Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Koşulsuz

Teşekkür ederim cevabın için.Rapor almaya sebeb hastalığın nedir? Hangi il ve hastane hangisi arkadaşım.Anlamak istediğim neden şüphe duymuşta çağırdı

Umityalcin

Hastalıklar kronik yani düzelme ihtimali olmayan rahatsızlıklar. İlk raporumda tansiyona bağlı LVH den %20. Belde platin var %14 ve son olarak sağ kulakda işitme kaybı %16 ile toplamda Baltazhar formül sonucu %42 idi. Daha önceki yazımdada dediğim gibi iki rapor arası hastalık ilave oldu oda Kroner arter hastalığı yani kalp damarıma stend takıldı ve ilave olarak Kolestrol eklendi. Buna göre son raporum %58 olarak yükselmiş oldu. Raporlarımın tamamı Koceliden alındı. İlk raporu Seka devlet hs. Diğer son raporu ise Derince araştırma hs aldım.

Koşulsuz merhaba. kusura bakma sormak istedim sadece. bende 31.01.2022 de normal emekli oldum.
Prim gün sayım 5258 ilk işe giriş 18.07.2003
Vergi indirim süresiz %97 1.derece olarak çıkartıldı. Engelli raporumda süresiz %97 tam bağımlı olarak.
SGK 2 yada 3 yıl sonra bizleride tekrar çağırırmı acaba sağlık kontrol için ?

deasn12

Dostum arkadaşın raporu ve vergi indirimi süresiz olduğu halde sgk kontrole çağırmış bu demek oluyorki sgk nın herkesi kontrole çağırma hakkı vardır
Ha 2 yıl ha 5 yıl ha 10 yıl sonra yâda hiç artık şansına kalmış bunun garantisi yok kimse kimseye emsal olamaz
Geçmiş olsun
Saygılar..

potkal
Hayır yeni sistem rapor değildi. Yani dijital ortamda e nabız e devlet gibi ortamlarda görünmüyordu. Ben rapor aldıktan kısa süre sonra yeni sisteme geçti

deasn12
Başka bir arkadaş sorunuzu yanıtlamış. Kontrol muayenesinin sayı ve zaman sınırlaması yok. Sık sık çağrılan da var çağrılmayan da. Sizin oranınız düzelmeyecek (keşke düzeltip sağlıklı olsak) bir oransa çağrılmanız sizde endişe yaratmasın. Siz şuan bunun sıkıntısını yaşamayın. Emekliliğinizin tadını çıkarın.

Sağlıklı bir uzun ömür dilerim... Sağlıcakla kalın.

Koşulsuz

Sgk nın kontrol amaçlı çağırması; süre şartı konulanlar,hastalıklarında şüphe bulunan ya da iyileşebilir düşüncesi olanlar,rapor aldığı il ve hastanede şaibeli rapor soruşturması olanlar mutlaka çağrılıyor kontrole.Hiç çağırmadıklarıda oluyor ama sgk heran herkesi kontrole çağırma yetkisi var.

Iyi aksamlar yuzde 50 engelli raporu ve vergi indirimi olan bagkurlu (2000 giris 6000 gun bagkur 860 gun sgk var)vergi indiriminden emekli olabilirmi

Koşulsuz

Allah razı olsun teşekkür ederim. Yok sıkıntı yapmıyorum normal emekli olduk Rabbime şükürler olsun Rabbim herkese nasip eder inşallah.

Arkadaşlar malulen emeklilik için müracaat ettim. Fakat 7 ay oldu. Sonra birisinin yönlendirmesiyle vergi indirimi için maliyeye başvurdum. Malulen emeklilik işlemi devam ederken vergi indirime başvurmak sıkıntı yaratır mı? Ankara’dan sonuç ne zaman gelir sizce. Teşekkür ederim

Uyku apnesi için engellik oranında bir değişiklik yapıldı mı yasayla bilginiz var mı

15 gün önce arkadaş yolladı uyku apnesi 35 tansiyon 20 %46 ile süresiz geldi Ankara'dan
10 gün icinde

Vergi dairesine gittim dosya numarası verdiler. Bi de bi numara verdi vatan caddesindeymiş arayın dedi. Onaylaması gerekiyormuş sanırım. Onay ankara ya gitmiyor muydu? Nasıl ilerliyor bu süreç. Yardımcı olur musunuz.

Vergi dairesine gittim dosya numarası verdiler. Bi de bi numara verdi vatan caddesindeymiş arayın dedi. Onaylaması gerekiyormuş sanırım. Onay ankara ya gitmiyor muydu? Nasıl ilerliyor bu süreç. Yardımcı olur musunuz.

Kimse niye geri dönüş yapmıyor :(

DuyguB merhaba. vergi indirim için dilekçe verdiniz doğrumu ? Hangi şehirden verdiniz ?
E-devlete giriş yaparak vergi indirim dilekçenizi görebilirsiniz dilekçe üzerinde nereye gönderildiğini görebilirsiniz.
E-devlette https://www.turkiye.gov.tr/gib-engellilik-vergi-indirimi-basvuru-islemleri-4189 bu adresten giriş yaparak
İŞLEM DURUMLARIM VE SONUÇLARI üzerinden vergi indirimi dilekçenizi görebilirsiniz.

Celalshnn.
Hiçbirsry olmaz bende basvurdum 1ayda sonuclandı red geldi malülen olamazsın dediler bende hemen 2gün sonra vergi indirimine baş vurdum.sıkıntı yapma git başvur 3haftada sonuc geliyor.

Kimse niye geri dönüş yapmıyor :(

Cünkü anlaşılmıyor sorunuz. Engelli vergi indirimine başvurduysanız 1ayda sonuc cıkıyor.Ankara merkez saglık kurulunca raporunuz incelenip degerlendiriliyor. Sonuc öğrenmek için Eviss sistemi var oraya vatan caddesindeki vergi dairesinden verilen numarayı ve Tc numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

Merhaba. Evet doğru ümraniye vergi dairesine başvurdum. Kayıt oluşturdu. Bana vatan caddesinin telefon numarası verdi orayı ara dedi. Bende kayıt numarası var eviss e kontrol ediyorum ama ekran boş çıkıyor. Yani demek istediğim vatan caddesinde mi aramam gerekiyor.

DuyguB

evet duygu hanım vatan caddesini arayarak son durumu öğrenebilirsiniz. ama unutmayın yaklaşık 4 hafta sürer vergi indirim raporunun çıkması.

deasn12

Merhaba , 16.03.2022 tarihinde vergi indirim yazısı için vatan caddesindeki vergi indirim servisine başvuru yaptım, memur sürecin 7 ay sürebilir gibi bir şey söyledi ancak memurun samimiyetine çok güvenmedim kafasından atar gibi tavırlar sergiledi son dönemde başvurup sonuç alan oldu mu? Gelecek yazıyla emekliliğe başvuracağım..

Marcano Merhaba kardeşim . Kusura bakmada yuh ve oha deseydin o adama o kadar sürmez imkansız. O eskidenmiş kusura bakmada. Ben Ankara vergi dairesine dilekçe verdim 23 günde vergi indirimi çıkartıldı. 01.04.2022 de dilekçe verdim 27.01.2022 de elektronik ortam üzerinden gönderildi. Özellikle Ankara vergi dairesinde çalışan görevli bir hanımefendi arayarak vergi indiriminin gönderildiği ilçemizde bulunan deftedarlığa giderek teslim alabileceğimi söyledi. Bende aynı gün içerisinde deftedarlığa gidip kaşeli imzalı bir şekilde teslim aldım aynı gün içerisinde sgk ya giderek vergi indirim belgemle ile birlikte dilekçemi verdim.

Son düzenleme:
deasn12

Aynen öyle bende inanmadım sanki 20 yıl önceki sistemde iş yapıyormuş gibi 7 ay diyince şaşırdım. Maksimum süreceği 2 aydır bencede..

Merhabalar, ben izmirde ikamet ediyorum, benim psg raporumun tarihi 2015
kontrol muaynem temmuz 2022. rapor eski oldugu için (7yıl) kabül etmezler diyorlar.
İzmir de psg raporunu yenilemek için 1,5 yıl sonraya, uyku merkezine randevu veriyorlar, yani temmuza yeni rapor yetişmeyecegi için maaşı kesecekler.
Nufus yogunlugu daha az olan illerde uyku merkezlerine 1,2 ay Sonraya randevu veriyorlar.
Temmuz daki kontrol muayenesine yetişmesi adına başka ilden alacagımız, psg raporunu, izmirde gireceğim saglık kurulu kabül eder mi? Bilgisi olan varsa yazabilirmi? Herkese ilk önce saglık, sonrada hayırlı emeklilikler dilerim.

Tozboler ben yeni rapor aldım eski tarihli uyku apnesi raporumla kabul ettiler. Vergi indirimi için SGK mı bunu yeni rapor diye zorluyor.

merhaba

mart 18 de kurula girdim , raporum hala evdevlette gozukmuyor nerden takip edebilirim

Raymen

Sonuç çıkmadı Ankaradan onay bekliyorum. Eviss den kontrol edemiyormuşuz. Mesaj geliyormuş telefona onaylanınca.

Arkadaşlar merhaba ,

İnteraktif vergi dairesinden sorgulama yaptığımda işleminiz sonlandı yazıyor ancak eviss.ivdb.gov.tr den bana verilen dosya no ile sorguladığımda herhangi bir sayfa açılmıyor. İstanbul vergi dairesi engelli vergi indirim servisini aradığımda ise işlemler sonuçlandığında o sayfada görünecek dendi benim bu işten ne anlamam gerek sizce başına gelen var mı..

Üst Alt