[FONT=sans-serif]@[/FONT]SERŞEN[FONT=sans-serif] @[/FONT]34Recep
Arkadaşlar merhaba,
Nisan ayında başlayan macera 9 Ağustosta olumlu sonuçlandı. 3 yıl süreli emekliliğim onaylandı.
Öncelikle benimkisi zaten geçmişte vergi indiriminden emekli olup SGK tarafından kontrol muayensine gönderilme durumu, ilk vergi indirimi değil.
Kısaca özetlersem,
2014 yılında bipolar %40 ile vergi indiriminden yararlanarak 2 yıl süreli emekli oldum.
O tarihten itibaren 2 yılda bir rapor aldım. Bu son raporla birlikte 4. raporum oldu ve bu sefer 3 yıllık verdiler.
Eğer kontrol muayenesine gidecekseniz 5 ay öncesinden başvurmanızı öneririm zira maaşınız kesilebilir.
SGK sizi hastaneye gönderiyor, hastanede muayenelerinizi olup heyete giriyorsunuz. Heyet sonucunu hastane SGK ya gönderiyor. Burada size önerim, hastanenin raporu SGK ya gönderip göndermediğini kontrol etmeniz zira benim 2 kere başıma geldi, memur unutuyor.
Emekliyseniz ve kontrol muayenesine gidiyorsanız, Vergi dairesi ile ilginiz yok. Yeni değişen yönetmelikle, kontrol muayenesi sonrası kararı SGK veriyor. SGK sizi hakem hastanesine de gönderebilir, böyle bir ihtimal var, ama beni göndermediler.
Sonuçta 5 ay sürdü
Umarım yardımcı olabilmişimdir, hepinize saygılar
27590379 | 07/07/2021 | GÖKSEL DEMİRBUĞA | İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 [4-A YAŞLILIK AYLIĞI İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİ] | Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış | 02/08/2021 4:53 PM | İŞLEM YAPILDI. |
29013323 | 09/08/2021 | maaş bildirimi yapıldı. | İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 [4-A YAŞLILIK AYLIĞI İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİ] | Giden Evrak Kayıtlı | 09/08/2021 10:24 AM | maaş bildirimi yapıldı. |