Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

iscev zaten ben vergi indirim belgesini aldığım gün sgk ya başvurdum.
belki de evrakta belge doğrulama kodu mevcut oradanda kontrol etmiş olabilirler. diye düşünüyorum.

aksaam

oğuz bulundukları kuruma derken çalıştığı kuruma mı ben sgk ya gittiğimde dilekçenle biz genel müdürlüğe yazı yazacaz demişti

Ender merhaba özelinden maşaj atamıyorum sana kutun dolmuş bi geri dönüş yapsana bana birşey sormak istiyorum.

Selam iki ay önce hizmet birleştirme için dilekçe verdim (engelli indirimli) halen daha cevap yok

aslanbeyaslan36

çok enteresan :))) valla bende istanbul küçükçekmeceden yaptım basvuruyu. çok uzun sürmedi. 1-2 gunde tahsis numaramı oğrendim. 17 gun sonra birikmis tutar yattı. maas gunumde ise emekli maasım yattı.

28 / 05 / 2021 tarihinde emeklilik dilekçesini verdim. Bekleyen bütün arkadaşlara Rabbim hayırlısını nasip etsin

Arkadaşlar benim gibi kontrol muayenesi olacaklara biraz üzücü haberim var.Kısaca özetleyim:Kontrol raporunu 2 kere almamız gerekecek,sgk sevk yapıyor 1. raporu hastaneden alıyoruz oran %40 üstü yada altı farketmez(farketmez derken oran kaç olursa olsun hakem hastaneye gidilecek anlamında dedim),hastane sgk ya gönderiyor raporu,sonra sgk bizi hakem hastaneye gönderiyor 2. rapor için.Merak edenler yönetmelik alttaki linkte.

https://www.alomaliye.com/2020/09/2...nanlardan-kontrol-muayenesine-sevk-edilenler/

Son düzenleme:
Ses Seda Yok

5 Mayıs ta dilekçemi verdim tahsis no verdiler halen bekliyorum

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
24717881 05/05/2021 266905 NOLU MÜRACAT İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (MÜRACAT) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 05/05/2021 3:10 PM TAHSİS TALEP

24721208 05/05/2021 İBS BORÇSUZ KAPANIŞ İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ (SİGORTALAMA) Gelen Evrak Beklemede

Özcan Atansay Zafer33
Bilgide yanlışlık yok,yazı uzun olduğu için siz son kısımları okumadınız heralde,son paragrafları okuyun,bu genelgeyi ben yayınlamadım,evet hoş bir durum değil bende bu genelgenin bizim yararımıza değil bizi daha da zora sokacak olduğunu düşünüyorum,aşağıda önemli yeri alıntı yaptım bakın:

Bu itibarla, sağlık hizmet sunucularına belirli bir süre sevk yapılamayıp 2020/Haziran ayı itibariyle sevklerin başlaması ile sağlık kurullarının düzenlediği raporların Kurumumuza ulaşması sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesinin ortaya çıkardığı birikinti de dikkate alınarak sigortalıların mağduriyetlerinin engellenmesi ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açılmaması adına 2018/38 sayılı Genelge’de yer alan düzenlememiz yeniden değerlendirilmiş olup, bu tarihten sonra işlemlerimizin Başkanlığımızın 2014-11 sayılı e-Tahsis talimatı uygulamasına göre yürütülmesi gerekmektedir.

Buna göre;

1- Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından engellilik derecesi tespiti yapılırken kontrol muayene tarihi konulanların,

2- Vergi indirim hakkını elde etmeleri nedeniyle taraflarına yaşlılık aylığı bağlananların hastanelerden aldıkları sağlık kurulu raporlarında yer alan klinik muayene bulguları, sakatlık bulguları ve teşhislerinin gerçeği yansıtmadığı yönünde Kurumumuza usulüne uygun yapılan ihbar veya şikâyetler sonucunda engellilik oranlarıyla ilgili tereddüte düşülenlerin,

3- Kurumumuz denetim elemanlarınca yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucunda oluşturulan teftiş raporlarında kontrol muayenesine tabi tutulması istenenlerin

kontrol nedeniyle gönderildikleri hastanelerden temin edilen sağlık kurulu raporlarında, sağlık kuruluşları tarafından belirlenen engellilik oranları ile daha önce aylık bağlanmasına esas Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından belirlenen engellilik oranları arasında farklılık olması ve sağlık kuruluşundan en son temin edilen sağlık kurulu raporunda engellilik derecesinin;

– % 40’ın altına düşmesi halinde, hastanelerden gelen rapor Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmeden, sigortalının anılan Yönetmelik gereğince Sağlık Bakanlığınca belirlenen bir hakem hastaneye Kurumumuzca sevk edilmesi, hakem hastaneden temin edilecek sağlık kurulu raporunda, engellilik derecesinin % 40’ın altında belirlenmiş olması halinde, sigortalının raporları engellilik derecesi belirlenmek üzere Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmesi ve Kurul tarafından belirlenecek dereceye göre,

Hizmetleri Genel Müdürlüğü

– % 40’ın üstünde belirlenmiş olması halinde, sigortalının yine Kurumumuzca yetkili hakem hastaneye sevk işleminin yapılması ve hakem hastaneden temin edilen sağlık kurulu raporu Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmeden, raporda belirtilen engellilik derecesi esas alınarak,

aylık bağlama işlemlerinin sonuçlandırılması gerekmektedir.

Kontrol muayenesi sonucu belirlenen engellilik derecelerine itirazlarda da sigortalılar hakem hastaneye sevk edilerek hakem hastaneden alınan sağlık kurulu raporunda belirlenen engellilik derecesi esas alınarak işlemlerin sonuçlandırılması gerekmektedir.

Diğer taraftan,

– Engellilik dereceleri Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca belirlenirken haklarında anılan Kurulca kontrol muayene kararı verilmeyenlerin (sağlık kurulu raporları sürekli olanlar)

– Engellilik derecelerine esas sağlık kurulu raporlarının gerçeği yansıtmadığı yönünde haklarında ihbar veya şikayet bulunmayanların,

kontrol muayenesine gönderilmemesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve gereğince işlem yapılmasını rica ederim.

İsmail ERTÜZÜN

Genel Müdür V.

Calilan sagol
Edevlette interaktif vergi dairesinde etebligatlarım diye bir seçenek var oraya ve işyerinede mail olarak düşüyor.
Saglıklı huzurlu günler dilerim

Zafer33

Hocam benimde sonuçlandı ama hiçbir yerde gözükmüyor sadece dilekçelerim kısmında başvuru yaptığım belgeler gözüküyor sonuç yok vergi dairesine ve işe gidemediğim için sonucu öğrenemedim

34Recep
yandık desenize, bu durum birkaç ay daha ekleyecektir diye düşünüyorum. Ben raporumu 1 ay önce Ege üniversitesinden aldım ve bu 4. raporum. Neden engellinin geçmişine bakmıyorsunuz ki, üstelik Egeden rapor almak ne kadar zor başvuranlar bilir.

Telefonuna gelir idaresi başkanlıgından sms geldikten sonra edevlette interaktif vergi dairesinden e tebligatlarıma düşer sms i bekleyiniz başvurdugunuz vergi dairesindende bilgi alabilirsiniz.

08/02 /2021 tarihinde vergi dairesine başvuru ve hastaneye muayene için sevk
15/02 /2021 tarihinde kurul doktorlarına muayene
03/03 /2021 de sağlık kurulu (heyet)
19/03/2021 rapor sonucu açıklandı
9 Nisan da vergi dairesine gönderilmiş
29 Nisan da Gelir İdaresi Başkanlığı na gönderilmiş Ankara
31 Mayıs mesaj geldi {GİB _bilgi} erişkin %40 ve üstü işleminiz tamamlanmıştır.
Vergi dairesini aradım %46 süresiz giden rapor aynı şekilde onaylanmış. Şu an il vergi dairesinde imzalanıp ilçe vergi dairesine gönderilecek. İlçe vergi dairesi de gerekli yazışmaları yapıp, çalıştığım işyerine e mail olarak ve ayrıca bana interaktif vergi dairesi üzerinden aktive edilmiş e tebligat kısmına gönderecek.
Sanırım 3-5 gün bir zaman sürecek gibi gözüküyor. Sonra da emekli olmak için sgk ya başvuru yapacağım hayırlısıyla..
Hastalıklarım 2020 Ağustos ayında kalp krizi geçirip anjiyo oldum. Sonra damarlar açılmadığı için 5 damar bypass ameliyatı oldum.
Raporumda hastalık tanısı olarak...
İskemik kalp hastalığı %30 (Kardiyoloji)
Aterosklerotik kalp hastalığı (Hipertansiyon %10 Hiperlipidemi %10)
Benign prostat hiperplazisi %5 olarak verildi. Baltazar ile bu oran %46 ya düşüyor.
Allah herkesin gönlüne göre versin.. İnsan ister istemez merak içinde bekliyor. Ne olacak diye.. Ben de bir nebze bekleyen arkadaşlara yardımcı olmak istedim.. Selametle..

Son düzenleme:
Nisan 2021 de İst vergi dairesi ne teslim Edip Ankara'ya gitmeyen evragi olan varmı

Turgut82

benim eksik evrak olayı vardı ilk başvuru hariç 2. kez ankaraya nisan ayın ve mayıs ayı içinde gönderdik dedi

Zafer33

SMS geldiği halde gözükmüyor sadece ama de başvurunuz sonuçlanmıştır diyor herhangi bir ayrıntı yok

İkinci dms gelecek ondan sonra görünür 15-20 gün sürer

Sn.080*****094 VKNli mukellefimiz tarafiniza e-Tebligat gonderilmistir.E-tebligatlariniza https://ivd.gib.gov.tr E-TEBLIGATLARIM menusunden ulasabilirsiniz
Bu mesajdan sonra görünür

Merhaba Arkadaslar. Size bişey sormak istiyorum.. Ben emekli Dilekçeme sgk ya verdim.. Bugün yeni bir işe basladım. (8 aydır çalışmıyorum) şirkettekiler e dedim vergi indirimi ve emeklilik için.. Emeklilik size tanınmış bir haktır. Buna karışamayız.. Vergi indirimi için ise biz size yazı verecegiz siz o yazıyla beraber vergi dairesine gidip bu sirkette vergi indirimi alabilmek adına dilekçe vereceksiniz dediler..iler.. Siz işten cıkıp ( emekli olmak için) tekrardan nasıl girdiniz işe.. Bilen biri mesaj ya buradan yazabilirmi rica etsem

BARKELA emeklilik için müracaattan sonra tahsis numarasi vericekler o numarayı muhasebeye veriyorsun o da sgk girişini yapicak

BARKELA tahsis numaran çıkmadıysa normal ssk ile giriş kısmına gelecek muhasebecin orada güncelleme seçeneği var oradan sgdp seçecek daha sonrasında ise sgk. Ya dilekçe yazacak tahsis numarası çıkmadığı için normal giriş yapılmıştır diye yani biraz uğraştırıyor ama 5 dakikalık bir iş istersen özelden yönergeyi atarım.. Tekrar girişin ancak bu şekilde mümkün

arkadaşlar ben raporumu maliye gönder %40 dan %18 e çekmişler bunun için ne yapmalıyım yardım edermisiniz

İlk önce geçmiş olsun, nedeni belli mi? Ne söylediler, yada bir şey söylediler mi? buna göre yorum yapmak lazım diye düşünüyorum.

Üst Alt