Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Banada ankaradan zarf geldi işe ilk giris saglik raporu eksik denilmis onu nasil nerden ala bilecegim ben 2000 yilinda bir şirkette calismistim ve hatirlagim kadariyla o şirket bende saglik raporu istememisti istemis olsada vermis olsamda o sirket artik yok nasil yapacagim yani 2005 is cişimdan sonra o şirket bidaha goremedim. 2013 vergi mukelefi oldum ve halende devam ediyorum bana yardimci olacak birileri varmi bir yol gosterecek kimse varmi? Allah rizasi icin bilgisi olan bana yazssin

tarama dediğiniz şey ne oluyor. kağıt ortamında düzenlenen raporlar için mi. şuan bildiğim elektronik ortamda düzenleniyor ve otomatik sisteme düşüyor. vergi dairesine evrak götürmeye gerek kalmıyor.

Merhaba arkadaşlar 2020 senesinde yüzde 55 ile giden süresiz raporum yüzde 42 oranla kontrollü gelmişti hastalıklar ağır uyku apnesi ve ortopedik. 19 ekimde kontrol muayenesine girdim yine 55 Süresiz rapor çıktı Sgk ya gönderildi vergi indiriminin devamına karar verilmiş Sgk ya gidip sordum kontrol muayenesi nin olmadığı söylendi sevincimi paylaşmak istedim Allah herkezin hakkında ne hayırlısı ise onu versin. NOT. Uyku apnesi için tekrar yatış yaptırmadılar. 2020 mart ayında yapılmıştı selamlar

Yuzde 40 rapor

Evis sistemi uzerinden baktigimda 27.10.21 tarihinde ankaraya rapor gitmis.yuzde 40 oran aldim suresiz.boyun fitigi,kronik tansiyon ve kalp aout damar genislemesi ve ritim bozukluğu rahatsizlikkarim.bu oranla onaylanirmi birde ne kadar surede gelir izmir denim bu arada.yardimci olursaniz sevinirim

Son düzenleme:
işyerinden alınan çalışma belgesi ile hangi evrakları nereye yollayacağım , heryerde farklı yazıyor. işyerim adına ben yapacağım.

Vergi indirimi için 4 Ekimde yaptığım başvurunun takibini nasıl yapabilirim.Bursa için herhangi bir sistem yada sorgulama ekranı varmıdır?

hayırlı olsun,
sgk sizin istediğiniz hastaneye mi sevk ediyor

tşkl

Arkadaşlar Hayırlı akşamlar vergi indirimi 1 ay oldu gönderil Ankara'ya ne zaman gelir acaba yakın zamanda gelen oldu mu vergi indirimi

Merhabalar

Evet sonuçlandı... Emekli oldum...

Vergi indirim belgesini alır almaz SGK'ya 23 Eylül'de gidip emekli başvurusu işlemlerini tamamladım.

35 gün sonra, 28 Ekim günü SGK işlemleri tamamladı ve TAHSİS NUMARASI verdi.

30 Ekim günü ev adresime SGK'den birikmiş para ve aylık maaş (ek ödeme dahil) yazan bir kağıt geldi.

Bu arada e-devlet'te 4A emeklilik kısmı aktif oldu ve oraya bilgiler geldi.

2 Kasım günü bankadan birikmiş parayı çektim. 17 Kasım günü de aylık periyodik olarak maaşım yatacak.

Süreç bu şekilde tamamlandı.

Merhaba,
Engelli raporum süreli iken Vergi indirimim SÜRESİZ aldım.( emekli oldum)
Engelli raporumu YENİLEDİM oda SÜRESİZ oldu.
Yeniden vergi indirimine başvurmaya gerek varmı.

Comodor

Çalışan emekli iseniz, işyeri çalışma maaşınız üzerinden gelir vergisi ödüyorsunuz. Bu vergiler için indirim hakkınız var. Yeni raporla, işyerinden çalıştığınızı gösteren bildirge, son ayin SGK bildirgesi ile vergi dairesine başvuru yapın. Önceden dosyanız olduğunu belirtin. Süreç emekli olmadan önceki ile aynı. Çıkan sonuç işyerine gelir. işyeri maaşına ek 100-200 TL ekstra para yatar. Ben tekrar başvurdum.

interaktif vergi dairesi sitesinde ,dilekçelerim kısmına tıkladıgımda,dilekçemi görüntüle dediğimde bütün evraklarım çıkıyor,sorgula diyorum işleminiz sonlandı yazıyor,bu ne demek

interaktif vergi dairesi sitesinde ,dilekçelerim kısmına tıkladıgımda,dilekçemi görüntüle dediğimde bütün evraklarım çıkıyor,sorgula diyorum işleminiz sonlandı yazıyor,bu ne demek

hayır ankaraya gıttımı gıtmedımı onuda bılmıyozkı telı acanda yok mesafede uzak karşıda.

Güney76

Aynı işyerinde devam ediyorum, başka bir yere geçmedim
Zaten süresiz indirimim var tekrar başvurmaya gerek yok sanırım

Son düzenleme:
Arkadaşlar 15-09-2021 tarihinde hastaneye başvurum 14-10-2021 tarihinde bakanlığa gönderildi ve sonuç %60 ile giden raporum aynı oranla bugün 2 yıllık olarak sonuçlandı emekliliğe devam ediyorum.

Ankaradan bugunlerden onayi gelen varmı.ne kadar surede geliyor yardimci olurmusunuz

kontrol muayenem geldi tekrar üç yıllık rapor aldım artık ankaraya gitmiyormuş sgk dedi üç yıl sonra tekrar rapor alıcam

2020 yılında Ocak ayında rapor aldım sonuç 10 ayda gelmişti şimdi ne kadar zamanda geliyor. Arkadaşlar yakında yeniden müracaat edecek. Teşekkür ederim

Sn yetkili arkadaşlar ben %47gorme engelli yim 17/05/2021 tarihinde raporun ankarada gözüküyor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyor evis 6ay oldu bu cevap bı türlü gelmedi nasi bı iş bu raporun nasıl cikacagida belli değil 4080 gün pirimi doldurdum 18 yıl deneyime emekli olmak için vergi indirimi gerekiyormuş nasi bı ülkede yaşıyor engeliye bı engel daha çıkarıyorlar nasi bı iş kısacası bana İstanbul vergi dairesi 3 ay sonra sonucun gelir dediler bişey yok 6 ay oldu bana bı yardımcı olursaniz sevinirim nasıl bı yol izlemem gerekiyor teşekkür ederim

Arkadaşlar selam. Herkesin dualari temennileri kabul olsun. Birsey soracağım...
Banada o ototmk sms geldi. İşleminiz tamamlanmıştir diye. Buradan sonrasini avrupa yakasindaki engelli v.d birimindenmi takip edebilirim yoksa sirketimin bağlı oldugu v.d. denmi ?
Birde işten çıksam sorun olurmu. ( Günüm fazlasiyla yeterli ) Cepten ödüyorumda çok yoruyor şu şartlarda

ilk başvuru yaptığınız vergi dairesi hangisi ise ordan takibi yapılması gerekiyor.
hayırlısı olsun.
bide ben bir şey sorsam, ankaraya evrak gittikten ne kadar sonra mesaj geldi.

Merhabalar dün itibari ile annem için emekli olur yazısı çıktı. Yaşlılık aylığı olarak yazmakta. Bu tutar ne kadar acaba bilen var mı?

29.09 da evragim gönderildi
15 11de cevap geldi.45 gunde yani.hatta e tebligat oldugu icin ayni gün is yerimede ulaşti.

askaratoprak
45 gunde cözuldü. Ben bi sure bagkurlu olduğum icin problem cikti ama raporum onaylanmiş. Er yada gec emekli edecekler.

GIB'den gelen mesaj

Arkadaşlar vergi dairesinden, %40 üstü erişkin EVİS işleminiz tamamlanmıştır.diye bir mesaj aldım bu ne anlama geliyor bilgilendirirseniz sevinirim.tesekkürler

engelli rapor onayı ankaradan geliş süresi.

Ankaradan bugunlerden onayi gelen varmı.ne kadar surede geliyor yardimci olurmusunuz.

Üst Alt