Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar merhaba,
raaporum 22.04.2021 tarihli, hangi tarihten sonra yeni sistemde değerlendiriliyor bilen var mı acaba?

2021 de sistem değişmiş Eviste rapor bakanlığa gönderildi yazısı cıktıktan sonra bir ay içinde geliyor

Arkadaşlar, ben siteye yeni üye oldum. Bu ilk mesajım ve sorum. Sorumu sormadan bazı bilgiler vereyim.
Raporum 2 yıl süreli olarak çıktı, en sonunda süreğen-kronik kutucuğu işaretli. Rahatsızlıklarım hipertansiyon, koah vb. Yani geçip iyileşecek rahatsızlıklar değil. 51 yaşındayım, emekliliğime 3 yıl kaldı, yaşı bekliyorum ve 10.000 güne yakın primim var.
Vergi indirimi cevabım süresiz olarak gelebilir mi? Bu ihtimal düşük bir ihtimal mi? Yoksa sıklıkla olan bir şey mi?
Aynı şekilde emeklilik cevabım da süresiz olarak gelebilir mi? Bunun olma olasılığı nedir?
Sağlık kurulu ve sgk bu bilgileri görüp değerlendirmeye alır mı? Bu vatandaş zaten yüksek prim gününe sahip, zaten hastalıkları iyileşmeyecek şeyler, süreli vermeye gerek yok diyebilirler mi?
Ben hastaneye sorduğumda hekimlerin yolsuzluk ve soruşturmalardan dolayı yılıp korktuğu ve bu sebeple sürekli rapor vermekten imtina ettiklerini söylediler. Ne dersiniz?

Maksimum 25 gün say dedi rapor dokturun. Ekranında dedi.
Ahmet Bey,
Memurun söylediği '' en fazla 25 gün say'' dediği konuyu daha açıklayıcı şekilde yazmanızı rica edebilir miyim? Hangi tarihin üzerine sayacağız? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun rahatsız lik neydi

Kolesterol tansiyon seker kifoz skolyoz

Hakandeha
Arkadaşlar İstanbul'a gittim tekrar hastane girdim heyet raporuna müdahale edilemeyeceği lakin vergi dairesinin istediği detayı anamnez raporu ile daha detaylı açıklayarak hastalıkları mla ilgili dahiliye ve fizikten rapor aldım bu raporları engelli raporumu ekleyip tekrar Ankara'ya göndereceğim

yardbird
öncelikle vergi indirimi 2 yıllık raporunla aynı oranda olacak diye birşey yok vergi indirimi verilirken genelde çalışıp çalışmadığına bakılıyor ve hastalıklarına örnek verecek olursak piskiyatri yada uyku apnesi gibi rahatsızlıkların yoksa süresiz çıkma olasılığı yüksek diğer konu ise sgk emekliliğinin süresini tayin etmez vergi indirimin süresiz ise ömür boyu süresiz emeklisin demektir sağlık kurulu raporun 2 yıllık olması emekliliğin süresini bağlamaz

Ahmet gündüz
Ahmet bey, ben heyete girdikten bir süre sonra raporu edevlette görebildim, bunun dışında eviste bir bilgi yok
vergi dairesine gidip raporumu taratmak istiyorum mu demeliyim?
saygılar

Vergi indirim çilesi

gokseldbuga

Taratma yapmayınca olmuyor. Ben 9 ay oldu ses seda yok 25/05/2021 Taratma yaptım. Bu ayın sonunda gelir diyorlar. Sizde vergi dairesine gidip taratma yapicam deyin yaparlar ısrar edin

ankara vergi dairesinde hangi numarayı arayacağız engelli raporunun durumunu öğrenmek için bilgisi olan varmı

benim tam 1 yıl oldu
%42
2 yıllık
% 35 uyku apnesi ve %10 göz tembelliği
Baltazar grafiğine göre %42 denk geldi
Çok uğraştım çok zor oldu şimdi ist ver darise yazımın yazılmasını bekliyorum (ne kadar zor ki 1 hafta bekle dediler)

Benim için hayat ne kadar zorlaşırsa o kadar güçleniyorum bilgileniyorum ve zoru başarıyorum düşmanlarımın bilgisine

vergi indirim parası vergi dairesinden kendimiz mi alıyoruz nereye gidiyoruz ne götürüyoruz?

Hayirli akşamlar arkadaşlar. Benim rapor tekrar sevk başkanlığa muracat ediniz diyor nasıl bir yol izlemem lazım.

Ahmet gündüz , Arkadaşlar,
bu sabah Konak vergi müdürlüğüne gittim , Bayraklıya taşınmışlar. Konağa gelmişken biraz yürüyüp SGK ya gittim. Sıra aldım memura durumu anlattım "işlemlerim ne durumda" diye sordum, birşey göremediğini belirtti. Üşenmedim Bayraklıya gittim;
ilk konuştuğum memur, artık kendileriyle ilgili bir durum olmadığını, SGK nın herşeyi kendisinin yaptığını söyledi.
Israrla karşı koydum ve raporumu taratmak istediğimi söyledim, başka bir memur çağırdılar, o da aynı şeyleri söyledi. Bu işi 4. kez yaptığımı ve söylediklerinin mantıksız olduğunu söyleyince, daha yetkili bir memur geldi,
mevzuatın değiştiğini ve vergi müdürlüğünün artık bi dahli olmadığını, SGK nin kontrol muayenesine gönderdiğini, hastanenin raporu SGK ya gönderdiğini, ve onayı SGK nın verdiğini söyledi, hala inanmıyorsanız buyurun yukarıda mudurluk var sorabilirsiniz dedi.
Ben de yönetmelikte değişiklik olduğundan haberdar olduğumu ama , hala bircok insanın Ankaradan haber beklediğini söyledim (forumdan bahsettim). Artık eskisi gibi değil, bize inanın iş SGK da dedi.
Bu aslında benim başıma ilk defa gelmiyor, SGK ya gidip sıra alıp görüştüğünüz memurlar ya bilgisizler ya da yetkileri yok göremiyorlar, özellikle ilgili bölüme gidiniz. Yarın tekrar deneyeceğim bilgi veririm
saygılar.

gokseldbuga
eğer vergi indirim ile emekli olmaya çalışıyorsan, ve ilk başvurun ise
vergi dairesi>sevk>rapor>raporun maliyeye gönderilmesi>merkez sağlık kurulunca onaylanması>vergi indirimi yazısı ile sgk emeklilik başvurusu işlemleri sıralamasında hiç bir değişiklik yok.
Ben senin yazdıklarından bir şekilde emekli olduğunu, sgk' nın seni kontrol muayenesine gönderdiği sonucuna varıyorum. Böyle ise evet vergi dairesi ile alakası yok.

Herkese teşekkür ederim çok uzun bir süreç oldu bir onay belgesi için Allah hepimize acil şifalar versin işlerimiz rast gitsin tekrar teşekkür ederim

Engel sorun mu? hayırlı olsun. sonunda buyuk bi uğraşla sonuç geldi.
raporu aldıktan sonra da bizi bilgilendir. kardeşim..valla cok sevindim.

gokseldbuga

maaş bağlanan Sigortalının kontrol muayene işlemlerini SGK yapıyor.
SGK'ya gittiğinizde maaşınızı bağlayan SGK'ya Emeklilik sonrası işlem yapan servisle görüşmeye gidin.
Danışma veya emekliliği bağlayan SGK Müdürlükleri sizin işleminizi takip edemiyor. Çünkü işlem dosya üzerinden yürüyormuş

04.06.21 Ankara evrak gidiş son gönderen arkadaşlar sonuç kaç günde cikar

Bugün Beykoz sgk ya gittim emeklilik başvurusu için. Kağıtları verdim aldı baktı bilgisayardan bişeyler yazdı bana bi form doldurttu onu onaylattı. Ondan sonra tamam 30 ile 45 gün arasında belli olur dedi gönderdi. Daha sonra emekli olur yazısı vermeyecekmisiniz dedim işten çıkışımı yapacağım dedim neden önceden söylemiyorsun dedi. Zorla çıkarttı kağıdı verdi. Bu kadar mı işlemler dedim evet bu kadar dedi. Ne bir tahsis nosu verdi nede başka bişey. Böyle mi oluyor işlemler arkadaşlar.

27 Mayıs ta Ankara nın ekranlarına düşen raporum 18 Haziran da onaylanmış ve başvuru yaptığım vergi dairesine gönderilmiş.
Tahminimden oldukça hızlı bir süreç oldu. Ankara dan onay bekleyen arkadaşlar işler epey hızlanmış, inşallah sizlerin onayları da bir an önce gelir.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Rapor ankaradan. Tekrar sevk diye geldi. Muracat ettim vergi dairesine. Emg ve nöroloji. Vermişler. Bunları nasıl muracat edicegiz. Randevu alıcaz emg ye .

Üst Alt