Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Turgut82, teşekkürler

Telefonla Ankara'yı arayarak öğrendim, yine bulunduğum il deki v.d. ni de aradım. Onlarda dosyanın ellerine ulaştığını, iş yerine e-tebligat ile yazı yazılacağını ve telefonuma sms geleceğini belirttiler.

Evet o verilen kağıdı işyerine ver. İşyerinden de sana bir kağıt verilecek. İş akdinin sona erdiğini bildiren belge o. Onu sgk ya ver. Bir dilekçe verecekler onu doldur. Sonra hayırlısı ile emeklilik sürecin başlar. E devlet den arama kısmından dys yaz sgk ya gir bak. Oradan takip et. Emekli olur yazısı çıkacaktır. Sonra maaş hesaplama işlemleri süreci devam eder.. 1 hafta gibi bir süre sonra emekli aylık bilgisi kısmına tahsis no düşer.. Ben de daha yeniyim. Bekliyorum..

Ahmet gündüz

emg için herhangi bir nöroloji veya fizik tedavi bölümü dr den randevu alıp isteyebilir veya engelli raporu aldığınız hastaneye gidip orada engelli raporu muracatlarına bakan dr lerden isteyebilirsiniz.
Rahatsızlığınız neydi acaba?

Oğuz39

İş yerinden çıkışımı yaptım ama sgk da özellikle sordum çıkış yapınca tekrar gelecekmiyim işlem varmı dedim yok dedi. Şimdi dys ekranında baktım da gelen evrak beklemede yazıyor. İşten çıkış belgesini vermem mi gerekiyor.

Benden tetkik vs istenmiş hastane sevk yazılmış Ankara öyle söylüyor bu sevk vs uzun surermi ve mevcut rapor oranimda değişiklik olurmu?

tebrik ederim. Bende 7 Haziran da Antalya Vergi dairesinden müracaat ettim. Evrakları tarattılar. Ankara'yı aradım evraklarınız ulaşmış kurulda doktorların ekranına düşmüş dediler. bekliyoruz bakalım ne kadar zamanda sonuçlanacak.

Evet o belgeyi vermen gerekir.. Ben öyle yaptım. Öyle istediler. O belgeyi verdikten sonra bir dilekçe doldurıyorsun.. Onlar tarif ediyor. Sonra maaşı bekliyorsun.
kartalisa

Bana da SMS geldi 31 Mayıs basvurmustum ama netice yazmıyor.

Sonuç nedir nerede görebiliriz? Gib de detay yok...

7. ay 2020 başvurmuştum bana halen sms falan gelmedi bunların yapacağı işin içine mıçayım Allah belasın versin bunların salak salak sistemleri var

Ankara gene cevap vermiyor, son zamanlarda ulaşabilen varsa numara paylaşabilir mi?

Oğuz39
Anladım çok teşekkür ederim. Bide ordaki görevliye sordum özellikle çıkış yapınca kağıdı getirecekmiyim diye yok dedi. Bi gidip konuşayım bakalım.

Şimdi dys ekranına baktım tekrar da açıklama kısmına tahsis talebi yazmışlar.

Öğeden önce Ankara vergi dairesine ulaştım nihayet, 05.03.2021 de yaptığım başvuru, 17.05.2021 de sonuçlanmış ve kabul edilmiş dedi memur fakat bu bu konu hakkında paylaştığımız bilgilere istinaden yalnış bakma ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum. İşten izin alıp sonucu almak için gideceğim, merak ettiğim ise Mayıs 17 de gelen cevap neden hala şirkete ulaşmış değil? 1 aydan fazla bir süre geçmiş.

İşin ilginç tarafı, ivd.gib.gov.tr de de görünmüyor ve hatta telefon numaram da kayıtlı sistemde.

Turgut82

07.06.2021 tarihinde bende Antalya vergi dairesine müracaat ettim. evrakları tarattılar. Anakara yı aradım evraklarınız kurulda doktorların ekranına düşüyor direkt dediler. Bakalım bekliyoruz.

Emre Ekrem

03124153124. Bu numarayı usanmadan ara. Genelde 11 - 12 arası cevap veriyor. Çıkan kadın çalışan çok iyi niyetli biri, yardımcı oluyor. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

brava16

İlk konuştuğum memur evrağın gidiş ve cevabın geliş tarihini dosya takip numarasıyla birlikte verdi ve gelince bu numarayı ver evrağını al dedi, çok kesin konuştuğu için inandım, ama gene de bir yanım daha önce diğer arkadaşların başına gelen garip durumları da düşün hemen umutlanma diyor.

Teşekkür ederim, arar bir daha sorarım, eskiden Ankara/Çukurambarda hemen yanı başımdaydı fakat şimdi yenimahalle tarafına taşınmış gitmeden önce teyid etmek istedim.

Emre Ekrem

Hayırlı olsun kardeşim Nasıl oluyor seninkini onaylıyor lar Benimki onaylamıyor Ayni hastaligimiz var.ilginc bir durum.

Hayırlı sabahlar. 25/07/2020 de başlayan serüven 28/05/2021 de Ankara maliyeden 1 yıl süreli onaylandı. Çalışmıyordum hemen ssk ya müracaat yaptım. 23/06/2021 de 01/06/2021 başlangıçlı emeklilik onaylandı. Rabbim herkeze hayırlısını nasip etsin. İnşallah kontrol muayenesinde bu kadar sıkıntı çekmem.

Talihsiz50

Yukarıda da dediğim gibi hala emin değilim Abi, evrağı görünce emin olacağım. Daha önce de bu forum üzerinde insanlara onaylandı deyip evrağın geri döndüğünü ya da sonuçlanmadı deyip sonuçlandığını veya kurulda denilip daha taratılmadığını bile gördük. Bu sebeple evrağı görmeden ya da oraya gitmeden malesef bir şey diyemiyorum.

Ben yaklaşık 25 senedir bu hastalıkla yaşıyorum ve yaşım 41 ki o dönem yani ilk teşhis de Dünya üzerinde en genç MS hastalarından biriydim, günümüze kadar yaklaşık 4 kere rapor yenilemem gerekti ki en son yenileme ise geçtiğimiz aydı. Ben niye onaylandım ya da siz neden onaylanmadınız bilemiyorum, bildiğim şey ise gerçekten zor bir hastalık ve sizi/yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum fakat bir yere kadar malesef, MS herkese farklı bir hastalık.
Umarım gerçekten talebim onaylanmıştır ve gene umarım sizin talebiniz de onaylanır.

Emre Ekrem
Bende aradığımda martın 19 unda onaylanmış dediler ama bana onaylandı mesajı 26 nisan da geldi hala da ivd nin sitesinde göremiyorum yazıyı. Geçen gün işten çıkışımı alırken de konusu oldu vergi indirimi geldi mi dedim yok gelmedi dediler. Daha önce burada bi konuşma olmuştu şirkete mail atıyorlar oda gereksiz kutusuna düşebiliyor gözden kaçıyor diye belki öyle bişey olmuş olabilir.

Harunzdmr

05.04.2021 tarihinde vermiş olduğum rapor 29.04.2021'de yazısı yazılıp çıkmış, lakin hiç bir mesaj ve bildirim gelmedi. Aynı şekilde işyerinden de böyle bir bilgi almadım. Bugün Ankara Vergi Dairesi Başkanlığından annem ile alakalı 2 yıllık %96 vergi indirim yazısını aldım.
Bundan sonra ki süreç için yardımcı olabilecek olan var mı? Engelli araç alımı ve emeklilik hakkında.

Bekleyenlerde inşallah istediğini alırlar, Allah kimseyi mağdur etmesin.

İstanbul vergi dairesi engelli indirim dahili numarası kaç arkadaşlar? Telefonlara baska bölüm çıkıyor.

Emre kızma bana ister istemez aklıma geldi.fesat değilim. Şaşırdım yazdım. Allah yardımcın olsun. Hayırlı olsun kardeşim senin 25 senedir varmış Ondan kabul olmuş olabilir Neyse Hakkımızda hayırlısı

Ben bugün düşürdum ankara vd yi
Kadın samimiydi.28-08-2020 de başvurdum bekliyorum dedim.raporum eski tip o yüzden tarama yapılmıyor.kurulda bugün yarın çıkar denildi.bayrama kadar beklicem.

Üst Alt