Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bendekinde nasil bir sans eksik evraktan geri dondu hastaneden mr sonuclarini aldim hastanenin kuruluna teslim ettim vergi dairesine 3 haftada gonderdiler memur izindeymis. Evrak ayni gun ankara ya gitti ama bu defada bayram tatili girdi araya. Dun yine aradim ankara yi 3 hafta oldu son evrak gideli bu defada doktorlar izinde izin donemi dediler halen bekliyorum. 7 Haziranda ilk muracaat ve beklemeye devam

xfiles

Farih vergi dairesinde ki engelli biriminden alabiliyorsunuz ben ordan aldım. İş yeri için de şunu söyliyim bana alırken iş yerine gönderdik dediler ama iş yeri bize gelmedi dedi muhtemelen gelen mail lere değil de gereksiz postasına falan düşüyor o yüzden görmüyorlar.

Ben günlerdir arıyorum ulaşamıyorum siz hangi numaradan ulaşıp soruyorsunuz. Telefonları açan yok.

Arkadaşlar
İst fatih vergi dairesi engelli servisinin numarasını bilen var mı?
Veya dahili numarasını?

Benimki bugun onaylandi.yuzde 54 5 yil sureli olarak.ins herkesin en kisa zamanda sonuclanir

Firatttttt

Hayırlı olsun. Ben aradığımda doktorlar izinde dediler ama demek ki calisiyorlar. Siz nasil bilgi aldınız sms mi geldi. Bir de ne zaman muracaat etmistiniz

Merhaba, çok uzun zaman aradan sonra gruba dahil olarak paylaşımda bulunuyorum. Sürekli yazışmaları takip ediyordum. 2019 da kocaeli sekadan %42 oranında rapor almıştım ve 2019 ağustos da vergi indiriminden emekli olmuştum.
Hastalıklarım
Hipertansiyon Klas 2 %20
Kulak ameliyatı (Greft intakt) işitme kaybı %16
Lomber diskopati (belde 6 adet platin var) %14
Toplamda : Balthazarla %42 sürekli

Şimdi buraya kada herşey normal. Ancak, Sigorta bana bu ay başında kontrol muayenesi için yazı gönderdi. Yazıda tereddüt hasıl olmuştur yazıyor. Benim rapor aldığım dönemlerde kocaeli seka devlet hastanesinde sahte rapor soruşturması başlatılmış bu nedenle bu döneme gelen raporları sanırım incelemeye alıyorlar.

Benim için sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü ben raporu aldıktan sonra koroner arter hastalığı tanısıyla LDA damara stent takıldı. Ayrıca bir damar da kalp kası içinden geçtiği için kalp kası damarı %50 oranında baskıya maruz bırakıyor ve spazm oluşturuyor. Bir de Aort anevrizması var.

Bu süreçten sonra 5 adet raporlu ilaç kullanmaya başladım. (Ator 40mg, Beloc 50 mg, Opiral 75 mg, Ecoprin 100 mg, birde zanipres tansiyon ilacı)

Bu paylaşımıma istinaden birkaç bilgi rica edeceğim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

1-) Bu formda kolesterol için rapor alındığı bilgisini okumuştum kolestrole oran veriliyor mu? Kolestrole oran alan var mı?

2-) Kalp stend işlemi için hangi oran verilir?

Herkese geçmiş olsun...

Koşulsuz

Geçmiş için engelli oranları 2019 da güncellendi.kolestrol için oran veriliyor diye biliyorum engelli cetveline bakarak daha net bilgi sahibi olursun. En az %10 diye biliyorum

Bundan tam emin değilim herkese mi gönderildi bilmiyorum. Ancak bir arkadaşım sgk nın elinde (Kocaeli) kontrol muayenesi için buna benzer dosyalar olduğunu söyledi. Dediğim gibi tam bilmiyor ve teyit etmedim. Ancak bana gönderilen yazı bu şekilde yani tereddüt hasıl olduğu için kontrol muayenesine çağrıldığı yazıyor du.

@Koşulsuz herkemi gönderilmiş sadece belli kişilere mi

Kıvanç 74
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Kolesterol için dahiliye mi oran veriyor yoksa kardiyoloji mi?Tekrar teşekkür ederim.

06/07/2021 tarihinde İstanbulda Vergi dairesine evrakları vardim , 27/07/2021 tarihinde Ankaraya ulaşmış , bugün 0312-415-31-24 yada 22 nolu telefondan onay aşamasında olduğunu öğrendim. Sadece noroloji onayı kalmış ondan sonra istanbula göndereceğiz dediler.

Arkadaşlar bugün raporum onaylanmış. E-tebligat geldi. Emeklilik için SGK ya başvurmak için e-tebligat tanmı çıktı alacağız yoksa vergi dairesinden mi kağıt alacağız.

E tebligata gelen o dosyaların çıktısını al. Sgk ya götür..

Vergi dairesine gitmene gerek yok..

Ankaranın onaylaması ne kadar sürer bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

Ankaranın onaylaması ne kadar sürer bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

30 Mart'ta evraklarım Ankara'ya gönderildi. "30 Nisan'da sonuçlar işyerinize gönderildi (dereceye girdiniz)" diye bir bildirim eklendi sorgulama ekranına. Neredeyse 4 ay oldu, işyerine gelen herhangi bir belge yok. İstanbul Vergi Dairesi de telefonlara kesinlikle bakmıyor. Beklemedeyiz bakalım.

Nihayet dun ki kurulda benim raporda onaylanmis %47 suresiz olan raporum %45 ile 2 yil sureli onaylanmis. Ilk muracaat 7 haziran eksikevraktan donus 29 haziran eksik evrakin ankara ya gidisi 13 temmuz ve bugun itibarinile bu surec bitti. Simdi SGK sureci basliyor

1.5 yıllık uğraş dün raporumun Ankara'dan onaylandığını öğrendim bekleyen herkesin Allah yardımcısi olsun

Üst Alt