Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim..
uzun süredir burdaki yazışmaları takip etmekteyim. benim rapor da 05-09-2020 de ankara bakanlığa gönderilmişti. mart ayı ortalarında zar zor ankara ya ulaştım. PSG raporu görmek isediklerini belirtmişler. Cpap cihazı alırken hastanenin verdiği raporun nüshası elinde vardı. onu scan ederek ist vergi daiiresine göndermiştim. ve peşinden ist vergi dairesine ulaşarak durumu aktardım ve mail olarak ilettiğimi belirttim. onlarda maildeki raporu ankaraya iletmişler. sonuç olarak 1 haftadır ankara ve ist ile cebelleştiğim telefon ile ulaşma şerefine az önce nail olmuş durumdayım. aldığım bilgiye göre 2 yıl süreli raporum onaylanmış. şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere.. yazı 2-3 haftaya elinize ulaşır denildi.

*ben şimdi ne yapacam?
*2 yıl vergi indirimi yazısı ile SGK ya başvurduğumda 2 yıl sonra yine 7-8 aydır boğuştuğumuz bu maceraya yeniden mi başlayacağım? yoksa 2 yıl sonra sadece hastaneden yeniden alacağım raporu sgk ya götürmem yeterli olacak mı?
teşekkürler..

Bugün itibariyle evis e yazı geldi 12 01 2021 de ilk basvuru, 19 03 2021 ikinci taratma , 04 .4 .2021 tarihi itibariyle olumlu sonuçlandı yazısı evis te darısı bekleyen arkadaşlara INŞALLAH

Arkadaşlar 25 aralıkta rapor aldım 25 12 2020 raporum 1 yıl süre ile onaylanmış, fakat bitiş tarihi 25 haziran 2021 bu nasıl olur

Merhaba Arkadaşlar 15.09.2020 tarihli %47 süresiz raporum 1 yıl süreli olarak onaylandı şimdi ne yapmak istediğime karar veremedim emeklilik dilekçesini vermelimiyim kararsız kaldım rahatsızlığım sağ göz protez %32 bel ve boyun fıtıkları %13 kolestrol %10 toplamda %47 süresiz almıştım şimdi kararsız kaldım ya ikinci seferde rapor oranlarım düşerse ne yapmalıyım yardimci olabilecek fikirlere ihtiyacım var tsk ederim şimdiden

Benim raporu da 43 ten 33 e düşürmüşler ms i çok kaale almıyorlar düşüp kafayı bi yere vurunca alırlar kaale

Talihsiz hocam ben ne yapayim şimdi 43 nere 33 nere

Hakko06
Ne zaman yollamıştin nezmn geldi
Benim geçen sene yaşadıklarımi şimdi sen yaşayacaksın Allah yardımcın olsun çok zor

Serrakerem
25 aralık'tan başlaması lazım onda bir yanlışlık var arayıp sormalısın ya da bence git vergi dairesine konuş

@Tahlihsiz50 Yanlış anlaşılmasın kardeşim benim.
Yazının tamamında bu hastalıktan ne ızdıraplar çektiğimi yazdım. Ve. Bu durumun ciddiye alınmayışına üzülüyorum. Böyle bir hastalığın varlığından haberdar bile değilken. Ömrümün yarısını bu hastalıkla yaşamışken ve Vücudumda var olan şikayetlerimi en az 5 kulak burun boğaz doktoruna, En az 5 psikiyatri doktoruna söylemişken tesadüfen, sade bir vatandaştan bu durumun bir hastalık olduğunu ve çözüm yolu için cihazlar olduğunu başkasından öğrenmiş olmaktan üzülüyorum.
Hastanede vesair Develet dairelerinde Yapmam gereken prosüdürlerin neler olduğunu defalarca sorup öğrenerek yapmak için elimden gelen çabayı sarf ederken. Bugün git yarın gel. Olmazsa haftaya gel. Buda olmadı seneye gel mantığıyla mücadele etmiş olduğumu ve gereksiz bir şekilde yorduklarına üzülüyorum.
İnan bu hastalığın bu kadar ciddi bir hastalık olduğunu ve engel oranının bu kadar yüksek olduğunu ve de bunu 25 yıldan beri bende var olan kronik bir rahatsızlığımla birlikte bu şekilde Devletin bir imkan sunduğunu geç öğrenmiş olmaktan üzgünüm. ahi oranımı yazma sebebim arkadaşta aynı hastalık ve aynı prosedürlere muhatap bırakıldığı için sadece bilgi amaçlı yazdım. Maalesef Benim o hastalıktan daha ciddi ve daha sorunlu bir rahatsızlığım daha var. Allah herkese sağlık ve selamet versin. Sağlıcakla.

engel Sorun mu kardeşim. Ben mesajları geç gördüm. Ve Benim adıma ve benden güzel bir şekilde durumu izah ettiğin için teşekkür ederim Kardeşim.
Çok nazik ve ince bir davranış. Allah Razı Olsun.

9 ay bekletip eksik evrak diye geri gelmesi ne demek ya
hemde verdiğim evrakları
9 ay sonra sil baştan tekrar
her gün CİMERE yazacağım
her kes yazsın
hatta 9 aylık emekli olsaydık alacağımız parayı da talep edin
ben öyle yapıyorum
ne demek ya 9 ay kim niye bekletiyorsun sen dimi ama
ben her gün ama her gün cimere yazarım yazıyorum

Hakko06

Benim vergi indiriminde yanlışlık var tarihlerde yanlışlık var deyip bakin duiyeceksin ne konuşacaksın başka sen git durumu izah et onlar yardımcı olur

Ketenhelva kardeşim ben bu hastalığı burada öğrendim uyku apnesi nedir bilmezdim kaldı ki kendi hastalığımı hastalandığım zaman öğrendim kusura bakmayın ne hale geldik farkındasınız değil mi emekli olmak için 40 takla atıyoruz ama biz utanmayalım bize bu fırsatı tanıyıp sonradan da zorluk çıkartanlar utansın haksız mıyım

Arkadaşlar merhaba vergi indirimi yazım gittiği gibi %42 oranında 2 yıl süreli oolarak 6 nisan da onaylandı. Bugün sabah vergi dairesinden evrağımı teslim aldım ve SGK ya emeklilik başvurusu yapmaya gittim fakat başvuru yapamadım.

Şöyle ki; 2000 yılında astsubay olarak başladığım mesleğe 2015 haziranda kendi isteğimle istifa ettim.
Emekli sandığı (4C) li olarak 6.670 gün primim var.

Sonrasında SSK lı olarak 1.040 gün primim var.

Toplam da 7.700 gün yapıyor.

Emeklilik için son 7 yıla bakılıyor hangisi fazla ise o kurumdan emekli olunuyor. 1260 günden hangisi fazla ise.

Adana SGK ya gittiğimde 4A birimindeki görevli 1260 günden az primim olduğu için burdan başvuru yapamazsın dedi. Emekli sandığı ankarada ankaraya gidip elden başvuru yapman lazım ya da iadeli taahhütlü göndermen lazım dedi. Peki emekli sandığından emekli olmak için önümde bi engel varmı dedim onu bilemem ben sadece 4A ya bakıyorum dedi.

Evrakı ankaraya 20 ekim 2020 de göndermiştim 15 kasım 2020 de işten çıktım ogünden beri çalışmıyorum. Bilgisi olan arkadaşların değerli fikirlerini paylaşırlarsa memnun olurum.

arkadaşlar sonunda vergi indirimi için gönderdiğim engelli raporum onaylandı %74 süresiz gitmişti aynı şekilde onaylandı onay tarihi 06.04.2020 gönderilen tarih 27.08.2020 Allah bekleyen arkadaşlara sabırlar versin herkesin işi gücü rast gelsin.

EVİS ten bugün baktığımda aşağıdaki şekilde görünüyor. Bilen bir arkadaşımız yazabilir mi ? Sorum şu , ben vergi dairesine başvururken çalıştığım işyerin den ayrıldım ve başka bir ilde başka bir işte çalışıyorum . Şimdi vergi indirim belgesi , vergi dairesine başvururken çalıştığım iş yerine mi gidecek , yoksa şuan çalıştığım iş yerine mi gidecek ? Bir sorumda şu , Ankara'dan vergi indirim belgesi başvurduğum vergi dairesine mi gidecek , yoksa direkt ilk işyerine mi? Son sorum ise ben vergi dairesine gidip alabilirmiyim?

Sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %44
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 28.09.2020
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

01.10.2020 Mükellef dosyası oluşturuldu.
28.09.2020 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
30.01.2020 Rapor alındı.
06.10.2020 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
24.03.2021 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
05.04.2021 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Endereren
Hayırlı olsun Ender bey Saglıklı Günlerde Kullanman nasip olsun.bir sorum olacaktı vergi indirimi aldıktan sonra tekrar işe girişte normal sgk lı olarak mı giriş yapıldı.yoksa emekli olarak mı?

feromon

Ankara'dan direk başvurduğun vergi dairesine gidecek ve vergi dairesi de senin iş yerine gönderecek ama tabii ki ilk müracaat ettiğinde çalıştığın iş yerine. Evet gidip vergi dairesine alabilirsin. Hayırlı olsun

Bugun emekli dilekcemi verdim nekadar zamanda aylik baglanir bilgisi olan yada yasamis olan bilgi verebilirmi

Nasıl ya 2021 yılında gönderenlerin dönüyor bizim rapor 01/07/2020 de gitti hala ses seda yok. İnternaktif vergi dairesinden baktığımda raporumun ve dilekçenin tarandığını görüyorum zamanında. Aradığımda işlemde diyolar. Bunun bir standardı yok sanırım. Yada bizim bilmediğim bir formülü var.
feromon

24/03/2020 de tekrar neyi gönderdiniz yeniden özel değilse anlatabilirmisiniz.

Makiyato ben hiç bir şey yapmadım . 6 ekim 2020 de Ankara'ya giden evrakları benim haberim olmadan vergi dairesi tekrar 24 mart 2021 de Ankara'ya bir daha göndermiş . Tesadüfen evise bakarken gördüm bugün . vergi dairesini aradım cep telefonunuza msj gelecek süreç 1 ay sürer dedi memur

Evrak durumunu ogrenmek icin evis olmayan nereden ogre ecek bu buyuk mukellefler de calismiyor

Selamlar

12 ayda cıktim yola salı gunu yol sonu oldu benim icin sabırla bekleyelim

Burda cok bekleyenler var uzun sure pandemi zamanı olunca gecikmiş bu onların sucu deyil zaman

Sonucu erken gelen olunca hemen elestiri hayır hayırlı olsun desek ne olur benimki gelmedi diyenede sabır burda sonucu ve nasıl yol cizeriz onu payladalim

Üst Alt