Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Kizkulesi direk adliyeye gitsem çunku senin dediğin gibi iş uzuyor. İnternette okudum itiraz raporları hep aynı geliyormuş geriye yani ne yaparsan yap tükürdugunu yalamıyorlarmis. Ben evrağı alıp doğru adliye gidip bir avukat talep edeceğim artık gerisini onlar yapsin ne kadar sürer bilmiyorum ama bekleyeceğim

Bu ankaraya dava acsak ne kadar surer mahkeme bilen varmı duyan gören.malulenmi olsak ne yapsak düşuncelerinizi almak istiyorum..rica ediyorum yazin.kafayi yemistim şimdi beynim yaniyo.

@Cevatalp
mahkeme ne kdr sürer biliyornusun

Talihsiz50 bana kalırsa tekrar kurula gir derim.
çunki bunlar itiraz etsen tukurduklerini yalamak istemezler.
mahkemeye ver desem mahkeme de süreç uzun sürer....
bence tekrar heyete gir abim.bırakma yılma bunların amacı seni yıldırmak.

SERO01

Mahkeme nekdr surer biliyormusun.gecen senede ayni yaptim yeni rapor aldım .olmuyor.yanlışlık nerde bilmiyorum.

Talihsiz50
Vergi indirimi verilmedikten sonra sgk maululiyeti kesinlikle onaylamaz. Vergi indirimi için somuçlandırmaya bak. Geçmiş olsun

Herkese tekrardan merhaba geçmiş bayramınız mübarek olsun kapanma günü evraklarım işyerine gelmişdi ve bugün kısmetse başlayacam işlemlere vergi dairesine geriye dönük vergi indirimini nasıl alıyoruz?hangi evraklar lazım birileri hastane raporu diyor orjinal bende orjinal yok direk vergi dairesine gönderdi hastane fotokopisi var elimde nasıl bir yol takip etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim bende en son 270 gün sonra geldi evraklarım darısı bekleyen arkadaşlarıma allah yardımcınız olsun %54 süresiz onaylanmış raporum

Merhabalar, annem için %96 2 yıllık çıkan engelli raporuna istinaden, 05.04.2021 tarihinde interaktif üzerinden indirim dilekçemi verip 06.04.2021 tarihinde ise Ankara Vergi Dairesine raporu elden teslim ettim, süreç olarak ne yapmam gerekiyor? Kullanmış olduğunuz iletişim numaraları var ise verebilir misiniz acaba ?

Tesekkur ederim kardesim.iyiki yazdin yoksa cikacaktim yola seke seke yüruyerek metrolarda sürunecektim.17gun kapandi ya ondan kalabalık

Slm arkadaşlar 10 aylık beklyisim bitti işyerine yazı geldi süresiz gitti süresiz geldi 49 oranla

Arkadaşlar 1.5 sene önce başvuru yaptım
Bu senenin başında ayrıntılı rapor istemi yapıldı verdim 1. Ayda.
Ondan sonra 3 ayda ötv raporu çıkardığım için olmaz diyorlar vergi indirimi raporun geçersiz sayılıyor dendi bu nasıl bir iştir nedir anlayan var mı?
E nabız sistemi böyle deniyor ?

crissangel

ne kadar bekledin derken anlamadım
10 aydır bekliyorum Ankarayı onu soruyorsan
yok onu sormadın istanbul ver dairesine gittim bu gün orda hiç beklemedim çünkü beklenecek gibi değildi deli bir kalabalık vardı mahşer yeri gibi kuyruk iki tane idi ikiside yola paralel olmuş tu anlatabildim mi çok uzun kuyruk demek istiyorum

Bu hafta ist ver dairesen giden olursa lütfen yazsın kalabalık var mı tenha mı diye bende gitmem lazım
şimdiden teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar bu süreli raporlar kontrol muanesi SGK sevk aldım hastaye raporu hastane SGK a gönderecek .peki SGK bu raporu ankaraya gönderecek mi tekrar onu merak ediyorum.bilen varmı cvp versin lütfen

Neden onaylanmiyor.

İl sağlığına itiraz sürecinde oradan sevk yaptırıyorsun hastane seçeneklerinde bu işe önem verip hakkıyla yapan hastaneyi iste nereden bilecem diyeceksin tavsiyeler gelir bulunduğun ilden.Tetkiklerinin hepsini götür doktora ve sakince anlat durumunu deteylandırsın rapora sonucunu yazarken, ama bunuda yaparken resmi tabloyada bakarak oranlandırıp düzenlesin raporu, mahkeme işi uzun sürer,mahkemenin yapacağıda başka hasteneye gönderip orada değerlendirilmen sonucunda mahkeme kararıyla kurula gönderilmesi sonuç alırmısın alırsın rapor devletin verdiği tabloyla net uyars:a, ama biraz süreç uzar....

İstanbul Eviss siteminde TC kimlik ve dosya noyu yazınca niye başa atıyor bilen varmı ?Ne zaman denesem hep aynı .

24.06.2020 .... Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
17.06.2020 ...... Rapor alındı.
01.07.2020 ,,,,,,Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
20.04.2021 ....... Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
26.04.2021 ...... Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Evet sonunda %65 ile giden raporum olumlu sonuçlandı ve süresiz. Engel derecesi 2. derece yazıyor.
Birinci sorum bu ikinci derece ne demek,
İkinci sorum ben bu raporu vergi indirimi için aldıydım.Bunu kullanıp emekli olabilirmiyim yoksa yeniden mi rapor almam gerekir. Hoş alırım sorun değil artık herşey oluyormuş çabucak. (Kamu personeliyim.)

Emeklilik şartların uyuyorsa hemen işyerinden evrağını al ve sgk ya emeklilik için başvur.. Bu rapor emekli olmak için de kullanılabilir..
2. Derece engelli vergi indirimi %60 ile %80 arasında engelli raporu olanlar için uygulanan vergi indirimidir.. Aldığınız maaş ile orantılı olarak kazancınıza aldığınız maaşa eklenir.
Emekli olup, aynı zamanda çalışabilirsiniz.. Aynı işyerinizde veya başka bir yerde..

Kamu personelinin emeklilik durumunu bilmiyorum. Sanırım emekli olduktan sonra kamuda çalışamaz. Özelde çalışabilir diye düşünüyorum..

arkadaşlar merhaba,

dün (17 mayıs) öğleden sonra vergi indirimi başvurusu için büyük mükllefler ataşehire gittiğimde kimse yoktu, hatta diğer bölümlerde bomboştu. gitmek isteyip kalabalık nedeniyle erteleyenleri bilgilendirmek istedim.

muhtemelen sabahtan herkes koştu o yüzen öyle bir kalabalıkla karşılaştınız.

Oğuz39
inşallah öyle kolay olur
bizim antalya sgk gittim emekli olur yazısı almak için engelilik raporu ve maliye indirim onay yazılarını istediler
maliyeye ve hasteneye yazı yazıp onay alacaklarmış
bunlar hep e imzalı sorgulayın ne gerek var dedim prosedür böyle dediler artık kurumlara yazı yazılacakta ,onlarda cevap vercekte ,sgk da bana bildirecek 2019 dan beri onay beklerken bide bu çıktı şimdi

İlginç bir durum.. Aynı işyerinden bir arkadaş engelli onayı geldikten sonra sgk ya başvurdu. Bir ay sonra maaşı bağlandı. İlden ile değişiyor demek ki uygulamalar.

Üst Alt