Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba ankarada onaylanan raporunun aşağı yukarı sms i ne kadar zamanda geliyor , ankaradan öğrendiğim 28 haziranda onaylanmış ancak hala sms gelmedi , ne kadar daha bekleyeceğim , bilen var mı?

Merhaba , engelli indirimine başvurduktan sonra sonuçlanıncaya kadar sigortalı çalışmaya gerek var mı? Bilgisi olan varsa çok sevinirim, örneğin nisanda başvurdum, ağustos sonunda işten çıkarsam engelli vergi indirimini etkiler mi?

Arkadaşlar,
İst vergi dairesi kendisine teslim edilen evrakı Ankara’ya göndermesi kaç gün sürüyor.(vergi indirim evrakı)
Mail olarak mı yoksa posta yoluyla mu gönderiyor?

Evraklar sisteme taranıyor, ben nisanda vermiştim 1 ay sonra taramışlardı ekrana

Merhaba arkadaşlar 8 aydır evrağı İn sonucunu bekliyordum. Tesadüfen ankaraya ulaştım ve evrağımın taratılmadığını öğrendim. Vergi dairesinden temmuzun 6sında tarandı. Tekrar ulaştım ankaraya ve bana ayın 6 sında taranmış üzerine 15 gün sayın dedi. Daha sonra bayram haftası diye siz temmuz sonu ağustos başı olarak hesaplayın ama merak etmeyin iş bitti bilin dedi. Ama şuan ne ulaşabiliyor nede dosyanın akıbetini öğrenebiliyorum. Birçok siteyi araştırdım vergi dairesinden bilgi alanlar varmış. Bilgisi olan var mı illaki ankaradan mı öğrenmemiz gerekiyor dosyanın akıbetini.

Bu arada ben 03124153294_97 nolu telden ulaşmıştı. Hala güncel numara bu mu acaba yakın zamanda arayıp ulaşabilen var mı?

Arkadaşlar şimdi bağlı bulunduğum vergi dairesini aradım. Sonuçlandığını ve maksimum 1 - 2 hafta beklememi söyledi.ben temmuz 6 da taratma işlemi yaptırdım 25 güne sonuçlanmış oldu. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Biranönce olumlu sonuçlarla gelsin raporlarınız inşallah.fikir vermesi açısından söylüyorum lütfen vergi dairesinden raporların yeni sistemden taratıldığına emin olun. Ben 8 ay boşuna bekledim.

%54 raporumu aldım.Vergi dairesine başvurumu yaptım. 3 yıldır uğraşıyordum. Şimdi Ankara'dan cevap bekliyorum. 1 ay bekleyen var.1 senedir bekleyen de . hayırlısı

[FONT=sans-serif]@[/FONT]SERŞEN[FONT=sans-serif] @[/FONT]34Recep
Arkadaşlar merhaba,
Nisan ayında başlayan macera 9 Ağustosta olumlu sonuçlandı. 3 yıl süreli emekliliğim onaylandı.
Öncelikle benimkisi zaten geçmişte vergi indiriminden emekli olup SGK tarafından kontrol muayensine gönderilme durumu, ilk vergi indirimi değil.
Kısaca özetlersem,
2014 yılında bipolar %40 ile vergi indiriminden yararlanarak 2 yıl süreli emekli oldum.
O tarihten itibaren 2 yılda bir rapor aldım. Bu son raporla birlikte 4. raporum oldu ve bu sefer 3 yıllık verdiler.
Eğer kontrol muayenesine gidecekseniz 5 ay öncesinden başvurmanızı öneririm zira maaşınız kesilebilir.
SGK sizi hastaneye gönderiyor, hastanede muayenelerinizi olup heyete giriyorsunuz. Heyet sonucunu hastane SGK ya gönderiyor. Burada size önerim, hastanenin raporu SGK ya gönderip göndermediğini kontrol etmeniz zira benim 2 kere başıma geldi, memur unutuyor.
Emekliyseniz ve kontrol muayenesine gidiyorsanız, Vergi dairesi ile ilginiz yok. Yeni değişen yönetmelikle, kontrol muayenesi sonrası kararı SGK veriyor. SGK sizi hakem hastanesine de gönderebilir, böyle bir ihtimal var, ama beni göndermediler.
Sonuçta 5 ay sürdü
Umarım yardımcı olabilmişimdir, hepinize saygılar

2759037907/07/2021GÖKSEL DEMİRBUĞAİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 [4-A YAŞLILIK AYLIĞI İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİ]Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış02/08/2021 4:53 PMİŞLEM YAPILDI.
2901332309/08/2021maaş bildirimi yapıldı.İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 [4-A YAŞLILIK AYLIĞI İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİ]Giden Evrak Kayıtlı09/08/2021 10:24 AMmaaş bildirimi yapıldı.

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar Ankara yı telefondan düşüren varmı.Geni sistemde raporlar hac günde sonuçlanıyor ortalama. Yenileriyim raporumu Ankaraya göndereni 1 ay oldu. Daha önceki raporumun sonucu 8 ay sürmüştü inşallah bu raporda askıda aylarca beklemez sonuca göre emeklilik için müracaat edeceğim

Bendede gıb de aynı sorun vardı hatta ben taratılan evrakları bile görmüyorum. Ama vergi dairesi herşeyi göremeyebilirsiniz orda demişti. Oraya takılmayın. Önemli olan bağlı olduğunuz vergi dairesinden taratılmış olması ve hangi tarihte yapıldığı
fenerliyizz yeni sistemde 15 günde sonuç heyetten çıkıyor. Ama heyet sonuçlandıktan sonra bir hafta içinde yazılar yazılıp bağlı olduğunuz vergi dairesine geliyor. Vergi dairesinde de bir hafta gibi bir sürede işlem tamamlanıyor. Bağlı bulunduğunuz vergi dairesini arayın oradan bilgi alabiliyorsunuz dosyanızı durumu hakkında

Ankaradan telefonla 27 Haziranda onaylandığını öğrendiğim indirimin yazısı hala gelmedi , bu yazının hazırlanması niye bu kadar sürdü anlamadım, izin dönemi diye mi yoğunluk diye mi bilemiyorum

xfiles istanbulda mısınız. Ben onaylandığını öğrenince işyerimi aradım.daha gelen bişey yok Bir hafta sonra tekrar arayın hatırlatın dediler. Bir iki haftaya gelir dosyanız dediler.vergi dairesini aradınız mı peki

İstanbul Vatan cad. Vergi dairesinin telini yazıyorum. Bu numaralardan dosyanızın durumunu sorgulatabilirsiniz arkadaşlar. 02124538332 - 33-34-35-36 Ankara gibi değil meşgul çalıyor yoğun oluyor ama mutlaka teli açan biri oluyor.

Benim istanbul büyükmükellefler vd , orayı arıyorum sabredin diyorlar, anlamadım gitti

Tarama işlemi yapıldıktan sonra Ankara kurulun ekranına düştüğünden emin olmanız gerekiyor. Benim tarama işlemim yapıldıktan iki üç gün sonra Ankaranın ekranına düşmüş. Ankara'daki bayan bana ayın 6 sında ekrana düşmüş üzerine 15 sayın dedi. Dediği gibide oldu. Bu arada bende vergi dairesine gidip tarattım bir hafta geçti ankaraya ulaştım hala tarama yapılmamış dedi. Meğerse içeri almıyor vergi dairesi kapıdaki Bi görevli tc not alıyor tamam biz yaparız diyor. Bir hafta sonra tekrar gittim siz ekranda tarayana kadar ve bana taradık diyene kadar burdayım dedim. Bugün mesai bitmeden taranacak emin olun dediler. Yani yaparız diyip gönderiyorlar şansa ankaraya ulaşmasam yine tarandı diye aylarca beklemeye devam edicektim. Yani güvenmeyin emin olun.bi şekilde ankaraya ulaşmaya çalışın onların ekranında göründüğünden emin olun

%40 bip0olar %10 KBB toplam %46. Nörolojiden de bi 17% vardı eski raporlarımda, ama bu sefer 2 ay sonraya muayene randevusu verilince ona girmedim

Merhaba az evvel sms geldi , indirim yazısını nereden alabilirim , yardımcı olabilir misiniz

@xfiles
Ankara'yı hangi numardan arayıp sormuştunuz. Telefon a cevap vermiyorlar

Arkadaşlar interaktif vergi dairesinden başvuran varmı acaba.

gokseldbuga
Son raporundaki oranı şunun için sordum: Eğer hastalığın artsa ve oran olarak 60-80 aralığına çıksa idi,yani bir üst engelli derecesine çıkacağı için maaş değişikliği olacaktı,maaşın artacaktı,bu durumda sgk seni hakem hastaneye gönderecekti.(Senin raporlar %40-%60 arası olduğu için sana hakem hastane çıkmamış kurtulmuşsun o 2 ci rapor eziyetinden)
Ben böyle anladım ve yorumladım,bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa buraya yazabilir.

Anladım ve yorumladım derken kafadanda atmadım sgk ya gidip sordum bana yukarıdaki gibi söylendi

Sms geldi ancak yazıya ulaşamıyorum, büyükmükellefler vd sini aradım, insan kaynaklarına gönderiyoruz dedi, insan kaynaklarını aradım gelince biz size haber vereceğiz diyorlar, bu yazıyı başka yerden alma şansım yok mu, bilen varsa yazabilir mi

Üst Alt