Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Cevatalp

bende 20 ocakta vermiştim ,sonraki ayın 1 itibari ile e devlet üzerinden bakmıştım ,o şekilde görmüştüm .tahsis numarsına göre de maaş alacağım tarihi görmüştüm .. Bu arada hayırlı olsun ,iyi günlerde yemek nasip olsun .

Benim dosyam 11 ay oldu 2 kez ekrek evraktan aynı evrak aslında geri döndü
şu an kuruldaymış
30 kez cimere yazdım
29 kez standart cevap geldi
1 tane farklı cevap geldi o da standart cevabın sanki kırpılmış hali
3 kez ist ver dairesen gitmişliğim var
daha ne yapayım
dosyam ile ilgili hiç bir eksik evrak yok aslında memurların işi yapamaması
hatta öyle şeyler var ki adamın çalıştığı kurum değilde farkıl kuruma mail atmışlar böyle de yanlışlık yapmışlar

Banada teblikat geldi tekrar sevk istendi ne yapılacak %42 oranım vardı .şimdi tekrar girmem isteniyor

2 nisan 2021 de vergi indirimi için rapor aldım hala bir şey yok bu ne be kardeşim devletin bir kurumu engellidir alabilir diye rapor veriyor diğeri bende bakıcam deyip aylarca oyalıyor devlet içinde devlet bu olsa gerek

Kronik34

benim tam 11 ay olda halen ankaraya aram ist ver dair git ordakiler uğraşsın psikolojim bombok okadar diyeyim bu işten hiç bir hayır gelmez bana diye düşünüyorum tam 30 kez cimere yazmışım

Talihsiz 50 Engel sorun mu sizin yapacağınız tek şey var vergi mahkemelerine 30 gün içinde başvuru yapmak

Aslında sıkıntı vergi indirimini aldıktan sonra bununla ne yapılacağı benle aynı iş yerinde calışan bir arkadaşım cocukları için vergi indirimine benden bir ay sonra baş vurdu ikisininde sonucu bir ay içinde geldi adam bununla sadece maaşında vergi indirimi aldı bana gelse emekli olucam belkide bu nedenle gelmiyor bilerek vermiyorlar

Merhaba engelli vergi indirimi için vergi dairesine gereken evraklarını verdim Bi dosya numarası verdiler eviss den takip etmek için gelir idaresinden baktığımda evraklarınız kaydetildi yaziyor ama eviss e giremiyorum ilk evrakları verdikten sonra kaç gün sonra evise düşüyor teşekkürler

slm.lar boyun fitigi ve kireclenmeye tahminen kac oran verlir.

arkadaşlar merhaba;

öncelikle kusura bakmayın daha önce yazmıştım ama cevapları göremiyorum benden kaynaklı bir problem sanırım tekrar için tekrar özür dilerim.

Benim başvurum oran düşürülmesi sebebi ile geçen sene eylül sonu gibi red edildi. Pandemi, hastalık ailedeki vefatlar sebebi ile ne itiraz ne de mahkeme zamanını yakalayamadım.Şimdi tekrar başvuru yapacagım ama aynı engelli raporum ile yapmam mevzuat açısından yasak mıdır aynı raporla tekrar başvurabilir miyim bilgisi olan arkadaşlardan yarıdm rica etsem.

Bende epilepsi var o sebeple hastaneler rapor vermiyor maalesef inandıramıyorum ondan elimdeki kendi dokturumun hastanesinden aldığım raporu tekrar kullanmak istiyorum. Uzun oldu kusura bakmayın ve şimdiden yardımlar için teşekkürler

karabil07

Ben İzmir'deyim benimki 1 hafta sürdü. Hatta 6 gün uğraşmamışlar. Ben tekrar gidince hızlandırdılar.

İlgide kayıtlı engelli indirimi talebi dilekçeniz ile ilgili olarak İstanbul 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından düzenlenen 09.04.2021 tarih ve a35f0 sayılı Sağlık Kurulu Raporunun Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu'nca incelenmesi neticesinde alınan kararda; raporda engellilikle ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılamadığı, karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları, engelli bulguları, laboratuar bulguları ile Merkez Sağlık Kurulu Kararında açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan raporun veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle yeniden düzenlenecek bir raporun kurullarınca incelenmek üzere Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderilmesi istenilmektedir.

Bu nedenle, Başkanlığımız Merkez Sağlık Kurulu Kararında açıklanması yada tamamlanması istenilen hususların açık bir şekilde belirtilip anılan raporun hastane baştabipliğine onaylattırılmak suretiyle veya bu hususlara da yer verilecek şekilde yeniden düzenlenecek rapor için hastaneye sevk edilmek üzere Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekmektedir.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mi

Dün gittim vatan caddesine İtiraz bile edemedim çalışmak gerekiyormuş.adliyeye gidecegim dava içiñ.ara sıra yazarım durumu.

Hakandeha
var senin hastalığın ile ilgili evrakları ankaraya göndermemiş istanbul aynı benim şu an başımdaki dert yani 11 ay oldu vicdansızlar 11 ay 2 haftada gelen onaylar var ken bana 11 ay beklemeyi reva gördü Ankara Allah onları bildiği gibi yapsın

Bekleki birisinin keyfi yerine gelsin raporu onaylasın recep ivedik in bir filminde karete hocasıyla bir diyalogu var hani diyo ya " HOCAM BEN SENİN KADAR GENİŞ BİR ADAM GÖRMEDİM" anlaşılan öyleler

Engel sorun mu?
Kardeşim bende 8 ayı aşkın bir süredir bekliyorum. Üç gün önce Ankara ile şans eseri görüştüm "03124153294" görüştüğüm bayan evrağın eski sistemde kaldığını, yeniden taratmam gerektiğini bu işlemi yaparsanız üç hafta içinde sonuçlanır bilgisini verdi. bende ertesi gün İstanbul vergi dairesine gidip durumu izah ettim. ilgili arkadaş önceden taratılan evrağımı bilgisayardan bulup bir şeyler yaptı tamamdır şimdi bekleyip takip edin dedi. bende bekliyorum hayırlısı olsun. Bence sizde de aynı sorun var sizde gidin durumu izah edin.
Not: Bu arada 6 aydır çalışmıyorum herhangi bir sorun çıkarmadılar gelişme olursa bilgi paylaşımı yapacağım.

Arkadaşlar bu evrakları sistem olarak yenimi eskimi gönderildiğini nasıl anlayacagiz

Arkadaşlar merhaba

süresiz engelli raporum ve 2 yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum.Önümüzdeki ay kontrol muayenesi için sgk dan sevk alacağım. Alacağım yeni engelli raporu ankaraya gidecek mi? yoksa sistem değiştimi?

15 Nisan'da Ankara Vergi Dairesi 'ne elden teslim ettiğim Raporuma ilgili olarak yaptığım telefon aramalarında Sağlık Kurulu incelemesinde olduğu söylendi. Ancak 2 Haziran da Vergi Dairesi'ne giderek sordum ve eksik evrak var denildi. Telefonda asla bundan bahsetmediler. Tüm raporlarımi tekrar elden verdim ve sisteme tarandı. Ancak şu anda Ankara Vergi Dairesi Yenimahalle deki yeni binaya taşındıgindan ay başından beri hiçbir işlem yapamıyorlar. Yeni binaya henüz sistemleri, bilgisayarları bile kurulmamış. Bizzat oraya da giderek bilgi almak istedik ve halen, neredeyse inşaat durumunda olan yapıya yerleşme gayretinde oldukları, bilgisayarların kurulmamasi nedeniyle işlem yapamadıklarını ifade ettiler. Yani beklemekten başka çare yok! Hazır olmayan bir yerleşkeye bu birimi pat diye taşırlarsa olacağı bu! Çalışan iş yapamıyor vatandaş da beklesin dursun.. 😕

hakansan

benim eksik evrağım tam tamına 5 kez Ankaraya gönderildi teknik bir hata varmış ondan böyle olmuş muş şimdi Adalet bakanlığına yazacağım iş işlerin bakanlığına yazacağım cumhuriyet savcılığına yazacağım işim olsun olmasın yazacağım yemin ediyorum insanı delirtiler bunlar ya

Merhaba arkadaşlar Sgk dan vergi indirimi ile emekli olunca Emekli bilgi evrakları yazılı olarak eve gönderiliyor mu. Burada kontrol muayene tarihi yazıyormu veya e devlette dys ekranında kontrol tarihi görünüyormu bilgisi olan yazarsa teşekkür ederim Allah herkese sabırlar versin.

Vergi indirim çilesi

Hayirli pazarlar arkadaşlar. Perşembe günü ankarayi aradım tesadüfen açtı bayan telefonu. Rapor sonucunu öğrenmek istiyorum dedim tc yi verdim baktı. Yeni sistemdede. Yapmışsın dedi. 25. 05. 2021 üstüne. Maksimum 25 gün say dedi rapor dokturun. Ekranında dedi. Normal gönderim. 22 09 2020. Ortalama ne kadar bir zamanda belli olur acaba

Bu sabah Ankaraya aradım benim onaylanmış tam 1 sene olmuştu ist ver dairesi haftaya yazısı yazılır dedi artık hayırlısı bilemiyorum şimdi 7 gün bekleyeceğim
1 sene beklemiş 7 gün daha beklerim

Sevgili arkadaslar bu gün vergi indirimim geldi toplamda iki bucuk ay sürdü 2020 de vergi indirimine başvuran arkadaslar tekrar gidip raporunuzu taratın tarattıktan bir ay sonra geliyor yeni sisteme taratmayanlar cok beklersiniz kendileri taratmaz

Üst Alt