Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba

İşlemler vergi dairesinde tamamlanıp Ankara ya devredilmiş. Ankara sa kurul onayladıktan sonra size önce msj gelir. Benim süreç 3 hafta sürmüştü. Yazınızı şirketinize de gönderiyor. Evise 1 hafta sonra düşmüştü msjdan sonra.

İşlemler vergi dairesinde tamamlanıp Ankara ya devredilmiş. Ankara sa kurul onayladıktan sonra size önce msj gelir. Benim süreç 3 hafta sürmüştü. Yazınızı şirketinize de gönderiyor. Evise 1 hafta sonra düşmüştü msjdan sonra.

merhaba bana da yardımcı olur musunuz?ben uludağ tıp fakültyesinden %60 OKB engelli raporu ile engelli emekliliğe başvurdum.göreve başlamam 1996.26 yıllık devlet memuruyum.rapor sonucuna göre 12 hafta terapi ,kombine ilaç ve elektroşok tedavisi ile tedaviye cevap verip vermediğimin araştırılıp ,tekrar heyet raporu istenmiş.hukiki olarak neler yapabilirim?cevapları mesaj olarak da atabilirsiniz.teşekkür ederim.

cybill
Hakem hastane isteyin.il sağlık müd.gidip başvurun.onlar sizi yönlendirecek. Kendi seçtikleri bir hastanede tekrar heyete gireceksiniz.son sözu o heyet söyleyecek. Uzun bir süreç sizi bekliyor. Daha önce bana da red gelmişti Oradan biliyorum ama ben hakem hastane istemedim direkt rapor aldım yeni rapor. Tekrar başlvurdum onaylandı. Tercih size kalmış hukuki yollardan çok uğraşırsnız en az 2 sene sürer başka bu işlerden anlayan varsa yazsın Ben bunları biliyorum

vergi dairesi sitesinde" işleminiz sonuçlandı" yazıyor

Işleminiz sonlandı demek evrağınız işleme alındı demek yani kayıt oldu anlamında.. çok yaşadık bunları çokk

aynı hastaneden mi aldınız?yoksa başka ile mi gittiniz?

@Marcano merhaba. ben dilekçemi verdiğim günde Ankara'yı aradım hemen dilekçenin düştüğünü ve işlemlere 05.01.2022 tarihinde başlatılacağı söylendi. 17.01.2022 de Ankara vergi dairesini tekrar aradım 2 tane doktor imzası kaldığını ilettiler. 26.01.2022 otomatik olarak Ankara vergi dairesinden onaylandığına dair sms geldi.
27.01.2022 de Ankara vergi dairesindeki görevli bayan beni arayarak raporun gönderildiği ve ilçemizdeki deftedarlığa giderek teslim almamı söylediler. Bende çalıştığım işyerine gönderilmesini beklemeden deftedarlığa giderek kaşe ve imzalı bir şekilde teslim aldım.
[SIZE=4]NOT: VERGİ İNDİRİM İÇİN DİLEKÇE VERİRKEN DİLEKÇE KONUSUNUN HER ZAMAN VERGİ İNDİRİM OLMASINA DİKKAT EDİN..[/SIZE]

cybill

Ne kadar süre takipliydiniz?
Düzenli kontrollerinize gittiniz mi?

Ayrıca; tek hastalıktan malülen emeklilik için mi başvurdunuz?

ilk 2008 de ,14 yıl boyunca en az 2 kere gittim.tek hastalık.

cybill

Aynı hastaneden.5yıllık rapor verdiler.Tekrar basvurdum onaylandı. Butun hastane evraklarıni yolladim.ilac raporları MR gorüntuler tetkikler.Eksik evrak dediler tekrar tamamlayıp yolladim cok ugrastım cok.burada cok yazdik.

Ayrica malulen emeklilik cok zor onaylaniyor ben onada basvurdum calisabilirsin dediler red ettiler.cok zor bu isler.bir kere düşmeye gör vuran vurana.Allah yardimcımız olsun.Umudunuzu kaybetmeyin red gelse bile bırakmayın.tekrar basvurun.ben 3 defa basvurdum 2 red geldi .şaşırdım.ankarayı inandırmak zor oldu.ama inandılar.bu adam engelli dediler bastılar onayı.şükürler olsun.

size de EKG elektroşok istediler mi?beni o çok korkutuyor.

Talihsiz50 aynısı benimde başımdan geçti işte. malulen emeklilikle ben fazla uğraşmadım. Engelli raporumla vergi indirimi alarak normal emekli oldum. sormak istediğim birşey var sana. Benim normalde emekli maaşım 1978 TL hazine desteği ile 2500 TL tamamlanıyor. Normal emekli ile malulen emeklilik arasında fiyat farkı varmı ? Sen ne kadar maaş alıyorsun ?

deasn12

Malulen emekli ile normal emekli arasında hiçbir fark yoktur. Emekli olurken senin SGK'ya ödediğin prim günü söz konusudur. Yani uzun vadede ödediğin rakam geçerlidir ve ABO denen hükümetlerin belirlediği sistemle hesaplanir Bunlarında hesaplama şekilleri vardır Tabii Çalıştığın iş yeri senin maaşını asgari ücretten gösterdiyse az alırsin.emekli aylığı hesaplamasında ise üç ayrı dönem ve üç ayrı hesap var. 2000 yılından önceki çalışmalar için gösterge sistemi esas alınıyor ve bu dönemde aylık bağlama oranı yüksek. (ABO)Bu dönem içerisinde ne kadar çok prim ödenmiş isen emekli aylığı o kadar yüksek olur.
Benim yüksek yattı tavandan onun icin (fazla maaş alıyorum rakam söyleyip de insanları hava yapıyormuş gibi olmayayım.)ve Aylık Bağlama Oranı (ABO) emekli maaşınızı belirliyor, 2000 yılına kadar %60, 2000-20008 arası %40, 2008'den sonra %30 olarak hesaplanır diye biliyorum.bunun anlamı çalıştıkça ileride emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı her ay düşüyor. Malulen emeklilikte de aynı hesaplama sistemi gecerli.

size de EKG elektroşok istediler mi?beni o çok korkutuyor.

Ben MS hastasiyim . Benim yürüme sorunum var. O dediğiniz testler bizde yok. Bence fazla dert etmeyin tekrar deneyin bütün bulguları testleri gönderin istediklerini yapın zaman kaybetmeyin

@Talihsiz50 ben zaten ilk başta hata yaptım zaten. Malulen emeklilikle gerçekten boşa uğraştım. Malulen emekliliğe başvuruyu yaptıktan sonra durum bildirir raporlarım 3 tane çıkarıldı ve oranları %84 olmasına rağmen sgk red kararı verdi 3 ay uğraşmıştım. Vergi indirimi ile emeklilik için ise 27 gün uğraştım sadece 23 günde Ankara vergi dairesi vergi indirimini gönderdi 3 günde de sgk tarafından normal emekli oldum.

Deans12 sizin başvuru eviss den göründü mü yoksa telefon lami öğrendin eviss den gidemiyoruz. Nevşehir den yazıyorum İstanbul dan olanlar güzel takip ediyor biz ne yapacağız

@Marcano merhaba. ben dilekçemi verdiğim günde Ankara'yı aradım hemen dilekçenin düştüğünü ve işlemlere 05.01.2022 tarihinde başlatılacağı söylendi. 17.01.2022 de Ankara vergi dairesini tekrar aradım 2 tane doktor imzası kaldığını ilettiler. 26.01.2022 otomatik olarak Ankara vergi dairesinden onaylandığına dair sms geldi.
27.01.2022 de Ankara vergi dairesindeki görevli bayan beni arayarak raporun gönderildiği ve ilçemizdeki deftedarlığa giderek teslim almamı söylediler. Bende çalıştığım işyerine gönderilmesini beklemeden deftedarlığa giderek kaşe ve imzalı bir şekilde teslim aldım.
[SIZE=4]NOT: VERGİ İNDİRİM İÇİN DİLEKÇE VERİRKEN DİLEKÇE KONUSUNUN HER ZAMAN VERGİ İNDİRİM OLMASINA DİKKAT EDİN..[/SIZE]

Teşekkür ederim bilgilendirme için , benim dosya numaram değiştiğinden evsis de göremiyordum şuan doğru numarayı aldım baktığımda 01.04 de bakanlığa gönderilmiş yazıyor bu konu ile ilgili ankarayı arayıp sorgulamak faydalı olur mu ? Nereyi aramamız gerekiyor tam olarak ?

Raymen Marcano Ankara vergi dairesi 14:00 ile 16:00 arasında müsait olur genellikle 0312 415 30 80 nolu telefonu arayarak herşeyi sorabilir ve öğrenebilirsiniz.

deasn12
Teşekkürler , bugün şuana kadar aradım ama maalesef cevap veren olmadı.Tekrar denerim

Marcano 0312 415 30 80 bu numaradan başka en az 20 tane numara var.
Ama direk sorabileceğiniz ve en iyi cevap alabileceğiniz numara 0312 415 30 80

Merhabalar,
Benim interaktif vergi dairesinde dilekçe konusu ‘engelli indirimi’ yazıyor. ‘Vergi indirimi’ ile arasında bir fark var mıdır?
İşleminiz sonlandı yazıyor ama Eviss de hala rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor’ durumunda görünüyor. Yarın ulaşmaya çalışacağım Ankara’ya. Acaba işyerine ne kadar zamanda ulaşır cevap?

Teşekkürler.
engelli veya vergi indirimi yazması arasında bir fark olup, olmadığını biliyor musunuz?

Daisy77 arasında bir fark yoktur. Ben dilekçe verirken vergi indirimi adına verdim engelli indirimi adına vermedim. Ankara vergi dairesinden 23 günde çıkartıldı zaten. Not: İlçemizdeki deftedarlıkta bulunan görevli arkadaş bana vergi indirimi adına verirsem daha hızlı işleme konulacağını söyledi o yüzden vergi indirimi adına verdim.

Arkadaşlar bana mesaj geldi. Sanırım vergi indirim oldu. İşyerine tahminen ne zaman ulaşır.

Numaralı... rapor numaralı talebiniz sonucu oluşturulan EVIS (Erişkin %40 ve Üstü) işleminiz tamamlanmıştır.

DuyguB merhaba Duygu hanım. Evet vergi indiriminiz sonuçlanmış ve %40 ve üzerinde verilmiş. Gönderilen sms de net oran hiç bir zaman yazmaz net verilen % oranı ve süreli yada süresiz olduğunu telefonla arayarak öğrenebilirsiniz yada işyerinize gönderilmesini bekleyiniz.
Size tavsiyem işyerine gönderilmesini beklemeden dilekçe verdiğiniz vergi dairesinden gidip teslim de alabilirsiniz. Vergi indirimler artık elektronik ortam üzerinden gönderiliyor.
Bende dilekçemi verdikten 21 gün sonunda sms gelmişti. 1 gün sonra Ankara vergi dairesindeki hanımefendi beni aradı ve işyerine gelmesini beklemenize gerek yok gidip teslim alabilirsiniz demişti. Bende gidip aynı günde kaşeli imzalı şekilde teslim almıştım.

@DuyguB

DuyguB hayırlı olsun sizinki ne kadar sürede tamamlanmış oldu bilgi verir misiniz

deasn12 aradım bende evrak Ankara'da önümüzdeki hafta büyük ihtimalle kurula girer dediler. İnşallah bekleyip göreceğiz bakalım

DuyguB

Hayırlı olsun , ben 18 mart`ta başvurdum hala haber yok. Hangi şehir`den başvuru yapmıştınız?

Raymen

Şimdiden hayırlısı olsun , hangi tarihte başvurmuştunuz?

Marcano 29 Mart da rapor işini hallettim ertesi gün heyete girdim. Rapor bağlı bulunduğum ilçeye 5 Nisan'da geldi burası kaçında gönderdi bilmiyorum dün aradım uzun uğraşlar sonucunda açan oldu telefonu TC ile sorguladı evrak bizde geldi dedi yalnız haftaya kurula girer dedi. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun tüm bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun

Üst Alt