkardı bu isi sorsaydın👍

Ben de baş vurduğumda ssklı idim 2 ay sonra pandemi ve sağlık sorunları nedeniyle ayrıldım 4 aydır işsizim benimde kafam karışık
başvuru 11 eylül onaylanırsa daha eksik 8 ayım var
Ben anakaradaki bayan ile görüştümdüğümde işleme alınmış dedi sırada dedi çalışmıyorum dedim bu konu hakkında tam bilgim yok dedi
Hakkımda Hayırlısı

fenerliyizz

Pazartesi de ara kurulda derler yada siraya alınacaksın derler 4153294 nolu beyanı geçen hafta aradım banada onaylanmış dedi .bu hafta aradım.kurulda bekliyor dedi TC istiyor ama bilgisayara hiç bakmadan sallıyor bence eviste e devlette neden gorunmuyor msj diyolar neden gelmedi diyorum .
Ben nerden bileyim diyor .asasen malesef kadın hakikaten hiç bir şey bilmiyor iş olsun torba dolsun muhabbeti.
Ben ancak suna inanıyorum msj ne zaman gelirse yada evise düşerse o zaman inan

Arkadaşlar ankara kalitedeki memur ve müdürün birbirlerinden haberi yok ne yaptıklarınıza onlarda bilmiyor

savcılı

Kardeşim şunu bir kere iyi anlayın
Ankaradan gelecek olan vergi indirimi neye yarar
1 çalışmayan arkadaşlar tekrar ise başladığında süreli verilen arkadaşlar süresi bitene kadar vergi indiriminden faydalanır.suresiz olan omur boyu faydalanir Engelli oranları ne gore
2 .calismayan arkadaşlar zaten çalışmadığından dolayı geliri olmadığı için vergi ödeyemez,vergi indirimindende faydalanaz.
3 vergi indirimi alan arkadas,emekli olabilmesi için sgk nin engelliler için belirlediği prim gün sayısını ve sene sayisini tamamlaması gerekir.
Sgk nin bu prim ve gün şartlarında engel oranları ne göre değişiklik göstermektedir

Son düzenleme:
34istanbul biz bireylerin peşinde dehliz bilgi veriyoruz sonradan insanlar üzülmesin diye yazıyoruz o nu ben kafamdan uydurmuyorum maliyedeki memurlar ve 189 'daki çağrı merkezi elemanı söyledi ben söylerim herkez ne yaparsa yapar ister sgk li olur isterse olmaz menüleri bilir.

Cevatalp

Sen kardes soruyu sormuşsun ama anlayamamışsın. Inaniyorum ki kalbinde bir kötülük yok bilgilendirmek istiyorsun ama vergi indiriminden nasıl faydalanır detaylarını bilmiyorusun sadece yüzeysel biliyosun bu şekilde açıklama yaptığında da çalışmayan arkadaşların canını sıkıyorsun ister istemez .olayin içeriğini aç oku ondan sonra tabiki yorumda bulunabilirsin saygilar

Doganayoz
Ben senin yazdığını anlıyorum kısacası sen diyorsunki çalışmayana vergi indirimi yok
Ben diyorumki vergi indirimine baş vurdukdan sonra belki yüzlerce kişi işini kaybetmiştir
Benim Yıl olarak fazlasıyla dolu benim ssk işe giriş 1999 altıncı ay prim günüm eksik Normalde ben 7 yıllık emekli olmam gerekli idi ama Hayat şartları düşündüğümüz olmuyor Ben EMEKLİLİK PLANI YAPARKEN KADER BANA GÜLMÜYOR
Ben baş vurumun sonucunu bekleyeceğim Haziran ayına kadar sonuçlanmasa eş dost arkadaşlardan yardım isteyib kalan 8 ayı doldurmaya çalışacağım Tekrar Baş vuracağım
Eylül ayındaki baş vurum Sonuçlanırsa olumlu bir haber gelirse kalan 8 ayı isteğe bağlı sigorta ödeyerek emekli olmayı düşüyorum
Bana isterse 1 süreli vergi indirim sonucu gelsin ben onada razıyım ben doğuştan engelliyim Tekrar Rapor alamamam gibi çok şükür öyle bir kaygım yok
HERKESE TEŞEKKÜRLER HERKES BİLGİSİNİ TERCÜBESİNİ BU PLATFORUMDA PAYLAŞIRSA DAHADA ÇOK GÜZEL OLUR
HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Ginerk
Ya bu cevatalp arkadaşımız neyin peşinde ben 26 yıl çalışacağım 9000 gün prim ödeyeceğim o kendi bir yerlerden duyduklarını iki tane hirtin YouTube videosunu devamlı buraya servis edecek lütfen arkadaşım yeterince olumsuzluk yaşıyoruz bu tür bilgileri paylaşma geçmişte emekli olan birçok arkadaşım var burada da bir sürü insan var, yeni bir usulsüzlük var da bunudami bilmiyoruz yok yeni sistem eskiler bekleyecek yok sgk li olacaksın vergi indirim yazın iptal ne ya bu

Merhaba arkadaşlar berat kandiliniz mübarek olsun,herkese sağlık sıhhat afiyet dilerim her duyduğunza kulak asıp moralinizi bozmayın burda önemli olan hizmet erbabı olarak vergi indirimen müracaat etmek için çalışıyor olman şaart gerisi hikaye ilk dosyayı verirken alan memur senin çalışıp çalışmadığını iş verenin işteş sicil numarasından sorguluyor,ondan sonra dosyanı kabul ediyor.yok ankara sorguluyor yok müracaat ettikten sonra en az 1 ay çalışmalısın yok bilmem daha neler bende aynı durumdayım hadi iptal etsin benim dosyayı bakayım gelince paylaşacak,5 ay oldu vereli bekliyorum inanmayın rahat olun k.i.b.

Casci71
Bazen aslında bir nebze haklı da bulduğum bilgi kirlilikleri oluyor. Aslında herkes birbirine yardım etme amacı gudumlerken farkında olmadan yanlış yönlendirme de bulunuyor. Genel olarak hadiselere pozitif bakarak serzenişimizi kızgınlık seviyesine getirmemekte yarar var. Biri bir düşünce beyan eder kendi mantıgimiz ile ister hoşnut olur ister uyum sağlamayiz. Kaldı bırakın burayı devlet kurumlarında bile farklılıklar var. Aynı PC ekranina bakan insanlar bile bizi farklı farklı yönlendiriyor.. Her merkez heyeti aradığımda farklı farklı cümleler işittim. Hatta yüksek egolu memurlar 2 farklı bilgi olduğunda madem geri onu ara gibi saçma bir yaklaşım sergilediler. Oysaki benim derdim ne kişide ne kurumda ne yasa da ne de kurallarda. Derdim bunca zamandır çözüme o yada bu sebeplerden ötürü nihayete ermeyen ortak konumuzda. Hepimizin konusu ortak. Allah yardımcımız olsun.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cimere böyle yazdım dün

Merhaba Ben % 42 Engelli raporu alıp Vergi indiriminden faydalanıp emekli olmak istiyorum
28 - 07 - 2020 Ankara Merkez Sağlık Kurulan giden dosyam henüz gelmedi
Yeni sistem için tekrar taratılması gerekiyormuş onuda Mart ayının başlarıda yaptırdım
bilgi almak için Ankara Merkez sağlık kurulunu aradım 3 gün peş peşe 0312 415 33 17, 18 her seferinde farklı bilgi verdiler
artık 8 ay boyunca yaşadığmız mağduriyetimizin giderilmesini hemen sonucumun gelmesini
8 ay boyunca emekli olsaydım alabileceğim emekli maaşımı telafisini istiyorum
TELEFONUMDAN ARANIP NET BİLGİ VERİLMESİNİ İSTİYORUM ........................

Her kes yukarıdaki gibi yazsın cimere lütfen
Ağlamayana meme yok derler
Kader Gayrete aşıktır derler
Çalışan demir ışıldar derler
Hak verilmez alınır derler
Haksızlığa ses çıkarmayan dilsiz şeytan dır derler

Arkadaşlar hastane heyetine %53 ile girdim heyette %46 kalıcı süresiz olarak karar verildi bu hali ile Ankara'ya gitti, Ankara'dan dün cevap geldi %43 1 yıl süreli ,şok oldum ne yapacağımi bilmiyorum.7700 gün pirimim var ise giriş tarihim 1997 .Allah rızası için bana biri akıl versin .ne yapmaliyim.moralim çok bozuk

Umit1210 hayırlı olsun .ssk prım ve yılı doldurmuşsun. emekli ol mana hiçbir engel yok. git başvur.sonrada gunu geldiğinde tekrar kontrolunu olursun.

ne zaman başvurdun. ne zaman geldi. bizi de bilgilendirirsen iyi olur kardeş.

Kasım 2020 de başvurdum 25 Mart 2021 de cevap geldi. Beni üzen tarafı süresiz 46 oranlı raporu 1 yıl sureli 43 e indirmiş olmaları.

Teşekkürler,ağır uyku apnesi, boyun fıtığı,göz tembelliği,beyin araknoit kist

Cevatalp
ikinci telefon görüşmemde raporum kurulda 2 doktorun imzası kaldı dediler en geç salı günü kuruldan çıkar gibi konuştular

Çıkacak senin raporun salı günü öyle hissediyorum.

Engel SORUN mu

savcılı

Sn kardeşim malesef sen iste yine anlamamışsın malesef.
1 aktif sgkli iken vergi indirimine başvuran kişinin evraklarımı maliye kabul ediyor .
2 hastalık oranları na bakiyor.
3 bazı evrakları olduğu gibi onayliyor
4 bazı hastalıkları düşürüyor
5 bazılarını yükseltiyor
6sureliyi bezen suresiz e, suresizi sureliye çeviriyor.
Evraklarımı gönderiyor egerki vergi indirimini onaylamış sa sgk şartlarını yerine getirmişsen emekli oluyorsun.ama sartlari yerine getirmemişsen emekli olamazsın. E tekere aktif sgk lı bir işte çalışmaz isen vergi indiriminden nasıl yararlanacaksın anlatirmisin

cümleten HAyırlı kandiller Arkadaşlar.bu gecenin yüzü suyu hurmetine Allah herkesin kalbine göre versin.iyi geceler

Doganayoz Kardeşim Ben senin dediklerini çok iyi anlıyorum şuan iş bulamıyorum birinci yaştan yaştan kaybediyorum yaş 47 ikinci engel oranı yüksek %72 ağır engelli Kas hastasıyım polinöropati ayaklarda pescaus Yürüme bozukluğu ve vertigodan dolayı işitme kaybı kulaklarda sürekli çınlama
Daha bazı kişiler bel boyun fıtığınıda yazdırmış bilseydim bende bel fıtığıda var heyete onuda söylerdim
Ben baş vuru yaptığımda Aktif ssklı idim 2 ay sonra pandeminden dolayı lokantalar kapanınca işsiz kaldım
Kısacası Ayak işi ben yapamıyorum Masa başı iş yok diyorlar bize az engelli Hamal arıyoruz diyorlar
Enbaşta ortopedik ve görme engelin olmayacak diyorlar Gaziantepde Engelliler zor şartlarda çalışıyorlar %90nı heb geri hizmet
Masa başında çalışan engelli çok nadir Belkide hiç yok
Bir ayakkabı firmasına başvurdum Reklamlarda Adını Duymuşsunuzdur Belki AKINAL BELLA Tırla Yük Geliyormuş Yükü indirmelişim geri diğer yükü tıra yüklemelimişim ve Bunun gibi çok firma karşılaştım
Bazı Firmalarda Vicdan Denen Merhamet Yok
Doganayoz Ben Senin Dediğini Çok Anlıyorum Sende Haklısın Bilgilendirdiğin için Teşekkürler

Üst Alt