Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba kardeşlerim sizlere kafamda soru işareti bırakan bir sorum olacak...
Benim arkadaşımın gözünde rahatsızlığı var %42 süreklidir raporu var rapor yılı 2017 Haziran ayi emeklilik şartları doldu vergi indirimi yine 2017 yılında alınmış emeklilik için tekrar rapor almak gerekirmi yoksa rapor ve vergi indirim yazısıyla emeklilik başvurusu yapabilirim teşekkürler
rilkay

Yazı (vergi indirimi) son çalıştığın işyerine mail ile yollanıyor onu alıp SSK vermen gerekir eksik evraktan beklersin daha sonra yine onu SGK götürmen gerekiyor çalışmadan da o yazıya ( vergi indirimine) basvuramassin zaten işyerinin muhasebe yada personel müdürlüğü gelmiştir yada vergi dairesi engelli servisine gidip rica et o belgeyi vergi indirimiyle emekli olmak icin SGK vermen gerekir hayırlı olsun

vergi indirimi de süresizse bir daha rapor çıkarmasına gerek yok rapor ve vergi indirimi yazısı ile bağlı olduğu sgk ya başvurup hemen emekli olabilir
Hayrettincezayir

Selam,
Vergi İndirim başvurum %68 süresiz şekilde 31.01.2022 Pazartesi onaylanmış. Ankara’yı aradım ve telefon ile bilgi verdiler. Bende başvuru yaptığım Vergi Dairesine gittim, ancak ben buradan böyle bir şey görmüyorum dedi yetkili kişi.
Bana gelecek yazı ne zaman sisteme yansır. Ben bunu nereden öğreneceğim?Bilen biri var ise bana yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler

Burhan 73 merhaba. 1 gün içerisinde yansıması gerekir. Ankara vergi dairesinde raporunuz 31 ocakta çıktı ise eğer 1 gün sonra ilçenizdeki vergi dairesine düşmesi gerekir posta yolu değil elektronik ortamda gönderiliyor vergi indirim dilekçe ve sonuçları.

deasn12 Merhaba

Dün gittim vergi dairesine , gözükmüyor dedi. Ankara Gib’teki hanımefendi onaylanmış diyor. Mesaj gönderimi yapılmış diyor. Ama mesaj’ta gelmedi. Nereyi aramalıyım acaba ?

Yanlışlık olmasın diye söylüyorum engelli kısmına müracaat edip sordunuz değilmiş ? Orası yok diyorsa ankaradan çıkmamıştır çünkü işyerine mail olarak gelir engelli servisinde ekrandan görmesi gerekir

Burhan 73 merhaba. Ankara vergi dairesi tarafından onaylandı ise 1 gün sonra başvuru yaptığınız engelli vergi indirim vergi dairesi bölümünde gözükmesi gerekir. Örnek olarak 27.01.2022 tarihinde ankara vergi dairesi beni aradı raporunuz onaylandı işleminiz tamamlanmıştır diye. Bende 1 gün sonra başvuru yaptığım vergi dairesi bölümüne gidip sordum onlarda hemen raporun çıktısını kaşe imza yaparak teslim ettiler. Siz yine ankara'ya sormadan önce dilekçe verdiğiniz vergi dairesine tekrar sorun.

Merhaba
Bende Aralık 2021 de başvurdum ama henüz gelmedi. Ankaradan henüz gelmedi diyorlar. Nasıl bir yol izlemem lazım. Ankara merkez sağlık kurulu numarası varmıdır. Ulaşabileceğim . Bir kaç tane numara var ana onları kimse açmıyor

Şimdiden teşekkürler

Burhan bey Ankara hangi numarayı aradınız. Mümkünse söyleyebilirmisiniz. Bir kaç numara var arıyorum ama onları açan yok.
Yardımcı olursanız sevinirim

ishak1641 Merhaba,
Aradığım numara 0 (312) 415 30 80. Bazen açan olmuyor, ama sık olarak ara. Mutlaka açan olacaktır. Yardımcı oluyorlar. TC kimlik no’nu verdiğin zaman sonuç ne aşamada söylüyorlar. Allah yardımcın olsun. İnşallah emekli olursun 🙏

7.02.2022 tarihi ile işyerime vergi indirimi yazısı letildi,işyerimin uygun gördüğü tarihte sgk'ya dilekçemi vereceğim.

Merhaba bende bişey sormak istiyorum

benim geçen seneki raporum 1 yıllık %49 idi. Bwyin cerrahı 11 dajiliye 10 göğüs hastalıkları 20 pisiliyatri 20 toplam 49 puan. 9 ay önce emekli oldum. Raporun süresini uzatmsk için yeniden kurula girdim. Psikiyatriyi çıkartıp yerine yemi hastalığım olan iltihaplı eklem romatizmasına 9 puan verdiler. 42 puan süresiz. Emekli olduğum kurum yeni raporu ankaraya gönderdi. Ankarada hakem hastanesine sevk etmiş kocaelide yaşıyorum. Raporlarımı seka devletden almıştım şimdi hakem hastanesi olarak derince araştırma hastanesine sevk ediyorlarmış.gönderilen yazı kurumuma ulaşmamış. Yazıda sadece teni hastalık için mi yoksa tüm hastalıklar için mi sevk edilfiğini bilmiyorum. Ben ankarayı arayarak öğrendim.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı acil yardımlarınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaslar vergi onayım cıktı ankara hangi nodan ulasabilirim

İpoş Ankara vergi dairesi için 0 (312) 415 30 80 nolu telefonu arayarak bilgi alabilir son durumu sorabilirsiniz.

Mrb. Engelli öğretmenim. Vergi indirimi alıp almadığımi nasıl anlayabiliriz

noz88b Ankara vergi dairesi için 0 (312) 415 30 80 nolu telefonu arayarak bilgi alabilir son durumu sorabilirsiniz.

Hasan038 merhaba. 2022 yılında bütün işlemler elektronik ortam üzerinden yapıldığı için fazla sürmüyor artık. İlçemde bulunan defterdarlık Ankara vergi dairesine dilekçemi 04.01.2022 tarihinde elektronik ortam üzerinden gönderdi 27.01.2022 23 günde onaylandı. İlçemde bulunan defterdarlığa giderek vergi indirim belgesini teslim aldım.

Son düzenleme:
%40 göğüsten aldım da tip1 diyabete ne verdiler haberim yok. Ona da 40 verilerse %64 raporum olacak. Beklemedeyim...

Kontrol muayenesi için en erken ne zaman randevu alabiliriz SSK dan gelen yazıda en az 3 ay diyor
birde kendimiz randevu alıyoruz sağlık kurulundan di mi
ssk sadece bizim aldığımız randevuya bakıp oraya sevk yazısı veriyor

Merhaba, banada Temmuz ayında kontrol muayenesi için yazı gönderdi SGK gönderdiği yazıda sevk edilen kontrol muayenesinin olacağı hastane de yazar. Siz direk o hastane sağlık kurulu sekreterliğine gidin onlar size randevu tarihini verecekler. Ben bu şekilde yaptım SGK nın yazısıyla raporun istendiği hastaneye giderek gün almıştım.
Sizden bu şekilde yapabilirsiniz.

Sgk

@Koşulsuz merhaba emekli olduktan sonra İlk defa mı kontrol muayenesi istediler. Bide bu raporu sadece SGK ya mı veriyoruz yoksa yine Ankara ya mı gidiyor

Koşulsuz merhaba emekli olduktan sonra İlk defa mı kontrol muayenesi istediler. Bide bu raporu sadece SGK ya mı veriyoruz yoksa yine Ankara ya mı gidiyor

Merhaba,
Evet Emekli olduktan sonra ilk defa kontrol muayenesine girdim. İlk raporum ve vergi indirimim de süresiz di. Son almış olduğum rapor %58 geldi. İlk rapor %42. İki rapor arasında eklenen rahatsızlıklar oldu. Bu nedenle son raporda oranda yükselme var. Eğer vergi indiriminiz süreli ise yeniden gelirler dairesi başkanlığı merkez sağlık kuruluna yeni baştan vergi indirimi alıyor muş gibi raporunuzu yollayacaksınız. Ancak vergi indiriminiz süresiz se tekrar ankaraya göndermeniz gerek yok. Raporunuz sonuçlandığında e nabız yada e devlet üzerinden çıktısını alın ve ilgili sigortaya raporunuzu elden verebilirsiniz. Yani hastanenin bizzat göndermesini beklemeyin. Ben dediğim gibi yaptım rapor çıktısını alarak sigortaya elden teslim ettim.

Sağlıklı olmanız dileğiyle istediğiniz oranı almanızı temenni ederim

Bol şanslar :)

Koşulsuz

Merhaba kontrol muyenesi verildimi sgk mı çağırdı.İlk rapor tarihiniz ne zamandı yani ne zaman emekli oldunuz bilgi verirseniz bizlerde öğrenmiş,bilgilenmiş oluruz.

Raporlarım süresiz di yani kontrol muayenem yoktu. SGK çağırdı kontrol muayenesine. Raporum 2019 tarihli ve ağustos 2019 da Emekli oldum. Tam 2 yıl sonra kontrol muayenesine çağrıldım.

Üst Alt