Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ferdigirgin

bana kalırsa kafana göre iş yapma baglı oldugun sgk ya bi basvur. oyle git. sonra sıkıntı yasarsın arkadas.bir de sen emeklisın. senin vergi indirimiyle işin bitti artık...ben böyle biliyorum. bilen arkadaşlar doğrusunu yazarsa daha iyi olur.

Kafama göre iş yapmıyorum zaten vergi indirimim 2 senelik ti zaten vergi dairesi yolladı beni hastaneye ama 15 gün sonrasına bile randevu yok şu an bide artık SGK ilgilenmiyor direk topu vergi dairesine atıyor yani herşey sil baştan yalnız sistemde gözüktüğü için SGK bin dediğine göre maasta bir sıkıntı olmaz

bende farkettim. eskisi kadar aktif kimse yok. pek yazan da olmuyo. inşallah herkes tüm işlemlerini kolaylıkla ve çabucak çözebilir

Merhaba

Sen kendin gidersen dikkate almazlar, SGK kontrol muayenesine çağırıyor. Hastaneye SGK sevk ediyor. İterse 1 sene sürsün fark etmiyor. Prosedür böyle.

Emekli olması birşeyi değiştirmez. Anında keserler maaşını. Benim maaşı kestiler, şimdi uğraşıyorum.

Merhaba,

Benim duruma çok benzer bir durum.
Kontrol muayenesi sonucunu raporumu vergi dairesine gönderdiler, uğraştırıyorlar beni.
Siz yönetmelik değişti demişsiniz, güncel olan hangisi.

Ferdigirgin

Selam arkadaş Emekli oldum 2 ci ayda bitiyor raporum kendimi gidip heyete girmem lazım yoksa SSK mı yazı gönderecek bize hastaneyi SSK mı belirliycek

Değerli Arkadaşlar;

26 Temmuz 2021 tarihinde VERGİ İNDİRİM BELGESİ için başvurum "58 gün sonra" 22 Eylül 2021 (yani bugün) sonuçlandı. Raporum yeni olmasına (e-devlet) rağmen 58 gün beklemiş oldum...

Vergi indirim belgesini alıp , engelli emekliliği için SGK'ya başvurumu da hemen bugün yaptım . SGK'daki memur "En az 2 ay beklersiniz" dedi. Umuyorum 2 ay beklemem.. Zira bekleyecek ekonomik gücüm ve sabrım kalmadı ...

Son düzenleme:
Mamimami75347534
Sürenin bitimine 3 ay kalınca SGK ya gidip hastaneye sevk yazısı alacaksın,gitmişkende rica edersin gitmek istediğin hastaneyi söylersin sanırım yardımcı olurlar,hastanede yeni rapor çıkınca benim bildiğim hastane onu SGK ya gönderecek,SGK ya yeni raporun gidince SGK iki yöntemden birini sana uygular:
1- Yeni raporun maaş değişikliği yapmıyorsa emekliliğin devam eder.
2- Maaş değişikliği yapıyorsa SGK seni hakem hastaneye gönderir.(Maaş değişikliği; rapor oranın, derecenin artması ve maaşın artması demek)

Bu işlemlerde vergi dairesi yok

Ben bu bilgiyi İstanbul da bir SGK dan gidip öğrendim,bendeki bilgi bu yönde,ama değişik SGK larda başka uygulamalar varsa onu bilemem

bu durumda olan var mı? İstanbul vergi ankaraya topu atıyor ankara ise istanbula ne yapmam gerekiyor sonuç alamıyorum. Mahkemeye mi gitmem gerekir yol gösterin arkadaşlar. ortada evraklarım yok gibi duruyor. Bir seneyi geçti

https://www.hizliresim.com/q66c0rr

34Recep eger 40 ın altında rapor sgk ya ulaşırsa o zaman kişi itiraz edecektir cünku maaşı kesilecektir o zaman hakem hastaneye yollar kişiyi

bbgugur
Yeni rapor 40 altı sgk ya ulaşırsa,sgk mı hakem hastaneye gönderir yoksa hasta itiraz ederde öyle mi hakem hastane olur,onu bilmiyorum,ben sgk ya uğrayınca bunu sormak aklıma gelmedi.Benim de 10 ay sonra kontrol muayenem var,bu işler nasıl oluyor şimdiden öğrenmeye çalışıyorum.

40 ın altinda olursa kişi itiraz ederse sgk saglik mudurluyune yazi gonderiyor o mudurluk hakem hastaneye yollar

Son düzenleme:
14.08.2021 tarihine evraklarımı Ankara maliye bizzat verdim. ankara evis çalışmadığı için süreci merakla bekledim çok uzun bir sürede sonucun çıkacağını düşünürken 24.09.2021 tarihinde gelen sms ile vergi dairesine gidip raporumu aldım yüzde 60 süresiz devlet hastane raporuna karşılık aynı şekilde süresiz yüzde 60 rapor verildi derece kısmında 2. derece yazıyor.

Merhaba, bugün bana bu SMS geldi. rapor numarali talebiniz sonucu olusturulan EVIS (Eriskin %40 ve Ustu) isleminiz tamamlanmistir. Bu SMS olumlu olumsuz herkese geliyor değilmi? Birde sonuç işyerine iletiliyormuş. Sonucu işyerim dışında başka nereden öğrenebilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Öcelikle çok şanslısınız mı diyeyim ama geçmiş olsun sizin adınıza sevindim. Vergi indirimine başvuralı 18 Ay'ı geçti ve hala cevap yok. Çok hılzı gelmiş.

Son düzenleme:
"İsleminiz tamamlanmistir" diye herkese gidiyor.. Olumlu/olumsuz, süreli , süresiz vb detayları raporu alınca görebilirsiniz. Ben İş yerinden değil Vergi dairesinden bizzat gidip aldım.

sa. arkadaşlar 2019 temmuz ayında yüzde 49 vergi indirimiyle 2 yıl süreli emekli oldum tekrar kontrol muayenesinde 3 yıl süreli yüzde 69 oran alarak 2021 9.ayın 23,ünde tekrar emekli oldum bu arada hastane raporumu sgk ya göndermemiş kadıköy sgk, yı aradım rapor numaramı ve tc mi vererek girişimi yaptı ankara vergi indirimi sakatlık birimine gerek olmadığını söyledi sizde e devletten raporunuzu takip edin bağlı bulunduğunuz sgk kurumuna rapor numaranızı verin işlemlerinizi bir anca bitirin maaşınız kesilmesin bilgilerinize sunarım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana herkese sağlıklı günler diliyorum

https://www.engelliler.biz/forum/sa...-oraninda-rapor-veriliyor-58.html#post2534389

artık uyku apnesinden %35 verilmiyormuş yanlış anlamadıysam Malulen emekli olmayacaklar gerekçe olarak da cpap cihazı kullanırken AHİ oranı 5 altına düşüyormuş
eğer 5 altına düşmez üstünde olursa malulen emekli olunabilicekmiş

benim gibi engeli emekli olup vergi indiriminden faydalanıp engelli emekli olanlar uyku apnesinden kotrol muayenesine giden var mı sağlık kurulunda sıkıntı yarattılar mı gerçi resmi gazetede dün yayınlanmış dediler ama bilmiyorum kafam çorba oldu

2 ci ayda bitiyor raporum kendimi gidip heyete girmem lazım yoksa SSK mı yazı gönderecek bize hastaneyi SSK mı belirliycek

Çalışmaya devam edenler için rapor bitmesine 3 ay kala vergi dairesine gidilip oradan hastaneye yeni rapor için sevk ediliyor fakat emekli olan kişiler için bağlı bulunduğunuz SGK ya gidiyorsunuz onların göndereceği hastaneden rapor yenileme işlemi yapıyorsunuz sonra hastane raporu sgk ya gönderiyor ve emekli maaşınız kesilmeden devam ediyor bilginize

Kontrol muayenesi yaptırdım. Önceki raporum 1 yıllıktı. Yeni raporum 5 yıllık çıktı.

vergi dairesinden indiirm nasıl alınıyor? ankara maliye yerine mi geçiyor?

Merhaba arkadaş lar a örnek olsun diye söylüyorum 49 sürekli ortopedik ENGELLİ yim.eski raporla 28-08-2020 de başvurdum emg eksik diyerek eksik evrak geri döndü 17-07-2021 de
O ara yeni sistem e imzalı rapor aldım hem emg yi hem yeni raporu verdim dosyaya eklettim yeni rapora göre sonuç verdiler
1 ay sonra rapor onaylandı süresiz hak kazandım.rapor oranla ayni
3. Derece 19 yıl 4240 tabloya göre emekli işlemleri baslaticam

5510 kanunu maddesi engelli için değil bilginize SGK soruldu

Yanlış bilgi. 2008 ekim sonrası işe başlayan mamurlar Engelli hatta malul olsalar da 5510 sayılı kanuna tabi olup 5434 sayılı kanuna tabi olanlara göre çok daha düşük emekli maaşı alacaklardır.

Kamu kurumlarında çalışan memur hatta amirlerin bir çoğu bilgisiz olup vatandaşları yanlış yönlendirebiliyor ve hatta bilgisizliğini savunacak kadar da cahil olabiliyor.

Misal dün vergi dairesindeki müdür yardımcısı vergi indirimi başvurusu yaparsan 5-6 aya gelir cevap dedi. Yeni sistemden haberi yok sanırım. Bahsettim ama yok öyle bir şey dedi. Ayrıca vergi indirimi sonuçlarının gelen değerlendirme yazısında "süreli" veya "süresiz" olarak mutlaka belirtildiğini söylüyor. Ben ona süresi varsa belirtilir yok ise "süresiz" ibaresi olmak zorunda değil desem de kabul etmedi bir türlü.

Üst Alt