Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

11.08.2020 toplam 240 gündür ankarada beklemede bakan degişecek daha bizim evraklar beklemede vallahi bide düşürüp yada eksik evrak derlerse bide psikyatri ekleriz tamam olur allah sabır versin cevabı gelen arkadaşlarada hayırlısı olsun rabbim bunların elinden bizide kurtarsın amin:))))

Arkadaşlar merhaba bugun ankarayi aradim 26/11/2020 giden raporum %46 ve süresiz olarak onaylanmiş

benim rapor 2020/11.ayda ankaraya gitti. Ankaraya bir türlü ulaşamadım. İlçe Vergi Dairesi de İl gönderiyor dosyanı bizde bilgisi yok dedi
çok sancılı bekliyorum.

Herkese Merhaba. 10/07/2020 tarihili aldığım %69 süresiz raporum 3 Ekim 2020 de ankaraya gitmişti. 15 mart ta Engelli masasını arayarak tartılmasını sagladım. Dün gelen mesaj üzerine bu gün işyerime gelen e tebliğat tı aldım. %69 süresiz olarak 2. derce onaylandı. Sabır gerekiyor. Herkese geçmiş olsun

böyle giderse 1senemiz boşa gidcek ağustosta benim raporumda

Ramazanda tam kapanma geliyor şimdi 1 ay ekstradan bekle

Engel sorun mu bu ülkede tam kapanma olmaz olursa tam batarız. Akşam haberlerde lokantaları kapatacaklar diye başkan neler etti rahat ol kapanmaz aksine ramazan'da daha çok açık olur zaten Ramazan diye kimse yemek yemez içmek yok eğlenmek yok yani kapanma olmaz

Şu sonucu ogrendiginiz numarayi bi yazsaniz rica etsem bir ogrenemedik dosyamizin akibetini

12 mart sağlık kuruluna girdim 15 marta maliyeye gitmiş 18 marta ankara bu gün geldi antalya ya

40 gitti süresiz 40 geldi süresiz

Merhabalar arkadaşlar burada anladığım kadararıyla moralimiz bozuk birazda biz birbirimizin moralini bozuyoruz yok.sgk çalışmıyorsan evrağın iptal yok ramazanda kapanacak 1 ay daha bekleriz bilmeden emin olmadan lütfen emin olmadan paylaşım yapmayalım herkes burnumdan soluyor bende bekliyorum yaklaşık 8 aydır Allah haklının hakkını layıkıyla vermeyenlein belasını versin.yıl 2021 üstelik yetmemişse tif.cvp.verende yok

benim 8 ay sonra eksik evrak diye geri döndü aynı evkarları hastaneye tekrar verdim memura gönderdi mi göndermedim kimyese ulaşamıyorum telefonla gönderse 1 ayda gelir umuyorum
zaten biliyordum kolay olmayacağını şaşardım zaten

Merhaba Arkadaşlar,
20 Temmuz 2020 de ankaraya giden evrağım
11 Mart 2021 de tekrar taratılıp gönderilmiş
28 Mart 2021 de sonuçlanmış
bu gün 07 Nisan da ise Evis İzmir de ekrana yansımıştır.
1 Nisan 2021 e kadar çalışıyor, şu anda çalışmıyor durumdayım.
%83 5 yıl süreli gittiği gibi onaylanmış.
Bekleyen arkadaşların darısı başına
İlk boşlukta vergi başkanlığına gidip evrağımı almak suretiyle emekliliğime başvuruda bulunacağım.

Büyük Bilgi Kirliliği;
Arkadaşlar,
Vergi indirimine başvuruda bulunmak için tıbbi kayıtlar dışında başvuru tarihi itibariylr çalışıyor olmanız yeterli.
Başvurudan sonraki 2. gün işten çıkarılsanız bile evrakınız yürüyor ve size bir cevap geliyor.
başvuru sonlanana kadar çalışma zorunluluğu yok.
kafa karıştıran ise şu iki kavram
1. Vergi İndirimi
2. Emeklilik
1. Vergi indirimi adı üstünde ödediğiniz vergide yapılacak indirim. Evraklarınız onay alırsa başvurulan tarihten itibaren çalıştığınız zaman kadar size hak olan indirimi geri alıyorsunuz. Eğer çalışmıyorsanız, vergi de ödemediğiniz için vergi indirimi ve geri ödemesi alamıyorsunuz.
2. Emeklilik ise maaliye bakanlığınızdan aldığınız vergi indirimi ve engellilik durumunun kabulünü emsal göstererek SGK ya emeklilik talebi. Siz ister çalışın ister çalışmayın. Eğer engellilik sebebiyle size bir vergi indirimi hakkı doğar ise bu hak ile SGK dan emekliliğinizi, engelliliğin derecesine göre gerek şartları ( prim günü, çalışma süresi vs) sağlarsanız talep edebilirsiniz.
Maaliye bakanlığına giden evraklarınız sonuçlana kadar çalışmak zorunda değilsiniz. Ne için? Emeklilik başvurusu yapmak için
Umarım konu açıklığa kavuşmuştur.

Arkadaşlar Merhaba
12-08-2020 tarihinde 66% oran ile giden evrakım
06-04-2021 tarihinde aynı oran ile 1 yıl süreli olarak onaylanmıştır. Bugün resmi olarak emeklilik için başvurumu yaptım. 9 ay süren yıpratıcı ve sinir bozucu süreç sona erdi. Bekleyen diğer arkadaşların biran önce sonuca ulaşmalarını dilerim.
Tek bir sorum var, Süre raporun onaylandığı günden mi, yoksa ankara ya gidiş tarihi üzerinden mi 1 yıl olarak onaylanıyor.
Selamlar..

psg

engel sorun mu Merhaba. Benimde psg raporunu istemişler. Raporu maliyeye verdim. Cevabı gelince dönüş yapacakmış.

Son düzenleme:
Ayca34
selamlar, aynı dert bendede var %61 süresiz giden raporum%61 1 yıl süreyle onaylandı 05-10-2020 ankaraya gidiş kontrol 05-10-2021 açıkçası ankaraya gidiş tarihini baz alıyorlar.3 4 ay öncesinden tekrar sevk alıp kurula girilecek.ben emekliliğe başvurdum.haziranda sgk dan sevk isteyeceğim 2 ay maaş alayımda kendimi emekli hissedeyim:)

Maaşallah bugun bol miktarda sonuc gelmesi sevindirici.06.08.2020 beklemeye devam gözümüz yok ama milli piyongo sistemi degilde tarih sırasıyla gelse daha adil olurdu.gelen herkesin hayırlı olsun

Keten Helva

Ne zaman verdiniz ne zaman belli oldu
beni hastaneye sevk ettiler hastaneye verdim ben
benim Ankaraya varış 28 - 07-2020 eksik evrak 01-04 - 2021 eviste görünüyordu ertesi gün hastanye elimdeki zaten verdiğim bütün dökümanları tekrar verdim + olarak kullandığım cihazın içinde hafıza kartı var 9 aylık dökümünü çıktısını aldım onuda verdim

ayhan10.5
Her yerden mağduruz. Yahu sanki 9 ayda onaylamalrı bizim suçumuz. Ama şöyle birşey varmış, pamdemi nedeni ile sgk hastaneye sevk ediyor ve ankara ya gitmeden sgk ya gidiyormuş. Süreç 1 ay gibi bir zaman alıyormuş.

anlamıyorum arkadaş bizim 9 ay oldu neredeyse milletinkisi gelmiş 5-6 ayda şansın böylesi bu işde bir iş var

Porsun onbaşı

Hayırlı olsun Antalya dan birinin evragi geldi benim gelmiş kadar sevindim Allah hayırlı uğurlu etsin tebrik ederim... Bekleyen tüm arkadaşlarıma ve banada Allah sabır versin inşallah eksik gedik çıkarmadan herkesin haberi gelir... Ama engelliler kimsenin pekte umrumda değil daha iyi anladık burda...

Arkadaşlar ben pazar gece saat 23.00da ankara maliyeye gidiyorum gelmek isteyen varsa gidelim soralım soruşturalım.

Üst Alt