Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba arkadaşlar, tesadüf eseri sizlere ulaşıyorum. Ben 2017de kötü giden bir kalp ameliyatı geçirdim. Kalp kapağım değişti ve ameliyat 16saat kadar sürdüğü için sağ ayağımda da hareket ve his kaybı oldu. Neyse 2019 da engelli vergi indirimine başvurdum. Sağlık raporumu %80 engelli olarak aldım ve Ankara maliyeye gitti. Eksik evraktan 2020 ağustosta geri döndü, ayak için tekrar emg istediler. Onu da yaptırıp yolladım. Sonucu şimdi 2sene süreli ve %64 olarak Ankara’dan döndü. Şöyle bir sorunum var, zaten 2019da başvuru tarihi olduğu için 2sene geçti zaten ve önümüzdeki ay o verdikleri 2sene vergi indirimi süresi zaten doluyor. Ankara’dan çalıştığım şirkete gelen yazıda 19haziran 2021 e kadar geçerli vergi indirimine hak kazanıldı diyor. Benim emeklilik için günüm doldu ve ilk iş gününde sgk ya gideceğim nasıl emekliliğe baş vururum diye. Çalıştığım şirketin de bu konuda bilgisi yok malesef. Heyetten alınan raporlar Covid den dolayı eylül ayına kadar uzatılmış. Yani normal heyet raporumun 2yıllık süresi dolsa bile eylüle kadar geçerli sayılıyor çünkü yeniden sağlık kurulu randevusu vermiyorlar şuan. Emekli olmak istiyorum ama bu geri dönen 2yıl süreli kısmında tıkanıyorum. Daha önce başına gelen var mı? Emeklilik için 2senedir Ankara’dan dönüş bekliyordum. Ne tavsiye edersiniz? Herkese sevgiler.

Utnapistim işyerine gelen yazilarla sgk ya başvur günün dolduysa emekli olursun sgk seni süren dolduğunda tekrar rapor alman için hastaneye sevk edecek 3 ay kala

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Yarın sabahtan sgk ya gideceğim. Rapor süreleri uzatıldığına göre o zaman eylüle doğru tekrar sağlık kuruluna girmem lazım. Bir sorum daha var, maliyeden gelen vergi indirimi yazısının 2yıllık süresi 19haziranda doluyor. Ben süre bitmeden tabi emekliliğe başvurucam ama onun bir engeli olur mu emeklilik için acaba? Vergi indirimi sürem bitince emekli maaşı bağlanana kadar vergi indirim süresi bitmiş olursa?

Arkadaşlar 17 Mayıs'ta SGK ya emeklilik için evraklarını verdim çok şükür, bakalım ne zaman sonuçlanacak.
Bekleyen herkese sabır ve en kısa sürede emekliliklerinin sonuçlanması için RABBİM'e duacıyım.
ALLAH a emanet olun.

Utnapistim sen başvur emeklilik için ordaki memur seni bilgilendirecektir nasıl olsa almişsin vergi indirim yazısını süre bitmeden başvur sgk nin veriyi süre önemli o süreye göre tekrar seni sevkedecek

SERO01 çok teşekkür ederim, ALLAH tüm bekleyen arkadaşlarıma sağlıkla sonuç alıp yemeyi nasip etsin inşaallah.

iscev

sgk daki memur dört gözle benim evrağı bekliyormuş hemen yazımı yazıp postaya verdi,postacıda sevinçle nihayet beklediğim posta geldi diye hemen alıp doğruca hasteneye ve maliyeye gitti,orada postacıyı kapıda karşılayıp biz seni daha erken bekliyorduk diyerek bekle hemen cevabını yazıp verelim dediler hemen postacı evrakları alıp sgk ya geri döndü memurda bekliyormuş hemen işleme koyup emekli olur yazısını cebime mesaj attı,,,,,OLURMU BÖYLE HASAN,SÖYLE OLUR MU HASAN
KEŞKE BÖYLE OLSA

Hayırdır birader sana ne oluyor. Ben, makiyato rumuzlu arkadaş yardım istemiş, ben de yardımcı olmak istedim. İşlemleri yavaş olur hızlı olur ben nereden bileyim.
Konuyu anlamadan dinlemeden saçma sapan yorumlar yazıyorsun, bir de üstüne üstlük dalga geçiyorsun.

Değerli arkadaşlar benim sorunum şu yöndedir: Ben 17.01.2020 tarihinde engelli raporu aldım ve Ankara ya 04.02.2020 tarihinde gitti ve hala onaylanmadı ancak ben 15.03.2021 tarihinde işten sağlık nedeniyle işvereninde bunu kabul ederek tazminat alarak ayrıldım. Şimdi işsizlik ödeneği almaktayım ve onayım gelince % 66 dan engelli emekli olacağım raporum iki yıllıktır ben 17.01.2020 den 15.03.2021 tarihine kadar olan vergi indirimini alabilir miyim eğer alırsam neler yapmalıyım. Teşekkürlerimi şimdiden sunarım...

Arkadaşlar merhaba, 2020..... rapor numaralı talebiniz sonucu oluşturulan EVIS Erişkin %40 ve üzeri işleminiz tamamlanmıştır. meşajı geldi fakat yazıyı bulamıyorum evıs te bilen varmı

evet bugün emeklilik dilekcemi içeri verdim hayırlısıyla tahsis no diye bir kart verdiler beklemedeyiz herkese en kısa zamanda inşallah evrakları gelir ve emekli olur benim serüvenim hastaneyide sayarsak tam 300 gün sürdü 270 gün ankara sürdü sadece

Oğuz39

Merhaba hayırlı olsun
Devlet memurları vergi indirimi sonrası bulundukları kuruma
"SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞINA
SUNULMAK ÜZERE
5510 Sayılı Kanun’un 17.04.2008 tarihli 5754 sayılı Kanunla Değişik Geçici 4.Maddesinin 6. Fıkrasına göre çalışma gücü kayıp oranımın tespit edilmesi" için dilekçe veriyor. raporlarını ve Maliyenin yazı ve kurul kararını da ekleyip
tabi bu devlet memuru olanlar için geçerli :)

Engel sorun mu?
Bugün öğle yemeğinden sonra gittim diğer tarafta çok sıra vardı ama engelli bölümünde 15 kişi falan vardı işlemlerde çabuk halloluyordu sıra çabuk geldi..

04.08.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

giden evrağın sonuç kağıdını aldım arkadaşlar kanser hastası kemoterapi görmüş kepoterapi ilaçlarının yan etki yapması sonuçu başka hastalıklar da edinmiş adama iki sene süreli vergi indirimi veren doktorların gözlerinden öpüyorum.

ne diyim ne yapıyım ben şimdi. :mad:

Arkadaşlar ben 12.ay 2020 de emekli oldum kontrol muayenesi için SGK ya gittim bana yeni sistemden bahsetti artık raporunuz Ankaraya gitmeyecek biz hastaneden alınan rapordan sonra ikinci doğrulama raporu için komşu ile göndereceğiz sizi dediler güya bize iyilik yapmış devletimiz sağ olsun komşu il 250 km re orda muayene ol heyete gir 2 yada 3 gün sürer Engelli birinin tek gidemeyeceğini düşünürsek yol yatacak yer masrafı götürüp getirecek kimsesi var mı yok mu hiç umurlarında değil inanın artık bu ülkede mantık ölmüş nasıl eziyet ederiz de kaç kişi azaltırız peşindeler

Oğuz39

sana bişeymi diyen var loo ben ironi yaptım kendi dururmum için anlamadan zıplama
ayrıca 2019 11,inci aydan beri bekliyordum birde bu durum çıktı zaten yeterince mağdurum işine bak

bbgugur

Teşekkür ederim kardeşim. Bugün sgk ya gidip emekli olur yazısını aldım. İşten çıkış yapılıp tekrar sgk ya gidip işlemi başlatmamız gerekiyormuş.

Utnapistim

bende dün verdim işyerine gidip cıkış almıyorsun direk emeklilikl işlemlerini hallediyorsun bidaha ssk ya gitmiyorsun emekli olur kagıdını alıp 104 gidip emekli dilekceni veriyorsun okadar işyerine söylüyorsun cıkışını alıyorsun ben dün öyle yaptım direk dilekcemi verdim tahsis numaramı aldım işyerini aradım onlarda 08 işden cıkarma kodu ile işden cıkardılar bukadar yani bidaha ssk ya gitmiyorsun direk git dilekceni ver sonra işyerine gidip cıkışını al okadar

Ender merhaba özelinde maşaj dolu sana birşey danışmak istiyorum müsait olunca.

ist ver dairesine sabah ekrenden gitmeyin 30 kişi oluyor öğlenden sonra kimse olmuyor bu gün ben 6 saat boyunca işimi halletmek için orada oturdum ordan biliyorum

merhaba 15aylık mecara bugün son buldu...darısı bekleyenlerin arkadaşların başına...oranım süresiz 2015 tarihli rapor %48 e imzalı olmadıgı için taratma olmadı geç oldu ama oldu sonunda....

20.05.2021 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
16.02.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
11.01.2021 Hastaneden rapor bekleniyor
08.01.2021 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
04.03.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Usta seni 6 aydır burda takip ediyorum senin işin daha çözülmedimi

21.05.2021 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
13.01.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
03.12.2020 Hastaneden rapor bekleniyor
01.12.2020 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekiyor
05.02.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
% 66 ile iki yıllık raporum onaylandı ve aynı gün sgk ya emeklilik başvurusu yaptım. Çok uzun bir süreç oldu ancak şimdi bilemk istediğim nokta şu: ben 15 martta işten ayrıldım buna göre 2020 ocak ayından 2021 mart ayına kadar olan vergi indirimini nasıl alabilirim. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlata bilir mi acaba .. darısı herkesin başına...

Üst Alt