Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

kafkef41
telefonunuza mı geldi mesaj

Makiyato
ben de 2020 Temmuz ayında gönderdim ankaraya. hala hiçbir hareket yok. ankarayı aradım. verakları verdiğin yeri ara tarasınlar dedi zor şer düşürdüm aradım tc verdim taradık anlamında tamam dediler yine ses yok anlamadım gitti

Yalçın6877
Normal şartlarda emeklilik yaşım 60 şimdi 40 yaşında emekli etmeyelim bunu diyorlar heralde sgk gün sayısı 5844 sgk hizmete başlama 20 yıl [cıraklık] sayılsa 25 yıl engelli vergi indirim oranı %40 herşey tmm vergi indirim yazısı gercekmi diye maliyeye posta yoluyla sorgulama yapıyorlar yani gıcıklık yapıyorlar sıkıntı yok eninde sonunda yapacaklar elleri mahkum

Herkese selamlar.
Sonunda eviss ekranında değişme oldu;
07.04.2021 Mükellef dosyası oluşturuldu.
02.04.2021 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
22.12.2020 Rapor alındı.
07.04.2021 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
25.04.2021 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Bu yazanlara göre vergi dairesine gitsem sonuç verirler mi?
Yoksa telefona mesaj gelmesini beklemeli miyim?

Mersin3363

Rica ederim.Herkesin hizmet birleştirme işlemi yapması gerekmemektedir.Sadece 4A(İşçi),4B(Bağkur veya İsteğe Bağlı Sigorta),4C(Devlet Memuru veya Devlet İşçisi),506 S.K.(Geçici 20.Madde-Banka veya Sigorta Şirketleri Tarafından Kurulmuş Emekli ve Yardım Sandığı Vakıfları) sigorta kollarından 2 yada daha fazla sigorta kollarından sigorta primi bulunan kişilerin hizmetlerini birleştirme işlemi yapması gerekmektedir.

Bütün çalışma hayatı yukarıda paylaşmış olduğum sigorta kollarında sadece bir tanesi üzerinden sigorta primi ödenmiş kişilerin(örneğin hepsi 4A(İşçi) sigorta kolu gibi) hizmet birleştirme işlemi yapmasına gerek yoktur.

Saygılar.

Bulent78

Rica ederim.

Saygılar.

Selam Arkadaşlar Ağustos 13 ünde başlayan süreç bugün GİB den gelen SMS ile devam ediyor, vergi dairesini aradım Çalıştığınız yere yazınızı gönderdik oradan alıp emeklilik için başvurunuzu yapabilirsiniz dendi şu an kapanma var 17 gün sonrasında ulasabileceğim evraga beklemeye devam ama sonuç en azından olumlu bu anlamda çok mutluyum madden ve manen çok yıpratıcı oldu, hastalık ilerledi yeni hastalıklar eklendi, bu yeni sistem çok hızlı biz eski sistemin son mağdurları olduk eskiden bekleyen tüm arkadaşlarıma bir once hayırlı haberler almalarını Cenab-I Allah tan niyaz ediyorum,

Casci71

Hayırlı olsun kardes gib den gelen msj icerigi varmı.Banada geldi ama sadece sonuçlandı diyor derecesi yada sürekliliği yazmıyor

fenerliyizz

Merhaba Kardeşim
Mesaj içeriği yok %40 ve üzeri işleminiz tamamlanmıştır diye yazıyor ben vergi dairesine sordum oradaki yetkili olumlu sonuçlanmış onaylanmış dedi biz yazınızı hazırlayıp iş yerinizin kep adresine göndereceğiz oradan teslim alabilirsiniz dedi...

bsongul

Tesekkürler, Unkapanı vergi dairesine gitmek gerekiyormus, işlemlerimi halletim.

Başvuru esnasında benim için GIB dilekçesi ve kimlik yeterli oldu.

Önce alt katta 12 numaraya gönderiler, oradan GIB dilekçesi ile emekli olur yazısını alıp daha sonra 104 numara giderek yaşlılık emeklilik formunu doldurarak işlemler başlatılabiliyor, ben Aynı gün içerisinde yapabildim.. Hayırlısı ile herkesin işlemlerini sonuçlandırmasını dilerim.

@Bilgi Hazinedir Kolay gelsin ben işlemi yapmak istiyorum ama

Kapsamınızdan dolayı bu hizmetten yararlanamazsınız Yazısı çıkıyor nasıl düzeltebilirim

@Bilgi Hazinedir 4a kategorisinde 917 gün prim mevcut bu sayılmayacak mı?

Şu dönemde nasılda ihtiyacım vardı emekli maaşına ama olmuyor bir türlü eksik evrak eksik evrak 9 aydır işin kötüsü kapanma var diye hiç hareket bile edemiyorum

zerda34

Merhaba,forum yazılarını incelediğimde yanlış görmedi isem 4C(Devlet Memuru) sigorta koluna tabisiniz.

E-devlet üzerinden yapılan ve linkini paylaştığım hizmet birleştirme işlemi sadece 4C(Devlet Memuru veya Devlet İşçisi) sigorta koluna tabii kişilere ne yazık ki açık değildir.Sizin kendi kurumunuzun ilgili birimleri üzerinden başvuru yaparak hizmet birleştirme işlemi yapmanız gerekmektedir.

Saygılar.

Casci71 hayırlı olsun

Raporu gelen arkadaşlar hayırlı olsun inşaALLAH
Engel sorun mu ? Kardeşim RABBİM den diliyorum tez zamanda işlemlerin sonuçlanır.
Bizim gibi bekleyenlerinde inşaallah.

Bilgi Hazinedir

Evet memurum kuruma başvurdum yapmadılar daha doğrusu uğraşmak istemediler bende onlarla muhatap olmadan yapmak istedim teşekkür ediyorum yanıt için

Benim 1 yıl geldi muayene kontrole girdim %50 5 yıllık geldi raporlar sgk tarafından maliyeyemi gönderiliyor 3 ayda gelir mi teşekkürler

Kızkulesi

Teşekkür ederim kardeşim, herkese şifa diliyorum özellikle aylardır bekleyen insanlar olarak beklemekte olan arkadaşlarımın Allah bir an önce raporları sonuçlanır inşallah
Engel sorunmu arkadaşımın da inşallah çok kısa sürede sonuçlanacaktir. sonuclari yeni sistemde hızlı gelen herkese de hayırlı olsun hepimiz engelli insanlarız kimse bizi yanlış anlamasin yeni sistem engelliler için az bile bu kararların 1 günde sonuçlandığını görmek nasip olur kimseden sadaka istemiyoruz yıllarca çalışıp binlerce gün prim ödeyerek sağlık kaybediyoruz umarım daha da düzgün bir yol bulurlar iyi akşamlar

Özcan Atansay
Sağlık kurulu raporunu aldıysanız; vergi dairesine gidiyorsunuz. Onlar işyerinizden almanız gereken evraklarında yazılı olduğu ve doldurmanız gereken evrağı veriyorlar. Sonrada evraklarınız Ankara maliyeye gönderiyorlar. Sonra bekleme süreci başlıyor. 1-2 ay sürebilir demişlerdi bana.

Son düzenleme:
Merhaba Özcan bey benimde bir yıllık kontrol muanem var 3 ay icinde nasıl oluyor bu kontrol muanesi.

Hayırlı olsun siz yeni Sgk ya emeklilik için başvurmuştunuz nasıl kontrol muayenesi yaptırdınız. Birde uyku apnesi için elinizdeki psg testlerinimi verdiniz yoksa tekrar uyku polikliğiniğinde bir gece yattınız.

Özcan bey

Yeni başvurdum 3 ay sonra doluyor eski raporları mı verdim extra iki diz ameliyat var onları verdim %50 çıktı heyette sgk ya gönderdik dedi sağlık kurulu

Bu tam kapanma döneminde çalışma sistemi hakkında bilgi sahibi olan varmı aceba...

Merhaba arkadaşlar ben hiper tansiyon ve uyku apnesi den süresiz raporum var cihaz kullaniyorum. şuan Ankara'da onayda birazda kiloluyum. Bu pandemi sürecinde diyet ve spor yapmayı planlıyorum. Ankara'da süresiz rapor verirse zayıflar değerlerin düşerse rapor yenilenmesi için tekrar çağırırlar mi acaba ?

Carpediem33

Benimde hipertansiyon ve uyku apnesi, hatta obeziteden oranlarım vardı, bana süresiz geldi.
Kronik böbrek yetmezliği oranım da vardı, onunda etkisi olabilir süresiz gelmesinde.
Rapor süresiz gelirse tekrar çağırmazlar.

Üst Alt