Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Casci71

Canım kardeşim insaalah Cenabi Allahu teala herkesin muradını versin bizler hastalıkla boğuşan kimseleriz .keske sagligiligimiz yerine olsa

prestige7171
Israrla ara mutlaka düşer senin dosyan büyük ihtimalle onaylanmış ya da sağlık kurulundadır.
0312 415 33 17 ankara maliye
0212 453 82 00 dahili no 8333/8332 Istanbul vergi dairesi engelli bölümü

prestige7171
Yeni bi hafta da hayırlı haberler gelsin. Bence dediğim gibi ya onaylandı ya da kurulda. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sıkma canını.

Doganayoz

Amin inşallah öyle olur hak yerini bir şekilde bulur ben burda insanların yazdıklarını okudukça bunalıma giriyorum, acaba çıksammi buradan tansiyon şeker fırladı gidiyor, adamin raporu bitmesine 2 ay kala gönderilmiş yazıklar olsun geldiğine mi sevinsin bu kisitlamalarda yeniden nasıl kurula girecek yok emeklilik başvurusu yapsa ne ise yarayacak çok üzücü bir durum.

sevinirsin oda olmadı mera lak şenere git öyıe bir vahatıer verirki kendini cennette hissedersin oda olmadı muharrem inceye git hadi gidelim alalım hakını der arkanı bir dönersin muharrem yok cüzdanda gitmiş hakime git sana umutıar versin kararı senin acından versin hakınnı artık alcam diye cocuklar gibi sevin sonra dosyan hakimden incelenmeye yargıtaya gitsin evenine zalı bir keğıt gelsin yargıtaytan hakınız ret edilmiştir sonra bida hakime git hakim yargıtay hakim yargıday derken oooooooooooooo 20 yıl geçmiş ya birde bakmışsın ölmüşsün bütündertıer biti öbürtarafta ne oıur bilmem saygılar oncayıl calışıyosun salamken senin vergilerinle sakat olanlar geciniyo sonra sen sakat kalıyosun ne allah yüzüne bakıyo ne yargı ortaburakıp gidiyolar işte ne oıucak

İyi Günler, İstanbul vatan vergisine hastane tarafından gönderilen raporum, evsis te rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor şeklinde duruyor. Yaklaşık dört aydır bu şekilde.

Forma da dosya tarattırılmadan bahsediliyor, anlayamadığım konu: normalde raporumun daha önceden Ankara ya gönderilmiş olması lazım, Ankara da olan raporu İstanbul vergi dairesi tekrar nasıl taratıyor.

İstanbul'da şu zamanlarda hangi ay(lara) ait işlem yapıldığını biliyor musunuz.

Bu konu daha önce açıklandı ve kaçırdıysam kusura bakmayın

prestige7171

benimde 12 ağustos prestige,tahminim bu hafta sonu cumaya kadar veya haftaya çarşambaya kadar seninki gelecektir,benimkide haftaya diye tahmin ediyorum,

23/07/2020 yaklaşık bir ay önce Ankara ile konuşmamda evrakınız heyetten çıkmış onaylanmış denildi. Hallen tarafıma msj yada mail gönderilmedi.Üst yazı kaç günde yazılıyor kim bilir.

selamlar
degisen bir sey yok sanirim sistem yine ayni
bekleme 1 senemi yine

değerli arkadaşlar bana bahsetmiş olacağım konularda bir bilgi veren çıkarsa çok sevineceğim

1-vergi indirimi için vergi dairesinden sevk edildiğim hastane heyet raporunu çıkarttıktan sonra ankara kurula biz gönderiyoruz vergi dairesinede ordan gelecek sonuca göre biz gönderiyoruz dedi

fakat forumda alınan heyet raporlarının maliye merkez sağlık kuruluna vergi dairesinin gönderdiği gibi anlıyorum hastanenin ankaraya göndermesi ankaradan gelen sonuca göre vergi dairesi tekrar mı ankaraya gönderecek

2- buna erken emeklilik için uğraştığım için süreli gelirse ve arada geçen o zamanda süre çok az kalırsa ne olacak yada diyelim ki iki ay kaldı sgk ya başvurdum emekli oldum iki ay süre bitince emekli maaşının kesilmemesi için tekrar rapor deniliyor o rapor içinde ankaraya gönderilem ve bir yıla kadar bekleme söz konusu olacak

3- evrağın ankaradan hastaneye geleceği söylendi peki bu vergi indirmi için başvurduğum engellilik raporunu emeklilik haricinde engelli haklarından yararlanmak için bir örneğini talep etsem bana hastane verir mi
4- 2008 itibariyle devlet memurlarıda bu haktan yararlanmakta fakat sgk ile görüştüğümde işçilerde oluyor sizde sıkıntı çıkabilir 4c hiç yapılmadı sgk genel öerkeze yazarız dedi

konu ile bilgisi olan arkadaşlar bildiğiniz kadarıyla not düşerseniz çok sevinirim

Vergi dairesine dilekçe ile başvuru. Vergi dairesinden hastaneye sağlık kurulu için sevk. Doktor muayeneleri.. Heyet.. Rapor sonucunun açıklanması. Hastane raporu vergi dairesine gönderiyor. (il vergi dairesi).. Vergi dairesi yazışma ile Ankara ya gönderiyor.. Ankara da sonuçlanır, tekrar il vergi dairesine geliyor. Sonra işyerine ve kişiye bildiriliyor.. Bildiğim kadarı bu..

Ben de bekliyorum. Daha Ankara ya gidecek...

Hastane raporun bir örneğini sana verecek..

Arkadaşlar ben 19.04.2021 tarihinde vergi dairesine vergi indirimi için engelli raporumla başvurdum vergi dairesi biz sizi arayacağız dediler bende dün merak ettim ve vergi dairesi uygulamasından kontrol ettim dilekçeler bölümünde gözüküyor durum sorgula dediğimde işleminiz sonlandı diyor bu kadar çabuk olmaması gerekiyor burada yazılanları okuduğumda bunun başka bir yerden kontrolü varmı. Evise bakıyorum dosya numarası istiyor öyle bir numara yok elimde sadece vergi dairesi belgeleri alınca üzerine bir barkot yapıştırdı o numara var 8nuda yazsam boş bir sayfa çıkıyor

Oğuz39 hastane bana ankaraya da biz gönderiyoruz dedi ve taranacak belgelerin hepsini aldı mr tomo cd lerini bile bunları taratıp ankaraya göndericez ordan gelen sonucu bekleyeceğiz dedi bende anlamadım vergi dairesindeki arkadaş da olayı bilmiyor fazla ilçe de olunca çalıştığıma dair kurumdan belge dilekçe haricinde birde vergi indirimi talebi diye kurumun da yazı yazmasını istedi fotoğraf dedim gerek yok dedi bir kaç işini doğru yapmayı bilmeyen yüzünden bu kadar süre bekleyip de olumsuzluklar nedeniyle emekliliğim olmazsa diye canım baya sıkkın

Siz hangi aşamadasınız.. Normalde gelişmeler benim belirttiğim gibi. Fotoğraf sağlık kurulu başvurusu sırasında muayene dosyası hazırlanmadan önce görevli tarafından çekiliyor.. Bilgisayar kamerası ile.. Ayrıca hastalıklarına konulan tanılar ve hesaplamaların doğru yapılması da önemli..

arkadaslar kızım engellı onun ıcın kendım vergı ındırımıne basvuru yapmıstım gecen sene temmuzda bugun gelir idaresı baskanlıgından soyle bır mesaj geldı nedemek oluyor
2019627185641563584fd rapor numaralı talebınız sonucu olusturulan evıs cozger ıslemınız tamamlanmıstır

sımdı ankarayı aradım mart ayında sonuclanmıs dosyam 5 yıllık onaylanmıs ama daha yenı haber verıyorlar
sımdı ne yapmam lazım arkadaslar istanbul vergı daıresını gıdıp yazı alıp sırketımemeı vermem lazım bılgısı olan varmı

Merhaba arkadaşlar
daha önce kasım 2019 da süresiz giden evrağım 2 yıl süreli geldi tekrar işlemleri başlattım bayramdan sonra heyete gireceğim süreç hala eskisi gibi uzun sürüyor mu 21 kasımda 2 yıl bitiyor 10 ayda gelmişti evrağım vergi dairesine sordum artık eskisi gibi değil yeni sistem kuruldu daha çabuk geliyor diye söylendi o yüzden rahatlamıştım.çünkü emekli maaşı alıyorum inşallah dedikleri gibi çıkar bilgisi olan varmı bu konuda

14 nisanda tarattıgım evraklar 21 nisanda ankarada doktorların ekranina düşmüş.az once ankaraya ulaştım.bu hafta engec onumuzdeki hafta sonuclanır dedi.surekli safak sayarken 260 gun sayiyordum.bugun 260.gun bir sure daha beklemeye devam

04.08.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

giden raporum aradığımda martın 19 unda onaylanmış demişlerdi bugün sabah mesaj geldi işleminiz tamamlanmıştır diye. Eviss de daha gözükmüyor. şimdi iş yerime mi yazı gelecek yoksa vergi dairesinden mi alacağım yazıyı. Sonraki aşamalar nedir.

screetlove1992

hadi bakalım agustoslar gelmeye başladı benimde 11.08.2020 ankarada 05.04.2021 ankaranın demesi onaylandı istanbulda dedi bekliyoruz daha bişe yok ama hayırlısı bakalım sizin adınıza cok sevindim gülegüle yemeyi nasip eylesin inşallah

bugün itibariyle emeklilik için dilekçemi verdim darısı bekleyen arkadaşlara prim 5664 gün,giriş 02.12.1999,%74 engelli oranı ve 2.derece engelli vergi indirimi.

Üst Alt