Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

şuan bi mesaj geldi sgk'dan. aylığınız bağlanmış olup birikmis aylık tutarınız vakıfbanka gomqnderilmistir diye. ama e devlete giriyorum hala ek odemem maasım ne kadar belli değil.

aliturgut35

şunu merak ediyorum biraz daha açarmısınız vergi indirimi onaylanınca başvurduğumuz tarihten itibaren olan bütün ayların indirimini toplumu alırız yoksa sadece 1-2 aylık mı alırız

Aliturgut35
Herkes için net bir açıklama
Aslında bu bilgi bu sitenin başına yapıştırılması gerek.
Herkes adına teşekkürler.

Bu arada sonuçları gelen arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun
İnşaALLAH huzurlu, sağlıklı ve sevdiklerinizle güzel günler geçirirsiniz.

Casci71
10 01 2020 de gönderdim 11.ayda cvp geldi eksik evrak olarak bir kaç gün içinde tekrar verdim cuma günde sonuç geldi

Fıruze
Çok zor bir süreçti ALLAH herkeze sabır versin inşallah tez zamanda herkezin sonucu gelir

Hayırlı akşamlar 09 12 2019 da başlayan yolculuğu m bu gün sonuçlandı.benim gibi çok bekleyen arkadaşlara tavsiyem gidin derdinizi anlatın valla evde beklemekle gelmiyo 16 ay dilekolay

Ankaradan bir kadın memur telefonlarımızı açıp bilgi veriyordu şimdi ise bütün aramalarimiz cevapsız ya meşgul ya da açan yok. Dosyamızın akibetini nasıl öğrenicez anlamış değilim.

Merhaba Arkadaşlar,
20 Temmuz 2020 de ankaraya giden evrağım
11 Mart 2021 de tekrar taratılıp gönderilmiş
28 Mart 2021 de sonuçlanmış
bu gün 07 Nisan da ise Evis İzmir de ekrana yansımıştır.
1 Nisan 2021 e kadar çalışıyor, şu anda çalışmıyor durumdayım.
%83 5 yıl süreli gittiği gibi onaylanmış.
Bekleyen arkadaşların darısı başına
İlk boşlukta vergi başkanlığına gidip evrağımı almak suretiyle emekliliğime başvuruda bulunacağım.

teşekkürler arkadaşım değerli bilgilerin için...

Merhaba yeni sisteme gecildigi icin evrakların taratılması lazım taratılması icinde calısıyor olmak lazım yoksa sistem kabul etmiyor yorumlardan bunu anladım dogrumu Anladım bilgi almak istiyorum Sonucları gelen arkadaslarimizada hayırlı ugurlu olsun tesk ederim

Çalışmana gerek yok taratılırken en azından ben bi örneğim çalışmıyorum 19 martta taramam yapıldı. Ilknur07

Yeni sistemde tarama yapılması için alınan raporun E-imzali olmasi gerekiyor (hastanelerin çoğu Nsan 2020 den sonra bu sisteme gecti.) Eger raporunuz e imzali değilse tarama yapılamıyor maalesef

engel Sorun mu. Ben 2020 nin Eylül ayında psg raporum vs hastalığım ile Tam teşekküllü hastaneden Engel raporunu Sağlık kurulundan %50 süresiz olarak aldım. Sonra maliyeye müracaat ettim. Evrakları Ankaraya göndermişler. (Ben evrakları verirken psg raporları ve diğer tüm tahlilleride verebilirim dedim.Hayır gerek yok dediler. Sonradan istediler. Meğer öğrendimki Heyet raporunun arkasına zımbalayıp göndermek gerekiyormuş) Acemilik yaptık. Bu devlete ve çalışanlarına güvenip iş yapmayacaksın. Umurlarında değil. İçim karardı 6 aydan bu yana. Şimdide bu sorun çıktı. Rapor olumsuz gelirse yandı gülüm keten helva. Gece defalarca ağızım boğazım kuruyarak uyanıyorum. Cihazı takıp uyumak ayrı bir sorun.Cihaza alışamadım. F16 pilotu gibi hissediyorum kendimi cihazı takınca. Tam uyku da dinlenemeyince uyanıkken zombi gibi geziyorum. Aşırı sinir yapıyor. 2 adım yol gideyim terliyorum. 5 dk çalışayım yoruluyorum. Gelde bunu beyefendilere anlat)
Martın sonun 2021 de yerel maliye bana; Ankaradan psg raporunuzuda istediler diye telefon açtı. Bende götürüp teslim ettim. Sonucu gelince ben size kısa mesaj ile bildireceğim dedi.
Psg ahi oranım %32. Moralim çok bozuldu canım çok sıkıldı. Evde çocuklar bile büyük bir hevesle olumlu bir haber gelmesi için bekliyorlardı. Nasıl bir umutla anlatmışssam artık. Gelişmeler bu şekilde kardeşim. Yok ki bir tanıdığımız işimizi hallettirelim.
Dün bir haber aldım ilkokulu aynı okulda okuduğumuz bir kişi coronadan vefat etmiş. İçki sigara yok. Tabiri caizsse dağ gibi topaç gibi adamdı. İyi günler.

Keten Helva

Geçmiş olsun inşallah bir an önce sonçlar gelir
Ben bu gün sabah erkenden ist ver daires engelle bölümüne gittim
eksik evraktan geri geldiğini ist ver dairese engelli bölümünün beni hastaneye sevk ettiğini
ben hastaneye eksik olan evraklarımın tamamını tekrar verdiğini bir hafta sonra vergi dairesine sorun dediklerini söyledim
bilgisayardan baktı henüz gelmemiş evraklar hastaneden istanbul ver daires engelle bölümüne dedi
ne zaman gelir dedim 1 ayı bulur dedi
evisten takip et dedi
yapacak bir şeyim kalmadı tekrar bekleme moduna döndüm

Not: Ben psg raporunu ve kullandığım cihazın hafızasındaki bilgilerin (biliyorsun cpap cihazındın hafıza kartı oluyor her gün Ahi dereceni bilgisini not alıyor saklıyor) onların çıktısını aldım hastaneye verdim
sonra tekrar uyku polikiliğine gittim muayene oldum cpap cihazındaki bilgilerin çıktılarını gösterdim
Ahi derecen 5 altına düşmüş dedi iyi dedi sonra doktor bilgisayardan uyka apnesi var diye not etmiş e nabızdan gördüm

Demem o ki Ank doktorlar ellerindeki evrakları testleri kontrol ediyorlar sonra e nabızdan da bakıyorlar tekrar muayene olmuş mu doktorun notları nedir dile ona göre karar veriyolar
benim fikrim bu
Sana tavsiyem hemen uyku polikiliğinden randevu al muayene ol hastalığın devam ediyor diye doktor e nabıza not düşsün
bir faydası olur eminim bunun

Her gün CİMERE şikayet ediyorum
Öyle davula böyle zurna

Psg ahi oranım %32. Moralim çok bozuldu canım çok sıkıldı. Evde çocuklar bile büyük bir hevesle olumlu bir haber.....
YAZMİŞSIN

KETEN HELVA OKUDUMDA ANLAMADİM %32 YE ÜZULDUNMU BANAMİ OYLE GELDİ.ENGELLİ DEGİLİM DİYE Mİ UZULDUN COZEMEDİM ACİKLADA İCİM RAHATLASİN

Merhaba,
Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra onay engellilik derecesine karşılık gelen yüzdesel indirim ileriye dönük her vergi ödemenizde uygalanacak.
Geriye dönük ise başvuru tarihiniz muteberdir. Başvuru tarihinden onaylandığı tarihe kadar ödediğiniz vergiler var is bu ödediğiniz vergilere ilgili indirim uygulanır, hesaplanan tutar defaten de size verilebilir, ileride çıkacak vergilerinizden de mahsup edilebilir. Bunu bağlı bulunduğunuz vergi dairesiyle görüşmeniz gerekir.

spycode
Merhaba,
Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra onay engellilik derecesine karşılık gelen yüzdesel indirim ileriye dönük her vergi ödemenizde uygalanacak.
Geriye dönük ise başvuru tarihiniz muteberdir. Başvuru tarihinden onaylandığı tarihe kadar ödediğiniz vergiler var is bu ödediğiniz vergilere ilgili indirim uygulanır, hesaplanan tutar defaten de size verilebilir, ileride çıkacak vergilerinizden de mahsup edilebilir. Bunu bağlı bulunduğunuz vergi dairesiyle görüşmeniz gerekir.

Talihsiz50 arkadaşım senin son durumun ne sende bizim gibi eksik evrak mıydı? umarım bin an önce sonuç olumlu gelirde herkes bir rahat nefes alır

Engel sorun mu kardeşim benim eylul ayında red geldi 2019 Aralık ayında göndermiştim Eylül ayında red geldi şimdi tekrar yolladım bekliyorum kasım'ın 20'sinde yolladım Ekim ayında rapor almıştım 1 ayda anca gitti zaten beklemedeyiz yok ben şu PSG raporu falan onları bilmediğim için soruyorum yani arkadaş az çıktı diye mi üzülüyor bilmiyorum yani anlamadığım için sordum insan az cikan engel durumuna üzülür mü ya burada en çok bekleyen benim daha önce böyle bir şey görmedim

Talihsiz50

% 32 ahi ağır uyku apnesi demek benim durumum zaten ağır hastayım demek istemiş niye bu kadar uğraştırıyorlar anlamında
verilen cihazı da kullanmakta zorlandığını ve cpap cihazının bu yüzden faydasını göremediğini söylemiş
benimde başımda oluduğu için ben Keten helva arkadaşı anladım Talihsiz50 sen bu hastalığa yabancı olduğun için %32 ahi sana engel oranı gibi geldi
yok aslında engel oranı değil o bir saatte uyurken nefesin durma sayısı gibi bir şey riskli ve bir durum yani

Umarım Talihsiz50 sonucun bir an önce olumlu gelir yüzünü güldürür Ankara işin içine girince her şeyin sonucunu getiriyor insan başlamak gerekli sabırlar dilerim hepimize

6senedir Multiple seklorez (ms) hastasiyım.2senedir sekel oluştu. Yürüme özürlü oldum. Geçen raporumda psikiyatri de vardı onun için red geldi herkes öyle söylüyor bu sefer tek hastalıktan girdim kendi hastalığından%64 verdiler. Tekrar yolladım 5ay olacak. O kadar alıştım ki her şeye ...burada yazılanlara inanır oldum. Sadece ben değil inanıyorum herkes öyle.. bir umut bizimkisi onun için herkes yazdığına çizdigine dikkat ederse iyi olur. Haksız mıyım burada herkes umutla yaşıyor çünkü başka bir şeyimiz kalmadı

Keten helva ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Arkadaşlar ankara maliye telefonları da açmıyor ne olucak böyle bu işin sonu bilmiyorum

Ankara'ya telefonla ulaşan var mı? Varsa hangi numaradan olduğunu yazabilir mi?

Ginerk

03124153124 arkadaşlar ben dün bu numaradan ulaştım annemin raporu için onaylandığını söylediler,mesajı gelicek bekleyin dediler mesaj kaç gün için de gelir?

Fsennn
Sağol dostum denedim açan yok malesef yine de teşekkürler.

Mesajın kaç gün de gelebileceğini bilmiyorum bilen arkadaşlar yanıtlar inşallah.

Üst üste arayın hemen acmiyorlar ama bu numaradaki bayan çok ilgilendi

Talihsiz50

Durumumuz çok benzer benimde 2019 Kasım’da gönderdiğim raporuma red geldi Ağustos’ta. hasteneyi beğenmemişler beyefendiler.İl devlet hastenesinden almamı istediler Ekim’ 2020 de gönderdim hala bekliyorum ses seda yok. Bir arkadaşım 2 ay önce gönderdiği rapora sonuç aldı aylardır bekliyoruz böyle saçmalık görmedim

herkese slm arkadaşlar şimdi herkes birşey soracam yani bizim raporlamız geçersiz mi şimdi bir daha kurula gidecekmişizde yok efendim yeni rapor alacakmışızda ne buuu beee çocuk oyuncağımı bir kez aldık işte sürekli doktora mı gidecez hele böyle bir zamanda resmen müslümana gavur eziyeti yani bir kaç tane kendini bilmez gevşekler yüzünden bizim gibi gerçek engellieride harcıyorlar. ahhh işte ülkede adalet yok kiii

perili-su banada yeni rapor alman gerek dediler, ben bunu kabul etmeyip, raporumun noter huzurunda onaylatım ve o halde , göndermelerini talep etmiştim 2014 yılında, ve o halde gönderdiler, eğer olumsuz cevabı gelirse yenisini alacağımı söyledim, ve kabul edilmişti vergi indirimim onaylanıştı bende yeni raporla uğraşmadım. istersen sen de bir dene olmazsa yeni rapor alırsın, geçersiz değil, sadece zora sokuyorlar,

Üst Alt