Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

22 Haziran'da raporu vergi dairesine verdim, dün sonuçlandı. işyerine de yazı gelmiş.

Cmrkmc

arkadaşım benim 2019 Eylül ayında yüzde 45 olarak almış olduğum rapora istinaden 2021 yılı Ocak ayında kendi isteğimle emekli oldum raporum süreli olduğu için 2021 Eylül ayında bitecek olduğu için temmuz ayında heyete tekrar girip yeniledim ve hastane SGK ya göndermiş raporu ..bu durumda emekli maaşım kesilmeden devam edermi ?son aldığım rapor süresiz olarak verildi
SelahattinYıldız

Moderatör tarafında düzenlendi:
O kadar bekle ugras ankara dan kuruldan rapor onaylandi. Bu defada sgk da hizmet birlestirme sorunu cikti karsima yaklasik 600 gun bag kur hizmetim var gecmiste ustelik iki ayri sehirde. Bir kac ay surer diyorlar. Yahu her sey bilgisayarda elektronik ortamda zaten. Bu nedir boyle.

15 Haziran'da %55 olan raporumu vergi dairesine verdim 22 Temmuzda işten çıkarıldım telefonla Ankara'dan aldığım Cevap bir doktorun onayladığı öteki doktorlardan onay beklediği memurun doktorların izinde olduğunu söylemesi. acaba işten cikarilmam vergi indirimi almama engel olurmu lütfen bilgisi olan cevap yazabilirmi

Kıvanç 74
Vergi indirimine sigortalı calışırken basvuru yapman yeterli.İşten cıkarılman vergi indirimi almana engel olmaz.
Adres işyerin olarak görünüyorsa sonuc iş yerine gelir. Ama sen sonucu vergi dairesinden de alabilirsin.

arkadaşım benim 2019 Eylül ayında yüzde 45 olarak almış olduğum rapora istinaden 2021 yılı Ocak ayında kendi isteğimle emekli oldum raporum süreli olduğu için 2021 Eylül ayında bitecek olduğu için temmuz ayında heyete tekrar girip yeniledim ve hastane SGK ya göndermiş raporu ..bu durumda emekli maaşım kesilmeden devam edermi ?son aldığım rapor süresiz olarak verildi Bilgisi olan cevap verebilirmi acaba

Cmrkmc SGK onaylarsa evet devam edecek, kesilse bile emeklilik onaylandıktan sonra toplu alırsınız
Dys evrak takip ekranından durumu takip edebilirsiniz

merhaba Ankaradan onaylanan rapor'un e-tebligatı işyerine kaç günde ulaşıyor ?

Bugün Ankaradan aynı oran % 57 ile onaylandığını öğrendim , İstanbul vergi daireside teyit etti , e-tebligatın işyerine gelmesi kaç gün sürer ?

Arkadaşlar alakasız bir soru olacak ama engelli vergi indirimi ile emekli olunca yaşlılık aylığı yazması normal mi? yada malüllük aylığı mı yazması gerekiyor?

Pegalife

Engelliden emekli oldu iseniz Yaşlılık yazar, genel tanımlama olarak Engelli Aylığı diye bir kalem yok.

Malulen emekli oldu iseniz bilemiyorum, o ekranı hic görmedim.

Bugün mesaj geldi gib'den ''işlemizniz sonuçlandı işyerine gönderildi (Dereceye girdiniz ) yazıyor. Darısı başınıza inşallah bir an önce gelir

Raporun 2 yıl süreli olması Emekliliğe engel değil sanırım ?

Eviss'te ''işleminiz sonuçlandı işyerine gönderildi (Dereceye girdiniz ) yazıyor. ancak henüz işyerine e-tebligat gelmedi , hemen gelmesi gerekmiyormu bilgisi olan varmı arkadaşlar.

26 Temmuz'da engelli emekliliği için almam gereken vergi indirim belgesi için verdiğim dosyanın akibetini sormak için bugün Ankara Vergi Dairesi'nin engelli masasına gittim.

Dosyam GİB'in Merkez Sağlık Kurulu'nda. 3 doktordan 1 tanesi onaylamış, diğer 2 doktorun onaylaması bekleniyormuş...

Raporum yeni tarz (e-devlet) buna rağmen tam 30 gün geçti henüz sonuçlan(a)madı...

Hala beklemedeyim...

sankara

Bende 15hazirandan beri bekliyorum aradığımda banada aynı cevabı verdiler diğer 2doktorun izinde olduğunu soylediler normalde 20gunde sonuclaniyomus yeni tıp raporlar

merhaba
Vergi indirim yazısı geldi 2 yıl süreli onaylamışlar emekli başvurusunda sorun olurmu ? yardım lütfen

yaslilik ayligi diye geciyor bende bugun verdim tahsis nomu aldim

CANBARTU
Benim sağlık raporum 2 yıllık ve vergi indirimim oda 2 yıllık emekli olalı 3-4 ay oldu.Allah'a şükür olsun.
Sende sorun yaşamazsın.Sgk'ya emeklilik için başvuran herkese hayırlı olsun.Maaşınız bereketli olsun :)

CANBARTU
Emekli olabilirsiniz fakat rapor süresinin bitmesine 3 ay kala tekrar yenileme başvurusu yapın aksi taktirde maaş kesilir

Son düzenleme:
merhaba ben bağkurdan emekli olucam 40 raporumvar günlerim falan tutuyor direk ssk gidicem bizdede yani bağkurdan emekli olucaklardada maliyeye başvurmaya gerek varmı

CANBARTU

Ben 4 aydır bekliyorum. 5. ay'a girdik bugün. 30.04.2021 tarihi itibariyle dereceye girmiştim. Telefonla da ulaşmak mümkün değil.

Neyse ki hak kaybımız yok. Artık geriye dönük talep edeceğiz yapacak bir şey yok.

Üst Alt