Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar şimdi bu iki senelik vergi indirimini yenilerken hangi evrakları istiyorlar. Nasıl bir prosedür var.
Emekliliği versem ondan sonra yeniden başvuru yapabilirmiyim. Yaparsam ne gibi sıkıntılar yaşarım.

Emeklilik dilekçesini SGKya verdikten ne kadar sonra maaş bağlanır, bilgisi olan varmı acaba?
17,05 verdim

Merhaba Arkadaslar vergi indirim kagıdımı vatan caddesindeki büroda aldım. Bundan sonraki sürec hakkında bilgilendirebilirmisiniz.. Direkt sgk yamı gidecegim elimdeki kağıtla

16 Nisan'da evrak teslim ettim İst vergi dairesi ne hala Ankara'ya gitmemis

ne kadar sonra maaş bağlanır, bilgisi olan varmı acaba?17,05 verdim

@Kızkulesi
22 nisan evrakları teslim ettim bu gün 23 mayıs maaşımı aldım.

Emeklilik müracatı 26.04.2021 halen beklemedeyim.

@Cevatalp
22 nisan da evrakları verdim 23 mayıs bu gün maaşımı aldım.e devletten bak bana ne evrek geldi ne bir bilgi e devletten baktım.

Merhaba Arkadaslar vergi indirim kagıdımı vatan caddesindeki büroda aldım. Bundan sonraki sürec hakkında bilgilendirebilirmisiniz.. Direkt sgk yamı gidecegim elimdeki kağıtla
@BARKELA
Emekli işlemi içinse ve bir işde çalışır durumda değilsen vergi dairesinden aldığın vergi indirim yazısı ve sağlık raporu ile ssk ya gitmen yeterli.

Emeklilik müracatı 26.04.2021 halen beklemedeyim.

Bu konuları buraya yazarsan daha iyi bilgi alırsın.

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Emeklilik dilekçesini SGKya verdikten ne kadar sonra maaş bağlanır, bilgisi olan varmı acaba?
17,05 verdim

@Kızkulesi

Bu konuları buraya yazarsan daha iyi bilgi alırsın.

Merhaba arkadaşlar.
14 nisan da SGK ya emeklilik dilekçesi verdim hala maaş alamadım bekliyorum

Merhaba
SGK emeklilik basvurusunu yaptım akabinde telefona SMS geldi oradaki linke tıkladım dys diye bir ekran açıldı yıl seçtim benim başvurumun durumu gözüktü 4A yaşlılık aylığı isleme alındı diyor bugün yeniden girdim bu sefer açıklama kısmında tahsis talep dilekçesi yazıyor ben bunun anlamını soruyorum bir de E devlette nereden takip edeceğiz destek rica ediyorum arkadaşlar

Casci71
Kardeşim ben 22 nisan müracat ettim bu gün 23 mayıs maaşımı aldım,benim dys ekranında dosya beklemede diyor,ama ben süreci e devlet emekli aylık bilgisi,emekli aylık ödemesi buradan 2 linkden takip ettim dys ekranıyla uğraşma,kiminin telefonuna mesaj geliyormuş ve evede posta ile emekli kağıdı geliyormuş bana bunların hiç biri gelmedi dys ekranında da beklemede yazıyordu,ama dediğim yerde maaşımı gördüm ödeme 23 mayıs yazıyordu bankada o baktığım yerde görünüce bu gün gittim maaşımı aldım dys de hala beklemede yazıyor,dys ye bakma dediğim yerlere bak orada görünüyordur.

Bu konuları aşağıdaki konu başlığına yazarsan daha net bilgi alırsın

benim dys ekranı hala aşağıdaki gibi ben maaşımı bugün aldığım halde:))

22/04/2021 EMEKLİLİK MÜRACAATI İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 2 (YAŞLILIK 2.GRUP) Gelen Evrak Beklemede

Rabbim herkeze hayırlısını nasip etsin. 25/07/2020 de başladım.22/05/2021 de 2 yıl süreyli ankara onayladı. Kayseri vergi dairesine göndermiş üst yazısını bekliyorum.

Ankara vergi dairesini düşüremiyorum, elinde güncel numara olan varsa paylaşabilir mi lütfen?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ben bir yıllık vergi indirimi aldım emekli oldum raporum 2 yıllıktı süresi doluyor şimdi ne yapmalıyım daha önce yapanlar varsa yazabilir mi SGK da bişey demedi rapor yenilesem Ankara’ya gönderiliyor mu yine 1 yıl bekleniyor mu bu arada geçen sürede maaş nasıl olacak bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi acaba teşekkür ederim

Ben daha ne yapacağıma karar veremedim itiraz edip hakem hastaneye mi gitsem malulenemi başvursam. Öyle bekliyorum hiçbir şey yapmıyorum

Vergi indirim çilesi

Selamu aleyküm. Arkadaşlar 22 / 09 2020. Ankaraya gidiş. Cevap yok daha. Dün vergi dairesine gittik yeni sistemden tekrar raporu ankaraya gönderdiler ne zaman gelir acaba. Tahmini

Telefonları açmıyorlar ankara ulaşan varmi farklı numaradan

10.02.2021 de giden raporum bu gün gittigi gibi yüzde 59 süresiz onaylanmış e-tebligat olarak geliyor yarın emeklilik için başvuracagım.
Hangi evrakları istiyorlar sgkdan bilen varsa yazabilirmi.
İnşallah herkesin sonucu bir an önce gelir

Arkadaşlar Merhaba
benim de uzun süren maceradan sonra 28 nisan da gelen %66 ve 2 yıllık vergi indirimi ile hemen sgk ya başvurdum.
emekliliğimi istedim.
5 mayısta e devlette 4a emekli aylık bilgisi bölümünde tahsis numaram çıktı .
tahsis numarama göre son rakamı 1 olduğundan her ayın 21 inde maaşımı alacağımı öğrendim.
sonra ayın 20 sin de SGK dan mesaj geldi.birikmişimi yatırmışlar (20 günlük) sonra ayın 21 inde bankaya gittim. tc no dan baktılar. yatırılan tutarı aldım.sonra da 24 ünde de SGK dan mesaj geldi. maaşı yatırmışlar.onu da aldım
.bu arada banka promosyonu için başvuru da bulundum. ve beklemedeyim
O.K. arkadaşın dediği gibi e devlet ten emeklilik kaydı,emekli aylık bilgisi,emekli ödeme bilgileri ni takip edin arkadaşlar. dys de herşey güncel değil...bu arada ben birde emekli bilgilerimi teyit etmek için ALO 170 İ ARADIM. ORADAN DA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

Talihsiz50

Abi sizin oran kaçti ki böyle yapıyorlar, sizle aynı hastalığımız ve açıkçası MS le ilgili pek sorun çıkartmıyorlardı bildiğim kadarıyla, ben de yeni başvuru yaptım sayılır ve raporum eski tip dedikleri bu sebeple yeni tip rapor için başvuru yaptım ve aldım, tek farkı %35 olan MS oranı %40 a çıktı nöropatik ağrılarımdan dolayı ayrıca, %15 de ürolojiden var ki oda aslında MS kaynaklı "sadece üroloji görüşü aldılar ve üroloji de problemin "Nörolojik olduğunu belirtti".
Bunlar tedavisi olmayan ve günlük hayatı oldukça etkileyen durumlar ve siz yürümekte bile oldukça zorlanırken neden bu şekilde muamele gördüğünüze akıl sır erdiremiyorum.

Emre Ben de kafayı yiyeceğim neden böyle oluyor anlamadım itiraz edip hakem hastaneye gitmek daha iyi diyorlar sanırım itiraz edeceğim hakem hastane isteyeceğim profesör doktor şehit İlhan varank hastanesi bana %64 verdi kendi hastanem Lütfi Kırdar hastanesi geçen sene %58 verdi ikisine de ret gel di ayrıca kuruldaki nöroloji doktoruna görevini kötüye kullanmaktan dava acacagim sakat sakat adliyeye gidip bir dilekçe yazip avukat isteyecegim sonrasını beni yıktılar ugrasacagım onunla.

Anlıyorum, ikisi de Devlet Hastanesi ve verdikleri raporun da geçerli olması lazım kaldı ki geçirmiş olacağınız tek bir atak bile bu denli yüksek oranı tek başına alabilir, artık oran mı inandırıcı gelmiyor veya klinik bulgular mı yeterli değil yada kurulda ki Dr. mi daha fazla bulgu istiyor bilemedim, zaten klinik bulgu apayrı bir durum zira mr ve bazı diğer tetkikler dışında tamamen gözlemlemeye dayalı bir durum var ortada.

Sizin adınıza üzülüyor ve kendi adıma da endişeleniyorum, sonuçta aynı kurula giriyoruz ve aynı dr. bakıyor bizlerin durumuna, istemeden de olsa acaba benim de başıma benzer bir durum gelecek diye korkuyorum.

Hukuki destek almayı düşündünüz mü? Benzer durumlar yaşayıp Hukuki yollardan çözenler mutlaka vardır diye düşünüyorum.

Emre Ekrem

Ülkede 2 seneden aşağı dava tamamlanmıyormuş. Gidip hakem hastane heyeti isteyeceğim klinik bulguların senin çoksa sende bir sıkıntı olmaz merak etme Ben bir mr sonucu Bir de ilaçlarımı gönderdim. Sıkıntı yok halledeceğiz

Bende de çok fazla klinik bulgu olduğu söylenemez, MRR ve raporlar artı Dr. görüşleri artı dediğiniz gibi verilmiş ilaçlar mevcut. Umarım düzgün sonuçlar alırız.

Merhabalar sgk nın verdiği 4/a yaşlılık tahsis nosu ne kadar sürede e devlete düşer.. Bilen varsa cevap verebilir mi... Bir de seçtiğin bankaya mı yatıyor ilk maaş

BARKELA

bulunduğunuz SGK dairesinin is yoğunluğuna gore değisir. benim iki gunde düstü. İLk maas tc kimlik numarana yatar. (seçtiğin bankadan alabilirnsin) biriken tutar ilk maas kimlik numarana sonraki ilk alacağn aylık seçtiğin bankaya.

Selam Arkadaşlar,
Belki faydası olur. Raporların döndüğünü tekrar hastaneye başvuru yaptığınızı vs okuyorum.
Ben engelli vergi indirimini 28.04.2021 de süresiz ve 46% olarak aldım. Fakat durum şöyle. Kayıtlar o tarih itibari ile gösterdiği için 2015 ten beri ilaç döngüm var. Daha bu vergi indirimi söz konusu bile değilken benim beyin taramalarım yapıldı, npi istanbul hst den tutun bir sürü hastanede kaydım var. Ha birde yıllarca gittiğim özel doktorlarımın tedavisi var onlar e nabiz da gözükmüyor. Yeşil reçeteli ilaçlar vs vs. Şunu demek istiyorum. Anladığım kadarıyla uzun bir doktor ilaç tedavi kaydınımızın olması gerek ki süresiz olarak Vİ ni alabilelim. Bende 13 yaşımdan beri kronik panik bozukluk OKB yaygın anksiyete vs var. Aydınlatıcı olabilmişsem ne güzel. Selamlar

arkadaşlar bu gün ist ver dairesinde biriyle konuştum engelli biri Ankara % 46 olan raporunu %32 ye düşürmüş bu da avukat tutup mahkemeye vermiş mahkemeyi kazanmış şimdi ankaranın itiraz hakkı varmış 30 gün onu bekliyorum dedi 3 kaldı ama genede sorayım dedi bilginiz olsun
Avukat masrafları 4000 tl
dilekçe harç gibi giderler ile birlikte 6000 tl buluyor dedi
mahkeme süresi 8 ay sürmüş

Merhaba arkadaşlar ben 20.05.2021 de emekli dilekcemi verdim ve işyrinden cıkışımı aldım.uyg.sgk.gov.tr. Adresinden kontrol ettiğimde konusu bölümünde:ölüm müracatı yazıyor:) şaşırdım ve unkapanı sgk yı aradım bi sorun yok dediler yaşıyorsanız sıkıntı yok dediler dalga gecer gibi sonra ankara sgk bir tanıdık vardı orayı aradık müfettişe sordu sıkıntı olmaz dedi evrakları bakınca engelli raporunu görüyorlar orana bakıyorlar ona göre işlem yapıyorlar dedi tamam dedim ama baktıgım zaman ölüm müracatı yazıyor vallahi bir benim başıma geldi böyle bişe bakalım şuan gelen evrak beklemede diyor tahminen buda emekli maaşının baglanması 1 ay sürüyor hatta daha fazla dogrumu acaba 20.05.2021 de başvurdum bide vergi dairesinden vergi indirimimi almak için başvurmadım 1 yıldır kısa dönem ödeneginden faydalanıyoruz bişe cıkmaz dediler acaba doğrumu bu durumda olan varmı acaba teşekür ederim şimdiden herkese hayırlısı ile evrakları gelip işlemleri tez zamanda bitsin

Endereren
MERHABA EMEKLİ AYLIGINI İSTANBULDANMI YAPTINIZ BAŞVURUYU BENDE UNKAPANINDAN YAPTIM 20.05.2021 DE KAÇ GÜN SÜRÜYOR SÜREC BURDA BENİM ..UYG.SGK.GOV.TR ADRESİNE GİRDİĞİMDE GELEN EVRAK BEKLEMEDE YAZIYOR İLĞİLİ BİRİMYAŞLILIK AYLIĞI 2.GRUP KONUSU ÖLÜM MÜRACATI YAZIYOR:)) ADAMLAR EMEKLİ AYLIGI ALMADAN ÖLÜM MÜRACATIMI ALMIŞ TELEFON ACIP SORDUM UNKAPANINA SORUN YOK DEDİLER SÜREÇ KAC GÜNDE BİTER ACABA

SERO01

sizde yazışma olmamış anlaşılan ben de verdim evrakları maliyeye ve hasteneye yazı yazıp teyit alacaklarmış

Üst Alt