Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Zutcu baglı oldugun vergi dairesini ara yada gidip öğren başka yolu yok.değişik bir sistem bu.mesajla sonuclandı diyor ama sonucu söylemiyor cok garip 2 defa banada geldi mesaj .aradım öğrendim .

Engelli vergi dairesi mi yoksa Kendi bağlı olduğum vergi dairesi mi?

tşkler

Eskilerden kimler var .en eski benmiyim.benim gibi bahtsız talihsiz varmı.
Zutcu
En yakındaki hangisiyse.istersen engelliyide arayabilirsin

bir konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi.
yüzde 40 raporum onayladı izmir vergi dairesinde daha bekletiliyor mesaj gelmesini bekliyom evraklarımı alıp sgk emekli başvurusu yapıcam.
ama bugun bir şey duydum sgk ya emekli başvurusu yapıldığında sgk sağlık kuruluda raporları inceliyor ve puanda düşüş yapabiliyormuş sonuçta emekli olamıyorsun.ankaradan onaylandınmı emeklilik şartların tamam ise başvurunu yapıp emekli olabiliyorsun diye biliyordum. doğrumu bu arkadaşlar tekrardan birde sgk sağlık kurulunun raporu onaylaması gerekiyor.

askaratoprak

Yok öyle birsey inanma kardesim. Ankara merkez sağlık kurulu vergi indirimini onaylayıp verdiyse başka kimse değiştiremez. SGK sağlık kurulu sadece kontrol muayenelerinde aktif oluyor. Ve onlar sadece malülen emeklilerle ilgili kararları verebiliyorlar.

Kimler neyi düşünerek bu tür şeyleri söylüyor ben anlamıyorum engelli insanların duyguları ile oynuyorlar. Hele ki zaten vurmuş felek. Bir de insan soyu karıştırıyor garibin kafasını. Verin bana yetkiyi hepsinin kellesini alayım

Talihsiz50
çok teşekkür ederim.birden canım sıkıldı bu duyumlardan. 170 i aradım içim rahatlasın diye onlarda net bişey söylemedi.incelenir falan diyince iyice moralim bozuldu.cevabınla bir nebze rahatladım .

Şükürler olsun tebligat bugun gelmis. Mesajda geldi vergi dairesinden. 6 ekimde başlayan serüven 6 aralikta sonuçlandı. Tam 2 ay başlama ve bitiş.
Darisi diger arkadaşların başına. Simdi 1 yil bekleyen arkadaşları hatırlayınca ne kadar şanslıyiz diyorum.
Tum arkadaşlara bol şanslar ve sağlıklı günler...

Hayırlı olsun.

Benim de 03 Kasım da hastane randevusu ile başlayan sürecim bugün e tebligatın iş yerine gelmesi ile sonuçlanmıştır. Bütün işlemler 1 ayda tamamlandı. Bekleyen tüm arkadaşlarımız için her şey gönlünce olur inşallah.

12 Temmuzda başvurdum. Hala kurula girmemiş nasıl oluyorsa..
Bu ay sonuna kadar gelir diyorlar vergi dairesinden bakalım bekliyoruz..

merhaba arkadaşlar rapor sonucum çıktı şirkete haberde geldi

13.12.2021 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
23.11.2021 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
29.09.2021 Hastaneden rapor bekleniyor

şimdi asıl soru hemenmi başvurayım yoksa yeni yılımı beklesem bağlanma oranları ne olur bilgisi olan varmıdır

şimdi şoyle bi durum var benımde doldu vergı ındırımınıde yenı aldım ,ben yılbasını beklıyorum cunku benım prımler tavandan yatıyor ve yılbasında kıdem tazmınat rakamları guncellenecek ve her yıla ortalama 1000 lira fark alıcam su anda 8 bın kusur ocakta 9 bın kusur olması beklenıyor ve olurda,oyuzden ben yılbasını beklıyorum senınde boyle bı durumun varsa bence sende bekleyebılırsın

anladım benim bürüt 9855tl ben ne yapmalıyım bekleyeyimmi açıkcası bazı kaynaklar beklememi söyledi

ysebem

Emekli maaşında bu yıl yâda gelecek yıl emekli olsanız fark olmaz sonuçta hertürlü zammı alacaksınız ama kıdem tazminatı etkiler oyuzden ocak ayında çıkış verirseniz daha avantajlı olursunuz
Saygılar

Selam arkadaşlar ben kontrol mayenası oldum sgk ya göndereceğiz dediler bana bilgi vermediler kurulda nasıl öyreneceyim kaç puan verdiklerini. Bana bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum

enabıza düşüyor rapor ordan bakın ben öyle yaptım hatta çıktısını alıp hemen faturalara uygulayın telefon net ikisinide yaptım işyerinede verdim indirimi yansıttılar.

Merhaba bende 27.12.2021 yolladım raporumu 12.12.2021 de sonu. Geldi 70 süresiz emekliliğe başvuracak sitede okadar çok okudum ki sonradan muyene ye cagirildim yazısını korkuyorum bir taraftanda emekli olmaya

Arkadaslar 2 red ten sonra onay geldi.01.12.2021 rapor gönderildi.Ankara ya ulaştım onaylandı denildi.Bekleyenlere Allah sabır versin. 5 yıllık raporum.

Talihsiz50

Gözünüz aydın olsun İnşAllah.

Hayırlısı ile İnşAllah emekli maaşınıza yakın bir sürede kavuşursunuz.

Rabbimden dilerim ki İnşAllah huzur,sağlık ve mutluluk hayatınızdan eksik olmasın.

Saygılar.

Talihsiz50 hele sukur yaaaa sonunda geldıı hayrılıolsun serkan abi Allah sağlıklı yedirsin

süresizmı onaylandı?? 5 yıllık raporun?

Bilgi Hazinedir
Allah razı olsun.Cok tesekkur ederim.bitti bu iş 2023 te normal emekliydim bakalım neler olacak.

Bilgi hazinedir ne yapayım şimdimi yılbaşından sonramı sgk basvurayım.ne dersin.çalışmıyorum.2 senedir calısamıyorum. Maaş neye göre hesaplanır zam falan ne bileyim söyle birseyler işte😃😃😃🤭
crissangel
5 yıl onaylanmış.sıkıntı değil.tesekkür ederim. Allah razı olsun.senin durum ne 10 ay beklemiştik hatırlarsınız bu sefer 20 günde geldi😁😁

Talihsiz50

Yakın zamanda haberlerde duyduğunuz üzere emekli maaşlarına bu döneme özel ek zam yapılacağı bilgisi mevcuttur.Genel uygulamalara göre bugünden bile emeklilik başvurusunda bulunduğunuz durumda yapılacak her zam size verilir yani normal şartlarda zamdan önce veya zamdan sonra başvurduğunuz durumda herhangi bir kayıp yaşamazsınız.

Haberlerde yapılacağı söylediği ek zamlar bekleyebilir yada hemen emekli başvurusunda bulunabilirsiniz.Burada yaşanan tek fark yılbaşından önce emekli maaşı başvurusunda bulunduğunuzda biten yıla ayı refah payı emekli maaşına yanstılımıyor.Ancak emekli maaşına Ocak ayında başvurup ilk maaşı hakedişi Şubat ayı olacak şekilde emekli maaşı başvurusunda yeni yılla beraber tüm zamların yanında biten yılın refah payıda eklenir.

Bu sene bu konuda fayda %3-5 ekstra fayda getirebilir.Burada karar tamamen size ait.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Anladım cok tesekkur ederim.Allah razı olsun.bana cok yardımcı oldun 2 senedir sagolasın. 8432 günüm var 2 senedir calışmadım.sanırım yılbasından sonra basvuracagım.sen olsan ne yapardın.100 tl bile benim gibiler için cok degerli.

@Talihsiz50 aynen oyle abı ben 15ay bekledım sukurku sonunda hakkımızı aldıkk ben dılekce vermedım tabıkı prımım eksık 5ay kaldı dolmasına ınşallah herkez için hayırlıolur yenıgelen arkadaslaraada hayırlıolsun..

Üst Alt