Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Cok uzuldum sizin hastaliklar neydi
yasard

Tebrikler hayirli olsun darisi basimiza
Turgut82

Sen 4 haziranda muracaat etmistin degil mi oyle bile olsa cok hizli sonuc bilgisini almissiniz. Uzludum ama umarım cabucak cozersiniz

Lenfoma, kronik hepatit b, hipertansiyon... Bana 77% ve süresiz verildi sağlık raporu. Bakalım vergi indirimi de süresiz çıkacak mı...

Son düzenleme:
Cetinaltay

Bakalım hastane pazartesi gönderirim diyor İst vergi ye oradan bakalım Ankara'ya nezaman gider Dr herşey i raporda belirtilmiş neden ek talep ediyorlar diyor bende anlamadim ben 16 nisanda başvurdum evrak 6 Haziran'da Ankara'ya gitmişti

Turgut82

7 haziranda vergi dairesine verdim 8 haziranda ankaraya gitti benimde bakalim ne zaman sonuc gelecek. Senin hastaliklar neydi

Talihsiz50

Abi estağfurullah asla kızmadım aksine sisteme sitem etmekte çok haklı buluyorum sizi, tedavisi olmayan ve günlük hayatı daha doğrusu yaşam kalitesini oldukça etkileyen bir hastalık "1 dk sonra ne olacak belli değil", bu şekilde yaşamak zaten zorken bir de üstüne hiç beklenmedik bir yerden Sağlıkçılardan bu şekilde geri dönüş almak, ne biliyim anlayabilmiş değilim ve sanırım arkasında yatan mantığı anlayabilmek mümkün değil.

Cetinaltay

Evrakları eldenmi teslim ettiniz bana hastane biz göndereceğiz dedi ankilozon spondilit ve osteoporoz kemik erimesi

Bana da bugun vergi dairesine sonuc gelmis emar sonuclari eksik diye. Iyi haber 3 haftada eksik evrak olarak da olsa kuruldan yanit cikti. Kisacasi yeni sitemde sonuclar 3 haftada çıkıyor. Cok iyi olmus.

Ben ilk muracaati elden teslim ile yaptim kurul emar sonuclarini istedigi icin geri dönmüş onlari hastane gonderecekmis. Simdi hastaneden muracaati yaptim biz hafta ici gondeririz dediler

Son düzenleme:
Arkadaslar varide 9/6/2021 evrak türü Tahsis, evrak kayda alinmis islem sirasini beklemektediri aciklayabilecek biri var mi acaba? Varideyi biliyorum gelen evrak gibi bisey. Tahsis icin mi bekliyo evrak o zaman. Tahsis icin bekliyorsa bi nevi onaylandi demek degil mi? Bu arada %61 ve 27 yil 4 c ile emeklilige başvurmuştum.

Herkese Günaydınlar, birkaç hafta evvel forumda birisi eliniz de ne var ne yok görürüp tarattırın demişti, ben de öyle yaptım kurula ne kadar bilgi/belge/döküman teslim edilmesini sağlarsanız, durumunuzla ilgili o kadar detay/done vermiş olursunuz ve hakkınızda daha sağlıklı bir karar verilir diye düşünüyorum arkadaşlar.

Emre Ekrem

Doğru tespit ben sadece vergi dairesi ne evrak istediyse onu verdim kurul hastane sevk verdi elimdeki evrakları şimdi hastane gönderiyor görüntüler CD yüklendi bunun başka bir yolu varmı röntgenler kağıda basılabilir mı

Değerli Arkadaşlar,
kendi sürecimle ilgili bilgi vermek isterim.
22 Mart bireysel olarak hastane başvurusu
29 Mart hastaneden rapor çıktı (hipertansiyon, diyabet, koroner arter hastalığı, doğuştan tek böbrek %48 süresiz)
5 Nisan büyük mükellefler ivd üzerinden başvuru
27 Mayıs Ankara merkez sağlık kurulu giriş
11 Haziran işten ayrılma (şirket bu durumda çalışmak istemedi haklarımı alıp ayrıldım)
16 Haziran rapor onayı %48 süresiz
24 Haziran gib mesaj ve aynı anda şirkete mail
25 Haziran ptt ile iadeli-taahütlü kargo son sgk nın yattığı yere emeklilik evrakları gönderimi (vergi indirim yazısı, çalışma belgesi, hastane raporu ve dilekçe)
bekleyen herkese sabırlar diliyorum.

Sevgili arkadaslar cok basitce anlatayım 2 Nisan 2021 vergi dairesi hastaneye sevk ayni gun muayne 14 haziran vergi indirimi yazısı 16 haziran emeklilik başvurusu yani toplamda 3 Ayda emeklilik su olurmu bu olurmu demeye gerek yok hepsi bu 2021 de sistem deģismiş bundan öncekiler tekrar vergi dairesine gidin taratma yapılıyormuş siz yapmazsanız kimse yapmaz mesela bir yıllįk raporun var ve sana bir yıl sonra vergi indirimi bir yıllık gelirse bu elinizdeki rapor hic bir işe yaramaz bu sûreli raporları olan arkadaşlar bence tekrar rapor için sevk alın en fazla üc ay beklersiniz

ist ver dairesinde kuyrukta beklerken bir amca geldi şeker hastası 20 günde sonuçlanmış vergi indirimi yazısı
ama şekeri ileri derecede ide sanki ayakları yara imiş

Mersin3363

Bence süreç hakkında bilgi veren herkesin bu şekilde yazması gerekir, tarihler net ve fikir veriyor, teşekkürler

Merhaba ozan bey benim evis de işleminiz tamamlandı dereceye girdiniz yaziyor fakat açıklama bölümünde e tebligat gondeeildi ve engelli oranı yazmiyor neden olabilir acaba

Arkadaşlar,
3 Mayıs 2021' de Hastanede işlemlere başladım. 28 Mayıs 2021' de raporum çıktı.
Bu rapor 8-9-10 Haziran tarihlerinden birinde bulunduğum ilin vergi müdürlüğüne ulaştı. (Tarihi net bilmiyorum. 8 haziranda aradım yoktu, 11 Haziranda aradım Ankara' ya gitmiş dediler.)
Şimdi sıkı durun: Raporum 20 Haziran' da onaylanmış. Yani Ankara' ya gittikten 10-12 gün sonra! Süper sonuç.
Henüz bana ve şirkete gelen ne tebligat, ne SMS ne de başka bir şey var. Bulunduğum ildeki vergi dairesi dedi ki 2-3 güne yazıyı şirkete göndereceğiz.
Herkesin şansı bol olsun.
Şimdi raporum 28.05.2021 tarihli ve 2 yıllık
Onay yazım 20.06.2021 tarihli ve o da 2 yıllık imiş.
Vergi indirimine esas olan 2 yıl hangi tarihten başlıyor? Bilen var mı?
Vergi indirimim 2 yıl olsa bile SGK emekliliğimi süresiz verebilir, değil mi?
Bu vesile ile siteye ve cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Kör döğüşü olmadı sayenizde. Bilgilendik, takip ettik.

Arkadaşlar,

Sağlık raporu
Başvuru tarihi. 29 Nisan 2021
Onay tarihi. 18 Mayıs 2021
Süresiz

Vergi indirimi
Başvuru tarihi. 31 Mayıs 2021
Onay tarihi. 22 Haziran 2021
(SMS ile birlikte şirkete de e-tebligat gitmiş).
Süresiz

Lenfoma, kronik hepatit b, hipertansiyon. Şu anda raporluyum. 16 Ağustos rapor bitiş tarihinde emeklilik başvurumu yapacağım inşallah.

Merhaba arkadaşlar ; bugün raporumun onay dilekçesini aldım. %60 süresiz giden raporum aynı şekilde onaylandı. başvuru tarihim 15.02.2021 idi. 2 Kez EMG eksik diye dönen evrak ( hâlbuki taranan dosyalarda vardı. en son hastane yolladı.) 1 kez de kullanılan ilaçlarımın dökümünü istediler. hepsini 08.06.2021 tarihinde yolladım. 12.06.2021 tarihinde raporum onaylandı 22.06.2021 tarihinde Ankara ile yaptığım görüşmede öğrendim. 25.06.2021 tarihinde sms geldi. 29.06.2021 tarihinde ise gidip sonucu aldım. Emekliliğime daha var maaşımdan yapılan kesinti için gittim. 7 sene sonra emekli olurken sanırım bu kadar zor olmaz.Herkese hayırlı olsun. Allah bekleyenlere de nasip etsin.

29.06.2021 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
29.03.2021 Hastaneden rapor bekleniyor
15.03.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
11.03.2021 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
16.02.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Benim sağlık kurulundan raporum bu gün çıktı. %96 engelli raporu vermişler. Benim zaten artık çalışma ihtimalim yok bu durumda raporu maliyeye göndermem gerekiyor mu ? Yoksa direkt emeklilik için başvursam olur mu?

Tam bilmiyorum. Benim çalıştığım şirket emeklilik başladıktan sonra yeniden giriş icin 2 hafta bekletiyor, o iki haftayı da raporun son iki haftasına denk getirmek istiyorum. Öğrenirseniz buradan yazın lütfen.

Merhaba
2 yıl süreli raporum kasım 2021 de bitiyor emekliyim sgk dan hastaneye sevkimi aldım heyet işlemleri de bitti
sgk süreci hakkında bilgisi olan var mı onlar da evis üzerinden mi gönderiyor yazıyı veren görevli süreç eskisi gibi uzun sürüyor dedi 5-6 ay anca gelir dedi. Vergi dairesiyle süreç hakkında uyuşmazlık var anlamadım biri 1 ayda geliyor diyor sgk 5-6 ay sürüyor diyor
konu hakkında bilgisi olan yazabilir mi acaba.

SERŞEN
senin kontrol raporunu sgk Ankara Merkez Sağlık Kuruluna mı gönderdi ?,öyle ise bu çok iyi,ozaman sgk yeni genelgeyi uygulamıyor,yeni genelgede kontrol raporunu sgk alınca kişiyi hakem hastaneye ikinci rapor için gönderiyordu.

Üst Alt