Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ameliyat bir tür tedavi yolu elbette ancak sonuçta organ kaybi mevcut ve ameliyat yeni yapıldı. Yani uzun yıllar da geçmedi sonuçta üzerinden.. Bu arada raporum da süreğen (kronik) ibaresi ile verildi devlet hastanesinden.
Ben burada asıl devletin iki kurumunun kendi içinde böyle ters düşmesini anlamlandıramıyorum...

amaç artık engelli raporu vermemek , zorlamak , insanları caydırmak , 1 yıllık ve 3 yıllık vererek bezdirmek .ben pişman oldum.sürekli raporu olan vergi indirim hakkını da sürekli olan ve burayı okuyan lütfen bu dönemde şu içinde oldupğumuz dönemde rapor yenilemesinler beklesinler. adaletin geleceği dönem , bizi insan yerine koyup hakkımızı verecekleri dönem inşallah geliyor. kolunu kaybetmiş insana 2 yıllık verildiğini okudum ya bu forumda ...başka yoruma gerek yok.

bu arada https://eviss.ivdb.gov.tr/index.php tc girdikten sonra dosya numarası denilen yere girdiğim numarayı kabul etmiyor sistem hata da vermiyor ama sonuç yok

cun0nline
olmadı

Selocan123
Onu kimse anlamlandıramıyor zaten.Merkez sağlık kuruluna gelen raporlar üzerinden istenildiği gibi oynama yetkisi verilmiş o yüzdendirki zamanını doldurup raporunu yenilemek.Benim ilk raporumu 59dan 32ye,ikinci raporumuda 55den 42ye düşürdüler.Sürekli ve kronik olmasına rağmen,itiraz ettik böyle uygun görüldü cevabı geliyor, o yüzden sabır edip raporunuzun ve vergi indiriminizin sürekliye dönmesini bekliyeceksiniz...

@Umityalcin heyetin karşısına mı çıktınız ona göre mi sürekliye döndü? ben de iki sene sonra aynı eziyeti çekeceğim

hanifeaydin

Rapor alırken çıkıyosun zaten heyete Ankarada sen kimseyi,kimse seni görmüyor zaten, yazılanlara,tetkiklere, birde oranlara bakarak değerlendirme yapıyorlar.İlaç raporu,mr,eeg,usg vs elinizde ne varsa hepsini tarattırın raporunuzu yenileyip gönderdiğinizde...

benle aynı tarihte ankaraya giden raporlar onaylanıp dönüyor,benim rapordan ses yok 1 ay doldu.ankara telefonları cevap vermiyor,izmir vergi dairesi cevap vermiyor.izmir vergi dairesine direk gitsem zaten cevap vermezler.evis sisteme zaten geç düşüyormuş.nerden nasıl bilgi alcam delircem bir cevap alıp takip yapabilceğimiz bir mecra yok.

Kardeşler 1 ay oldu neden gelmedi demeyin.10ay beklendiği zamanlar oldu hatta 1sene bekleyen bile gördüm .bunada şükür.ben 10ay bekledim red cevabı geldi 2019 kasım ayında ilk muracatım.bu son 3 oluyor.nerdeyse normal emekliliğim geldi.yapabilecek hicbirsey yok.cimere yazıldı.tv kanallarına ulaşıldı imzalar toplanıldı.akıla gelecek hersey yapıldı gecen sene.sonuc bekleyeceksin diyorlar.

hayır demek istedğim ben hastanede bile heyete çıkmadım doktorları elimdeki evraklarla gezdim .sonra raporu aldım. eğer sürekli rapor için heyete çıkacağım diye diretmek gerekirse onu yapayım 2 sene sonra yaşarsam.

Muratdervisoglu

Benim hastalığım kalıtsal kan hemofili yani tedavisi yok doğuştan ama nasıl bir mantıksa banada 5 yıl süreli rapor verdiler ama vergi indirimini süresiz verdiler şimdi ben emekli olurken tekrar rapormu çıkaracağım anlamadım

ercan 34

Vergi indirimi sürekli ise emeklilikte sürekli olur.
Raporda yazan degil, vergi dairesinin verdiği asıldır.
Sizinki gerçekten garip, normalde tam tersi olur.
Heyet sürekli verir, vergi dairesi süreliye çevirir.
Şanslısınız..

Vergi dairesine basvurdugum 51 oranında süresiz raporum 1 ay içinde aynı şekilde onaylanmıştır.. darısı herkesin başına.. gib indirdikten sonra sorguladan işleminiz sonlanmistir mesajını gördükten sonra beklemeden başvurduğunuz vergi dairesine sorun bence boşuna beklemesiniz..

Serkan071 hayırlı olsun darısı başıma ...bıktım ben de böyle ikili kanunlardan yeter yani bezdirme politikası

hanifeaydin

Hayır heyete girmediyseniz muayene olurken doktora detaylıca yazdırın,hastalığınız durumunu,tetkik sonuçlarını,kullandığınız ilaçları herşeyi net yazarsa doktor sonuçta ona göre net çıkar.Bazı hastalıkları süreli veriyorlar sonradan sürekliye çeviriyorlar.

Hayır heyete girmediyseniz muayene olurken doktora detaylıca yazdırın,hastalığınız durumunu,tetkik sonuçlarını,kullandığınız ilaçları herşeyi net yazarsa doktor sonuçta ona göre net çıkar.Bazı hastalıkları süreli veriyorlar sonradan sürekliye çeviriyorlar.

aynen yaptım sırt çantamla tüm tetsler çekimler götürdüm tek tek gösterdim .kanserim ve bir ton başka sorun var genetik ve kemo nedenli.ve bunlar iyileşmiyor tedavisi olsa gider yaptırırım kübaya bile gidecektim sen uygun değilsin 4.evresin dediler.yani varda tedavi iyileşeceğim diye mi devletim bana 2 yıl veriyor tedavi mi bulundu da benden kanserlilerden saklanıyor olay ne ? tüm doktorlara anlattım biz senin tarafındayız ama kurallar böyle dendi bakıyorum öyle bir kural yok.tüm toraks kanserli kitle dolu eeeeeee şifa yok nerde????? nedne süreli????? cevap yok ....kendi iç yazışmalarında anladığım süreli verin yollayın deniliyor bence.

ayrıca demin işleminiz sonlamıştır yazıyor gib de aradım büyük mükelleflerin çoğu o ekranda çıkmazmış o sisteme dahil edilmemiş sadece telefonla arayabilirsiniz öğrenmek için dediler bir de 2 ay beklemelisin dediler.

hanifeaydin

Çok geçmiş olsun kim neye,neden bu şekilde kararlar veriyor kimse bilmiyor tek bildiğimiz yılgınlık yaratmak çoğunada pes ettirmek.Sizin durum ciddi sıkmayın canınızı 2 yıl sonunda zaten sürekliye dönecektir.Vergi indiriminiz henüz sonuçlanmamış onu anladım,raporun süreli olması birşeyi değiştirmez indiriminizin sürekli geleceğinden kuşkunuz olmasın.Ne gelirse gelsin emekliliğe hak kazandıysanız olun emeklinizi....

Arkadaşlar, ayrica lutfen dikkat edin !
Aralık 2021 mi, ocak 2022 mi emekliliğe başvurmak lazim.
Hem maaş orani hem kidem tazminatı bakımından sanki ocak 2022 görünüyor. Tam netleşmesi zam görüşmelerine istinaden olacak.
Aralikta emeklilik dilekçesi verecek olanlar bence 1 ocak i beklesin...
Hiç olmadı bir sosyal güvenlik uzmanına sorsun...
Maaşınızi ve kidem tazminatınizi etkileyecek bir konu, aman dikkat...

merhaba herkese demin sms geldi sonuçlandı diye aradım büyük mükellefleri şaşırdım hatta telefonda geçen cuma bayan 2 ay ancak sonuçlanır demişti.16.11.2021 de başvuru yaptım.Bugün sonuçlandı .Raporda ne yazıyorsa %96 ve 2 yıl süreli olarak onay verilmiş işyerime de yollanmış.yani 14 günde sonuçlandı ek evrak rapor vs talep edilmedi.Bilgilerinize yer ataşehir büyük mükellefler önce netten başvuru yaptım sonra evrakları aynı gün teslim ettim gidip evime çok yakın.
telefonda emekli olabilirsiniz ama 2 yıl sonunda sgk rapor isteyecek bilginize dediler.Amacım çalışabildiğim kadar çalışmak emeklilik bu dönemde mümkün değil maddi açıdan.hukuki yaptırım olur nedne bildirmediniz diye çekindiğim için yolladım maliyeye.2 yıl sonra umarım daha adil , tarafsız , insani , engelliyi bezdirmeyen bir sistem ile yeni raporumu sürekli alırım.Ya da kanserin çaresi bulunur denek olarak çok yere başvuru yaptım ilaç denemeleri için belki de iyileşir şifa bulurum :)
Muratdervisoglu
engelliler günü nedeni ile bir olumlu haber mi var , daha avantajlı mı olunacak?

Neredeyse 1 hafta olacak, bogaici kurumlar vd hala tebligat duzenleyemedi.
Ben hala beklemedeyim, Allah'tan yılbaşından sonra işlemlere başlayacağım.
14 günde onaylanan arkadaş herhalde rekor kırdı...
Helal olsun...

merhaba yok emeklilik talep etmeyeceğim dediğim gibi maddi anlamda tedaviler beni çok zorlar .ve parasız bu lanet hastalıkla olmuyor olamıyor.
muratdevrisoglu ben de çok şaşırdım sanırım netten başvuru ve direk 1 saat evrakları teslim ettiğim için oldu .ek rapor tetkik vs istenmedi e nabızda her doktor ziyaretim mevcut yaklaşık 2 sene hastane yatışım var . yani aldım vergi indirimi tamam ama neye yaradı :( keşke sürekli olsaydı .4 .evre metastaz olduğu için belki de bilemiyorum.

hanifeaydin
Atladiginiz bir nokta var sanirim.
Emekli olup aynı is yerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Emekli maaşı ek bir gelir olur.
Ben firmama soyledim, bizim için sorun yok dediler. Sadece cikis tekrar giriş yapacaklar.
Bence firmanızla konusun, Emekli olup çalışmaya devam edin...

Merahaba arkadaşlar bir sorum olucak vergi indirimine başvurdum eviss ten falan dosyam çıkmıyor gib sayfasında ise birkaç gün dosya numaram falan görünüyordu şuan baktığımda işlem sonuçlandı yazıyor bu nedemek oluyor

çok şükür 34 günde onayım geldi. gittiği gibi onaylanmış.
hayırlısı ile iş yerine yazıyı beklicem artık sonrasında emeklileğe başvurumu yapıcam.bekleyen uğraş veren tüm arkadaşlara hayırlısı ile biran önce sonuçlanmayı nasip etsin.

merhaba arkadaşlar bende işlemlerimi başlattım tüm doktorları dolaşarak heyete girdim heyet raporum hastaneden vergi dairesine gönderildi eviste bilgiler görünüyor bakanlığın onaylaması ne kadar sürecek bana geri ne zaman gelir acaba bilgisi olan varsa yorumn yapabilirmi

oran olarak hastane %54 vermiş %47ye indirmiş yani süresiz %47 aldım.

BAŞVURU DURUMUNUZ
23.11.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
29.09.2021 Hastaneden rapor bekleniyor

Merhaba arkadaşlar 2 yıllık engelli raporu ve 2 yıllık vergi indirimi aldım emekli oldum
kontrol için sağlık kuruluna gireceğim zaman uyku apnesi için tekrar yatış isterler mi
bununla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar var mı bi zamet bilgilendirme yapabilirler mi
teşekkür ederim

Merhaba

Evis den talebiniz sonucu oluşturulan Evis( Erişken %40 ve Üstü ) ilemlemleriniz tamamlanmıştır. Mesaj geldi. Evis de hala raporunuz bakanlığa gönderildi yazıyor.

Bu ne anlama geliyor. Sonucu nasıl öğreniriz

Üst Alt